+ Cevap Yaz
Results 1 to 3 of 3

Plexi Pencere Açmak...!!!

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Modifikasyon forumunda Plexi Pencere Açmak...!!! başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaslar elımde Aopen H600B var yan tarafa pencere acmak ıstıyorum ama yan panelı duzgun bı şekılde kesecek yer arıyorum..Yada kendı ...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    02.07.2008
    Nereden
    istanbul

Plexi Pencere Açmak...!!!

Arkadaslar elımde Aopen H600B var yan tarafa pencere acmak ıstıyorum ama yan panelı duzgun bı şekılde kesecek yer arıyorum..Yada kendı kesen arkadaslar resımli anlatım yapabılırlerse cok yardımcı olmus olurlar.Elımde ''dekupaj'' mevcut....!!

Senior Member Haywire Avatar
    Katılım tarihi
    09.07.2008
    Nereden
    İstanbul

Ynt: Plexi Pencere Açmak...!!!

Bunu incelemenizi öneririm:

Su Soğutma Fantezileri Bölüm-2 | PC Labs

Moderator DonQuichotte Avatar
    Katılım tarihi
    03.06.2004
    Nereden
    izmir
    Blog Mesajları
    3

Ynt: Plexi Pencere Açmak...!!!

Alıntı muratbolukbasi tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arkadaslar elımde Aopen H600B var yan tarafa pencere acmak ıstıyorum ama yan panelı duzgun bı şekılde kesecek yer arıyorum..Yada kendı kesen arkadaslar resımli anlatım yapabılırlerse cok yardımcı olmus olurlar.Elımde ''dekupaj'' mevcut....!!
    • Aopen H600B üzerinde keseceğiniz yerin kalınlığını ölçün.
    • Keseceğiniz yerin kalınlığından daha az diş aralığına sahip dekupaj ucu temin edin. Mesela 0,6 mm kalınlığında sac kesebilmeniz için, iki dişi arasındaki mesafesi 0,6 mmden daha az olan bir dekupaj ucuna (testere) ihtiyacınız var.
    • kasa kapağının arka tarafından çizimi yapın. bu çizimin içinde bir yeri matkapla delin.
    • matkapla açtığınız delikten başlayıp dekupajla kesin.
    • kesim sırasında, kasa kapağını elden geldiğince sabit tutun, sallanmasın, esnemesin.
    • köşeli değil de yuvarlak kesecekseniz, ucun genişliğine göre, daha geniş bir alanda yuvarlama yapmanız gerekebilir.
    • kenarlarda çapak oluşacaktır. elinizle toplamaya kalkmayın. eğe ile yontun.
    • gözlük mutlaka kullanın. gözünüzün içine aluminyum çapakları-tozları kaçmasın.
    • düzgün kesememe durumunda da sorun değil, şu araba cam kenarları için kullanılan kesiti U biçiminde olan kauçuk şeritlerden de kullanabilirsiniz.
    • pleksiyi yapıştırmak için, ya vida kullanacaksınız, ya da yapıştırıcı. ben Derby sanayi yapıştırıcısı kullandım, kırtasiyelerde satılan çift taraflı bantlar da oldukça iş görüyor.

+ Cevap Yaz