hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Ses çıkaran fanlara çözüm...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Ses çıkaran fanlara çözüm... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "açılışta yüksek ses çıkaran veya sürekli zırlayan vs. eskimiş fanlar için yapmanız gereken fanı çıkarıp arka kısmındaki etiketi sökmek. daha ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

Anket sonuçlarını göster: işe yaradımı?

evet işe yaradı 136 66,02%
işe yaramadı, hala aynı. 70 33,98%
Oy kullananlar: 206. Bu ankette oy kullanamazsınız.

LinkBack Konu araçları
Eski 18-04-04, 17:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Lightbulb Ses çıkaran fanlara çözüm...

açılışta yüksek ses çıkaran veya sürekli zırlayan vs. eskimiş fanlar için yapmanız gereken fanı çıkarıp arka kısmındaki etiketi sökmek. daha sonra bir boşluk göreceksiniz (bazı fanlarda o boşluk olmayabiliyor da ).
işte oraya bir damla makine yağını dikkatlice damlatın fanı bir kaç çevirin elinizle fazla yağı pamuk yardımıyla alın bantı tekrar yerine yapıştırın. büyük ihtimalle ses kesilecektir. denediğim bütün ses çıkaran fanlarda bu yöntem işe yaradı.

sadece işlemci fanında ses hala aynı. onun gerçek sesi de bu heralde:]

EzerchE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-04, 17:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Katılım tarihi: 31.10.02
Nereden: Adana
bende denemiştim bunu daha önce.. bi işe yaramadı bende..
Eski 18-04-04, 19:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
birDevAdam
Power Member
Bilgisayarım

birDevAdam Avatar

Katılım tarihi: 27.09.02
Nereden: Hatay
Bizim cafe de yapıyoruz çok işe yarıyor..
Geçen ay bi ara kasayı açmam gerekti.. Açtığımda ekran kartımın fanının dönmediğini gördüm.. Fanı söktüm yağladım düzeldi.. iyi ki kart yanmamış..
Eski 18-04-04, 19:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

Katılım tarihi: 11.08.03
Nereden: URANÜS
ben denemedim

şu ana kadar denemedim ama dener denemez döööncem ben sizeeeeeeeeee
AMD 2500+@3200...EPOX 8RDA3+...512MB DDR TWINMOS400...120GB SEAGATE BARRACUDA 7200 SATA HDD...EP 5670 KASA...PHILIPS DVD WRITTER...52x32x52 LG CD RW...LG CDROM...FX5200 128MB...AVER STUDIO2...ZYXSEL 630 DSL...6+1 CREATIVE ...AUDIGY2 ZS...HP5500C...LG FLATRONezT71OBH MONİTÖR...MUSTEK BEARPAW 2400CU PLUS SCANNER... PRETEC DC 505 DIG CAMERA...MSI BLUETOOTH...WINDOWS XP PRO...DELL BLACK KLAVYE...A4 TECH 4+2 SCROLL MOUSE...
hasbinkara çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-04, 20:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü
Bilgisayarım

lulali Avatar

Katılım tarihi: 07.12.03
Nereden: İstanbul
Resimler: 5
eski işlemci fanında denemiştim işe yaramıştı ama yağlayınca toz tutması daha kolay oluyor ondan daha sık temizlemek gerekiyor...
Eski 18-04-04, 20:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

bak bu doğru işte

ewt yağlanınca toz tutması çok ama çok daha kolay olur.
Eski 18-04-04, 21:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

Katılım tarihi: 06.04.04
Nereden: ANKARA
annaaa bende x dreamde denıyım barı ses kesılırse ezerche yı kucaklayacam ama pek sanmıyorum kesılecegını bıde makıne yagı yok aycıcek yagıyla yapsam olur mu? ))))))))
asome çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-04, 23:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

abı denedım cok azda olsa fark edıyo belkı benım fanda az fark etmıstır belkı dıgerlerınde daha etkılıdır saygılar
Eski 18-04-04, 23:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
birDevAdam
Power Member
Bilgisayarım

birDevAdam Avatar

Ben bi de kasayı acıp evin karşısındaki oto yıkamacıda komprosörle bi hava vurdurdum.. Bi toz çıktı ki sormayın.. Eski sisteme sahip olanlar bunu da yapsınlar çok faydalı oluyor..
birDevAdam çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-04, 23:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

heuu kasayı sıkı tutsaydın ucmadı ınsallah ))) okadar abartmasaydın be en ıyısı ne bılıyonuz mu soguk ve guclu ufleyen bı sac kurutma makınesını alacaksın guzelce ufleteceksın kasayı sonuc: tozdan eser yok
Eski 18-04-04, 23:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

annnaaa

çok iii fikir.Ben şimdi şu fanları yağlama işine başlayayım.Bakalım sonuç ne gösterecek...
Eski 18-04-04, 23:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

dene tabı ama yagı fazla kacırma ortalık batmasın)))))
Eski 19-04-04, 00:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

yok kaçırmam

yok ben fazla kaçırmam.Geçen gün fanların kanatlarını boyamıştım fosforlu boya ile keşke o zaman haberim olsaydı o zaman iki işi birden yapardım.
Eski 19-04-04, 00:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Sparkie
V.I.Member

Sparkie Avatar

Katılım tarihi: 16.08.02
sesin kaynagı fan mekanigi olmayabilir..Kanat yapısı, dönme hızı, fan konumu, yanlış konumlandırma bunlarada baglı olabilir...
Sparkie çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 00:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

hasbınkara janjanlı yaptın yanı fanları ) guzel olmustur ınsallah
Eski 19-04-04, 00:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

sana katılıyorum

bende asus bir kasa vardı arkada ki kasa fanları çok ses çıkartıyordu.Bende fanları yerinden söktüm bir baktım ses kesildi.Olay gayet basitmiş.Arkadan fanları korumak için delikli koruyucu var buraya çarpan hava ses yapıyormuş.
Eski 19-04-04, 00:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

janjanlı

ya benim kasada neon lamba,bütün fanlar ışıl ışıl,kartları ve boruları fosforlu boya ile boyadım falaaaan filaaan yakında resmimlerini koyacağım
Eski 19-04-04, 00:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

koyda bakalım sen ucuza kacmıssın be boya ıle ))))
Eski 19-04-04, 10:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Konu biraz dağılacak ama bunu okuyun ve kadığınız yerden devam edin arkadaşlar...

Kasa içine hava üfleyip temizlerken o fanları bi tornavida falan sokup kanatlarının arasına dönmelerini engelleyin çünkü onları siz döndürünce voltaj üretiyor ve onu da bağlı olduğu kartın üzerine basıyor.. kartı yakıyor bu da... Bi arkadaşım bu şekilde psu yu uçurmuştu temizliyim derken..

Bi de fanları temizlerken o arkadaki ekiketi söktükten sonra sekman olcak mili tutan on u da sökün bi de öyle temizleyin göremediğiniz bi çok pislik gözlerinizin önüne seriliverecek.. Temizleme ekipmanları pamuk ve kolonyadır temizlik bizzikten sonra fanın milini ve yatağını azcık yağlayın ve kapattıktan sonra arkadaşında dediği gibi bir miktar yağ da o deliğe atın (abartmayın ama) sonra kapatın etiketi yeniden 5 dakika çalışsın farkı görün ben bu şekilde tozdan artık dönmeyen bi çok fanı temizledim hepsinde de sonuç çok iyiydi... Kullandığınız yağ gres olmalı akışkan olmamalı...
Eski 19-04-04, 13:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
Tebol
Silver Member

Tebol Avatar

Katılım tarihi: 11.09.03
fanlarınızı temizlemek istiyosanız gidin suya sokun ve her tarafına su girsin sora çamaşır pine asın ve 1 gun bekletin iyi ce kurudugundan emin olun ve kullanın ben 2 fana uyguladım hala çalışıyolar tabi belki benim şansıma oldu ama bilmiyorum fakat hiç bir sorun yok 6 aydır pöfür pöfür çalışıyolar ama yıkadıktan sora kuruyunca yağ koymak şarttt
Eski 19-04-04, 13:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Alıntı:
Tebol tarafından iletildi.
fanlarınızı temizlemek istiyosanız gidin suya sokun ve her tarafına su girsin sora çamaşır pine asın ve 1 gun bekletin iyi ce kurudugundan emin olun ve kullanın ben 2 fana uyguladım hala çalışıyolar tabi belki benim şansıma oldu ama bilmiyorum fakat hiç bir sorun yok 6 aydır pöfür pöfür çalışıyolar ama yıkadıktan sora kuruyunca yağ koymak şarttt
Boğucan mı zavallıları yaws hehe
DJ Waterfall çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 14:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #22 (permalink)
birDevAdam
Power Member
Bilgisayarım

birDevAdam Avatar

Yok artık çamaşır makinesine atalım!!
birDevAdam çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 14:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #23 (permalink)
EzerchE
Moderator
Bilgisayarım

EzerchE Avatar

Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
özellikle pc ilk açılışta zırıldayan fanlar wardır.bu yöntem onları yola getiriyo. bazı fanlarda başka sorunlardan dolayı ses çıkabilir o ayrı. bantı söktükten sonra özellikle yeniden yapıştırın dedim zaten. toz olayı olmasın diye.
kolay gelsin.
EzerchE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 15:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #24 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

yumoşla yıkasak belkı yumusayıp daha sakın ve sessız donerler))) iğrençtiiiiiii !!!