Bu sayfada Donanım kategorisindeki İşlemciler forumunda AMD Phenom X2-3-4 (2.3GHz) Test başlıklı konu tartışılıyor; PCGH - Test: PCGH Exklusiv: AMD Phenom Triple-Core im Benchmark...
Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın..
Fiyatı uygun olursa core2duolara alternatif olabilir...
ERBAA'LI"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
Bence berbat. Phenomlar q6600 ü geçememiş kaldiki rakipleri q9850 ler olmalı.
R600 fiyaskosu gibi...Fanboylar şimdi buna da yeni bios sürümü lazım derler(diyenler de gördüm
)
Q6600 serinin en düşük işlemcisi ona bile karşı koyamıyorsa AMD'nin fiyat kırmaktan fazla bir seçeneği yok.
Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele...
sonuçlar hiç içaçıcı durmuyor hayalkırıklığı...q6600 çok daha önce çıkmasına rağmen yeni amdlerden daha iyi sonuçlar vermiş
şimdi epox nforce 4 ultra yongalı am2 soket bir anakartım var..bu phenom serisi işlemcileri kullanabilecek miyim?
...selamlar
......Gerçekçi ol; imkansızı yarat...CHE
Düşünme ve tahammül insanı hayvandan ayırır.
@inanpolat
Evet kullanabiliyorsun.
Fiyatları çok düşük beyler 249 $ gibi komik bi rakama satışa sunulacak bu işlemciler 9700 ün fiyatı olacak bu. Fakat 9700 lerde bi problem olduğu işlemciler tanıtılırken AMD yetkilileri tarafından açıklandı. 9700 lerin piyasaya sürülmesi 2008 de olacak. Tabi bu problemler giderilmiş olarak. Ayrıca bu problemlerin sadece belirli şartlar altında ortaya çıktığı ve yapılan testlerde harhangi bir problemle karşılaşılmadığıda belirtiliyor. Bkz. www.tomshardware.com.tr
Memur olmayı bu kadar çok isteyeceğim hiç aklıma gelmemişti :rolleye3:
Phenom serisinin amacı Intel'in politikasına çok ters düşüyor. Bildiğiniz gibi Intel gerek chipsetlerle gerek işlemcileriyle her 3 ayda bir yeni jenerasyon çıkarıyor. AMD 790FX ile 1 sene boyunca aynı altyapıyı kullandırarak sadece işlemciyi 250-300$ gibi fiyatlara değiştirerek teknolojiyi yakalamanızı sağlayacakmış (tom abime göre..). Zira tomshardware.com adresinde bu konu ile ilgili makaleyi okuyabilirsiniz. Yine drnoname arkadaşımızın dediği gibi tanıtım esnasında işlemcide ufak bir bug çıkmış bu sebeple 1 ay ertelenmiş phenomun çıkışı..
Herneyse.. Eğer uygun bütçeli bir makina toplayacaksanız ileride Phenom'a yatırım yapmanız yerinde olacaktır. Çokta güzel overclock oluyormuş.. Hava soğutma ile 4ghz'e çıkabilmiş. Su soğutma ile neler yapılabilir, düşündürüyor açıkçası.. Ben şahsen işlemcinin memory kullanımınıda göz önünde bulundurarak (ki gerek memory gerekse aplikasyon bazlı olsun Athlon 6400+ ile hemen hemen aynı sonuçlar vermiş testlerde) Phenom'un biraz daha gelişmesini beklerdim.
Sonucunda hayır, fiyasko falan değil, hedefledikleri gibi olmuş aynen. Ve evet, fanboylar yeni bi bios sürümü gerek diyebilirler ve haksızdırlar. Başta da dediğim gibi AMD'nin politikası bir chipset altyapısıyla 4 veya daha fazla quarter geçirerek kullanıcıyı masraftan kaçındırmak ve zaman içerisinde "AMD bu kadar ucuzken neden Intel alayım" dedirttirmek. Bence bunu gerçekleştirebilirde.. Zamanında AMD cirit atarken Core 2 Duo'nun bir anda en bilinçsiz kullanıcının bile bilgisayar alırken "Kor iki düo olsun içinde" dediği bir model olmayı başarabildi. AMD neden başaramasın? Dimi?
Eklemek istediğim birşey daha var..
İyi bir overclock altyapısı baz alınacak şekilde Phenom için bir sistem topladığımızda
Ortalama bir 790FX anakartı 200$ ve işlemcinin kendisi 250$ olacak şekilde hesaplarsak 450-500$'a anakart-işlemci ikilisini tamamlayabiliriz.
Aynı şeyi Q6600 için düşünürsek, işlemci ortalama 300$ anakart ise x38 (gigabyte x38-dq6) olursa (iyi overclock dedik ya) 620$'a toplanıyor.
Bildiğiniz gibi Q6600 iyi overclock olamadığı için bu anakartla bile pek bir sonuç elde edilemez. Halbuki AMD platformunda bir overclock çakılır, 4ghz elde ederiz Q6600'dan daha hızlı bir işlemcimiz olur.
Arada 120-150$ fark var. Tabi AMD bu fiyat farkını ileriki safhalarda dahada yükseltecektir. Bizde bön bön bakmayız, alırız bi tane amede![]()
Knowledge speaks, wisdom listens..
Xevon'cum güzel demişsin de, dediklerinin çoğu phenomların iyi overclock olabileceğini varsayarak demişsin. Zira benim okuduğum haberlerde %20-25'lik bir overclock performansından söz ediliyordu senin dediğin %80'lere tekabül ediyor. Merak ettim şimdi hava soğutma ile 4 ghzLink verirsen sevinirim
Eğer overclock iyi olmazsa bile, iyi fiyat politikasıyla giriş ve orta sınıfta büyük şansı olur AMD'nin. Ama dediğim gibi üst sınıf segmentindeki liderliği overclock potansiyeline bakar bana kalırsa...
Sen ve ben gibiler icin AMD'nin bu tutumu cok hos. Biliyorsun beni her yeni cikan seye atlarim. Ve bu Intel ile ilgili oldugu zaman surekli islemcisine gore chipsetinide almak gerekir. Buda her seferinde yeni islemci-anakart ikilisini sart kilar. O uuzuuuun yazimda soylemek istedigim, mesala Intel ile devam edip senede 3-4 kez bilgisayari yenileyecegine AMD ile sadece islemciyi degistirerek ayni cizgide ilerleyebiliyorsun. Yani tabi herkes zirt pirt bilgisayari yenilemez ama ben mesala dayanamam surekli yeni sistem toplarim, AMD ile bu degisecek.
Tamam yine dayanamam hem intelden hemde amdden sistemler toparlarim ama baskasi icin bu boyle olamayabilir. Bu durumda bu baskalari icin AMD'i secmek yararina olacaktir.
Benim dediğim de hemen hemen buna geliyor zaten. Giriş seviyesi bir kullanıcı veya orta sınıf kullanıcılar için dediğine sonuna kadar katılıyorum AMD'nin bu politikası oldukça yararlı olur.
Ancak high-end segmentinde bu politika tutmaz bana kalırsa çünkü parası olan hangisi daha performanslıysa ona yatırır parasına çok bakmaz![]()
phenom un cok ucuzlayacagini dusunmuyorum.Üretim verimi cok fazla degil cunku.45 nm ye gecildiginde elbette daha ucuzlayacak saat hizi artacaktir.bir de barcelona cekirdeginin aslolarak server piyasasi icin tasarlandigi ve o alanda daha fazla performans verecek sekilde tasarlandigi gercegi var.Yine de ddr3 bellekler ve yeni revizyonlarla olay cok farkli bir hal alabilir.Ama yine de ayni saat hizinda core 2 duo larla esit performans vermeliydi fikrimce.Saniyorum barcelona tasarimina core 2 duo nun piyasayi sarsindan once baslandi.Bu yuzden core 2 duo nun bu kadar performansli olacagi tahmin edilmiyor olabilirdi
system 1 icin bilgisayarim bolumune bakiniz.
system 2
msi s430x-025Tr notebook with amd turion 64 tl 50 and 2 gb 667 mhz kingston ram