Bilgisayarımda 1-2 hafta öncesine kadar herhangi bir problem yoktu fakat şimdi bir sürü hata ile karşı karşıyayım.
Geçen hafta bilgisayarın içindeki fanları çıkartıp temizledim, PSU nun içindekinide söküp temizledim. Fanlar zor dönüyordu temizledikten sonra yağ damlattım iyice rahatladı onlarda.. Daha sonra taktım herşeyi yerli yerine. Bilgisayarı açtım hiç bir sorun yoktu.
Bir süre kullandıktan sonra sorunlar baş göstermeye başladı.
Sıradan sayıyorum;

1 - Bilgisayarı açıyorum ekran gelmiyor, bilgisayar çalışıyor ama
monitöre görüntü aktarılmıyor. Reset yapıyorum, tekrar tekrar reset atıyorum. Birkaç resetten sonra ekrana görüntü geliyor.

2 - Ekrana görüntü geliyor bu seferde siyah yazıların çıktığı yerde yani ilk açılış ekranındaki
Memory Test bölümünde sürekli yanlış hesaplıyor, 42MB, 624MB, 548MB gibi değerler gösteriyor ve donup kalıyor. Onlarada reset reset reset yapıyorum bir süre sonra doğru sayıyor. Anakartım Gigabyte GA-8IG Eski bir kart 266Mhz destekliyor. Bende bundan 2 yıl önce 2 tane
DDR-2 266Mhz 512 MB Ram aldım. 1GB olarak kullanıyordum.Bir sorun olmuyordu.

3 - Memory Testi geçtikten sonra
Detecting IDE Drivers yazan yerde bazen donuyor. Onada resetle çözüm buluyoruz.
4 - Bazen açtığımda ise şuna benzer bir yazıyla karşılaşıyorum.
Bios ROM Cheksum Error
Driver A Error System Halt
5 - Bilgisayarı açıyorum, XP'de kullanıcı girişimi yapıyorum başlat menüsü vs geliyor yine kitleniyor. Sonra bir reset daha..
Bana olabilecek ihtimalleri yazarsanız çözüm yolu ararım bende.
Bilgisayar beni çileden çıkartmak üzere, bayram dönüşü yeni PC alıcam ama bunu kullanılabilir hale getirmem gerek. Bana yardımcı olursanız sevinirim.