hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Arkadaşlar yardım....

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Arkadaşlar yardım.... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bende Asus p5gc-mx anakart var...Anakart üzerinde 2 tane fan girişi var...birinde işlemci fanı takılı zaten....Benim sorum ben anakarta birden fazla ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 01-07-08, 18:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
/FRosT/
Senior Member
Bilgisayarım

/FRosT/ Avatar

Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: TokaT (:
Arkadaşlar yardım....

Bende Asus p5gc-mx anakart var...Anakart üzerinde 2 tane fan girişi var...birinde işlemci fanı takılı zaten....Benim sorum ben anakarta birden fazla fan takmak için ne yapmam lazım...Daha fazla fan girişi bulunan anakart mı almam lazım...
/FRosT/ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 18:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
trrudeboy
Member

Katılım tarihi: 22.06.08
Ynt: Arkadaşlar yardım....

Hayır psu dan çıkan 4pin'e bağlayacaksın.Eğer aldığın fanda 3pin'den 4pin'e geçiş kablosu yoksa kendin almak zorundasın.
trrudeboy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 18:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
lapciko
Cool Member
Bilgisayarım

lapciko Avatar

Katılım tarihi: 23.07.07
Nereden: Akçaabat/TRABZON
Blog Mesajları: 2
Resimler: 5

Fanları 3 pin olarak anakarta değil de direkt olarak 4 pin (molex) takamaz mısın. Molex ler hem anakarta değil PSU ya takılıyor.Anakarının fan la pek bir alakası yok.Sen en iyisi molex çıkışlarını kullan ve fanlarında hem dişi hem erkek çıkışlı olanlarından al ki böylece istediğin kadar fan bağlayabilirsin.
Eski 01-07-08, 18:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
asymetry
Silver Member
Bilgisayarım

asymetry Avatar

Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: balıkesir

Alıntı:
/FRosT/ tarafından iletildi. Mesajı göster
Bende Asus p5gc-mx anakart var...Anakart üzerinde 2 tane fan girişi var...birinde işlemci fanı takılı zaten....Benim sorum ben anakarta birden fazla fan takmak için ne yapmam lazım...Daha fazla fan girişi bulunan anakart mı almam lazım...

fanları direkt psu dan takat alarak çalıştırabilirsiniz,uygun adaptörleri temin etmelisiniz.sadece anakartın ihtiyacına göre fan hızını ayarlamasından ve fan devirlerini görmekten mahrum kalırsınız,soğutma işlemi devam....

Hayat; aldığın nefeslerin toplamı değil,nefesini kesen anların toplamıdır.
asymetry çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 19:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
/FRosT/
Senior Member
Bilgisayarım

/FRosT/ Avatar

tamam anladım psu dan cıkan kabloya bağlıyorum ama benim asıl sorum psu dan 1 tane cıkış var...Sadece 1 tane mi fan bağlıyabilirim...Aldıgım fanda 3 den 4 pine donusturucu var..
Eski 01-07-08, 19:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
trrudeboy
Member

Katılım tarihi: 22.06.08

Aslında hayır.3 pinden 4 pine dönüştürücüde psu çıkışı şeklinde bir çıkış olanları da var.
trrudeboy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 19:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
/FRosT/
Senior Member
Bilgisayarım

/FRosT/ Avatar

peki bu psu dan cıkan fanı baglayacagım cıkıs kac walt veriyo...Yani birden fazla fan baglayacaksak kac walt oldugu da önemli...

Bookmarks
Konu araçları

Arkadaşlar yardım.... ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Arkadaşlar Yardım:( morteam Genel 5 27-06-08 19:44
arkadaşlar acil yardım lütfen hıs ati redion x1650pro ıceQ yardım yardım lütfen SÜHA Ekran Kartları 0 02-01-08 21:46
arkadaşlar acil yardım biligisi olan varsa yardım etsin!!! serhat651 İşlemciler 8 25-12-07 23:53
Pc ile ilgili sizden yardım istiyorum..Lütfen Yardım Arkadaşlar.. crazykral Genel 5 11-10-07 16:54
arkadaşlar yardım.. UZAK MASA ÜSTÜ BAGLANTISI KURMAM GEREKİYO.. yardım.. mustafadogus Network 1 23-10-06 13:47

Saat ayarı GMT +3. Saat : 16:44.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999