Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda Zotac 9600 sorun var!... Y başlıklı konu tartışılıyor; zotac nvidia geforce 9600 gt 1gb 256 bitlik kart var elimde. Farcry 2 de arasıra kasmalar dışında bi sorun yok ...
zotac nvidia geforce 9600 gt 1gb 256 bitlik kart var elimde. Farcry 2 de arasıra kasmalar dışında bi sorun yok ama FarCry 1 de de oyun ufak kasmalar gösteridi ve ben şaştım . Farcry 1 , 2' ye nispeten çok daha basit bi oyun ve zotac 9600 gt bunda da kasmalar yapıyo, azar azarda olsa...
Ne Yapmam Gerekir? Kartı garantiye göndereyimmi? Aranızda zotac kullanan varsa söylesin lütfen..
Sistem
işlemci: q8400 4mb kaşe
4 gb kingston ram
430 watt termaltake kasa
anakart. Gigabyte ep 45 1600 fsb
thermaltake in power supply leri kaliteli olur.o sistemi de rahat taşır.sıcaklıklar nasıldı.BlackBox v1.1.6 [X86] ve CPUID bu programları indirip sıcaklık değerlerini buraya yazabilirmisin.
UsTa bende Gigabyte 9600 gt kullanıyorum onda hiç böyle bir sorun yok FAR CRY da böyle bir sorun yaşamıyorum arkadaşların dediği gibi power supply watt yetmezliği olabilir onun için 500 watt-600 watt arası bir powersupply alman gerekebilir.
UsTa bende Gigabyte 9600 gt kullanıyorum onda hiç böyle bir sorun yok FAR CRY da böyle bir sorun yaşamıyorum arkadaşların dediği gibi power supply watt yetmezliği olabilir onun için 500 watt-600 watt arası bir powersupply alman gerekebilir.
psu ile ilgili bir sorun yok. arkadaşın elindeki psu değil 9600gtye, 9600gt sliye bile yeter.
bence siz yazılım ortamıyla ilgili çözüm arayın.
2004 yılında 9800xt kartımla, 2001 yılında çıkmış oyunun ilk 18 bölümünü full detayda oynarken, son iki bölümde hep aynı yerde reset atmıştı. 2001 yılına ait bir sürücü yükleyerek oyunu bitirebildim.
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Psu için 9600 gt ye 400 watt kafi diye araştırdım buldum. Dikkat ettim oyunları iyi oynayabiliyorum ama kasmalar problem teşkil ediyor. Tam kasmanın olduğu anda fan sesinde yani fan devirinde değişiklik oluyor. Ve ben bunu sesinden anlayabiliyorum. Sıcaklıklada alakalı olabilir diye hükmettim şimdi. Aldığım kasa gayet güzel ama ekran kartı fazla ısınıyo heralde ondan kasıyo.. Isınma problemini nasıl halledebilirim , fan devirini ayarlama nasıl yapılıyo acaba? Yada ben eski bilgisayarın işlemci fanını söküp ekran kartının öbür tarafına yapıştıracam , kart buz gibi olacak o zaman, başka çaare yok heralde...
Isınma problemini nasıl halledebilirim , fan devirini ayarlama nasıl yapılıyo acaba? Yada ben eski bilgisayarın işlemci fanını söküp ekran kartının öbür tarafına yapıştıracam , kart buz gibi olacak o zaman, başka çaare yok heralde...
9600gt üzerinde ısınma problemi olması ilginç.
Fan devri, bildiğim kadarıyla 9600gtlerde ayarlanamıyordu. ama yine de riva tuner veya ntune yazılımlarının güncel sürümlerine bakın.
ekran kartının öbür tarafı ısınmıyor. daha iyi soğutma için, daha iyi bir soğutucu almalısınız.
bir de şu var; 9600gt soğutma sisteminde, ısınan hava, kasanın yan kapağına doğru üfleniyor. yan kapakta içeri üfleyen fanınız varsa, vga fanının önünü kesiyor. bu bölgede fan varsa, susturun veya ters çevirin.
bir diğer sorun da, heatsink kanallarının içinin toz tutması. soğutucunun plastik kapağını sökün ve tozları temizleyin.
Teşekürler don kişot.. SAnırım fan yönlerini kontrol etmem lazım.. Bu günlerde hava biraz soğudu, baktımda oyunda normaldekinden fazla kasmadı.Anladım ki sorunum kesinlikle ısnmadan kaynaklanıyo.. Kart ısı sorunu çıkarıyo ve de fan daha hızlı çalıştığından biraz gürltülü oluyo.Zaten ürün yorumlarındada görmüştüm kartın gürültülü olduğuna dair cevapları..Kasayı açıp bi çaresine bakıcaz....