hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Ses çıkaran fanlara çözüm...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Ses çıkaran fanlara çözüm... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ewt dusunulebılır ıse yarar yanı..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

Anket sonuçlarını göster: işe yaradımı?

evet işe yaradı 136 66,02%
işe yaramadı, hala aynı. 70 33,98%
Oy kullananlar: 206. Bu ankette oy kullanamazsınız.

LinkBack Konu araçları
Eski 19-04-04, 17:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #26 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

Katılım tarihi: 06.04.04
Nereden: ANKARA
ewt dusunulebılır ıse yarar yanı
asome çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 17:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #27 (permalink)
CYRUS THE VIRUS
V.I.Member

CYRUS THE VIRUS Avatar

Katılım tarihi: 25.12.03
Nereden: Cockpit
Zaten yağlı kontakt sprayin kullanım amacı bu Makina yağı bunun alternatifi. Yani evinizde kontakt spray yoksa diye...

Chief Executive Officer
and Hardware Editor Of HardwareLife
CYRUS THE VIRUS çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 18:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #28 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

sıkalım abey ya hep bişey dıkkatimi çekmiştir, bu kasa uretıcılerı neden bızım gıbı dusunupte kasanın heryerını kendılerı fanla donatmıyorlar? mesela arkaya 2 adet 80mm fan, öne 1 92mm yana 1 veya 2 80mm kasanın ustune 1 adet 92mm gıbı standart bı kasa yapmıyolar da bızı matkaplarla ugrastırıyorlar? :=)
Eski 19-04-04, 19:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #29 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Çok basit maliyet , arz-talep meselesi... Çünkü böyle kasaları anca bizim gibi manyaklar kullanıyor.. Herkes thermaltake in mesela kasalarını kullansaydı (yani bu da herkes manyak olsaydı demek oluyor) fiyatları daha ucuz olurdu ve istediğin özelliklere de sahip olurdu...
Eski 19-04-04, 19:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #30 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

bence malıyet okadar cok olmaz fan dedıgın kac para yaw. mesela everpower ın 57-60 kasası var standart 4 fan var 2 arkada 1 onde 1 yanda fıyatı 51$+kdv buna 1 fan daha eklemek cok zahmetlı olmasa gerek ( tavan fanı ) ahanada bakınız link http://www.mascom.com.tr/kasa/57serisi/main.asp
Eski 19-04-04, 19:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #31 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

bu kasa gıbı dıgerlerıde extream sogutma yapabılırler bence. usengeclık baska bısı degıl
Eski 19-04-04, 23:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #32 (permalink)
birDevAdam
Power Member
Bilgisayarım

birDevAdam Avatar

Katılım tarihi: 27.09.02
Nereden: Hatay
Alıntı:
asome tarafından iletildi.
sıkalım abey ya hep bişey dıkkatimi çekmiştir, bu kasa uretıcılerı neden bızım gıbı dusunupte kasanın heryerını kendılerı fanla donatmıyorlar? mesela arkaya 2 adet 80mm fan, öne 1 92mm yana 1 veya 2 80mm kasanın ustune 1 adet 92mm gıbı standart bı kasa yapmıyolar da bızı matkaplarla ugrastırıyorlar? :=)
o kadar fana gerek yok.. Bak yeni BTX formatı bu işi çözüyo.. Geniş bilgi için tomshardware.com.tr
Eski 19-04-04, 23:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #33 (permalink)
static
Power Member
Bilgisayarım

static Avatar

Katılım tarihi: 04.09.03
Nereden: avcılar
aman haa. ayçiçek yağını sakın kullanmayın. bütün oda yanmış ayçiçek yağına kokuyor. sanki patates kızarttığın yağı odaya dökmüşsün gibim
static çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-04, 23:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #34 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

aman haa. ayçiçek yağını sakın kullanmayın. bütün oda yanmış ayçiçek yağına kokuyor. sanki patates kızarttığın yağı odaya dökmüşsün gibim

puhaaaa alemsın yaws
Eski 20-04-04, 00:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #35 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Sen şimdi ciddi ciddi denedin bunu yani???
DJ Waterfall çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-04-04, 00:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #36 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

valla ne yalan solıyım bende denedım ama benımkı kokmadı dur bı hızını artırıyım belkı kokar puhaaaa
Eski 20-04-04, 00:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #37 (permalink)
Nikneyime
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯
Bilgisayarım

Nikneyime Avatar

Katılım tarihi: 12.12.03
Nereden: ÌzMÌR ®
Resimler: 1
Alıntı:
EzerchE tarafından iletildi.
. daha sonra bir boşluk göreceksiniz (bazı fanlarda o boşluk olmayabiliyor da ).
işte oraya bir damla makine yağını dikkatlice damlatın fanı bir kaç çevirin elinizle fazla yağı pamuk yardımıyla alın bantı tekrar yerine yapıştırın.
Buna ilave bandı kaldırdıktan sonra varsa kuvvetli bir hava üfleyin içindeki tozu atsın bobinle mıknatıs arasındaki yapmadınızmı dökülen yağ sayesinde çamur olup daha da çok sıkışabilir..vede temizlik işlemi bittikten sonra bandı yapıştıracagınız yeri yağdan iyice arındırın yoksa bant yapışmıyor..

Yada kontakt spreey alın o deliğe basınçlı bir şekilde sıkıp baş aşağı tutun tekrar sıkın için deki pislikleri aktıgı görün daha sonra biraz makina yağı servise hazırdır...
Nikneyime çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-04-04, 18:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #38 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

yağı abartmayın tabii araba motoru değil o
DJ Waterfall çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-10-04, 16:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #39 (permalink)
Caesar
V.I.Member
Bilgisayarım

Caesar Avatar

Katılım tarihi: 16.09.02
Nereden: Constantinepol
ben aynı işi tüfek yağıyla yaptım yemedi
ses aynı ses
Eski 25-10-04, 22:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #40 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Talking

Alıntı:
birDevAdam tarafından iletildi.
Ben bi de kasayı acıp evin karşısındaki oto yıkamacıda komprosörle bi hava vurdurdum.. Bi toz çıktı ki sormayın.. Eski sisteme sahip olanlar bunu da yapsınlar çok faydalı oluyor..
abi valla ben ayda bir bu işlemleri yapıyorum.bir psu ki ayna gibi .yapın arkadaşlar bişey olmaz.hem söktüğünüz bandı yerine takıp fazla yağıda silerseniz tozda tutmaz
yalnız hava tutma olayında önemli olan şudur ki sürücülerinizi sökün.cdrom,floppy,harddisk.harddiske pek bir şey olmaz belki ama hava bastığınızda dışarıdaki toz içeri girebilir.
tertemiz kasalar sessiz fanlar dileğiyle...

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-04, 22:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #41 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Alıntı:
DJ_Waterfall tarafından iletildi.
Çok basit maliyet , arz-talep meselesi... Çünkü böyle kasaları anca bizim gibi manyaklar kullanıyor.. Herkes thermaltake in mesela kasalarını kullansaydı (yani bu da herkes manyak olsaydı demek oluyor) fiyatları daha ucuz olurdu ve istediğin özelliklere de sahip olurdu...
abi başka bişey yazmak isterdim ama elimde değil
SONUNA KADAR +1
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-04, 22:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #42 (permalink)
mantaboy
Moderator
Bilgisayarım

mantaboy Avatar

Katılım tarihi: 29.01.04
Nereden: .....
Resimler: 35
belkı reklam olcak ama Philips 390ccs contact cleanerı onerıyorum arkadaslar her derde deva dıyebılırm senelerdne berı bu urun evde hıc eksık olmaz babamdan gectı banada
mantaboy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-05, 16:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #43 (permalink)
911GTR3
Cool Member
Bilgisayarım

911GTR3 Avatar

Katılım tarihi: 09.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
göbekten yağlama işlemini defalarca yaptım. hdd fanının bir durmuş farkında değilim. sesi de kesildi diye seviniyordum. hemen bir damla yağ ve iki sn ye içinde rüzgar sesinden kaçılır oldu...
"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,1922
___
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Forum yöneticilerinden özür dileyerek link veriyorum...

911GTR3 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-05, 16:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #44 (permalink)
TeknO
Gold Member
Bilgisayarım

TeknO Avatar

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Kısa bir süre faydası oluyor, daha sonra eski tas eski hamam Ancak kaliteli bir fan kullanırsanız sanırım başarı oranı çok daha yüksek olur. Ucuz çin malı fanları yağın adam edeceğini beklemek çok mantıklı ve doğru değil
Eski 09-04-05, 16:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #45 (permalink)
911GTR3
Cool Member
Bilgisayarım

911GTR3 Avatar

Katılım tarihi: 09.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
öyle tabi. bugün gidip almam. ama almışız bir kere... atmak olmaz. milli servet...
911GTR3 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-05, 16:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #46 (permalink)
ANJIN
V.I.Member
Bilgisayarım

ANJIN Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46
valla yeni gördüm ben topici..Aksama aciyorum hayirlisiyla kasayi..gres yok makina yagi kullanacagim umarim iyi sonuc verir..saygilar..
Eski 09-04-05, 19:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #