Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Sorun Nerde Ramdemi? Anakartdamı? Biosdamı?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Sorun Nerde Ramdemi? Anakartdamı? Biosdamı? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayarımda 1-2 hafta öncesine kadar herhangi bir problem yoktu fakat şimdi bir sürü hata ile karşı karşıyayım. Geçen hafta bilgisayarın ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-09-08, 17:56   #1 (permalink)
Ahbikan
Member

Ahbikan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.05.06
Nereden: Ankara
Blog Mesajları: 1
Unhappy Sorun Nerde Ramdemi? Anakartdamı? Biosdamı?

Bilgisayarımda 1-2 hafta öncesine kadar herhangi bir problem yoktu fakat şimdi bir sürü hata ile karşı karşıyayım.

Geçen hafta bilgisayarın içindeki fanları çıkartıp temizledim, PSU nun içindekinide söküp temizledim. Fanlar zor dönüyordu temizledikten sonra yağ damlattım iyice rahatladı onlarda.. Daha sonra taktım herşeyi yerli yerine. Bilgisayarı açtım hiç bir sorun yoktu.

Bir süre kullandıktan sonra sorunlar baş göstermeye başladı.

Sıradan sayıyorum;

1 - Bilgisayarı açıyorum ekran gelmiyor, bilgisayar çalışıyor ama monitöre görüntü aktarılmıyor. Reset yapıyorum, tekrar tekrar reset atıyorum. Birkaç resetten sonra ekrana görüntü geliyor.

2 - Ekrana görüntü geliyor bu seferde siyah yazıların çıktığı yerde yani ilk açılış ekranındaki Memory Test bölümünde sürekli yanlış hesaplıyor, 42MB, 624MB, 548MB gibi değerler gösteriyor ve donup kalıyor. Onlarada reset reset reset yapıyorum bir süre sonra doğru sayıyor. Anakartım Gigabyte GA-8IG Eski bir kart 266Mhz destekliyor. Bende bundan 2 yıl önce 2 tane DDR-2 266Mhz 512 MB Ram aldım. 1GB olarak kullanıyordum.Bir sorun olmuyordu.

3 - Memory Testi geçtikten sonra Detecting IDE Drivers yazan yerde bazen donuyor. Onada resetle çözüm buluyoruz.

4 - Bazen açtığımda ise şuna benzer bir yazıyla karşılaşıyorum.

Bios ROM Cheksum Error

Driver A Error System Halt

5 - Bilgisayarı açıyorum, XP'de kullanıcı girişimi yapıyorum başlat menüsü vs geliyor yine kitleniyor. Sonra bir reset daha..

Bana olabilecek ihtimalleri yazarsanız çözüm yolu ararım bende.

Bilgisayar beni çileden çıkartmak üzere, bayram dönüşü yeni PC alıcam ama bunu kullanılabilir hale getirmem gerek. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-08, 18:16   #2 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

ozgurkeles64 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak
Ynt: Sorun Nerde Ramdemi? Anakartdamı? Biosdamı?

bios güncellemesi yapmanı öneririm..birde öyle dene bakalım..
ozgurkeles64 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 17:38   #3 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Resimler: 10

Öncelikler ramleri tek tek çıkararak ve farklı farklı slotlarda denemenizi öneririm. Sonrasında sisteminizde takılı olan (varsa) sistem hddsi hariç diğer hddleri, pci kartları, optik sürücüleri çıkarıp bir deneyin. Bunlara ek olarak, psunuzun sağlamlığından emin olun. Hiçbiri fayda etmezse geriye anakart kalıyorki büyük ihtimal sorun orada olabilir. Bios update ile sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz ancak bir değişim olacağını sanmıyorum.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 17:46   #4 (permalink)
waxman
Member

waxman Avatar

Katılım tarihi: 29.02.08

evet önce bios güncellemeyi deneyebilirsin.
başlangıçta hata sinyali vermeden siyah ekranda donmalar ya da driver yükleme problemleri ramlerle ilgili olabileceği gibi biosun ramleri denetlerken sorunlar oluşmasından da kaynaklanabilir.
waxman çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 18:30   #5 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

@GaNDHi 'nin söylediklerini yap.bios updatenin sorunu çözeceğini sanmıyorum.

KARACA-TİSAŞ
kalpazan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 18:39   #6 (permalink)
Kavil194
Cool Member

Kavil194 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.08.08
Nereden: Eskişehir

Alıntı:
kalpazan tarafından iletildi. Mesajı göster
@GaNDHi 'nin söylediklerini yap.bios updatenin sorunu çözeceğini sanmıyorum.
bende katılıyorum. daha önceden çalışan bir sistem temizlik sonrası çalışmamasının sebebi olarak neden bios updateyi yapması gerektiğini anlayamadım. ama yinede belki olur diyerek onuda yap.
Kavil194 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 18:48   #7 (permalink)
waxman
Member

waxman Avatar

Katılım tarihi: 29.02.08

ha evet ya bi de temizlik olayı vardı di mi
ben ordan hep kopmuşum

evet o zaman önce donanımı kontrol et
waxman çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-08, 19:47   #8 (permalink)
Ahbikan
Member

Ahbikan Avatar

Bilgisayarım

Bilgisayardaki sorunu çözemedim ya Eski Ram'imi taktım 256 MB 266Mhz olanı ama yine aynı sorun değişmedi

Bilgisayar firmasına teknik servise verdim çözdük dediler bir kaç reset atman gerekiyor ama falan dediler olmadı. Bana bunun sebebi olarak Ram'Larin 400mhz dediler ama RAM'larim 266Mhz sorunu çözemedim. Gigabyte'ın Biosunu nasıl güncellerim onu düşünüyorum. Yani bilgisayarı kullanamıyorum çok sıkıntı oluyor bana Bios update deniyeceğim artık. Nereden indirebilirim GA-8IG' nin BIOS'unu acaba?
Ahbikan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-08, 20:05   #9 (permalink)
Ahbikan
Member

Ahbikan Avatar

Bilgisayarım

Bu arada temizlikten öncede böyle yapıyormuş, kuzenim söyledi.
Ahbikan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-08, 20:16   #10 (permalink)
Pusu
V.I.Member

Pusu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Ankara@Antakya

Bios update ile uğraşma. basit bir sorunun var. ramler yerine iyice oturmamış. başka bir problemin yok. bunun için yalıtkan sert düz bir şeyle (mesela tv kumandası) ramlerin üzerine tek tek sıkıca bastır. ayrıca statik elektriği boşaltmak için pc yi bir süre kapalı tut.5-10 dk kadar. Topraklı prizin yoksa tabiki. sonra pc yi aç.
Bu bahsettiğin olay zamanında bende de oldu. arada ram yerinden bilinmeyen bir sebepten dolayı oynadığında tekrar aynı şeyi yapıyorum. Tv kumandası ile boyuna ramleri sıkıca bastırmak. sonra pc yi açmak.
Kolay gelsin.

Pusu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
bios error, ram hatası

Konu araçları

Sorun Nerde Ramdemi? Anakartdamı? Biosdamı? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sorun nerde? jafus Anakart 2 31-03-06 16:05
Sorun nerde? mess82 Genel 1 20-03-06 13:47
sorun nerde? bozo38 ADSL 7 31-10-05 19:38
Sorun Nerde Lan_celoT Anakart 5 28-04-05 21:24
Sizce Sorun Nerde?? oguzksk Ekran Kartları 20 19-07-04 13:04

Aranızda sır kalmasın!