+ Cevap Yaz
Results 1 to 3 of 3

Uzatma kabloları bozuluyor

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda Uzatma kabloları bozuluyor başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar bilgisayarımın fişini bağladığım uzatma kabloları bi süre sonra(2-3 hafta) bozuluyor. Bozulduğunu nerden anladın derseniz bilgisayar düzgün açılmıyor. Bazen açılıyor ...

Senior Member
    Katılım tarihi
    13.12.2008

Uzatma kabloları bozuluyor

Arkadaşlar bilgisayarımın fişini bağladığım uzatma kabloları bi süre sonra(2-3 hafta) bozuluyor.

Bozulduğunu nerden anladın derseniz bilgisayar düzgün açılmıyor.
    Bazen açılıyor bazen açılmıyor ekran kartım düşük hızda çalışıyor vs...
    Uzatma kablosunu değiştirince düzeliyor ama sonra gene aynı şey.3 tane uzatma kablosu eskittim bu yüzden.

Sizce sorun ne? Prizde toprak hattı var bu arada.

Rookie Member
    Katılım tarihi
    13.06.2009
    Nereden
    BiLgisayarımın İçinde

Ynt: Uzatma kabloları bozuluyor

Arkadaşım bilgisayarın uzatma kablosunu bozduğu şikayetini ilk senden duydum ve çok ilginç geldi gerçekten. Kabloyu ezmediğinden falan emin misin ?
    Ayrıca kablo gerçekten bozuluyor bile olsa neden direkt ekran kartını etkilesin ki ?
    Bence eğer kasanda bir sorun varsa olsa olsa psu'ndan kaynaklanan bir sorun olabilir.. Fakat Psu uzatma kablosunu bozmaz diye düşünüyorum.. Ama farklı bir psu ile deneme imkanın varsa dene bence..

Senior Member
    Katılım tarihi
    13.12.2008

Ynt: Uzatma kabloları bozuluyor

bana da ilginç geldi ama sorunun uzatma kablosundan kaynaklandığını anlayana kadar canım çıktı.

uzatma kablosu bi süre sonra bilgisayara heralde yeterli akımı sağlayamıyor olacak ki windows açılmıyor(yükleme çubuğundan sonra siyah ekranda kalıyor),ekran kartı x16 olması gerekirken x1 olarak çalışıyor vesaire...

uzatma kablosunu değiştirince bütün semptomlar ortadan kalkıyor ve düzgün çalışıyor.

acaba uzatma kablosu olmadan direk prize mi bağlasam?bu sefer de prizi bozacak diye korkuyorum.
    750w güç kaynağı var.sanırım fazla geliyor kablolara..

+ Cevap Yaz