Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon »

80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba??

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında 80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar,herkese selam,ya ben 80 mm kasa fanı alıcam,bana tavsiye edeceğiniz bi marka var mı?? Yanlız arkadaşlar ben bu fanı kasama ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 20-07-08, 22:59   #1 (permalink)
goxu85
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.08
Nereden: İZMİR
Arrow 80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba??

Arkadaşlar,herkese selam,ya ben 80 mm kasa fanı alıcam,bana tavsiye edeceğiniz bi marka var mı?? Yanlız arkadaşlar ben bu fanı kasama değil,amfiye takıcam,kafamda arctic coolıng 8025 var ama,tabi almışken bi bilene sormak lazım..Şimdiden teşekkür ederim..
goxu85 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-07-08, 23:09   #2 (permalink)
/FRosT/
Cool Member

/FRosT/ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: Mordor
Ynt: 80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba??

eğer sessiz olsun dersen xilence al...yok benim için ses önemli değil performansı ii olsun dersen silverstone al...Benden sana 2 marka ve alternatif...
/FRosT/ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-07-08, 23:12   #3 (permalink)
derdo19
Power Member

derdo19 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.07.04
Nereden: ErZuRuM
Resimler: 1

Akasa marka fanları öneririm..Kasamda 2 adet 12cm lik ledli Akasa fan var.. Ses yok denecek kadar az.. Kolay Gelsin..
ASUS P5K-E WİFİ--E6750 CORE2--SAPPHİRE HD 3850--OCZ REVOLTEC 2*1 GB DDR2 667--SEAGATE 250 GB--ASUS 2014 L1T SATA--SAMSUNG 932N PLUS--FEEL MESHCOOL S 901BB--OCZ 600W--MİCROSOFT SET--XEROX 3120--A4 PK 635M--LOGİTECH Z-5500--VİSTA HOME PREMİUM
derdo19 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-07-08, 23:45   #4 (permalink)
lapciko
Cool Member

lapciko Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.07.07
Nereden: Akçaabat/TRABZON
Blog Mesajları: 2
Resimler: 5

Akasa galiba 12 CM de sessiz ama 8CM de o kadar iyi değil.Ben de xilence öneririm.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-08, 00:36   #5 (permalink)
rachadell
Senior Member

rachadell Avatar

Katılım tarihi: 06.02.08
Nereden: ADANA/Seyhan
Cool Ynt: 80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba??

nanoxia 80mm fan en sessizlerdendir.

Nanoxia FX FAN serisi piyasada bulunan diğer fanlara ilginç bir alternatif oluşturuyor. Tüm testler boyunca ses seviyeleri çok tatminkar ve ayarlanabilir gerilim seviyeleri sayesinde neredeyse tümüyle sessiz ile ancak duyulabilir arasında gidip geldi. Kutu içeriği de silikon vidalar ve devir kontrol aparatı ile zengin. İşçilik de bu fiyat seviyesindeki ürünler için çok iyi... Günlük kullanım için bir anlamı olmasa da suda bile çalışabiliyor olmaları bizi çok eğlendirdi. Ürünlerin asıl güçlü olduğu nokta ise fiyatları, bu fiyat segmentinde PCI yuvaya takılabilen devir kontrol aparatı ile rakipsiz bir seçenek oluşturuyor.- Silenthardware.de

Özetle FX serisi fanlar ayarlanabilir devir özellikleri ile hem overclockçulara hem de sessiz PC isteyenlere hitap edebilecek ürünler. İşçilikte şikayet edilecek bir taraf bulamadık ve kanatların renkleri de bu segmentte güzel bir alternatif oluşturuyor. Ürün çeşitliliği ise oldukça geniş ve her kullanıcının ihtiyacına cevap verebilecek bir model var... Tüm modelleri toptan değerlendirdiğimizde FX ailesi olarak ödülü hakediyorlar. "Gold Award" - technic3d.com

Tüm Nanoxia fanlar işçilik kalitesinin yanısıra test sonuçlarıyla da bizi etkiledi. Görüntüleri de aynı ölçüde başarılı, modcuların da oldukça ilgisini çekecek türden. Yüksek devir kapasiteleri ile overclockçulara da hitap edebilir. Bütün bu özellikleri toplayınca ister modcu, ister overclock veya sessizlik tutkunu olsun, Nanoxia ürünleri geniş bir çerçeveye hitap ediyor. "Gold Award" - area3d.ch

Kasa fanlarında nanoteknoloji devrimi! 150.000 saat ömürlü Nanoxia FX nanoteknoloji materyalli fan.
Alman Nanoxia firmasının Bayer® MaterialScience ürünleri ile tasarladığı Nanoxia FX serisi fanlar, nanoteknoloji materyaller içeren tozlanmaya dayanıklı mil yapısı ve çok hafif kanatları ile benzerlerinden çok daha sessiz bir çalışmayı çok daha uzun vadede sunar.

Nano Bearing Teknolojisi: Toz, Kir ve Suya Dayanıklı!
Nanoxia FX serisi nanoteknoloji materyalli fanlar toz, kir ve suya dayanıklı olan nanoteknoloji kaplama sayesinde Sleeve(bilyasız), Ball-Bearing(bilyalı), SSO(yağ basınçlı) gibi teknolojilerden daha sessiz ve yılların getirdiği aşınma veya tozlanmalara karşı 2 kata kadar dayanıklıdır. Örneğin sleeve-bearing yapıda fanlar yeniyken sessiz ve performanslı gözükseler de bulundukları ortamdaki toz nedeniyle kısa sürede performans ve sessizliklerini kaybederler. Nanoteknoloji materyal kullanılan Nanoxia FX serisi fanlarda "Lotus-effect" olarak bilinen kendi kendini temizleme özelliği sayesinde bilye yapıları kir tutmaz ve bilya yatakları her zaman için temiz kalır. Binaların dış cephe kaplamalarının kir tutmaması için de kullanılan nanoteknoloji ürünleri sayesinde 150.000 saate varan fan ömrü sağlanır.

Nanoteknoloji kaplamalar sayesinde Nanoxia FX serisi fanlar su altında bile sorunsuz olarak çalışmaktadır.

MAKROLON® Şeffaf ve UV-reaktif kanatlar

Bayer® MaterialScience tarafından üretilen MAKROLON kompozit malzemeden yapılmış çok hafif kanatlar Nanoxia FX serisi fanların mil yatağına uyguladığı basıncı ve dolayısıyla oluşan aşınmaları önemli ölçüde azaltır. Materyal özel şeffaf ve Ultra-Viole'ye duyarlı yapısı sayesinde kasa modding için güzel bir alternatif sunar. MAKROLON aynı zamanda aşınmaya ve yüksek sıcaklığa dayanıklılığı sayesinde araba farları ve binaların cam çatı kaplamalarında kullanılmaktadır.

Devir Kontrollü Sessizlik
Nanoxia FX ile birlikte verilen siyah üzeri metalik renkli şık devir kontrol aparatı sayesinde fanlarınızı istediğiniz devirde çalıştırarak sizin için en uygun sessizlik değerine getirebilirsiniz. Bunun yanısıra silikon tutturma vidaları da titreşimi minimum seviyeye düşürerek sessiz çalışma sağlar.

Tümüyle Kılıflı Güç Kablosu
Nanoxia FX serisi fanların güç kablosu kasa içerisinde dağılmaması için tümüyle kılıflanmıştır.

10 Yıl Garanti
Nano-bearing teknolojisi ile aşınma ve kirlenme sorunlarından minimum ölçüde etkilenen Nanoxia FX fanlar tam 10 yıl garanti ile sunulmaktadır.

Genel Özellikler :

• N.Tec Bearing - Nano Teknoloji mil yapısı
  • MAKROLON kompozit materyalli kanatlar: Çok hafif, şeffaf ve UV-reaktif kanat yapısı
  • Süper Sessiz: Silikon tutturma vidaları ve devir kontrol aparatı
  • Tümüyle kılıflı güç kablosu
  • 150.000 saat üzerinde çalışma garantisi
  • Suya/Toza Dayanıklı
  • 10 Yıl Garantili !
Teknik Özellikler :
Model : FX08-2200
Boyut : 80x80x25
Dönüş Hızı (RPM) : 2200 (+/- %10)
Hava Akımı (m3/saat) : 54.35
Hava Akımı (CFM) : 32.45
Akustik Ses (dB/A) : Maksimum 18
Statik Basınç (mm H20) : 1.39
Giriş Gücü (W) : 0.96
Giriş Akımı (A) : 0.08
Voltaj Aralığı (V) : 4-13
Ortalama Çalışma Ömrü : 150.000 Saat
rachadell çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 17:42   #6 (permalink)
OddYn
Rookie Member

OddYn Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.11.06

nanoxia kullanıorum bende.sorunsuz ve sessiz
OddYn çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 18:09   #7 (permalink)
Sandman
Power Member

Sandman Avatar

Katılım tarihi: 29.06.02
Nereden: İstanbul

Geçen hafta kasama biri 8 biri 12cm fan aldım. İkiside Akasa. Tamam sessizler karizmatikler ama o da ne içinden çıkan montaj vidaları fanın deliklerine olmuyor. Aldık elimize şarjı tornavidayı orta boy yıldız ucuyla delikleri büyüttük. Yakıştıramadım ve bir daha almayı düşünmem. Yalnız Akasa Fan Kontrolcüsü aldım floppy yuvasına takılan modelden. Gerçekten çok fonksiyonel bir aletmiş, 3 fan hızı ayarlama, 2 adette usb2.0 çıkışı var üstünde. Sayesinde artık sessiz bir sistemim oldu geceleri huzur içinde yatabiliyorum.

Konu dışı oldu ama Akasa maceralarımı aktarmak istedim. İyi forumlar.

Bu arada akasa termal macun anılarımıda anlatırdımda yeri değil.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 11:18   #8 (permalink)
F4nt4stic
Rookie Member

F4nt4stic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.05.08
Nereden: Türkiye

Kesinlikle en beğendiğim fan nanoxia

iyi forumlar
F4nt4stic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 16:32   #9 (permalink)
gilker
Rookie Member

gilker Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.08.07
Nereden: istanbul

bende nanoxia var doru düzgün takamadım o yeşiller nasıl bağlanıyor çözemedim bi türlü
gilker çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-08, 08:17   #10 (permalink)
goxu85
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.08
Nereden: İZMİR
Talking Ynt: 80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba??

Bende nanoxıa aldım 2 adet çok uğraştırıyo gerçekten silikonlar,onları takabilmen için baya güç harcaman gerekiyo fanı sabit tutup var gücünle vidaları oturturacaksın anca öle takılıyo,nanoxıa bu zorlukları seviyo
goxu85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

80 mm en sesiz kasa fanı hangisi acaba?? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
eskı işlemci fanı 3pin kasa fanı oalrak sağlık lı mı?? achillesmod Genel 2 22-06-08 23:14
TV KARTLARI- acaba hangisi alınmalı palantir333 Genel 6 14-11-07 19:25
Acaba Hangisi candas1903 Notebook'lar... 11 06-09-07 02:33
kasa fanı ?? manly Modifikasyon 3 17-04-06 19:05
hangisi acaba semihileri İşlemciler 7 07-08-04 18:50

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:33.