+ Cevap Yaz
Results 1 to 9 of 9

Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olurmusunuz

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Modifikasyon forumunda Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olurmusunuz başlıklı konu tartışılıyor; Benim yapmak istediğim dört veya daha fazla ekrandaki farklı görüntüyü tek bir noktadan kontrol etmek . Monitörlerin sayısı 3 ve ...

New Member
    Katılım tarihi
    27.03.2009
    Nereden
    Antalya

Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olurmusunuz

Benim yapmak istediğim dört veya daha fazla ekrandaki farklı görüntüyü tek bir noktadan kontrol etmek .

Monitörlerin sayısı 3 ve bir tanede Plazma Tv. Yani tek bir PC’den görüntüyü 3 tane LCD ekrana bir tanede Plazma Tv’ye aktarmak istiyorum.

Bu uygulamayı nerede ve nasıl kullanacaksınız sorusunun cevabı da; borsayı takip eden birisi olarak her bir ekranda farklı bir uygulama çalıştırmak istiyorum. Örnek olarak kulandığım borsa programından Lcd ekran 1’de dolar kuruna ait veriler açıkken LCD ekran 2’de euro kuruna verilerine ait bilgiler açık olacak. LCD ekran 3’de internet Sayfası açık olacak… şeklinde düşünebilirsiniz.

Yaptığım araştırmaya göre bu işlemi ancak SLI destekli anakart ve ekran kartları ile gerçekleştirebilmem.

Bu şekilde bir konfigürasyon sistemi oluşturmak için sizden bilgi talep ediyorum.

Bu özellikte bir bilgisayarı toplayabilirmisiniz?
    Ve bana maliyeti ne olur? Sizden , LCD monitörler ve Plazma Tv haricinde fiyat istiyorum.

Rookie Member
    Katılım tarihi
    19.03.2009

Ynt: Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olurmusunuz

Alıntı kemalerkan61 tarafından iletildi. Mesajı göster
    Benim yapmak istediğim dört veya daha fazla ekrandaki farklı görüntüyü tek bir noktadan kontrol etmek .

Monitörlerin sayısı 3 ve bir tanede Plazma Tv. Yani tek bir PC’den görüntüyü 3 tane LCD ekrana bir tanede Plazma Tv’ye aktarmak istiyorum.

Bu uygulamayı nerede ve nasıl kullanacaksınız sorusunun cevabı da; borsayı takip eden birisi olarak her bir ekranda farklı bir uygulama çalıştırmak istiyorum. Örnek olarak kulandığım borsa programından Lcd ekran 1’de dolar kuruna ait veriler açıkken LCD ekran 2’de euro kuruna verilerine ait bilgiler açık olacak. LCD ekran 3’de internet Sayfası açık olacak… şeklinde düşünebilirsiniz.

Yaptığım araştırmaya göre bu işlemi ancak SLI destekli anakart ve ekran kartları ile gerçekleştirebilmem.

Bu şekilde bir konfigürasyon sistemi oluşturmak için sizden bilgi talep ediyorum.

Bu özellikte bir bilgisayarı toplayabilirmisiniz?
    Ve bana maliyeti ne olur? Sizden , LCD monitörler ve Plazma Tv haricinde fiyat istiyorum.
    bilgisayarın için aşağıdaki aparatı alabilirsin... bununla 3 monitör bağlanıyor.

yani masa üstünü 3840x1024 boyutuna getiriyor. yapman gereken dolar kuru ve euro kurunun olduğu web sayfasını 1. ekrana sığacak şekilde pencere boyunu ayarla. sonra 2. monitöre gelecek şekilde borsa yı ayarla falan filan ...

Turanli Elektronik

ya da biraz daha pahalı olan 4 ekranlı olan

Turanli Elektronik ürünü alabilirsin...

Power Member mazopsy Avatar
    Katılım tarihi
    13.03.2008
    Nereden
    izmir

tek monıtorde 4 farklı goruntu toplasan ne olur?? guvenlık kameraları gıbı??
    POWERED BY MAZOPSY
    DESİGNER BY K.U.K.A.

Cool Member yok1234 Avatar
    Katılım tarihi
    08.12.2007
    Nereden
    istanbul

görüntü çoklayıcı alırsanız sorunuhuz çözülür

V.I.Member HuRRiCaNe Avatar
    Katılım tarihi
    02.04.2006
    Nereden
    Searching ...

Tek bi kuruş masraf yapmadan bu işi çözmek isterseniz için Linux üzerinde çalışan compiz fusion'ın çoklu ekran desteği var, tek monitörde ayarlayarak ctrl ve yön tuşlarıyla farklı ekranlara sahip olabilirsiniz.

Örnek bi video
    compiz fusion ubuntu 8.10 - Google Video

Not:Compiz fusion milli işletim sistemimiz Pardus üzerindede çalışmakta
    Anti AVEA!

Power Member mazopsy Avatar
    Katılım tarihi
    13.03.2008
    Nereden
    izmir

ustam senın soylemek ıstedıgın farklı monıtoru tek monıtorde toplamak degıl mı ??oyleyse ısın kolay ama bıde o monıtorlerı hem normal monıtor hem de ıstedugun ana monıtore aktarmaksa karısık gıbı gorunuyor?? guvenlık kameralarında kullanılan dvb kartlar 8 farklı tv goruntusunu topluyabılıyor bn tam olarak ne yapmak ıstedıgını anlıyamadım??

New Member
    Katılım tarihi
    27.03.2009
    Nereden
    Antalya

Alıntı yok1234 tarafından iletildi. Mesajı göster
    görüntü çoklayıcı alırsanız sorunuhuz çözülür
    Görüntü çoklayıcı işimi görmüyor. Çünkü aynı görüntüyü çoklayacağı için benim amacım farklı görüntüler....

New Member
    Katılım tarihi
    27.03.2009
    Nereden
    Antalya

Arkadaşlar ekteki resim, benim yapmak istediğim sisteme benziyor. Beni anlamanız için örnek teşkil etsin diye ekledim. Her ekranda farklı bir görüntü var, ama tek bir noktada kontrolü sağlanıyor.

TripleHead2Go teknolojisi benim yapmak istediğimi çözecek gibi, ama Plazma Tv'ye görüntüyü dağılırmı bilmiyorum.

Vermiş olduğunuz fikirler için teşekkür ederim.
    Eklentiler coklu-ekran.jpg  

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.10.2007

selam dostum
    senin istediğin sistemi bir yakınıma uyarladım. su an sıkıntısız kullanıyor. öncelikle en az 3 pciexpress çıkışlı bir anakart bulman gerekiyor. daha sonrada 6600 gt gibi ekran kartlarından 2 yada 3 tane alacaksın. mumkunse alacağın kasa büyük ve yanında büyük bir fanı olsun. ekran kartlarınıda pasif soğutucu olanlarından almanı tavsiye ederim yoksa konsantre olacağın kadar sessizlik bulamassın. ayrıca alacağın plazma tv ninde ya vga yada dvi çıkışı olması lazım çünkü component çıkışı aktif ettğin kartta ekran bölümü yapamıyorsun klonlama yapabilirsun oda görüntu kalitesini düşürüyor.

bu arada 3 yada 2 pciexpress çıkışlı anakartın sli yada crossfire desteği olmasına gerek çünkü kartları birbirine bağlamayacaksın. ne kadar çok kart o kadar çok monitor demek. en uygun fiyatlı çok monitorlu sistemi bu şekilde uyarlayabilirsin. triplego kartların fiyatı inanlmaz pahalı ve ekran sayısı arttıkça ram bölünüyor ve performans düşüyor. ekran bölücü sistemler her pencere boyutlandırmada sürekli yeniden ayar yaptırmanı gerektiriyor ve bir restartta herşey yerinden oynuyor.

3 lcd 1 plazma için orta karar çift çıkışlı bir anakart
    2 tane 6600gt ayarlarında 2 çıkışlı pasif soğutuculu ekran kartı
    ve standart olarak kurulmuş windows ve ekran kartı sürücüleri

her bir çıkışı istediğin monitore ve plazmaya bağla, kurulum sırasında 1 tanesi gözükecektir. sürücüleri yükledikten sonra istediğin ekranı açıp kapatabilirsin.

öneri : lcd ekranın ve plazma nın güç kabloları birbirine yakın yerlerden geçmesin geçtiği takdirde ekranlarında dalgalanmalar olabilir.
    saygılar.

+ Cevap Yaz