Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

yardım lütfen çıldırmak üzereyim

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında yardım lütfen çıldırmak üzereyim başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar detaylı anlatayım, P4 3.0, 1GB RAM VE FX5700 olan sistemim çok normal çalışıyordu, gerçek olmayan 300watt psu ve intel ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-04-05, 12:28   #1 (permalink)
economy
Member

economy Avatar

Katılım tarihi: 17.03.05
Nereden: istanbul
yardım lütfen çıldırmak üzereyim

arkadaşlar detaylı anlatayım, P4 3.0, 1GB RAM VE FX5700 olan sistemim çok normal çalışıyordu, gerçek olmayan 300watt psu ve intel orj cpu fanı ile bazı oyunlar dışında sessizlik de vardı, ama ben ekran kartınız satıp 6600gt ve thermaltake 420 watt psu aldım, ve o günden sonra kasanın içi çok ısınmaya başladı ve doğal olarak da cpu da. artık windows ta iken bile cpu fanı max devirde ve uçak sesi gibi, beni sinir ediyor. oyunlarda daha da artıyor, speedfan da işlemcide yanma resmi çıkıyor, oyundan çıktıktan sonra 30 dk. sürüyor kendine gelmesi. psu standart 2300rpm de çalışıyor arttıramadım bunu, ya bana bi çözüm söyleyin ne yapmalıyım bu sesten kurtulmak için, kasayı eski haline geirmek için, cpu ya da zalman 7000cu önerdiler hadi onu aldım diyelim ama kasa içi sıcaklık hala yüksek egzost sistemi mi yaramaz nedir? Lütfen bilen varsa yardım etsin saygılar
economy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 13:00   #2 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13
işlemci fanını sök retmal macun sür tekrar fanı tak dene.zalman çok güzeldir alabilirsin ksa içine de 1-2 fan at buz gibi olur.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 14:01   #3 (permalink)
Xeutitan
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.02.05
Nereden: Orange Country
Öncelikle sana birkaç şey tavsiye ediyim...
Zalman 7000 Cu işlemci konusunda işini fazlasıyla görücektir.
Eğer kasada işlemcinin tam karşısındaki kapağı delip oraya fan yerleştirsen ( Feel Hurricane'deki gibi )
Ve ekran kartındaki sıcak havayı dışarı atıcak Pcı slotlarına takılabilen çeşitli fanlar var. İstanbul'da isen bu şeylerden Kadiköy'de var.
Bu yazdıklarımın dışında sistemde fazla ısınan pek bileşen yok
Xeutitan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 15:55   #4 (permalink)
economy
Member

economy Avatar

arkadaşlar şu egzostlardan buldum ucuz bişey 2 tane taksam faydası olur mu acaba kasa içi sıcaklığı için

http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=10045
economy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 16:35   #5 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
economy tarafından iletildi.
arkadaşlar şu egzostlardan buldum ucuz bişey 2 tane taksam faydası olur mu acaba kasa içi sıcaklığı için

http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=10045
Kasanızın ön ve arkasındaki fanları eğer değiştirebiliyorsanız 12 cm sessiz ve hava akımı ideal olan bir fan ile değiştirin, veya ilave edin. Önereceğim fan Coolermaster'ın 12 cm'lık ultra sessiz renkli (ışıksız) fanlarıdır.
http://www.dijitalcenter.com/asp/sho...=CM-SUF-S12-EP

Daha sonra kasa yan kapağına 8 cm'lik devri arka slotlardan birine takacağınız ayarlı direç ile kontrol edeceğiniz, gereğinde çok güçlü hava verecek bir Thermaltake 8 cm Smartfan takmanızı öneririm. Aşağıdaki fanın 8 cm olanı.
http://www.dijitalcenter.com/asp/sho...oduct_ID=A2028
Bu 8 cm'lik fanı genelde en düşük devirde çalıştırdığınızda sesi 17 dB'dir. Kasa içinde sıcaklık arttığında hava akımı maksimum 4800 rpm'de müthiş arttırarak kasa içi sıcaklığını düşürmeye ciddi katkı sağlayacaktır. Ayrıca yan kapaktaki konumu nedeniyle, kuzey köprüsü, ekran kartı ve CPU'nunda soğutulmasına direkt etkisi olacaktır.

Bu önlemleri aldıktan sonra CPU ısısında istediğiniz ısıya inemez iseniz CPU için ayrıca bir fan düşünebilirsiniz. Kasanın soğutmasını/havalandırmasını iyileştirerek kasa içinde CPU dışında kalan donanımlarında soğutulmasına ciddi bir katkı sağlamış olacaksınız ve bu sayede CPU için daha ucuz ve hatta daha sessiz bir soğutma önlemi yetecektir.

Kolay gelsin....
Eski 12-04-05, 16:47   #6 (permalink)
leventtt
Member

leventtt Avatar

Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Alanya
Benim bi arkadaş yapmıştı bende yapacaktımda olayın cılkını cıkarmak olur diye yapmadım. 1 tane kabin fanı al kasanın altını kes oraya tak. psu'ya şebekeden gelen kablodan direkt kablo çekmen gerekiyor. kasa havalanabilir dikkat et
leventtt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 17:50   #7 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 97
sorunun cpu ile değil kasa içindeki artan ısı ile alakalı olduğu kesin....zira box fanlar hayret verici bir şekilde kasa içi sıcaklığa duyarlı....yani cpu sensöründen bağımsız...önceden denemiştim saç kurutma makinesi ile....fan adeta delirdi...bunun için kasanın içerisindeki ısınan havanın dışarı atılması gerekiyor....bunun için en uygun çözüm egzost fanlardır....tek egzost fan yerine kasa içinde sirkilasyon oluşturan çift fan yöntemini kullanmalısın.(havanın bir yerden girip bir yerden çıkması.)ayrıca kasa içinde ısıya yol açan parçaların(kuzey köprüsü ekran kartı ram hdd vsvs) ayrıntılı soğutulmasıda kasa içi sıcaklığı düşürmeye yardım edecektir....
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 18:03   #8 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Her zaman önce kasayı iyice bir soğutmaya çalışmanız lazım, sonra gerekir ise işlemci soğutması düşünülebilir. Çoğu kere iyi bir kasa soğutması sonunda işlemciler ile gelen standart fanlar fazlası ile yeterli olmaktadır.
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-05, 19:14   #9 (permalink)
economy
Member

economy Avatar

zaten kasada şu anda kasa fanı olarak 4 tane fan bağlı bu akşam da 2 tane egzost fanı alıcam, kasaya delik açabilsem güzel olacak ama yüzüme gözüme bulaştırırım diye korkuyorum, yardımlarınız için tekrar teşekkürler
economy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-04-05, 09:39   #10 (permalink)
economy
Member

economy Avatar

arkadaşlar dün egzost fan bağladım kasa fanlarını temizledim, hava akımını sağladım ancak hala durum aynı, düşünün fan delirmiş vaziyette iken kasa kapağını açıyorum 5 sn. içinde fan yavaşlıyor, bu arada winfast 6600gt ekran kartının da 60C ye yakın ısındığını gördüm, bunun kendi fanı var buna ekstra bir soğutma yapılabilir mi acaba, abi oyun oynayamıyorum, dün hem swat4 hem de farcry arka arkaya kilitlendi ve bu ısıdan olsa gerek
economy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-04-05, 14:20   #11 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
economy tarafından iletildi.
arkadaşlar dün egzost fan bağladım kasa fanlarını temizledim, hava akımını sağladım ancak hala durum aynı, düşünün fan delirmiş vaziyette iken kasa kapağını açıyorum 5 sn. içinde fan yavaşlıyor, bu arada winfast 6600gt ekran kartının da 60C ye yakın ısındığını gördüm, bunun kendi fanı var buna ekstra bir soğutma yapılabilir mi acaba, abi oyun oynayamıyorum, dün hem swat4 hem de farcry arka arkaya kilitlendi ve bu ısıdan olsa gerek
Kasa kapağını açınca herşey normale dönüyor ise, kasanızın içinde havalandırma doğru veya uygun değil. Daha önce basit olarak ne yapmanız gerektiğine yönelik bir öneri getirmiştin. Aldığınız ucuz hava akımı düşük fanlar ile istediğiniz havalandırmayı sağlayamazsınız. Onlar daha çok slotlara takılan ve nisbeten daha az hava akımı ile soğutulabilen kartlar içindir.
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

yardım lütfen çıldırmak üzereyim ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Lütfen Arkadaşlar Çok Acil Yardım RicaEdiyorum..Lütfen Yardım.. xlynx3 Nokia 21 29-04-05 12:35
VPN Linksys Wag54g Lütfen Acil Yardım!!! resulekin Network 6 04-04-05 02:10
Acil Yardım Lütfen CyBeR GuArdiAn Genel 2 07-03-05 22:31
lütfen acil yardım ekoo Genel(internet) 5 21-09-04 16:14
sistemim hakkında fikirlerinizi istiyorum yeniyim ve fazla anlamıyorum lütfen yardım bogem Genel 3 16-02-04 23:30

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER