Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

yardım lütfen!!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında yardım lütfen!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "benim pc durup duruken acılmamaya başladı. ya fişi taktıgım zaman fanla otomatık calısmaya baslıyordu ama goruntu yoktu şimdide soktum kabloları ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-08-08, 11:31   #1 (permalink)
scotch
Rookie Member

scotch Avatar

Katılım tarihi: 08.04.08
yardım lütfen!!

benim pc durup duruken acılmamaya başladı.
ya fişi taktıgım zaman fanla otomatık calısmaya baslıyordu ama goruntu yoktu
şimdide soktum kabloları tekrar taktım dugmeye basmadan calısmıor. ama hala hiç bir göruntu gelmıyor ekrana
ekran kartı denedım baska oda goruntu vermedı HDD de ses cıkmıyor hanı calısırken cıkardıgı ses cıkmıyor?
acaba anakartım yanmış olabilirmi yada problemı nasıl ogrenebılırız
scotch çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 11:41   #2 (permalink)
Bilal1903
Member

Bilal1903 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.06.08
Nereden: istanbul | beykoz
Ynt: yardım lütfen!!

Fişi takmanla çalışan Fanlar psu dan kaynaklanan bir problem zaten.
Ekrana görüntü gelmemesinin temel taşları,RAM-Ekran KARTI-İşlemci-PSU olarak sıralanabilir..BUnları dene,büyük ihtimal bunalrdn kaynaklanan birşeydir..

Neden RAM?

Gevşemiş yerinden çıkmış olabilir,veya sarsılmış olup sakat durumda olabilir?
Sabitleştir iyice oturdugundan emin ol slotlara..

Neden Ekran Kartı?
Ram'deki gibi yerinden oynamış sarsılmış olması,ekrana görüntü gelmemesini sağlar..

Neden İşlemci?
Genelde işlemci yüzünden cıkan problemlerden biriside pc'nın goruntu vermemesı,bunun icin işlemcinin ve fanının tam oturdugundan emın ol,ayaklarının tam oturdugundan emın ol..

Neden PSU?
Bozulmuş olup anakarta takılı olan parçalara yeterli enerji verememside ekran gelmemesine sebep olabilir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 12:04   #3 (permalink)
scotch
Rookie Member

scotch Avatar

ekran kartını ve ralerı soktum taktım hatta baska ekran kartı ve HDD de denedım olmadı gerıye sımdı CPU ve power kaldı. bı denıyım tşkler
scotch çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 12:10   #4 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

Cpu okadar çabuk bozulabilen bir parça değildir. Sorununuz bence PSU ile alakalı.
Eski 13-08-08, 12:13   #5 (permalink)
Bilal1903
Member

Bilal1903 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
GaNDHi tarafından iletildi. Mesajı göster
Cpu okadar çabuk bozulabilen bir parça değildir. Sorununuz bence PSU ile alakalı.

cpu kolay bozulmaz ama fanı cıkartıldımı takması uğraştırır,oturtması uğraştırır..bu yüzden söyledim cpu kontorülünü..kurcalamış kasayı sonucta ayaklarını sarsmış olabilir..Her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek,benim pc'mdede görüntü gelmiyordu termal macun sürdüm tekrar kurdum düzeldi
Bilal1903 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 12:48   #6 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Bilal1903 tarafından iletildi. Mesajı göster
cpu kolay bozulmaz ama fanı cıkartıldımı takması uğraştırır,oturtması uğraştırır..bu yüzden söyledim cpu kontorülünü..kurcalamış kasayı sonucta ayaklarını sarsmış olabilir..Her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek,benim pc'mdede görüntü gelmiyordu termal macun sürdüm tekrar kurdum düzeldi
Burda konu olan takıp çıkartırken uğraştırması değil. Arkadaş cpuyu söktüm deseydi tamam derdim ama zaten yerine takılı olan bir cpuyu yerinden oynatmak zor olduğu için psu öncelikli bakılması gereken parçadır. Zaten dikkat ederseni cpu bozulmaz demedim. Çabuk bozulmaz dedim.
GaNDHi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 13:10   #7 (permalink)
scotch
Rookie Member

scotch Avatar

teşekkur ederıım arkadaslar. CPU yu sokmedım dokunmadım tırstım valla ne yalan söylıyım
ama poverı degıstırıp denıyım bı.
scotch çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 13:10   #8 (permalink)
Bilal1903
Member

Bilal1903 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
GaNDHi tarafından iletildi. Mesajı göster
Burda konu olan takıp çıkartırken uğraştırması değil. Arkadaş cpuyu söktüm deseydi tamam derdim ama zaten yerine takılı olan bir cpuyu yerinden oynatmak zor olduğu için psu öncelikli bakılması gereken parçadır. Zaten dikkat ederseni cpu bozulmaz demedim. Çabuk bozulmaz dedim.
Tamam eyvallah cabuk bozulmaz,bozulmasında zaten

ben arkadaş için extra bilgi olsun diye söylüyorum,yani bende bu yüzden cok uğraştım..Zor durumdayken insan ne yapacağını sasırıyor..Sacma sapan parça söküyor-takamıyor..(ben takarken parca kırdıgımı bılırım)işin özü arkadaş ne kadar geniş fikre sahip olursa o kadar kolay ulaşır soruna..
Söylediğinde haklısın,bende büyük ihtimal PSU da sorun diye düşünüyorum,aynısı benimde başıma geldi..ona bakayım derken voltajlarla oynadım 2 psu patlattım yani ne kadar fikri olursa okadar kolay bulur sorunu..Zaten PSU kendini belli ediyormuş baksana,fişi tkınca fanlar calısıyormus,demekki bi kaçak var komut vermeden anakarta extradan elektrik vererek fanları calıstırıyormuş.Perşembenin gelişi çarşambadan '
Bilal1903 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 13:57   #9 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım

Tabi seçenek sunmak bizim işimiz, yanlışınız yok burda.
GaNDHi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 14:01   #10 (permalink)
Bilal1903
Member

Bilal1903 Avatar

Bilgisayarım

o zaman sloganımızı söyleyelim

Sorunlar biziiiiii yıldıraaaamazzz
Bilal1903 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 14:43   #11 (permalink)
scotch
Rookie Member

scotch Avatar

Alıntı:
Bilal1903 tarafından iletildi. Mesajı göster
Tamam eyvallah cabuk bozulmaz,bozulmasında zaten

ben arkadaş için extra bilgi olsun diye söylüyorum,yani bende bu yüzden cok uğraştım..Zor durumdayken insan ne yapacağını sasırıyor..Sacma sapan parça söküyor-takamıyor..(ben takarken parca kırdıgımı bılırım)işin özü arkadaş ne kadar geniş fikre sahip olursa o kadar kolay ulaşır soruna..
Söylediğinde haklısın,bende büyük ihtimal PSU da sorun diye düşünüyorum,aynısı benimde başıma geldi..ona bakayım derken voltajlarla oynadım 2 psu patlattım yani ne kadar fikri olursa okadar kolay bulur sorunu..Zaten PSU kendini belli ediyormuş baksana,fişi tkınca fanlar calısıyormus,demekki bi kaçak var komut vermeden anakarta extradan elektrik vererek fanları calıstırıyormuş.Perşembenin gelişi çarşambadan '
saol bende sana şöyle bır yol gostereyım kendımce dedın ya 2 psu patlattım dıye bende 2 psu tamır ettım :d

sigortası patlyıor ama gorunmuyor aynı degerden çok ınce bır telı sıgortanın altkısmındakı yola lehimliyorsun. power calısmaya devam edıyor.
scotch çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 15:11   #12 (permalink)
Bilal1903
Member

Bilal1903 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
scotch tarafından iletildi. Mesajı göster
saol bende sana şöyle bır yol gostereyım kendımce dedın ya 2 psu patlattım dıye bende 2 psu tamır ettım :d

sigortası patlyıor ama gorunmuyor aynı degerden çok ınce bır telı sıgortanın altkısmındakı yola lehimliyorsun. power calısmaya devam edıyor.
Sağl kardeşim önerin için,bikaç kere temizlemek maksadıyla açtım psu yu ama cok bakmadım,belkide cozebilirim söylediğin yolla sağolasın evde 2 tane duruyo bozuk,kurcalıyayım bı ara
Bilal1903 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 18:44   #13 (permalink)
scotch
Rookie Member

scotch Avatar

sıgorta atmıyor sıgortanın altındakı yol atıyor.. ordan halledebılırsın ..

ya ben baska power kullandımgene acılmadı yaa hiç goruntu gelmıyor bios bile..
scotch çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver