80 gb seagate st3808 model hard disk aldım ama bir türlü xpyi kuramıyorum diski algılamıyor, hata veriyor ve kurdan çıkıyor. fdisk ile hdd tanıyor ama yükleme yapamıyor.
Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda SATA Disk problemi başlıklı konu tartışılıyor; 80 gb seagate st3808 model hard disk aldım ama bir türlü xpyi kuramıyorum diski algılamıyor, hata veriyor ve kurdan çıkıyor. ...
80 gb seagate st3808 model hard disk aldım ama bir türlü xpyi kuramıyorum diski algılamıyor, hata veriyor ve kurdan çıkıyor. fdisk ile hdd tanıyor ama yükleme yapamıyor.
onun driverını bulup kur anında disketi yerleştirip yüklemen gerek bazı anakartlar problem çıkarıyor böyle...
--GS--
Kullandığın anakartın marka-modelini belirtirsen yardımcı olmaya çalışırız.
P4C800EDLX-3.4GHZXTRM-4x512KNGSTN-2x200GBMXTRSATA-ATI9800XT-PHILIPS150S4TFT-NEC3520/NEC3540DVD-650WPWRSPLY
bildiğim kadarıyla genelde abitlerde oluyor bu sorun...
Asus, anakartlarının yanında verdiği driver cdsinin içinde sata desteği için bir program vermiş olmalı. Cd de büyük ihtimalle driver ya da sata isimli bir klasör olmalı. Burda yine sata driver disketi oluşturmaya yarayacak bir programcık olmalı. Bunu boş bir diskete oluşturduktan sonra ancak xpyi kurabilirsin. Eğer cd ye sahip değilsen anakarttaki sata chipsetinin (SIS 180 SATA controller)üretici firmasının sitesinden sözkonusu driveri indirebilirsin.
Ikinci aşamada, xpyi yüklemeye başladığın ilk anda ekranın alt tarafında çıkan "extra scusi veya diğer aygıtlar için F6 ya bas" gibi bir mesajı gördüğün anda F6 ya basıp bi süre sonra senden istediği yazılım için kendin oluşturduğun bu disketi sürücüye takman gerekiyor. Disket sürücüde kalsın, ilerleyen aşamalarda xp nin ona tekrar ihtiyacı olacak, sadece restart yapmaya hazırlandığında artık disketi çıkarabilirsin.
Hadi kolay gelsin.
teşekkürler arkadaşlar sorunu mu hallettim