Bu sayfada Donanım kategorisindeki Modifikasyon forumunda Ledler Hakkında Geniş Bilgi. başlıklı konu tartışılıyor; bestpcgamesell tarafından iletildi.
Walla ne diyeyim lisedeki baski devre protoboard atolye dersleri aklima geldi...
Bende PIc ile sifreli kapi acma ...
Walla ne diyeyim lisedeki baski devre protoboard atolye dersleri aklima geldi...
Bende PIc ile sifreli kapi acma projesi yapmistim herkes cok begenmis hoca bile cozememisti cunku programini intiernetten indirmistim ama devreyi ben kurmustum tuz ruhu pehridrol matkap kes bic ....
ben muhasebe bölümü öğrencisiyim fakat okuldaki tüm elektrik bölümü öğrencilerinin devrelerinde katkım bulunmuştur.hocada kızmış beni yanına cağırıp lütfen herkes kendi işiyle uğraşsın demişti.
sebebi ise elektirik bölümünde olan kuzenime cok kapsamlı bi devre düzmüştüm hocada onu anlayıp incelemek için 1 haftalığına almış fakat bulamayınca kim yaptı bunu demiş. cuvallamış acıkcası
ben muhasebe bölümü öğrencisiyim fakat okuldaki tüm elektrik bölümü öğrencilerinin devrelerinde katkım bulunmuştur.hocada kızmış beni yanına cağırıp lütfen herkes kendi işiyle uğraşsın demişti.
sebebi ise elektirik bölümünde olan kuzenime cok kapsamlı bi devre düzmüştüm hocada onu anlayıp incelemek için 1 haftalığına almış fakat bulamayınca kim yaptı bunu demiş. cuvallamış acıkcası
elektronik hakkında birazdan fazla bilgin varsa bana yardımcı olabilirmisin birader yaw elimde bir şema ve şemaya konulacak elemanlar var ama bir türlü çalıştıramadım bu şemaya bir PCB çıkartabilirmiyiz yada buna benzer bişey delikli kartada monte edebiliriz yardımınla
amaç sese duyarlı 20 ledin aşağı inip çıkması yani vu metre kısacası
bilgisayara monte edecemde bi yardım eli uzatsanız öok makbule geçer valla!...
*****MC_Turkmen a.k.a the Mad*****
Nick Önemli Değil,"BEN TÜRK'ÜM ve bununla GURUR DUYUYORUM"
ya arkdşlar bişi sorcam bu mavi ledleri siz ne kadar alıyorsunuz...izmitte bi yerden aldım tanesine beşyüzbin diyo adam.. kırmızı ve sarıların fiyatı ise 50 binlira...fiyat normalmi...yoksa başka dükkanlara da bakıyımmı....
KARACA (Bizim imzamıza gelince mi kurallar geçiyor? ! )
ya arkdşlar bişi sorcam bu mavi ledleri siz ne kadar alıyorsunuz...izmitte bi yerden aldım tanesine beşyüzbin diyo adam.. kırmızı ve sarıların fiyatı ise 50 binlira...fiyat normalmi...yoksa başka dükkanlara da bakıyımmı....
o parlak 6v luk olanları diyosan ben geçen 75 kuruşa aldım tanesini.biraz kazık burda ama malzeme satan elektronikçi bi burası var.
burda elektronikçi,daha doğrusu malzeme satan elektronikçi kıtlığı var.diğerleri sadece tamir filan yapıyolar.arabalara ses sistemi filan kuruyolar.uzun aramalar sonucu bir yer buldum.ordanda fiyatını dikkate almadan aldım ledleri.ama idare etcez artık.alt tarafı led.
elektronik hakkında birazdan fazla bilgin varsa bana yardımcı olabilirmisin birader yaw elimde bir şema ve şemaya konulacak elemanlar var ama bir türlü çalıştıramadım bu şemaya bir PCB çıkartabilirmiyiz yada buna benzer bişey delikli kartada monte edebiliriz yardımınla
amaç sese duyarlı 20 ledin aşağı inip çıkması yani vu metre kısacası
bilgisayara monte edecemde bi yardım eli uzatsanız öok makbule geçer valla!...
yanılmıyorsam sürüçü olar LM entegre kullanacaksın biraz zor bulunan parcalardan (yani burda ). fakat gözüme sanki bi adet mic mikrofon carptı doğrumu. yani devremiz dışardan duyulan seslere göre mi ledleri sürecek. devre hakkında biraz daha bilgi sunarsan sevinirim
ben daha önce yaptığım iki ayrı devre var bunların özellikleri; sesin şiddetini direk almaları yani mikrofona gerek yok. sadece üç cıkışı var +/- ve ses çıkışı bukadar. bence bu senin için daha uygun yani sen onu pc ye bağlayacaksın fakat mikrofon her sese duyarlı olacaktır sen konuşuncada ledler sürülecektir.
devreler hemen hemen aynı
(DBL1016 sürüçü entegre kullanılmakta)
bunları göstermemin sebebi hem yapılışı kolay hemde pek bi masarafları yok. ve eğer pc e bağlamayıda düşünüyorsan göründüğü gibi cok küçük bi delikli karta düzüle biliyorlar yani yerde kaplamaz.
bu devreyi ise 4 ayrı devreyi birleştirip yapıyorum.
ses'e duyarlı devre
10 kanallı yürüyen led
filop/filop
ve pil kontrol devresi
bu devreden 6 tane farklı farklı yaptım.fobi olarak fakat şimdi işten ve okuldan vakit bulamadığım için pek uğraşamıyorum..
neyse ben devrenin özelliklerini anlatıyım belki sende yapmak istersin.
devre iki farklı fonksiyon ile calışıyor. birincisi devre üzerinde bulunan düğmeyi sağa cekince devre devamlı olarak caılışır.(kalbi oluşturan kırmızı ledler birbirini kovalar ve ortada bulunan yeşil ledler ise E/B harfleri sırayla yanıp söner) düğmeyi sola cekince devre üzerinde bulunan kondosatöre bağlı olarak calışma süresi bu devrede 15 saniye devre eğer bir ses şiddedi alğıladığında calışıp kapanacaktır.her ses şiddeti algıladığında calışıp kapanacakıtr. devre üzerinde bulunan mavi triport ile ledlerin hızını değiştire bilirsiniz.
kolay gelsin
kardeş bu devrenin şeması varmı sende?basit bişeye benziyo.daha önce araştırdım fakat çok karışık geldi devreler.ama bu kolay gibi(elektronik bilgim çok değil de...
kardeş konyanın neresinde o çarşı..şubatta konya ya gitcm...uğrarım oraya da..grafik lcd falan da var mı___??*
istanbul caddesi desen herkes gösterir hocam, mevlana tarafları.. yavuz elektronik, teknik eğitim fakültesinde öğrenciyim abi ben dedinmi tamamdır yalnız lcd de fazla ümitlenme, 4*16 belki bulabilirsin ama daha fazlasını zannetmiyorum.
istanbul caddesi desen herkes gösterir hocam, mevlana tarafları.. yavuz elektronik, teknik eğitim fakültesinde öğrenciyim abi ben dedinmi tamamdır yalnız lcd de fazla ümitlenme, 4*16 belki bulabilirsin ama daha fazlasını zannetmiyorum.
eyw. kardeş...geldiğimde çıkar alırım ledleri....4*16 da alırım belki