+ Cevap Yaz
Sayfa 7, toplam 22
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 ... SonSon
Results 91 to 105 of 328

Ledler Hakkında Geniş Bilgi.

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Modifikasyon forumunda Ledler Hakkında Geniş Bilgi. başlıklı konu tartışılıyor; lord_junior tarafından iletildi. hade len sen ne dedin bana hıyara bak yaa aynı sınıftayız ya hava yapio hıyar Dellendirme lan ...

Power Member n2XT Avatar
    Katılım tarihi
    23.01.2006
    Blog Mesajları
    2

Alıntı lord_junior tarafından iletildi. Mesajı göster
    hade len sen ne dedin bana hıyara bak yaa aynı sınıftayız ya hava yapio hıyar

Dellendirme lan beni bendedim vall sen uçak uçak diye gezerken U.V. Led diye geziyodum alırım Ledlerini

Silver Member ceceli Avatar
    Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3
    SORYYYY

Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

KUSRA BAKMAYIN GEÇ OLDU AMA

arkdaşlar kendi cizimim olduğu için biraz net değil yinede koyum dedim,
    Devre elamanları yazım net görünmüyorlar galiba uğraşmak isteyenler için iki farklı devre ve şeması yer almaktadır
    sağda bulunan devrenin elamanları
    * KA-2284 entegre
    * 22 k direnç
    * 103 NF kondosetör
    * 2 adet 10 k direnç
    solda yer alan devrenin elamanları
    * DBL- 1016 ENTEGRE
    * 5 adet 8,2 k direnç (ben devrelerimde kullanmıyorum direkt dirençsiz )
    * 1 k direnç
    * 100 uf 10 v kondosetör
    * 100 ohm direnç
    not : ben enteğrenin bacaklarını numaralandırdım bu devrenin yapılışında uçları bulmak için ideal oluyor. ve dikkat ederseniz 1 sayısını verdiğim yerde entegrenin üst kısmı belirtilmiştir. gercekdede zaten entegrenin yapısında uc kısmında ufak bi boşluk yer almaktadır. işte ilk 1 numaralı bacak burdan başlayarak verilir.
    hadi kolay gelsin bi sorun olursa buraya yazın cvp lamaya çalışırım şimdilik ivizeler var fırsat bulursam elimden geleni yaparım

Member lord_junior Avatar
    Katılım tarihi
    29.09.2006
    Nereden
    bilmem:)

Alıntı n2XT tarafından iletildi. Mesajı göster

Dellendirme lan beni bendedim vall sen uçak uçak diye gezerken U.V. Led diye geziyodum alırım Ledlerini
    allah allah la olm sınıfta peşimden gezen sen deel misn hırt
    34 UNDERGROUND RAP ..::GASLY::..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    22.10.2005
    Nereden
    yenişehir:)))
    Alıntı ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster

arkdaşlar kendi cizimim olduğu için biraz net değil yinede koyum dedim,
    Devre elamanları yazım net görünmüyorlar galiba uğraşmak isteyenler için iki farklı devre ve şeması yer almaktadır
    sağda bulunan devrenin elamanları
    * KA-2284 entegre
    * 22 k direnç
    * 103 NF kondosetör
    * 2 adet 10 k direnç
    solda yer alan devrenin elamanları
    * DBL- 1016 ENTEGRE
    * 5 adet 8,2 k direnç (ben devrelerimde kullanmıyorum direkt dirençsiz )
    * 1 k direnç
    * 100 uf 10 v kondosetör
    * 100 ohm direnç
    not : ben enteğrenin bacaklarını numaralandırdım bu devrenin yapılışında uçları bulmak için ideal oluyor. ve dikkat ederseniz 1 sayısını verdiğim yerde entegrenin üst kısmı belirtilmiştir. gercekdede zaten entegrenin yapısında uc kısmında ufak bi boşluk yer almaktadır. işte ilk 1 numaralı bacak burdan başlayarak verilir.
    hadi kolay gelsin bi sorun olursa buraya yazın cvp lamaya çalışırım şimdilik ivizeler var fırsat bulursam elimden geleni yaparım

arakdaşım + - yazan uçlara kaç volt enerji vereceğiz 12V mu. bide ses tirmine göre demişsin sesi alabilmek için ne yapmamız lazım micrafon falan mı kullanacaz yani içini söküp mikrafon mu bağlıcaz devreye

hARDWAREMANIAC
    Katılım tarihi
    09.07.2006
    Nereden
    İzMiT
    Blog Mesajları
    2
    ya bende sese duyarlı bişiler yapmak istiyom elimde PT2249A entegresi var..subwoofer ın ekranını parçalamştm ordan çıktı...ne yapabilrm bununla..veya diğer türlü bişeyi nasıl yaparım..elim lehim tutar...

KARACA
    (Bizim imzamıza gelince mi kurallar geçiyor? ! )

Power Member bruiser_xxx Avatar
    Katılım tarihi
    31.12.2005
    Nereden
    uzayda

ekip çalışması güzel salih abi çizimler yakmış yine..orçun abi güzel..muhteşem ikili sizi neyse bakalım.ledler konusunda baya aydınlandım bende

Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

ben bu devreleri ideal olarak 6 ile 9v arasında kullanmıştım

Alıntı yazilimcionline tarafından iletildi. Mesajı göster
    arakdaşım + - yazan uçlara kaç volt enerji vereceğiz 12V mu. bide ses tirmine göre demişsin sesi alabilmek için ne yapmamız lazım micrafon falan mı kullanacaz yani içini söküp mikrafon mu bağlıcaz devreye
    fakat siz isterseniz led uçlarına bağlanan dirençleri kullanmayın bende öle yapıyorum böylece daha hassas olurlar sese karşı
    ses ucuna da mikrofondeğil isdediğiniz desibelde ses veren bi cihazın ses cıkışına bağlayacaksınız ve devremiz sesin ritmine göre ledleri sürecek.
    not:devrenin elektiriğini verdiğiniz devreden ses almanızı öneririm. sebebi ise normalde bu devre 4 cıkışlıdır yani ikisi güç ikisi ise ses girişi fakat pıratiklik olsun diye ortak bi eksi kullanılmıştır. bu nedenle sesi alacağınız devreden enerjiyide almalısınız ki ayrı bir topraklamaya gerek kalmasın.
    bence herkesin yapabileceği basit devreler bunlar deneyin. ben bi arkadaşın pc takmıştım cok hoş olmuştu deneyin. zaten burda pc den nerden elektrik alınacağı ayrıntılı anlatılmakta.

Rookie Member
    Katılım tarihi
    22.10.2005
    Nereden
    fakat siz isterseniz led uçlarına bağlanan dirençleri kullanmayın bende öle yapıyorum böylece daha hassas olurlar sese karşı
    ses ucuna da mikrofondeğil isdediğiniz desibelde ses veren bi cihazın ses cıkışına bağlayacaksınız ve devremiz sesin ritmine göre ledleri sürecek.
    not:devrenin elektiriğini verdiğiniz devreden ses almanızı öneririm. sebebi ise normalde bu devre 4 cıkışlıdır yani ikisi güç ikisi ise ses girişi fakat pıratiklik olsun diye ortak bi eksi kullanılmıştır. bu nedenle sesi alacağınız devreden enerjiyide almalısınız ki ayrı bir topraklamaya gerek kalmasın.
    bence herkesin yapabileceği basit devreler bunlar deneyin. ben bi arkadaşın pc takmıştım cok hoş olmuştu deneyin. zaten burda pc den nerden elektrik alınacağı ayrıntılı anlatılmakta.

Şimdi bi enerji + - si var bide sesin + - var. Enerjiyi pc den sesi de PC nin arkasındaki enerji çıkışından alacaz öyle demi. Anlamışmıyım

Ben bikere şey demeiştim ama olmamıştı ses sistemimde 4 uydu hoparlor var yani 4+1 bu hoparlorlerin üstüne birertane led koyayım dedim hani + - varya onlarda da ama enerji yetmedi

Böyle işleri çok severim elektronik elektrik falan ama işte ta anlamı ile bi bilgim yok bilgisyar böl. okudum lisede 1. sınıfta temel elektronik ve elektroteknik derslermiz vardı ama sadece temelini öğrendik atölye dersimde de sadece bir filip filop devre ve bir 0-24 volt ayarlı adaptör yaptım(adaptör süper olmuştu )

üstüden çok zaman geçti unuttum bilgilerimin çoğunu onun için en ince ağrıntısına kadar soruyorum kusurabakma. Elimden de gelir böyle şeyler elim yatkındır yani alet edevat dolu ev

Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

BENCE HERŞEYİN BAŞINDA MERAK GELİR

Ben bikere şey demeiştim ama olmamıştı ses sistemimde 4 uydu hoparlor var yani 4+1 bu hoparlorlerin üstüne birertane led koyayım dedim hani + - varya onlarda da ama enerji yetmedi
    bende muhasebe bölümü öğrencisiyim fakat ben elektronikciyim diyen adam benim yaptığım devreyi yapamamaz. kesin konuşuyorum
    şimdi 4+1 bu alet hoparlörlerine led bağlaya bilirsin sorun olmaz bende yapmıştım fakat pc ye bağlayınca mavi ledler kırmızı olmuştu
    unutma ki led lerde + - uç var fakat ses sistemlerine led bağlayacaksan 100 ohmluk dirençle bağla ve + - ucun pek bi önemi olmaz ses yakacaktır ledleri unutma direnç kullanmayı çünkü ses yüksek gelince ledler uçuyor hadi kolay gellsin sana kardeşim
    Şimdi bi enerji + - si var bide sesin + - var. Enerjiyi pc den sesi de PC nin arkasındaki enerji çıkışından alacaz öyle demi. Anlamışmıyım EVET YANİ SES DE ELEKTRİKTE AYNI DEVREDEN OLMALI devre - ucu ortak kullanıyor 2 + uc bi - uc var

Rookie Member
    Katılım tarihi
    22.10.2005
    Nereden
    bende muhasebe bölümü öğrencisiyim fakat ben elektronikciyim diyen adam benim yaptığım devreyi yapamamaz. kesin konuşuyorum
    şimdi 4+1 bu alet hoparlörlerine led bağlaya bilirsin sorun olmaz bende yapmıştım fakat pc ye bağlayınca mavi ledler kırmızı olmuştu
    unutma ki led lerde + - uç var fakat ses sistemlerine led bağlayacaksan 100 ohmluk dirençle bağla ve + - ucun pek bi önemi olmaz ses yakacaktır ledleri unutma direnç kullanmayı çünkü ses yüksek gelince ledler uçuyor hadi kolay gellsin sana kardeşim
    Şimdi bi enerji + - si var bide sesin + - var. Enerjiyi pc den sesi de PC nin arkasındaki enerji çıkışından alacaz öyle demi. Anlamışmıyım EVET YANİ SES DE ELEKTRİKTE AYNI DEVREDEN OLMALI devre - ucu ortak kullanıyor 2 + uc bi - uc var

sağol ceceli

parayı yedik devre elemanı alacak para kalmadı önümüzdeki ay uğraşacaz artık ozamanda finaller başlıyo boş bi vaktimde uğraşırım amaç zaten eğlenmek boş vakitte

tekrarsağol

V.I.Member peculiar Avatar
    Katılım tarihi
    08.10.2004

LEDin mucidini tanıyalım

Çevre dostu ışık kaynağı LEDin mucidi Japon araştırmacı Shuji Nakamura, dünyanın en prestijli teknoloji ödülü Millennium Ödülünü Helsinki’de aldı.
    LONDRA - Finlandiya hükümeti tarafından iki yılda bir verilen Millennium Technology Prize, bu yıl çevreci bir projeye gitti. LED olarak bilinen ve çevreye zararı dokunmayan ışık kaynağı, mavi, yeşil, ve beyaz ışık veren diyotlardan oluşuyor. Beyaz LED teknolojisinin, özellikle gelişmekte olan ülkelerde mevcut ampullere ucuz ve çevreci bir alternatif olacak. Nakamura, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan bir törenle 1milyon Euroluk ödülünün de sahibi oldu.
    Millennium Prize, tam olarak teorik bilimsel araştırmalara verilmiyor, ödül bilim ile pratik kullanımı birleştiren insanların hayatını kolaylaştıran buluşlara gidiyor. Örneğin ödülün 2004 yılındaki sahibi, internetin bilgi ağı World Wide Webin mucidi Tim Berners-Lee olmuştu.
    Ödül töreninde konuşan Nakamura, her bir buluşun milyonların yaşamını değiştirdiğinin, kendisinin de bu yönde dünyaya bir yararı dokunduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

ÇOK AMAÇLI TEKNOLOJİ
    Buluşu LEDin çevreci özelliğine vurgu yapan Nakamura, “Bu sadece bir ışık kaynağı değil, aynı zamanda içme suyunun dezenfekte edilmesinde, verilerin depolanmasında kullanılabilir” diye konuştu.
    LEDler mevcut ampullere göre daha az enerjiyle daha çok ışık çıkarıyor ve güneş panellerine uyum sayesinde enerji altyapılarının olmadığı noktalarda güneşten aydınlatma olanağı sağlıyor. Nakamura para ödülünün önemli bir kısmını gelişmekte olan ülkelerde aydınlatma projelerine bağışlayacağını dile getirdi. Bu teknolojinin patenti için Nakamura, çalıştığı şirketi Nichia ile mahkemelik olmuş ve 8 milyon dolarlık tazminat kazanmıştı. Nakamura halen University of California-Santa Barbara öğretim üyesi.

Power Member n2XT Avatar
    Katılım tarihi
    23.01.2006
    Blog Mesajları
    2

Abi ben bu konuyu programda kullandım adınızı verdim he ve PDF şeklinde kayıtlı yani telif hakkı sen ve sectoreXeN'e ait o Pdf'nin Ok

Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

bende bu peculiar nerde diyordum

Alıntı peculiar tarafından iletildi. Mesajı göster

Çevre dostu ışık kaynağı LEDin mucidi Japon araştırmacı Shuji Nakamura, dünyanın en prestijli teknoloji ödülü Millennium Ödülünü Helsinki’de aldı.
    LONDRA - Finlandiya hükümeti tarafından iki yılda bir verilen Millennium Technology Prize, bu yıl çevreci bir projeye gitti. LED olarak bilinen ve çevreye zararı dokunmayan ışık kaynağı, mavi, yeşil, ve beyaz ışık veren diyotlardan oluşuyor. Beyaz LED teknolojisinin, özellikle gelişmekte olan ülkelerde mevcut ampullere ucuz ve çevreci bir alternatif olacak. Nakamura, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan bir törenle 1milyon Euroluk ödülünün de sahibi oldu.
    Millennium Prize, tam olarak teorik bilimsel araştırmalara verilmiyor, ödül bilim ile pratik kullanımı birleştiren insanların hayatını kolaylaştıran buluşlara gidiyor. Örneğin ödülün 2004 yılındaki sahibi, internetin bilgi ağı World Wide Webin mucidi Tim Berners-Lee olmuştu.
    Ödül töreninde konuşan Nakamura, her bir buluşun milyonların yaşamını değiştirdiğinin, kendisinin de bu yönde dünyaya bir yararı dokunduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

ÇOK AMAÇLI TEKNOLOJİ
    Buluşu LEDin çevreci özelliğine vurgu yapan Nakamura, “Bu sadece bir ışık kaynağı değil, aynı zamanda içme suyunun dezenfekte edilmesinde, verilerin depolanmasında kullanılabilir” diye konuştu.
    LEDler mevcut ampullere göre daha az enerjiyle daha çok ışık çıkarıyor ve güneş panellerine uyum sayesinde enerji altyapılarının olmadığı noktalarda güneşten aydınlatma olanağı sağlıyor. Nakamura para ödülünün önemli bir kısmını gelişmekte olan ülkelerde aydınlatma projelerine bağışlayacağını dile getirdi. Bu teknolojinin patenti için Nakamura, çalıştığı şirketi Nichia ile mahkemelik olmuş ve 8 milyon dolarlık tazminat kazanmıştı. Nakamura halen University of California-Santa Barbara öğretim üyesi.
    nerden buldun bu Japon yav adamı cok hırpalanmışa benziyor
    paylaşım güzel saol

V.I.Member peculiar Avatar
    Katılım tarihi
    08.10.2004
    burdayım ara ara dalıyorum buralara damadem konu ledler hakkında geniş bilgi işn içinde mucidi de olsun dedim

+ Cevap Yaz
Sayfa 7, toplam 22
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 ... SonSon