Bu sayfada Donanım kategorisindeki Modifikasyon forumunda Ledler Hakkında Geniş Bilgi. başlıklı konu tartışılıyor; viper_unjust tarafından iletildi. beyler bu ledlerın daha parlakları ve kalıtelılerı yomu? parlak derken sadece arkadaşın dediğigibi tekbr yöne döğru parlar ...
BANA İNSANLAR ÜSTÜNDE BİR DOĞUŞ YÜKLEMEYE KALKIŞMAYINIZ.
DOĞUŞUMUNDAKİ TEK DOĞAÜSTÜNLÜK TÜRK OLARAK DÜNYAYA GELMEMDİR.
K.ATATÜRK
mantacım konuyla alakasız ama fotoğrafları neyle çekiyosun acaba? diğer çekimlerinde de gözüme çarptı, uv renkler falan çok hoş görünüyo fotolarda![]()
buyuk adamlarsınız![]()
GuzEL KaDInLAr 2ye aYrILır.PariS HiltoN , DiĞeRLeRi . . .
Yararlı bilgi, emeğiniz için çok teşekkürler. Bir de üstten 3. resimde bacakların yönleri ters olmuş. Kısa bacak (katot) daha büyük olan yansıtıcı gövde, uzun bacak (anot) daha küçük olan yansıtıcı gövdeye denk gelecekti. Tekrar harcadığınız emek için çok sağolun.
Bir gün Yunanlılar, anneannemin annesinin ve diğer vatandaşlarımızın üzerine gaz dökmüşlerdi. Onları tam yakacaklarken Atatürk'ten bir telgraf geldi: "Eğer bir Türk'ün kılına bile zarar gelirse orada taşın üzerinde taş koymam." yazıyordu. Yunanlılar korktular ve yakamadılar. O yüce insanın sayesinde yaşıyorum. Bu vatandan çıkar sağlayıp tekrar bu vatana ihanet edenler şerefsizdir.
4 tane ledi 5v luk cıkışa seri olarak dirençsiz bağlayabilirmiyiz?
ıllakı cevap verecek bırı vardır.ancak cevap yazmakta bır zorunluluk yoktur.bu bır forum etigidir.
gelelım soruna kullanacak oldugun dırencın kac voltla gercek ısıgı verdıgını saptıyadıgım ıcın suan sana brısey soglıyemem.cunku pıyasa cesıtlı volt larda calısan dırencler var.o acıdan senı yanlıs yonlendırebılır,bır problem cıkmasına sebep olabılırız.oyuzden sole bı durum var 3v ve uzerı ledlerde dırenc kullanmak faydalı olacaktır.
HARDWAREMANIA da hıc bır topıc unutulmaz...
ledleri şu küçük çok ışık veren el fenerlerinden sökmüştüm .üç tane küçük pille çalışıyodu.bugün denedim seri olarak bağladım 5v luk çıkışa direnç kullanmadım çalışmadılar.sonra 3lü denedim 2 li denedim tek denedim yinede yanmadı.12v da da denedim yine yanmadı.ama pilleri bağlayınca yandılar.çıkışta sorun yok.acaba niye yanmamış olabilirler?
dostum led pahalı bi alet deil 200kuruş civarında fiyatları, demek isteğim bildiğimiz ledlerden kullan satın almak o kadar zor olmamalı. senin elindeki ledlerin kaç v da ne kadar akımla çalıştığını bilemeyiz. bunun için yapacağımız yorumlarda istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. en iyisi bildiğimiz led üzerinde çalışman.
manta modumuzun yaptığı mod çalışmalarıyla ilgilikonulara bakmanı tavsiye ederim
yalnız alllıyorum onların ışığı belli biyere toplamış dağılmasını biraz öneleyerek o duruma getirmiş olabilir.
o kadar eski bi topiğe bakarak da açılan hiç bir konunun unutlmayacağını anlarsın![]()