Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon »

Kasa Alacağım Yardımınız Ve Tavsiyeleriniz !

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Kasa Alacağım Yardımınız Ve Tavsiyeleriniz ! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Evet arkadaşlar geçen sene aldığım pc'me yeni 1 kasa alıp 1 2 fan neon ve ram ekleyip daha güzel 1 ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-08-08, 00:05   #1 (permalink)
holigan05
Member

Katılım tarihi: 26.08.08
Kasa Alacağım Yardımınız Ve Tavsiyeleriniz !

Evet arkadaşlar geçen sene aldığım pc'me yeni 1 kasa alıp 1 2 fan neon ve ram ekleyip daha güzel 1 hale getirmek istiorm performans için Kasamda bulunan 1 gb ddr2 533 mhz ramin yanına 2 gb ddr2 533 mhz ram ekleyip performansı tamamlamış olacağım Standart 1 kasayı modifie edip uraşacagıma yeni görünüşü güzel 1 kasa almak istiyorum aklıma gelen 2 kasa var 230 ytL ye kadar nakit sınırım var.

VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'ları
Recom Backdraft Siyah Kasa + 550 Watt PSU Türkiyenin En Büyük Overclock ve Modifikasyon Sitesine Hoşgeldiniz

ve bu işte amatör olduğum için henüz ne nedir pek bilmem benim kasamdaki parçaların bu alacaım kasaya uyması için veya psu'nun gücünün yetmemesi wb. gibi problemler olacağı için size danışmadan bişi yapmak istemedim bana önerebileceğiniz kasaları bekliyorum..
Ve uyumlu olması gereken herhangi 1 unsur warsa Lütfen yazın cevaplarınızı bekliyorum mesela psu yetmezliği ws. ws.
Önerilerinizi ve pc hakkındaki sorularınızı bekliyorum Vereceğiniz Her cvp için şimdiden teşekkürler
holigan05 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:18   #2 (permalink)
lapciko
Cool Member

lapciko Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.07.07
Nereden: Akçaabat/TRABZON
Blog Mesajları: 2
Resimler: 5
Ynt: Kasa Alacağım Yardımınız Ve Tavsiyeleriniz !

Eğer kasama çok modifikasyon yapmak istemiyorum diyorsan bence 2. kasayı al zaten görüntüsü çok süper ama daha çok modifikasyon yapmak istiyorum diyorsan da birinci ksa bence çok daha uygun olur çünkü bu kasanın mod işlemi çok kişi tarafından yapılmış ve modifikasyona uygun bir kasa.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:19   #3 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

vatandaki kasanın psusu yokbu janjanlı kasalar tamamen zevkine kalmış geneldede psusuz bulursun
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:27   #4 (permalink)
holigan05
Member

Zaten dediğim gibi amatör olarak 1 2 fan eklerim neon falan ufak tefek muratyayla işte sorun orda benim psu m bu kasada sorun yaparmı vea neon falan baglayabilirmiyim onu bilmiyorum :=)
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:31   #5 (permalink)
Pusu
V.I.Member

Pusu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Ankara@Antakya

Kasa güzel.Fakat anakrtın özeliği önemli.Çünkü ona göre psu alman gerekecek.Psu yu ise bilgisayarının bileşenlerine göre alman gerekiyor.Yeni teknolojide min.400 watt psu alman gerekiyor.Ben olsam en az 450 watt alırdım yine.Güçlü olması zayıf (yetersiz) olmasından iyidir.

Pusu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:31   #6 (permalink)
holigan05
Member

Yani asıl yapmak istediğim 1. kasayı almak benim kasa içi çok sade 1. de turbo fan we kasa yan kapagındaki fan çok şık duruyor içinede 1 2 fan 2 3 de neon koyucam ama psu sorun yaparmı merak ediorm 2. kasanın yanında werilen psu deger 100ytl üzerinde bu yüzden kararsızım sizinde tawsiyeleriniz warsa lütfen söyleyin :=)
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:33   #7 (permalink)
holigan05
Member

Eger isterseniz kasayla ilgili gereken bilgileri sorun bana ben kasadan bakıp söleyeyim şimdi kasamın resmini çekip uplamayı düşünüorm sizce 1 yararı olrmu :
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:36   #8 (permalink)
toroskurdu51
Senior Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.06.08
Nereden: mersin

Alıntı:
holigan05 tarafından iletildi. Mesajı göster
Eger isterseniz kasayla ilgili gereken bilgileri sorun bana ben kasadan bakıp söleyeyim şimdi kasamın resmini çekip uplamayı düşünüorm sizce 1 yararı olrmu :
olur olur
toroskurdu51 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 00:56   #9 (permalink)
Pusu
V.I.Member

Pusu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Ankara@Antakya

Recom kasa daha mantıklı gözüküyor.Bence.Ama ayrıntılı bilgi vermemişler o soru işareti bıraktı bende. Mesela ilerde upragade yapmak istediğinde esata portu lazım olabilir. Thermaltakede var ama recomda var mı yok mu bilmiyoruz.Eğerki yoksa bu da sorun teşkil eder.Bu arada psu suz 92 ytl

ekleme: Standart ATX, 2 adet önde usb port ve SLI anakart için uygunmuş.Recom Backdraft ATX High Quality Gaming Case with Superb Style
Pusu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 01:46   #10 (permalink)
holigan05
Member

Ss'Ler Az sonra burda
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 02:46   #11 (permalink)
holigan05
Member

holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 02:51   #12 (permalink)
holigan05
Member

Evet ss'ler qeldi fikirlerinizi bekliyorm inş yardımcı olur!
2. ssde görüldüğü gibi psu 350 W
4.ssde görüldüğü gibi ordaki ufak kablodan 1 çıkış yanındakindende 2 çıkış var boşta duran.
Fikirlerinizi bekliorm ve 1 sorum daha olacak...
Fan boyutumu bilmiorm ölçmeklede uraşmadım gözüküyor zaten kaç cm'dir ? :-)
Anakart modelim flnda yazıyo işlemci özelliklerimide aşşağıda belirtiyorum.Buna uygun artistiq görünüşlü 1 fan varsa uçuk fiat olmamak şartıyla iletebilirsiniz. :=)
İntel Dual Core
X86-based PC
x86 family 6 model 15 stepping 2 genuinelıntel 1599mhz
x86 family 6 model 15 stepping 2 genuinelıntel 1600mhz
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 02:53   #13 (permalink)
holigan05
Member

Tawsiyelerinizi Yorumlarınızı Önerilerinizi Bütün Cvplarınızı bekliyorum Cvp yazan herkese teşekkürler !

Ve anakarta Max. Bağlayabileceğim Led_Neon_Fan Miktarı ne olabilir psu ya göre değişirmi Yanlış 1 şey yapıpda pcmden olmak istemem
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 04:34   #14 (permalink)
holigan05
Member

Alıntı:
holigan05 tarafından iletildi. Mesajı göster
Tawsiyelerinizi Yorumlarınızı Önerilerinizi Bütün Cvplarınızı bekliyorum Cvp yazan herkese teşekkürler !

Ve anakarta Max. Bağlayabileceğim Led_Neon_Fan Miktarı ne olabilir psu ya göre değişirmi Yanlış 1 şey yapıpda pcmden olmak istemem
Ve aklımda 1 soru daha war Bu anakart 2 gb 533 mhz eklicem die planlıorm arklar dedi cvp weremedim bu anakart 3 gb ramı kaldırabilirmi
holigan05 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 11:24   #15 (permalink)
cery_
Member

cery_ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.06.08
Nereden: Eskişehir - Diyarbakır

arkadaşım;
1. fanları bağlamak için 1 tane bile molex (gösterdiğin 4 lü fiş) olsa yetiyo çünkü her fan molexinde ona paralel bi molex daha oluyo bölelikle fanları paralel bağlayabiliyosun.
2. kasanın içi bomboş geldi bana yaw kablolar toplanmamış olmasına rağmen boş duruyo
3. güç kaynağının altındaki fan bana 8 lik gibi geldi. altındaki boş yere 1 tane daha takabilirsin onu da değiştirirsin 2 ledli fan olur orda.
4. psu kıytırık gibi duruyo ama bilgisayarındaki donanımları bilmediğimden yeter mi yetmez mi bilemiycem.
5. işlemcin intel tabanlı. çevremde ve forumda kullanılan ve memnun olunan bi işlemci soğutucusu var. zerotherm die bi soğutucu. ledli fanı da var. artistiklik ve işlevsellik bi arada.
6. ram konusunu msi nin sitesinden anakartın özelliklerine göre bakabilirsin. max ram miktarı yazar orda
7. bilgisayara bağlıcağın fan led vs vs aksesuarları ha anakarta bağlamışsın ha molexe fark etmez. çünkü ona enerjiyi psu sağlıyo... iyi bi psu alabilirsin. çünkü orda yazan 350w max değer olabilir. sürekli verilen değer 250 yi geçmez kanaatindeyim.

daha soru sorma lütfen)))