merhaba arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacı olan ben bugun beş adet cel 1700 128sd li makinamda me kullanmaktan bıktığım için sd leri ikinci el olarak satıp yerlerine 256
ddr aldım sozde xp kullanıcaz bu arada bord hem sd hem dd destekliyor yaptığım şeyse ram yuvaları yanındaki jumper ları boylu boyunca uzanan 10 luk jumper bunlar yer değiştirip iki ram arasında bulunan bir diğer jumperıda değiştirdim makina rami gordude xpkuramıyorum hatta 98 bile kurulmuyor hata ustune fdısk çektim genede xp olmuyor abi daha xp kurulumu na geçmeden ilk ekranda kalıyor yada en fazla kopyalamaya başlıyor bazende meşhur mavi ekran ramlerde problem olduğu bariz ama sonuçta goruyor makine rami gerçi 256 goruyor ama ddr falan da yazmıyorsetup ta bir ayara rastlamadım sadece sdramle ilgili bir iki ayar vardı şimdi öğrenmek istediğim ramlar uymuyorsa bu bordu ureten neden o slotları koymuş

demekki olacak ama nasıl bu saatten sonra bunları satıp sd alacak değiliz yaa bir fikri olan varsa lütfen yardım bu ddr ları kullanmak lazım be abii