Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda sabit disk başlıklı konu tartışılıyor; Win98SE kullandığım bir bilgisayarım var. Eski bir bilgisayar 1999'da Beko kampanyasından aldığım bir bilgisayar. Geçen gün açmaya çalıştığımda açılmadı. Sistem ...
Win98SE kullandığım bir bilgisayarım var. Eski bir bilgisayar 1999'da Beko kampanyasından aldığım bir bilgisayar. Geçen gün açmaya çalıştığımda açılmadı. Sistem diskini koyup yeniden yükleyin vs gibi birşeyler yazdı. CD'yi takıp format atmaya ya da baştan yüklemeye çalıştığımda; "Kur, bilgisayarınıza Win98 yükleyemez.
Bilgisayarınızın bir sabit diski yok ya da sabit diskiniz özel bir aygıt sürücüsü gerektiriyor. Yardım için bilgisayarınızın satıcısıyla bağlantı kurun. Kur'dan çıkmak için F3'e basın." yazıyor.
Şimdi bu sorunun nedeni ve çözümünü arıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz ?
1.sorununu açılmış konularda ara bulamadıysan yeni konu aç!
2.gerekli tüm ayrıntıları konunda belirt
3.forumdakilerin cvplarını bekle
4.cevabı buldun mu? -KAÇMA sorunu nasıl çözdüğünü yaz daha sonra aynı sorunla karşılaşanlar aradığını kolay bulsun forum mantığı budur. http://www.hardwaremania.com/forum/...ead.php?t=35394
BIOS'ta boot virus detection yok, onun yerine virusle ilgili başka birşey var o da zaten disabled görünüyor.
Bilgisayar açılırken; "Disk boot failure, insert system disk and press enter" yazıyor. Win98 CD'sini takıncada "Kur, bilgisayarınıza Win98 yükleyemez"...
DOS ekranında C'yi görmüyor A:/ çıkıyor ama ne FDISK yazdığımda ne de C: yazdığımda birşey olmuyor. Sadece D:'ye geçti orada sonradan; "Geçici bir dizin oluşturulamıyor. Sabit diskinizde yüklü HPFS veya NTFS varsa Windows'u kurmak için bir MS-DOS önyükleme bölümü oluşturmanız gerekecektir." yazıyor.
Şimdi bunu çözmek için ciddi sıkıntıdayım
Kabloları çıkarıp taktım işe yaramadı.
hddyi partition magic ile biçimlendirmeyi denediniz mi, bu şekilde fat32 olarak biçimlendirebilirseniz kurulumda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, ntfs biçimindeyse hddye dos ortanımda ulaşamamanız doğaldır
BIOS dediğiniz, bilgisayar açılırken Delete tuşuna basıp açılan mavi ekran değil mi ? Orada hdd görünüp görünmediği nasıl anlaşılıyor ? Daha önce ben hard diski bölmüştüm c ve d olarak ikiye ama partition magic kullanmadım hiç. ntfs olup olmadığı nasıl anlaşılabilir ?
hdd nizi bir başka makineye slave olarak takın ve oradan (eğer XP yüklü bir makineye takarsanız) disk yöneticisi ile diskinizi fat32 olarak formatlayın..