Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

satave ata

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında satave ata başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar sata harddisk ile ata arasında nbe fark vardır benim şu anda kullandığım ata disk ve sata ya geçmeyi düşünüyorum ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-02-08, 20:27   #1 (permalink)
r.danis
Member

Katılım tarihi: 07.05.06
Nereden: İZMİR
satave ata

arkadaşlar sata harddisk ile ata arasında nbe fark vardır benim şu anda kullandığım ata disk ve sata ya geçmeyi düşünüyorum daha doğrusu bu yönde tavsiyeler alıyorum sata disk ile ata disk arasında ne fark vardır sata ya geçmelimiyim faydası nedir
r.danis çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-08, 21:34   #2 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13
Ynt: satave ata

ilk olarak anakartın sata diskleri destekleyen soketi olmalıdır.sataların en belirgin avantajları ince olan kabloları ve jumper sorununun olmaması.teknik olarak daha fazla veri transfer edebilsede harddisklerin yapıları aynı oldduğu için pek fark olmuyor
freeman1209 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-08, 22:05   #3 (permalink)
r.danis
Member

ana kartım yeni gigabyte p35c-dr3r yani net olarak harddiskimi yenilerken neyi göz önünde bulundurmalıyım hangisi daha sağlıklı
r.danis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-08, 22:18   #4 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13

harddiskte benim tercihim hep samsung olmuştur.sessizler ve ısınma problemleride yok
freeman1209 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-08, 22:55   #5 (permalink)
r.danis
Member

iyide ben şu an samsung kullanıyorum ve aynı pancar motoru gibi ses yapıyor bazen kasadan fırlayıp çıkacak sanıyorum ben açıkçası seagate almayı düşünüyorum hakkında bayağı olumlu eleştiriler var
r.danis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-08, 23:15   #6 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

seagate al içinde hdd motoru var
muratyayla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-03-08, 22:13   #7 (permalink)
erkan_unal
Rookie Member

erkan_unal Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.08
Nereden: istanbul

Bende 320 GB 16MB cache seagate sata 2 hdd var.İlkolarak standart sata 1 jumper'ı takılıymış anakartımın sata2 desteği olduğunu öğrenip arkadaki jumper'ı çıkarttım hızı %5 civarı arttı.Alırsan sata2 al (ki sanırım sata1 piyasada kalmadı ve performans için 16MB cache olanını al)anakartın destekliyorsa sata2 olarak kullanırsın.Ide ile arasındaki performansı farkı %5-10 civarı fazla olur hemde ince kablo nedeni ile kasanın içi rahatlar.Seagate 5 yıl garanti veriyor,tavsiye ederim. Fakat eski hdd kapasiten yeterli ve sorun yok ise sadece %5-10 için boşyere masraf yapmalımısın? o da senin kararın.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-03-08, 11:56   #8 (permalink)
pc_uzmanı_17
Power Member

pc_uzmanı_17 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

bence EN KRAL DİSK WESTERN DİJİTALDİR
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-03-08, 13:56   #9 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

ozgurkeles64 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

Alıntı:
erkan_unal tarafından iletildi. Mesajı göster
Bende 320 GB 16MB cache seagate sata 2 hdd var.İlkolarak standart sata 1 jumper'ı takılıymış anakartımın sata2 desteği olduğunu öğrenip arkadaki jumper'ı çıkarttım hızı %5 civarı arttı.Alırsan sata2 al (ki sanırım sata1 piyasada kalmadı ve performans için 16MB cache olanını al)anakartın destekliyorsa sata2 olarak kullanırsın.Ide ile arasındaki performansı farkı %5-10 civarı fazla olur hemde ince kablo nedeni ile kasanın içi rahatlar.Seagate 5 yıl garanti veriyor,tavsiye ederim. Fakat eski hdd kapasiten yeterli ve sorun yok ise sadece %5-10 için boşyere masraf yapmalımısın? o da senin kararın.
valla kardeş..bende 300 gb lık seagete vardı..bi en az 4 sefer garantiye gitti bi çare yoq..en son yolladığım heralde 3 ay falan olmustur..telefon parası olarak bi hdd parası vermişimdir heralde..

seagate mi bundan sonra pc min yakınından dahi geçirmem..nasıl oluyorda 5 sene garanti veriyorlar orasınıda anlamıs değilim..aldığım firmayıda soracak olursanız tekmar
ozgurkeles64 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:32.