Anasayfa |  hABERLER |  fORUM |  bLOGS |  gALERi |  Videos |  Üye Ol | 
Etiketler |  gRUPLAR |  iNDiR |  oYUN | 
İsim
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA fORUM > Donanım > Modifikasyon »

d8a6610 Radiance mod

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında d8a6610 Radiance mod başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " Evet arkadaslar uzun zamandir ugrastigim (aopen-h600 kasayi d8a6610 radiance mod) modifikasyonu bitirdim.Resim uploadlari az once tamamlandi.Bende mofikasyona merakli arkadaslara fikir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-06-07, 14:30   #1
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28
d8a6610 Radiance mod

Evet arkadaslar uzun zamandir ugrastigim (aopen-h600 kasayi d8a6610 radiance mod) modifikasyonu bitirdim.Resim uploadlari az once tamamlandi.Bende mofikasyona merakli arkadaslara fikir edinmeleri acisindan kasanin yapim asamasini kisaca anlatmak istedim.

arkadaslar bu kasanin yapim asamasinda elimden geldigince disardan parca almamaya herseyi el isciligine dayandirmaya calistim.Cunku o tur calismalar bana cok sentetik geliyor.Adam gidiyo herseyi hazir alip cit cit takiyo al sana modifikasyon.neyse

bu calismamda yapmis oldugum seyler

1- cd yuvasi kapaklari modifikasyonu
2- fanlarin boyanmasi,fan izgarasi yapimi
3- hdd yuvasi ve hdd kaplamasi
4- ic dizayn kaplamasi
5- ic isiklandirmasi
6- kablo toplanmasi
7- yan kapaga plexi uygulamasi
8- psu kablolarinin toplanmasi
9- yan kapak modifikasyonu
10- cesitli boyama islemleri

seklinde siralanabilir.

sirasiyla uygulamalari acikliyorum

arkadaslar konular bitmeden araya post atmazsaniz sevinirim

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"

En son dbaggio tarafından düzenlendi: 24-06-07 saat 14:53 Sebep: edit
dbaggio çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 14:42   #2
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
1- cd yuvasi kapaklari modifikasyonu

kasanin onden gorunusu bu sekildeydi ve kasayi bozmadan ne yapabilirim diye dusundum.ilk aklima gelen kapaklari duzenlemek oldu.aslinda led ve power isigi ile reset ve power dugmelerini de duzenlemek istiyordum ama bunlari bonus olarak dusunuyorum su anda.reflex borusu bulabilseydim Mantaboy un kasasi gibi onden delik acacaktim ama bulamadim.

kapaklarin bostaki halleri

dremelle kesip iclerini bosalttim.kenarlarindaki capaklari egeleyerek aldim.

temizlenmis hali

kapaklari kapatacagim malzeme eski bir hoparlor muhafazasi.

malzemeyi de guzelce ozenerek kestim

actigimiz kapaga uyacak sekilde alistiriyoruz.

alisan telleri japon yapistiricisiyla yapistirmadan once guzelce boyuyoruz kapaklarin bitmis hali bu sekilde oluyor

dbaggio çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 14:52   #3
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
2- fanlarin boyanmasi,fan izgarasi yapimi

H600 un orjinal fani hepiniz bilirsiniz.bunlarda izgara yapiminda kullanacagim diger malzemeler

5mm plexiyi istenilen boyutta kestim.

istenilen deseni asetat kalemle plexiye isledim..

burada plexiyi kil testereyle kesmeye calistim olmadi.dremeli denedim olmadi en son sitelerde bir oyma atolyesine gittim 5 tane kil testere ucu yedim ve bu sekilde actim.

fanin uzerine uyacak sekilde alistiriyorum.

buraya led uygulamasi yapacagim icin dremelle led yuvaya oturacak sekilde oyuyorum

tam ledin oturacagi bi yuva oldu.ledi buraya sicak silikonla oturttum

fani boyayacagimiz uv boyamiz

bi kat astar atiyoruz.uzerine bi kat daha boya.

boya iyi olmus.

buda kasadaki gorunumu

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 14:59   #4
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
3- hdd yuvasi ve hdd kaplamasi

harddiskin en saf hali.

buda harddisk yuvasi.ben aslinda kasadan bu yuvayi kaldirip hdd yi flopy nin altina koymayi dusunuyodum ama hdd yerle temas etmeyince cok ses cikardi bende kaplayarak degerlendirdim.

bu gordugunuz metal galvaniz sac.sobacida kestim buktum

buda ayni sekilde olcusunu aldigim yuvanin kaplamasi.

hard diske giydirilmis hali

yuvayla birlikte monte edilmis hali

kasanin icinde boyle gozukuyo

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 15:06   #5
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
4-ic dizayn kaplamasi

Kasanin ici boyansa bile bana cok gosterissiz geldi bu yuzden bu sekilde kaplamalar kullanmaya karar verdim.Bu gordukleriniz de baklava gilimli galvanizli sac 1,3 mm 1,5 mm arasi degisiyor.Once flopy yuvasinin uzerini kapladim.

guzelce alistirdim

percinledim

kasanin orta citasi.

kasanin tabanina yapilacak kaplama.

ilgili yerleri kestim

buda genel bi gorunum.

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 15:12   #6
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
5- ic isiklandirmasi

Bos slotlardan birini doldursun diye boyle bi calisma yaptim.yine kullandigimiz urun 5mm plexi led direnc sicak silikon kablo

dremelle ilgili yerleri led oturacak sekilde oyuyoruz

ledleri oturtup sicak silikonla sabitliyoruz.

ledleri kablo ve direncle lehimleyip yalitiyoruz.

islem bitti.ama ben bunun uzerine sticker uygulamayi dusunuyorum

cesitli gorunumler...

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 15:19   #7
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
6- kablo toplanmasi

degisik bi kablo toplama yontemi dusundum.hem goruntu hemde islevsellik acisindan bir facia

guzelce ve ozenerek parcaladim

fazla kismini kestim.ortalarini da guzelce yardim.tel tel obekler halinde ayirdim.

bu uygulamada kullanacagimiz kilit eleman MAKARON.Bunun ozelligi isiyla daralmasi.

kestigimiz kablonun acik ucunu yuvarlatarak makaronun icinden cekerek geciriyoruz.

soktugumuz soketi pinler kablolara birer birer degecek sekilde geri sikiyoruz.

kablonun bitmis ama isitilmamis hali.

kucuk tupun uzerinde yakmadan isitarak buzuyoruz.

istege gore ister boya da atilabilir.

sata kablosunu unutmayalim.

kasanin icinde yilan gibi duruyodu

tornavidaya sarip iki gun beklettim spiral seklini aldi.

uv siz olmaz.

boyle bisey oldu
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 15:26   #8
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
7- yan kapaga plexi uygulamasi

40*40 plexi 5 ytl

bir reklamci arkadasin yaninda istegidim yaziyi oyarak yaziyorum

aslinda once delikleri delmem gerekiyordu.mazallah delerken plexi catlasa gitti o kadar ugras bosa.kapaga uygun sekilde deliyorum.

bitince boyle gozukecek

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 15:45   #9
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
8- psu kablolarinin toplanmasi

Kasanin icerisinde goze en cok batan su alengirli renklerde psu kablolari olmustu.bunu da onceki gibi makaronla adam etmeye calistim.Aslinda bu kablolari kasada sokulebilir takilabilir yapmayi planlamistim ama zaten benim kullanim alanim belli oldugu icin gerek yok diye dusundum.sabit kalmasina karar verdim.

psu nun kasadan cikmis hali.

ise yaramayan bazi kablolari kitir kitir kesiyoruz.bunlarin ucuna ise yarar soketler baglayacacagim.Ornegin sata.

benim psu da sata soketi olmadigi icin sata soketini adaptorden kestim.

ucundaki ise yaramayan soketi kesitigim kabloyu da makronun icinden gecirdim.

guzelce lehimleyelim.

sata kablomuzu ekledik.simdi ise yaramayan diger kablolari ise yarar hale ve derli toplu hale getirelim.oncelikle pinleri soketlerden cikartalim.bu cikartma islemini pinlerin uzerindeki tirnaklari ice bukerek yaptim.takarkende geri disa bukecegiz.

hepsini bu sekilde cikartiyoruz

daha sonra kablolari makaronluyoruz.

soktugumuz soketleri pinlerin tirnaklarini disa bukup geri takiyoruz.

fazla makaronu psu kasasinin icine aldim.

psu toplaniyor.

anakarta elektrik goturen soketi yerinden sokemedigim icin kesme girisiminde de bulunmadim.onun icinde tesisatcilarin kullandigi su hortumdan kullandim.

bu da psu nun bitmis ve boyanmamis hali.

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 16:16   #10
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
9- yan kapak modifikasyonu

Beni en cok ugrastiran zamanimi harcayan iste bu yan kapak oldu.Normalde bu kapagi ostimde lazer de kesecektik.autocad te projesi hazirdi.ama gel gorki icimdeki maceraci ruh bana kapagi kendi kendime kesmeye yonlendirdi hani demistik ya hersey el isciligi olacak diye.iste boylece kapak macerasi basladi...

kapagin herkesce bilinen hali.

uzerine kagit bant cekip desen uygulamasina basliyoruz.Herkes kasanin her kosesinden oyup sadece citasini birakiyodu ben daha degisik bi eser olsun diye boyle degisik bi calisma yapayim dedim.

deseni cikartip kasada nasil diye baktim.begendim.

kesim islemine basliyoruz.yeni kesim yapacak arkadaslara tavsiyem once bir referans kesigi acmaniz ve onu takip etmeniz olacaktir.yoksa kaydirabilirsiniz keseceginiz alani.

buraya kadar hersey yolunda

iste dremelin en kotu yonu bu.ornegin acili bi yer kesecen asla izin vermiyo.burda kac tane uc yedim.

kesim bitti.simdi bicim basliyor..

burda dremelin icinden cikan taslama ucuyla kenarlarini taslayim dedim ama nafile.saci yemedi uc.sac ucu yedi mecbur egeleyerek alistircaz kenarlari.

kapagi kasaya monte edip bakalim bi istedigimiz gibi olmusmu

olmus.bantlari cikarip egeleyip alistircaz ..

artik dremelle isimiz bitti.bundan sonra egelerle caliscaz.

cok calismam gerek daha

en sonunda biseye benzedi.

kapagin kenarlarini artik iyice alistirdim.elimden kacan ege kapagi cizgi.dremel cizdi matkap cizdi kapagin iyi bi boyaya ihtiyaci var.iyice zimparalayip su delikleride macunla kapatacam.

bu kapakta yaptigim en buyuk yanlislardan bi tanesi delikleri macunlayarak kapatmak oldu.

Kapagi elektrostatik boyayla boyadim ve macunlu yerler elektrik almadigi icin kapanmadi.otoboyasi attim.cok pot durdu.

(bu resmi simdilik yayainlayamiyorum sanirim laptopta kalmis)

bende kapagi kumlayarak sil bastan geri eski haline getirdim....macunlu yerleri de guzelce geri soktum.tekrardan zimparaladim.ve tekrardan elektrostatik boyaya soktum.

bu sefer tam istedigim gibi oldu.

plexiyle kapagi birlestirdigim bu percinleri tam bir hafta aradim.

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 16:32   #11
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
10- cesitli boyama islemleri

kasanin cogu bitti.aslinda bu baslik altinda kasanin komple siyah renge boyanmasini hdd yuvasinin flopy yuvasinin vidalarin slot kapaklarinin boyanmasini gostermeyi dusunuyodum ama gereksiz olacagi kanaatine vardim.zaten kasaya bakinca oralari goreceksiniz.burda da son bitis halini goreceksiniz.

[IMG]http://img266.imageshack.us/img266/2276/bitis6yv2.jpg
[/IMG]

dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 16:40   #12
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
son olarak

arkadaslar bu kasadaki gordugunuz hersey kendi el emegimin eseridir.sadece neonlari hazir aldim.kalan herseyi kendim yaptim.bence insani en huzurlu yapan seyde biseyi uretmektir.yoksa bende bilirdim gidip hazir isikli fanlari alip takmayi.hazir grill alip takmayi yada ne biliyim hazir kapak almayi...iyi oldu kotu oldu ama insan baktigi zaman her yerde kendi emegini gorunce acayip gururlaniyo.darisi hepinizin basina arkdaslar.

fazla yer kaplamamasi acisindan resimleri mumkunmertebe az verdim.eger merak ettiginiz bi konu olursa irtibata gecin resimlerin digerlerini paylasiyim sizinle...

kasa aslinda tam olarak bitmedi.geceleri hep aklimda kaldigi icin bi an once cikariyim dedim.icinde bikac uygulama ve on panelde biraz degisiklik yapacam su tatile gidiyim geliyim oyle baslarim sanirim.cunku gece calis gunduz calis vakit ayiramiyorum....
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 17:22   #13
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10
Re: son olarak

ellerine sağlık, çok güzel iş çıkarmışsın @dbaggio
gerçekten el işçiliğiyle mükemmel bir çalışma olmuş

En son Bishop tarafından düzenlendi: 23-03-09 saat 01:10 Sebep: Arkadaşımızın kendi ricası ile imla hatası düzenlenmiştir:)
Blick şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 17:52   #14
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Re: d8a6610 Radiance mod

tesekkur ederim
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-07, 18:02   #15
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Re: d8a6610 Radiance mod

eline sağlık güzel işçilik
Alıntı yaparak cevap ver

Bu konuyu şu anda sizinle birlikte toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +4. Saat : 23:28.