Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > İşlemciler »

ACER ASPİRE 5520 3 gb 4 gb sorunu

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki İşlemciler forumu altında ACER ASPİRE 5520 3 gb 4 gb sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "*****ARKADAŞLAR YARDIM***** ACER ASPİRE 5520 aldım paso ((amd turion 64 x2))cpu dan kullanıyooo ram 4 gb olmasına ragmen 3 ünü ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 31-05-08, 10:33   #1 (permalink)
altug85
New Member

Katılım tarihi: 30.05.08
Nereden: istanbul
ACER ASPİRE 5520 3 gb 4 gb sorunu

*****ARKADAŞLAR YARDIM*****

ACER ASPİRE 5520 aldım paso ((amd turion 64 x2))cpu dan kullanıyooo ram 4 gb olmasına ragmen 3 ünü kullanıyo gözüküyoo vistanın service packleri cıktıkcaa 4 gbı da kullanıcakmıs

vistanın game zone daki bi oyunu oynarken bile takılıyo cpu full calısyo ram i 1 gb ın biraz ustunde kulllanıyo bunun çaresi xp mi
erecovery yaptım 2 DVD ye xp yuklersem vistayı gerı yuklemek ıcın onu kulllanabılırmıyım yada nasıl bişi yapmak lazımm 32 bitlik vistayı 64 bite yaparsam o işe yararmı
altug85 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 13:57   #2 (permalink)
gamanir
New Member

Katılım tarihi: 23.08.08
Nereden: ankara
Ynt: ACER ASPİRE 5520 3 gb 4 gb sorunu

arkadasım bende aspire 5520 g nin 2 gb ligini kullanıorummm bilgisayarı rahatlatmak için xp ye döndümmm oda işe yaramıoo bende aynı sorunla karsılastımmm en basit oyunda bile cokk takılıooo bende başka çözümler arıyorumm... ama diyecegim şudur ki xp de bi işe yaramıyor...
gamanir çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 16:20   #3 (permalink)
Adobe Reader
Member

Adobe Reader Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.07.08

acer9300 kullanıcısıyım, eRecovery ile yedeklediğin sistem sıfırdan kurulum için değil o yüzden bilgisayara format attıktan sonra eRecovery le tekrar Vista'yı yükleyemezsin. CPU'nun vasat uygulamalarda %70 ler gibi çalışması normal (benimkisi amd turion mk-38 64bit tek çekirdek, vasat uygulamalarda böle çalıştığı için belki bana normal geliyodur ve benimkisi WinXP ile kasmıyo) ama sürekli tam yükte çalışıyosa yanlış giden bişeyler var kesin.. malesef vista çoğu sistemi tabiri caizse ağlatıyo.. bende de vista home premium yüklüydü ben formatladıktan sonra diski üçe böldüm c'ye xp d'ye vista business edition kurdum (bu arada tavsiyem vista home premium veya vista ultimate kullanın, şahsen diğerlerini beğenmedim) sistemin yeniyse servis dışı uygulama garanti dışı bırakacaktır, ya yetkili servisine yaptır (ki o da bi muamma) ya da göze alıyosan garanti dışı kalmasını kendin hallet.. bu arada, eRecovery ile sistem sürücülerini bir cdye veya dvd'ye çıkartmayı unutma. eğer xp kuracaksan acer'in sitesinden senin laptop modelinin xp driver'larını indirmen gerekir. ama yine formatlayıp vista kuracaksan oluşturduğun driver backup cd'si işini görecektir.
32 bitlik vistayı 64 bit yapma, para ve vakit harcama, eğer yapacaksan xp pro kur.
sistemin 4 gb ram'i daha az görmesi de normal 32 bit işletim sistemleri teoride 4Gb adresleyebilmekte ama uygulamada ise sistem bileşenlerinin ram'den kullanması nedeniyle sistem özelliklerinde gördüğün ram daha düşük olabilmekte.. bu bi sorun veya arıza değil, birçok yerde bundan yakınanları gördüm, bence bu konuda kesinlikle can sıkılmaması lazım.
Adobe Reader çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 16:35   #4 (permalink)
Adobe Reader
Member

Adobe Reader Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.07.08

arkadaşlar durdukça aklıma yazacak şeyler geliyo
şimdi hocam oyunlarda çok kasıyo demişsin, kasar hocam, çünkü üzerinde onboard ekran kartı var 3d oyunlarda kasar, ben kendi acer'ımda stabil olarak oynayabildiğim en iyi oyun age of mythology'di age of empires III yüklediğimde kasıyodu, ancak oyunun grafik opsiyonlarından minimum ayarları seçince biraz iyileşiyodu.. dizüstüler oyun oynamak için pek ideal değil.. tavsiyem age of empires 2, diablo gibi 3d istemeyen eski oyunlarla idare etmen, ama 3d yeni oyunları oynucam diyosan bi pc edin.
bence, benim fikrim
Adobe Reader çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 10:25   #5 (permalink)
altug85
New Member

sgl kardesım ama age of a gerek yok en kralı oynayabılyıorum artıkk 512 lik 8600M GS war bende bide ramler duzeldu baba gibi 4 Gb oldu mis oldu mis :P
dier arklar sizede thnxxx
altug85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 12:49   #6 (permalink)
goxu85
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.08
Nereden: İZMİR
Talking Ynt: ACER ASPİRE 5520 3 gb 4 gb sorunu

Altuğ kardeş bende 2 gün önce acer aldım bendede 3gb görünüyo,nasıl başardın oyun oynamayı,ramlari 4gb göstermeyi?? Banada anlatabilir misin??
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-09-08, 09:00   #7 (permalink)
altug85
New Member

extrem biişi yapmıyosunn update leri duzgun guncel olsun kendılıgınden yaklasık 1 haftada duzelır 4 gb olur ben cok aradım taradım bulmadım kendılıgınden oldu....
altug85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-09-08, 01:13   #8 (permalink)
xixinn
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.09.08

Alıntı:
altug85 tarafından iletildi. Mesajı göster
cok aradım taradım bulmadım kendılıgınden oldu....
tam türk işi olmuş hocam. her zaman, marjinal çözümlerimizle microsoft'a intel'e vs.. esin kaynağı oluyoruz
xixinn çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-09-08, 18:58   #9 (permalink)
karanlikdünya
New Member

Katılım tarihi: 12.09.08
Nereden: adana

karedeş bizede anlatsana nasıl yaptıgını ama detaylı sekılde olsun kı bızde yapalım
karanlikdünya çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-09-08, 19:04   #10 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member

ultraslan06 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.08
Nereden: Ankara

4gb görmesi için vista sp1 i yüklemek gerekir.yada 64 bit vista ya geçmen gerekir.ama 64 bit i tavsiye etmem.
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
ultraslan06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-10-08, 18:11   #11 (permalink)
gencercan19
Rookie Member

Katılım tarihi: 26.07.08
Nereden: DENİZLİ

notebokların xp driver ve kurulumu
www.netcolony.com/denemem/hp.txt
www.netcolony.com/denemem/acer.txt
www.netcolony.com/denemem/asus.txt
www.netcolony.com/denemem/toshiba.txt
www.netcolony.com/denemem/packard_bell.txt
www.netcolony.com/denemem/dell.txt
gencercan19 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-10-08, 20:03   #12 (permalink)
Sezko
Member

Sezko Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.08.06
Nereden: c:/windows/system32

arkadaşlar ben bunu şirkete sormuştum 3 gb görünüyor vistada diye bana gelen cevap vistanın 32 bit versiyonunda 3gb görünür raminiz 4gb olarak çalışır şüpheniz olmasın yazmışlardı...
Eski 20-10-08, 12:15   #13 (permalink)
ermandemiral
New Member

Katılım tarihi: 20.10.08
Nereden: Ankara

64 bit işletim sistemi tek çözümün bu.. wista ultimate edition..
ermandemiral çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-10-08, 16:10   #14 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

32 bitlik vista ile 4 gb göremez, 3 gb görüp de 4 gb kullanamaz.

ayrıca ister vista 64 bit olsun, ister 32 bit, eğer kullandığınız program 32 bitse, maksimum kullanacağı 2 gbtır. örnek: crysis warhead, vista ultimate 64 bit ve 4 gb ramle bile kasılıyor, çünkü 2 gb sistem belleği algılayıp, ihtiyaç duyduğu 3 gb fazlası ram için, sanal bellekten kullanmaya başlıyor.

bu sp1le görür, yok hepsini kullanır falan nerden uyduruyosunuz ya? SP1, sadece ve sadece bios ekranındaki bellek miktarını olduğu gibi kopyalarak gösterir.
Alıntı:
Bellek (RAM) bildirimindeki değişiklikler
SP1 ayrıca, yüklü olan rasgele erişim belleğinin (RAM) rapor edilme şeklini de değiştirmektedir. SP1'den önce, bildirilen bellek Windows'un kullanabildiği bellek miktarına eşitti. SP1 ile, bildirilen bellek bilgisayarınıza yüklenmiş bellek miktarıdır. Yüklü 4 gigabayt (GB) belleğiniz varsa, artık Sistem veya Denetim Masası'ndaki Performans Bilgileri ve Araçları tarafından bildirilen belleğin 4GB olduğunu göreceksiniz. Bu değişiklik yalnızca, bilgisayarınızın temel giriş/çıkış sistemi (BIOS) bu kadar RAM'i gösterebiliyorsa görülür.
ancak pae moduyla işletim sistemi 32 bitten 36 bite çıkartılır ve 4 gblık sınır, 64 gb kadar yükseltilir. yine de 32 bitlik tüm programlar sadece ve sadece 2 gb kullanır.

vista için dep kapatılarak pae modu: BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable

vista için dep destekli pae modu: BCDEdit /set pae ForceEnable
DonQuichotte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-10-08, 14:26   #15 (permalink)
karanlikdünya
New Member

Katılım tarihi: 12.09.08
Nereden: adana
onthe fire Ynt: ACER ASPİRE 5520 3 gb 4 gb sorunu

bilmiyorum kardeşlerım vallaaf edın benı
karanlikdünya çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver