hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Yardım gerektiren bir HDD Problemi...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Yardım gerektiren bir HDD Problemi... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Öncelikle merhaba ve bu forum için yardım adına emeği geçen herkesi tebrik eder ve bana yardım edebilecek arkadaşlara da şimdiden ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 25-02-06, 21:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Azuha
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 23.12.05
Nereden: İzmir
Yardım gerektiren bir HDD Problemi...

Öncelikle merhaba ve bu forum için yardım adına emeği geçen herkesi tebrik eder ve bana yardım edebilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkür ederim...

Gelelim problemime;
Sistemimde Seagate 80 GB 7200rpm bir hdd vardı ve 5-15-60 olarak bölündü ki malum 60gb 50gb olarak kullanılıyor(1mb tam 1000b olmadığı için) ve bu disk artık bana yetmediği için bir tane daha Seagate 80GB 7200rpm aldım ve onu da 30gb,50gb olarak böldüm... Ve yeni hdd'in 30GB'lık partitionını C: yapıp format attım, uzun süredir de sorunsuz kullanıyordum... Buraya kadar problem yok... Fakat ( ! ) bugün NFS:MW oynarken bilgisayarım kitlendi ve restarttan sonra sistemde deli bir yavaşlama,özellikle eski hdd'imdeki partionlara ulaşırken artan bir yavaşlama söz konusu... İşin en kötü kısmı ise ESKİ,İLK hdd'min 50GB lık bölümüne girilemez(G oldu... Her restartda değişken hatalar veriyor... daha doğrusu 2 hata veriyor... Genelde "(G:\) Erişlemez. Parametre hatalı." ve nadiren ki 1 defa oldu "Disk biçimlendirilmemiş.Şimdi biçimlendirmek ister misiniz ?" hatalarını alıyorum... En önemli bilgilerim ki yaklaşık 40-42GB veri bu partitiondaydı... Bu konuyu nasıl çözebilirim ?

Şu anda o hddyi sistemi acayip zorladığı için çıkarttım ve sistemim çok hızlandı,daha doğrusu sorunsuz olduğu zamanki hızına geri döndü... Bu arada nete girip Hardware konusunda uzman olan HardwareMania'ya hemen girip sorunumun çözümünü aramaya başladım... Diğer topicleri araştırdım fakat benimki gibi bir sorunu olan başka bir olay görmedim... Easy Recovery'i duymuştum fakat sorunumu tam tanımlamadan bilinçsizce birşeyler yapmak istemedim...

Tekrardan yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, bilgisayarınızda sorunsuz günler dilerim...
Azuha çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-02-06, 23:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Azuha
Rookie Member
Bilgisayarım

Yapmayın arkadaşlar o kadar kişi görüntülemiş hiçkimse mi bana yardım edemiyor
Eski 26-02-06, 00:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Zygoma
V.I.Member

Zygoma Avatar

Katılım tarihi: 26.10.04
Nereden: İstanbul
valla hocam birşeyler biliyor olsam elimden geldiğince yardım ederim veya ederiz ama bilmeyince yapabileceğimiz birşey yok . bu arada böle bir sorunu ilk defa duyuyorum. aklıma ilk gelen hdd bozulmuş olması.
Eski 26-02-06, 01:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
ilginç direk bozuk demek istemiyorm. belki partition tabloları bozulmuş olabilir. gerçi onlarda durup duruken bozulmaz. knoppix gibi bir live linux cd si ile açıp ordan verilerinizi yedekleyip kurtarmayı deneyin eğer olmazsa zaten hdd gitmiştir, en iyi ihtimalle fdisk yer
Eski 26-02-06, 01:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
mauysal
Cool Member
Bilgisayarım

mauysal Avatar

Katılım tarihi: 17.03.05
@zygoma nın dediği gibi hdd bozulmuş olabilir

Birde IDE kablosunu değiştirip denesen
Eski 26-02-06, 01:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Azuha
Rookie Member
Bilgisayarım

kabloları değiştirip denedim olmadı... "drive fitness" programıyla da boot edip inceledikten sonra "Disposition Code = 0x72" diye bir hata verdi... Knoppix veya linux ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum hdd'deki diğer 2 partition sağlam ama G: ye hala erişilemiyor ve sistem çok yavaş çalışıyor... ne yapmam lazım aceba ?
Eski 26-02-06, 09:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Blog Mesajları: 2
knoppix bi cd dir. bir arkadaşınızdan falan isteyin yada netten download edebilirsiniz. ücretsizdir. bilgisayarınızı yeniden başlatın, knoppix cd sini takın ve cd den başlatın bilgisayarı o kendisi işletim sistemini açacak ve windows benzeri birşeyle karşılaşacaksınız merak etmeyin zor diil.
paranoyakX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-02-06, 20:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
http://h!j@cker
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

http://h!j@cker Avatar

Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: H!j@cker WorlD
bence git bi arkdasına yada bir internet kafeye rica et o hardiski baska bir makineye bağla ve verileri kurtar sonra cak formatı parttionlarıda tekrar düzenle ki benim tavsiyem her hardiski 2 ye böle 4 partion olsun ve öle dene bide

Bookmarks
Konu araçları

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:50.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999