Bu sayfada Donanım kategorisindeki İşlemciler forumunda SW Single Processor Mode ? başlıklı konu tartışılıyor; Slm arkadaşlar.Pentium D 3.0 Ghz işlemcili ve intel D945 pvs anakartlı bir bilgisayarım var.BIOS ilk açıldığında karşıma çıkan ekranda SW ...
Slm arkadaşlar.Pentium D 3.0 Ghz işlemcili ve intel D945 pvs anakartlı bir bilgisayarım var.BIOS ilk açıldığında karşıma çıkan ekranda SW Single Processor Mode "Disable" "Enable" seçenekleri var.
Bu ne anlama geliyor?
Disable ve Enable arasındaki farkler neler?
Bilgisayarı ilk aldığımda bu seçenek disable dı.Bunu enable yaptım ve hiçbişey değişmedi.Öyle kullandım uzun süre.Fakat yakın zamanda format attım bilgisayara ve tekrar windows u kurduğumda bilgisayarı açtığım zaman ekrana görüntü çoğu zaman gelmiyordu yani windows yüklenmiyodu.PSU nun düğmesini açıp kapatınca düzeliyodu ama yinede biraz zaman geçince bilgisayar takılıyo ve reset atıp yine aynı şekle geliyodu.Araştırdım ve BIOS tan olabileceğine karar verdim.Sonra aylar önce enable yaptığım yeri tekrar disable yaptım ve oturum açtım.Bilgisayar açılır açılmaz "yeni donanım bulundu" yazdı."Çok çekirdekli bilgisayar" yazıyodu.Donanım yüklendi ve yeniden başlatılması gerek yazdı ve yeniden başlattım.Şuanda hiçbir sorun yok.Yani bilgisayar düzeldi.Fakat SW Single Processor Mode ne işe yarar anlayamadım.Tek anladığım formattan sonra çift çekirdek driver ının da silinmiş olduğu.Disable yaptığımda tekrar yüklendi ve düzeldi.
Bu dediğin HT(Hyper Threading) işlemcilerle ilgilidir.HT; sanal olarak 2.bir çekirdek varmış gibi işlem yapma modudur Intel işlemcilerin.Eğer bu özellik; Enabled olursa tek çekirdekli gibi, Disabled olursa çift çekirdekli gibi olur. Ha bunun ne yararı var Sanal olarak çift çekirdekli çalışmanın performansa ufakta olsa katkısı vardır.O zaman niye tek çekirdek gibi çalışsın ki hep Disabled dursun bu diyeceksin.Tek çekirdek gibi çalıştırma olayını test merkezleri kullanıyor, performans testlerinde.Ayrıca bilgisayarında bir sorun oluştuğunda da bundan şüphelenebilirsin.Ki sende öyle yapmışsın istemedende olsa ve Windows'un yüklenmiş