Arkadaşlar...
Dün Yeni bir sistem kurdum bazı sorunları vardı onları hallettim ama kafama hdd takıldı..
Seagate sata 120 GB NCQ hdd aldım,anakart olarak ta Gigabyte IP865 1000G aldım ama sistem eski bilgisayarıma nazaran daha ağır çalışıyormuş ve Hdd daha bir kasıyormuş gibime geliyor..
Mesela şu yazıyı yazarken bile arkada tıkır tıkır bi şeyler yapıyor ses çıkarıyor...
Üstelik hiç bir program çalışmazken,yeni sayfa bile açmıyorum şu anda ama tıkır tıkır bir şeyler yapıyor..Ara ara çalışıyor HDD..
Satalar Gürültülü derlerdi ama bu kadar olacağını tahmin edemezdim..
Sata hardiski olan arkadaşların deneyimlerini bekliyorum...
ve bu yazıma bir forumda şu karşılık geldi..
"seagatenin üretim sorunu cıktı. türkiye dahilinde bir cok yeni diskinde kargolardan olusan kafa sorunu var. ondan diskini garantiye götürmeni öneririm"
Ve bu forumda da ilgili konuda şöyle bir yazı vardı..
"İşin ilginç yanı Seagate bu yeni gelişme içinne reklam nede ürün ismi değişikliği yapmamış. Tomshardware bu incelemeyi yapan ilk websitesi oldu. Bu yüzden alacağınız ürünün koduna dikkat etmeniz gerek. Gerçi hangi Türkiye'de de bu hdd'nin bulunabilmesi muhtemel o yüzden ST3200822A (Ultra ATA-100) için ST3200822AS kodlu (Serial ATA-SATA) Seagate Barracuda 7200.7 Plus disklerden almaya çalışmanızda fayda var."
Şimdi benimkinin numarası şöyle"Sürücü #1 - ST3120827AS (111 GB)"
Bu durumda ne yapmam gerekli..Daha alalı 1 hafta olmadı ama bir de şöyle bir problemim var..
turanozzeybek demiş ki: NCQ serilerinin nakliyelerinde sadece sorun yasandı
Peki ben bu hdd de kafa sorunu olup olmadığını bir progtam yardımıyla anlayabilir miyim yoksa hardware olarak bir takım testlere mi girmesi gerek...
Çünkü ben aldığım yere götürdüğümde adamlara kafa sorunu var bunu test edermisiniz desem kontrol etseler bile onlara güvenemem ...Çünkü ben bunlara aşağıdaki sistemi toplattım..
1-Gigabyte 8IP1000-G anakart
2-Aopen h600B-27 350W Kasa
3-Seagate 120GB Sata NCQ
4-Powercolor 9600XT 128MB Bravo
sistemimi toplatırken benim bilgisayarımdan çıkan 512 MB PC2700 ramlerimi ve P42.4B 533MHZ işlemcimi kullandım..
Bilgisayarımı almaya gittiğimde satış temsilcisi
Ram'in çalışmaığını söyledi..Oysa ben Daha o Sabaha kadar sorunsuz kullanıyordum...Uyumsuzluk yapmış olabilir dedim ve saten PC3200 bir ram almak istiyordum bu sayede değiştiririm dedim..Ama Yukarı teknik servise gittiğimde Bana Belleğin çalışmadığını BOZUK olduğunu söylediler..Bende iyi verin ram i Değiştireyim onu 2.el satıp Yeni bir tane alayım dedim ama adam bir rami vermek için 20 DK.Bekletti ve Sistemimi paketlediğini söyledi bir tafrayla..Sen 500-600$ ver ve aldığın muameleye bak..Ben de hışımla aldım rami ve sistemi 2.el alan bir yere kontrol ettirdim ve tabi çalıştı ve ben de satıp başka bir dükkandan Kingston 512 MB PC3200 aldım ...Şimdi ben bu adamların kontrol etmesine nasıl güvenebilirim...Ve bu kafa sorunu düzeltilebiliyor mu..Kalıcı bir şey mi?İleride Başımı ağrıtmasın..
Ben bu ses sorununda biraz azalma yaşadım o da formatını NTFS de çok ses yapıyordu FAT 32 olarak değiştirdim ve epey bir azalma yaşadım şimdi fazla ses yok ama yine de sorunlu olabilmesi benim canımı biraz sıkıyor..
Cevaplarınızı bekliyorum..
Teşekkürler...