Sabit disk dünyasında şok: Seagate, Maxtor'u satın alıyor
Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda Sabit disk dünyasında şok: Seagate, Maxtor'u satın alıyor başlıklı konu tartışılıyor; Rekabet arttıkça disk üreticilerinin sayısı azalmaya devam ediyor. Başka firmalarla birleşerek sektöre veda eden Conner, Quantum, IBM ve SCSI dışında ...
Sabit disk dünyasında şok: Seagate, Maxtor'u satın alıyor
Rekabet arttıkça disk üreticilerinin sayısı azalmaya devam ediyor. Başka firmalarla birleşerek sektöre veda eden Conner, Quantum, IBM ve SCSI dışında disk üretmeyi bırakan Fujitsu'nun ardından Maxtor'da pes ettiğini açıkladı. Maxtor, Dünyanın en büyük disk üreticisi olan Seagate tarafından satın alınmış durumda. Seagate'in Maxtor için 1.9 Milyar $ ödeyeceği, anlaşmanın ve devir işleminin her yönden tamamlanmasının 2006 yılının ikinci yarısını bulacağı bildirilmekte. İki firmanın birleşmesinden oluşacak firmanın yine Seagate ismiyle devam edeceği ve şimdiki Seagate yönetimince yönetileceği belirtilmekte.
Anaaaa bak şuna. Tekelleşmeye başlıyor artık HDD sektöründe. ufakta olsa oyuncular vardı, artık onuda bitiriyorlar. IBM de gitti, Hitachi de, hele Quantum ?? Maxtorda bitti, sıra Western Digitalde. Ortalık Samsungla Seagate kalacak herhalde artık kim kimin bileğini bükerse...
Ama rekabet olmazsa Nasıl Rekabet olacak? Fiyatlar düşecek? Kullanıcılara yeni teknolojiler nasıl daha çabuk ulaşacak ? . Bence bizi düşündürmesi gereken bir haberi okuyorsunuz arkadaşlar.
Bence güzel bir gelişme arkadaşlar. Yani bir piyasada ne kadar çok oyuncu olursa olsun rekabet o kadar çok olmaz.
Seagate kendi ticari düşüncesine göre hareket etti, maxtorcular da satıverdi firmalarını. Yıllar önce samsung disk mi üretirdi. Ki samsung hakketen oldukça iyi disk üretiyor.
Ben seagate in barracuda serisi iyi diye biliyorum. SCSI alanında da cheetah 15K devir ile (ısı sorununu da çözdüler) performansı gayet iyi.
Bu gelişme kalite çıtasını artıracaktır. Ha yeni bir oyuncu da gelir belki. Belli olmaz...
Not: Belki premier ya da shov gibi markalar tutup HDD üretirlerse çok şaşırmam :P