Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > İşlemciler »

INTEL P4 630 3.0 S775 800FSB 2MB C BOX

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki İşlemciler forumu altında INTEL P4 630 3.0 S775 800FSB 2MB C BOX başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "INTEL P4 630 3.0 S775 800FSB 2MB C BOX kullanıyoorum ama kafamda soru işaretleri var ??? millet amd 64 daha ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-02-06, 15:54   #1 (permalink)
mustafadogus
Senior Member

mustafadogus Avatar

Katılım tarihi: 21.02.06
Nereden: türkiye
INTEL P4 630 3.0 S775 800FSB 2MB C BOX

INTEL P4 630 3.0 S775 800FSB 2MB C BOX kullanıyoorum ama kafamda soru işaretleri var ??? millet amd 64 daha iyi calışıyo diyolar.. sizce micrasoft amd ile neden uyum saglasın degilmi ben amd nin linux la daha uyumlu calıştını düşünüyorum ama henüz amd 64 kullanmadım yanışim varsa düzeltin...
mustafadogus çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 18:24   #2 (permalink)
pichoscosama
Power Member

pichoscosama Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Göztepe/İstanbul
Exclamation

http://www.cnet.com 'da bir araştırma vardı yeni nesil 64 bit işlemciler hakkında. Testler oyun, multimedia, encoding, ofis uygulamamları gibi şeylerdi ve AMD 64 BIT'ler INTEL 64 BIT'leri 7-0 yenmişti.
Yani Intel bir süre daha ikinci sırada ve AMD hala fiyat performansta en iyi.
4.cevabı buldun mu? -KAÇMA sorunu nasıl çözdüğünü yaz daha sonra aynı sorunla karşılaşanlar aradığını kolay bulsun forum mantığı budur.
http://www.hardwaremania.com/forum/...ead.php?t=35394
pichoscosama çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 18:30   #3 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Alıntı:
mustafadogus tarafından iletildi.
INTEL P4 630 3.0 S775 800FSB 2MB C BOX kullanıyoorum ama kafamda soru işaretleri var ??? millet amd 64 daha iyi calışıyo diyolar.. sizce micrasoft amd ile neden uyum saglasın degilmi ben amd nin linux la daha uyumlu calıştını düşünüyorum ama henüz amd 64 kullanmadım yanışim varsa düzeltin...

husnukuruntu microsoft bile su an kendi serverlarinda pteron kullanmakta.ayrica intelin 64 bitleri amd nin x86-64 unun reverse engineering yapilmis hali.yani eger bir uyumluluk dusunceniz varasa komut setini asil gelistiren amd intelden daha uyumludur
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 18:51   #4 (permalink)
pichoscosama
Power Member

pichoscosama Avatar

Bilgisayarım
Ya eklemeyi unutmuşşum. Intel bir ara Linux'a yaklaşınca, Microsoft'ta Windows 64 bit'te AMD ile işbirliği yaptı. O yüzden 64 bit windowslar AMD ile daha uyumludur.
pichoscosama çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 18:52   #5 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12
ya bi isletim sistemi illaki bi islemci ile uyumlu calısmalımıki?
bunu dunme sebebiniz
amd ve linux daha az gelirli direnisci sirketler
ama intel ve microsoft para sahibi nederse o tabi bunlar arasında illaki bir uyum olmalı mı?
eski celeronlar p3 ler iidi ama intel p4 u cıkardı hata yaptı.p4 iyi bir cpu serisi degildi!simdi hala p4 e devam ediyor giddikce dahada dusecek gelistirmesse intel
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 23:23   #6 (permalink)
semender
V.I.Member

semender Avatar

Katılım tarihi: 03.09.05
Nereden: İstanbul/Plovdiv
Kimin kimse ile uyum sağladığını kim nereden çıkarıyor anlamadım.Saçmalıktan başka birşey değil.Bir işlemci var ortada hızı bu gücü bu.Ama bu işletim sisteminde bu kadar.Olurmu öyle şey...Bir kere bu yanlış.
INTEL alarak doğru bir karar yapmışsın. Ayrıca Kutlarım.
semender çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-02-06, 23:40   #7 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
tolgacem tarafından iletildi.
ya bi isletim sistemi illaki bi islemci ile uyumlu calısmalımıki?
bunu dunme sebebiniz
amd ve linux daha az gelirli direnisci sirketler
ama intel ve microsoft para sahibi nederse o tabi bunlar arasında illaki bir uyum olmalı mı?
eski celeronlar p3 ler iidi ama intel p4 u cıkardı hata yaptı.p4 iyi bir cpu serisi degildi!simdi hala p4 e devam ediyor giddikce dahada dusecek gelistirmesse intel

1.)linux bir sirket degildir.gnu lisansina sahip acik bir platformdur.
2.)x86-64 komut seti amd nin uretimidir ve intel bu komut setini amd den lisanslamistir
3.)hic bir test gostermeden hala intel diyen arkadaslarin tersine yapilan testlerde amd hem ondedir hem de daha az guc harcar dolayisi ile daha az isinir
3.)intel icin conroe beklenmelidir.
4.)top 500 org daki bilgisayarlardan ferrari ye mercedese kadar amd kullanan bu kadar sireket varken testlerde bu yonde iken hic bir dayanak olmadan amd uyumsuzdur sudur budur diye mabaddan atmamak gerekir
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 20:28   #8 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
organismo bana nie kızıosun ben amd yi savunuorum ztn
tolgacem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 23:01   #9 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
orgas hacı bisi soracam
intel nekadara aldı lisansını x86-64 komutunu?
amd lisansı vermese idi intel daha az satıp amd daha karlı cıkmazmıydı
tolgacem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 23:04   #10 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
sse3 karsiligi
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 23:23   #11 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
way ticarete bak bea:
gonul isterdiki sse3 multimedia komutunuda amd hazırlasaydı ama
tolgacem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-06, 23:24   #12 (permalink)
pichoscosama
Power Member

pichoscosama Avatar

Bilgisayarım
Thumbs up

Zaten AMD intelin hemen çökmesini istemez çünkü piyasaya cevap verecek kapasitesi yok. Fabrika sayısı az henüz. Hem bu teknoloji savaşından her zaman tüketici kazanır.