Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

ZyXEL-630 Adsl Modem

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında ZyXEL-630 Adsl Modem başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ZyXEL-630-11 adsl modem aldım.Win-98 Kurulumunu kendim yapmaya çalıştım.Kuruldu gibi ama tam emin değilim.Modemde adsl ışığı devamlı yanıp sönüyor.Telekom yetkilileri hat ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-09-04, 13:46   #1 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Katılım tarihi: 26.09.04
ZyXEL-630 Adsl Modem

ZyXEL-630-11 adsl modem aldım.Win-98 Kurulumunu kendim yapmaya çalıştım.Kuruldu gibi ama tam emin değilim.Modemde adsl ışığı devamlı yanıp sönüyor.Telekom yetkilileri hat açılmış görünüyor diyorlar.

Şimdi ortada iki ihtimal var.

-Hat daha açılmadı.?

-Modem kurulumunda hata var.?

Bilgisi olan arkadaşlardan lütfen yardım.
makinacı çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-04, 16:33   #2 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Modem kurulumunu nasıl yaptım.?Windows-98

Telekomdan gelen telefon hattını splitterin line yazan kısmına bağladım.Phone yazan yere telefonu,Adsl yazan kısma modemi bağladım.USB bağlantısını yaptım.

ZYxel-630-11 CD taktım.Driver setuptan setup etmeye başladım.Gerekli adımları yazıldığı gibi geçip setup finish ettim.Bilgisayarı restart ettim.

Neticede masa üstünde Ağ komşuları ve Shortcut to ZyXEL ADSL ikonları çıktı.Fakat bunların hiçbir özelliği yo sanırım.Ağ komşuları boş bir sayfa,ZyXEL Shortcut ikonu ise bildiğimiz dial-up bağlantı kullanıcı adı ve şifresini içeriyor.

System try da CSA ikonu yerleşti.CSA ikonunu açtığımda ADSL control and Status çıkmakta.Buradaki connet ve disconnet butonuna bastım fakat netice alamadım.

Bilgisayarım aygıt yöneticisinde ZyXEL Modem Ağ bağlaştırıcıları bölümüne yerleşmiş.Ağ bağlaştırıcıları kutusu + işaretli .Normal.

Denetim masası AĞ bölümünde :

Microsoft ağları için istemci
Microsoft family oturum açma
Çevirmeli bağlaştırıcı
ZyXEL USB ADSL Modem (RFC1483 Mode)
TCP/IP Çevirmeli bağlaştırıcı
TCP/IP ZyXEL USB ADSL Modem (RFC1483 Mode)

yazıyor.Doğru mu.???

Bilgisayarı açtığımda Ağa oturum açma kutusu geliyor.Kullanıcı adı ve şifreyi girdiğimde internete bağlatı sağlanmıyor.

Modemdeki ADSL ışığı yeşil devamlı yanıp sönüyor.

İçinizde ZyXEL 630-11 USB modemi kullanan var mı.? Yukarda bilgisayarımdaki kurulum bilgileri eğer doğruysa o zaman telekomdan ADSL bağlantısı açılmamış kabul edeceğim.

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

En son makinacı tarafından düzenlendi: 26-09-04 saat 16:41
makinacı çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-04, 17:41   #3 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
arkadaş eğer adsl ışığın yanıyorsa (yanıp sönme değil) adsl hattın açılmış demektir...

şimdi baştan kuralım modemini..

önce ne var ne yok kaldır...
sonra modemin kablosunu çıkartıp (usb) bilgisayarı restart et...

şimdi cd yi tak ve kurmaya başla... seçeneklerde pppoe seçeceksin öteki sayfada ise llc çıkacak o seçili zaten elleme devam et... kurduktan sonra restart isteyecek.. şimdi restart et ve modemi bağla sistem açılıp driver ları yükleyecek... sonra kurulum tamamlandıktan sonra yeniden restart et masaüstünde bir iki ikon belirirse doğru kurdun demektir.. eğer ikonlar çıkmassa yine restart et... sonucu yaz , bakalım yine...
Eski 28-09-04, 05:49   #4 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Sn.DJ Waterfall

Tavsiyenizi uyguladım.Şöyleki:

Daha evvel kurduğum ZyXEL modem programını kaldırdım.Restart ettim.

CD yi takıp driver setup yaptım.

PPPoE seçtim. (VPI 8 VCI 35 Zaten seçili))

LLC (Zaten seçili)

Kurulum esnasında modem bağlı değil lütfen modemi bağlayınız yazdı.Modemi bağladım.

Kurulum devam etti. BU sırada gelen sürüm çakışması ikazı.Dosya adı.(ndis.vxd).Tanım:NDIS Virtial Device (Versiyon 4.0),Sürümünüz:4.10.2224
Kopyalanan dosya şu anda bilgisayarınızda bulunan dosyadan daha eski.Var olan dosyayı korumanız önerilir.Bu dosyayı korumak istermisiniz.Evete bastım.Bu ikaz ilk kurduğumda da gelmişti.

Kurulum bitti.Restart ettim.

Masa üstünde Ağ komşuları ve ZyXEL ADSL Shortcut ikonları ayrıca görev çubuğunda ZyXEL CSA ikonu var.Arada bir kırmızı yanıyor.

ADSL ışığı hala yanıp sönüyor.

Denetim masası-Ağ-Tamama bastığımda yukarda belirtiğim ndis.vxd sürüm çakışması ikazı yine geliyor.Var olan dosyayı korumak istermisiniz Evete basıyorum.Burada bir problem var galiba.

En son makinacı tarafından düzenlendi: 28-09-04 saat 06:15
makinacı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-04, 08:51   #5 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
arkadaşım modemin kurulu bir sorun yok ama adsl bağlantın yok senin baksana adsl ışığın yanıp sönüyormuş telekomu aradın mı????
DJ Waterfall çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-04, 09:09   #6 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

DJ Waterfall

İlgin için teşekkürler.

Telekomu daha evvel aradım.Hat açık görünüyor dediler ama yine tekrar arayacağım.
makinacı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-04, 09:13   #7 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
altanergin@hotmail.com

bi gel msn den halletmeye çalışalım olur mu???
DJ Waterfall çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-04, 10:17   #8 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Alıntı:
DJ_Waterfall tarafından iletildi.
altanergin@hotmail.com

bi gel msn den halletmeye çalışalım olur mu???
Hocam Outlook expres yüklü değil.Daha evvel bir sorun oldu.Tekrar yüklemedim.
makinacı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-04, 21:42   #9 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Windos-98 de bir hata olabilir diye format atıp Win-98 i yeniden yükledim.

ZyXEL 630-11 Modemi kitabına ve Zyxel veb sitesinde 630-11 kurulum tarifine göre tekrar yükledim.Netice hala alamadım.Telekom israrla hattımın açık olduğunu söylüyor.

Üretici firma Data teknik servis modemi kendim açıp kurmaya kalktığımdan garanti belgesinin geçersiz olduğunu,senin modem kurulumunda bir hata olabileceğini ve bilgisayara bakmalanın ücretli olduğunu belirtiyor.

Telekoma başvuralı 10 gün oldu.Daha bağlanmadan para çalışıyor.

Telekomdan adsl hattımın kapatılmasını talep edip modemi de bir köşeye fırlatacağım.

ADSL,Modem bizim neyimize.
makinacı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-10-04, 08:22   #10 (permalink)
makinacı
Rookie Member

makinacı Avatar

Modem yazılımını setup etmeden baştan modemi bilgisayara ve telefona bağladığımda dahi modemin ADSL ışığı sabit mi yanmalı.?

ZyXEL web sitesinden gördüğüm kadarıyla P-630 modemler iki türlü birincisi bendeki P-630-11 diğeri ise P-630-C. Bu modemlerin kurulumları ve masa üstüne attıkları ikonlar bile değişik.

Peki kardeşim nasıl kurdun.? Onu da anlatayım.

System Windows-98

Modem tipi P-630-11

Telekomdan gelen hattı splitterin line kısmına,telefonu splitterin phone kısmına,ADSL kablosunun iki ucunu splitterin ve modemin ADSL yazan kısımlarına,USB kablosunu Bilgisayarın USB ve modemin USB girişlerine bağladım.

Yeni donanım bulundu sihirbazı çıktı. USB bileşik aygıt.Açılan sihirbazı iptal edip geçtim.

CD yi taktım.Setup exe ye basıp yazılımı yüklemeye başladım.Sözleşme ve read me next ile geçtim.

PPPoE,VPI:8 VCI:35 seçtim.

LLC yi seçtim.

Yükleme başladı.--------- Finish.

Restart ettim.

Win-98 tekrar açılırken AĞ bağlatısı kutucuğu çıktı.Telekomun bana verdiği kullanıcı adını ve şifreyi yazdım.Win-98 açıldı.

Masa üstünde Ağ komşuları,Shortcut to ZyXEL ADSL ve System Try'da haberleşme ikonları (ZyXEL CSA) ikonları çıktı.

Denetim masasına ise ADSL Control and Status ikonu yerleşti.

Yüklemeden sonra Bilgisayar tekrar açılınca tarife göre: Yeni donanım bulma sihirbazı açılır,bu sihirbaz ile modemin sürücüleri yüklenir.Yazılımı otomatik olarak yükle (Önerilen) seçilir.İleri devam edilir.Modemin inf dosyaları bulunur,devam et tıklanır.

PC yi setuptan sonra tekrar restart ettğimde yukardaki tarife göre Yeni donanım bulma sihirbazı çıkmadı.

Ya arkadaşlar P-630-11 kullanıcıları nerede hata yaptık.Restarttan sonra Modemin sürücülerini yüklemek üzere Yeni donanım bulundu sihirbazı neden çıkmadı. ?????

Bu arada modemi kuracağız diye bilgisayar üzerine bilmediğim birçok şeyi öğrendim iyi mi.

En son makinacı tarafından düzenlendi: 05-10-04 saat 08:32
makinacı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-04, 19:40   #11 (permalink)
Captain
New Member

Katılım tarihi: 26.10.04
Nereden: Ankara
Tavsiye

Dostum önce o modemden bende aldım.Bende xp var cok rahat bir sekilde kurdum zaten detaylı kurulum brosürü var.Ancak devamlı baglantıp kopup durdu.Kopmadıgı zamanlardada 3 yada 4 kb ile download yapabildim.Ya modem bozuktu yada o modemde bir kıllık var.Ben geri verip zoomx4 aldım biliyorum iki misli pahalı ama simdi cok rahatım.Tavsiyem geri ver baska modem al.
Captain çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 01:10.