Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Xp' nin Uyandırma Servisini Nasıl Etkinleştirebilirim?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Xp' nin Uyandırma Servisini Nasıl Etkinleştirebilirim? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar, Makinemin Saat 6.00' da kendini açıp, Media Playeri Otomatik başlatıp, kafasına göre bi şarkı çalmasını yani bu olayların uyandırma ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 17-02-06, 21:30   #1 (permalink)
thekarga®
Cool Member

thekarga® Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.02.06
Nereden: Istanbul- 2 Yaka- Dada
dead Xp' nin Uyandırma Servisini Nasıl Etkinleştirebilirim?

Arkadaşlar, Makinemin Saat 6.00' da kendini açıp, Media Playeri Otomatik başlatıp, kafasına göre bi şarkı çalmasını yani bu olayların uyandırma servisi görevini görmesi için en sabit yol hangisidir? Saygılar...
Intel_C2D_2.13_4mb*1gb_OCZ+2x1gb_Kingston_(800mhz)*Gigabyte 965g-Ds3*Seagate_500gb_SataII_32mb*Nec_Dvd-Rw_7173s - Asus_Dvd-Rw_1814blt*Kasa:Raidmax_Scorpio_868*High Power 560W*Hyundai_q770*(Mouse)Logitech_Mx610 - (Klavye)Microsoft-500_Gz6*Creative Audigy*Philips FA145+ 4 Stereo Speaker
thekarga® çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-02-06, 23:36   #2 (permalink)
astegon
Cool Member

astegon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.04
Nereden: ANKARA
Bios dan açtıracaksın. Şifre felan yoktur umarım işletim sisteminde. Startup'a istediğn bir mp3 ü yerleştirmek ve hoparlörü açmak faydalı olabilir.

ama onun yerine git bi alarmlı saatli bir radyo al, daha güzel olur.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-02-06, 23:40   #3 (permalink)
miss_witch
Member

miss_witch Avatar

Katılım tarihi: 24.11.05
Nereden: kaybolduuuuuuuuum
Ne güzel bişeymiş bu böyle
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-02-06, 03:33   #4 (permalink)
best_dejavu
Member

Katılım tarihi: 06.11.05
media player ı istediğin zaman nasıl açarsın bilmiyorum ama imzandaki avertv kartını kullanıyorsan (ki ben kullanıyorum bu yoluda ordan biliyorum)
önce avertv den planlayıcıyı kullanarak izlemek istediğin yada dinlemek istediğin radyo kanalını aktif et seçeneğini seç
sonrada bilgisayarını hazırda bekletle kapat..
pc sin istediğin saatte açılacaktır...
best_dejavu çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 22:58   #5 (permalink)
thekarga®
Cool Member

thekarga® Avatar

Bilgisayarım
Astegon kardeşim konuya çok güzel bi açıklık getirmiş, parmaklarına sağlık. Idda edildiği gibi, biosa girilir wake up events' ten makinenin açılacağı zaman detaylandırılır, sonra Başlat--> (tüm) Programlar --> Başlangıç (Startup); buraya bir playlist ya da mp3 kısa yolları koyulur, Astegon kardeşimin de vurguladığı gibi hoparlörleri açık tutarız olur bu iş...
thekarga® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 00:11   #6 (permalink)
estoriclaf
Power Member

estoriclaf Avatar

Katılım tarihi: 26.02.05
Alıntı:
thekarga® tarafından iletildi.
Astegon kardeşim konuya çok güzel bi açıklık getirmiş, parmaklarına sağlık. Idda edildiği gibi, biosa girilir wake up events' ten makinenin açılacağı zaman detaylandırılır, sonra Başlat--> (tüm) Programlar --> Başlangıç (Startup); buraya bir playlist ya da mp3 kısa yolları koyulur, Astegon kardeşimin de vurguladığı gibi hoparlörleri açık tutarız olur bu iş...
bilmiş bilmiş yazmışsın o zaman niye sordun, sağol Astegon dediğin yolu denedim oldu diyebilirisin
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 10:43   #7 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
o seçenek bios larda "genellikle" Resume by RTC Alarm olarak adlandırılır

madem :

Alıntı:
Şifre felan yoktur umarım işletim sisteminde
demiş arkadaş bunu da açıklıyım.

bios dan ayar yapılınca windows a geri dönülür. denetim masasındaki zamanlanmış görevler açılır. istenilen program seçilir, bios saatinden bir & iki dakika sonrasına tekrar bi alarm kurulur (bilgisayarın açılışından logon ekranına gelecek kadar süre sonrasına) sonra ileri dediğinizde sihirbaz "kullanıcı adı & parolası girin, görev o kullanıcı adına başlatılıcak" diye sorucak. eğer windows logon ekranında kalır, oturum açamaz ise zamanlanmış görev yöneticisi girdiğiniz kullanıcı adı & parola ile istenilen programı çalıştırıcaktır....
Eski 22-02-06, 17:47   #8 (permalink)
kivancmeral
Cool Member

kivancmeral Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.02.05
Nereden: Antalya
Resimler: 3
abi çok zahmetli işler bence çok gereksiz bir fantazi cep telini müzikli kur uyandırsın seni ya da radyoyu yada o da olmadı çalar saati muhakkak uyanırsın merak etme
kivancmeral çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 20:25   #9 (permalink)
thekarga®
Cool Member

thekarga® Avatar

Bilgisayarım
Sayın "kivancmeral" kardeşim, değil telefon insan bile bıkıyor uyanmayışımdan. Zaten sesi köklemem sonucu, sabahın 5.30'unda komşu kapıma dayanmasın diye, rahatsızlıktan kalkabileceğim yöntemin yeganesi olduğundan tercihim.
Kanımca "Avatar tarihi" nin baş köşesine oturacak "Simplicity" kardeşimin de vurguladığı nokta da çok önemli, taze formatın sonrasında şifre koymayışım istemsiz bir kazanç.
thekarga® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-02-06, 00:56   #10 (permalink)
Cafein
New Member

Katılım tarihi: 02.11.05
neler varmış vay be
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-02-06, 01:02   #11 (permalink)
lazarus
Silver Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: ist
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Alıntı:
Cafein tarafından iletildi.
neler varmış vay be
+1 harbeden yaa. pcnin boyle kullanımını da ilk defa duyuyorum. enteresan
lazarus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-02-06, 04:24   #12 (permalink)
Ryan_KyKlopS
V.I.Member

Ryan_KyKlopS Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Local Area Network
Benim ev arkdaşım da sormuştu bunu ben de ona göstermiştim yukarıdaki yazdığınız gibi ama göstermez olaydım hergün aynı şarkıyla uyanmaktan şarkıyı ezberlemiştim en sonunda değiştirdi saolsun şarkıyı
Eski 23-02-06, 19:07   #13 (permalink)
BesTCooL
Cool Member

BesTCooL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.10.04
Nereden: Sevgigsm Team
Buyukforumdan TP-35 arkadasımdan alıntıdır..

Auto power-on and shutdown [1.5 mb]
1. Mesala sabah 07:30 da kalkmak istiyorsunuz; Auto Power-on Shutdown programında saati 07:25 e ayarlayıp, bilgisayarınızın o saatte açılmasını sağlayın...

CLİCK

Citrus alarm clock programında da saati 07:30 civarlarına ayarlayıp, audio-alarm media bölümüne;mp3 playlistinizi gösterin... Boylece sistem acıldıktan sonra playlistiniz calmaya baslayacaktır...

Citrus Alarm clock
http://www.megaupload.com/?d=5PVUGPKC

Eger link felan yasaksa modlar silebilir...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-02-06, 19:14   #14 (permalink)
Ryan_KyKlopS
V.I.Member

Ryan_KyKlopS Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Local Area Network
Auto power-on and shutdown programını da kullandım bu da güzel bir programdır ve kolaylık açısından düşünülebilir.Fakat ben de illegallik konusundabiraz tereddütlü olduğum için yazmamıştım.
Ryan_KyKlopS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-06, 23:34   #15 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
Bu programda sabah 07:30 da kalkmak için neden saatini 07:25 e kuyoruz?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-06, 23:50   #16 (permalink)
BesTCooL
Cool Member

BesTCooL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.10.04
Nereden: Sevgigsm Team
PC ye 5 dakka acılma hakkı vermek ıcın sistemin ne kadar da acılıyorsa ona gore hesap et işte.. 5 dakkadan fazla uzun acılan PC kalmamıstır herhal...

oyleyse 7.25 de acılsın 7.30 da calmaya baslasın programın tekı PC yı acmak tekı de alarm ıcın kullanılıyor...

En son BesTCooL tarafından düzenlendi: 25-02-06 saat