hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Ses çıkaran fanlara çözüm...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Ses çıkaran fanlara çözüm... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Umarım faydalı olabilmişimdir, iyi geceler......" şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

Anket sonuçlarını göster: işe yaradımı?

evet işe yaradı 129 65,48%
işe yaramadı, hala aynı. 68 34,52%
Oy kullananlar: 197. Bu ankette oy kullanamazsınız.

LinkBack Konu araçları
Eski 10-04-05, 01:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #76 (permalink)
TeknO
Gold Member
Bilgisayarım

TeknO Avatar

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Umarım faydalı olabilmişimdir, iyi geceler...
Eski 10-04-05, 11:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #77 (permalink)
cengizeest
Power Member

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İSTANBUL
Yıllardır yapıyorum ben bunu hep işe yaramıştır.
Yanlız bazıları kontak sprey ile yapmaya çalışıyorlar kontak sprey temizliyor 5-10 gün sonra yine aynı en güzel makine yağı ile oluyor.
Eski 11-04-05, 10:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #78 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: yasak bölge
Resimler: 16
bu makine yağını nerden bulcam ya zeytin yağı döksem olmamı

hami10 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-05, 12:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #79 (permalink)
cengizeest
Power Member

Nereden: İSTANBUL
Zeytinyağı kuruyor hocam sonra yine aynı
cengizeest çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-05, 18:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #80 (permalink)
911GTR3
Cool Member
Bilgisayarım

911GTR3 Avatar

Katılım tarihi: 09.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
makina yağını küçük şişelerde dikişmakinası tamir edenlerde bulabilirsiniz sanıyorum.
"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,1922
___
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Forum yöneticilerinden özür dileyerek link veriyorum...

911GTR3 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-05, 21:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #81 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

Alıntı:
EzerchE tarafından iletildi.
açılışta yüksek ses çıkaran veya sürekli zırlayan vs. eskimiş fanlar için yapmanız gereken fanı çıkarıp arka kısmındaki etiketi sökmek. daha sonra bir boşluk göreceksiniz (bazı fanlarda o boşluk olmayabiliyor da ).
işte oraya bir damla makine yağını dikkatlice damlatın fanı bir kaç çevirin elinizle fazla yağı pamuk yardımıyla alın bantı tekrar yerine yapıştırın. büyük ihtimalle ses kesilecektir. denediğim bütün ses çıkaran fanlarda bu yöntem işe yaradı.

sadece işlemci fanında ses hala aynı. onun gerçek sesi de bu heralde:]

demin denedim maalesef daha kötü oldu eskiden sadecew açılışta çıkan ses şimdi devamlı çıkıyor tek iyi yanı eskiden hır har hur gib idengesiz çıkan ses şimdi hınnn diye elektirk süpürgesi giib tek ses olarak çıkıyor. yarın açıp bidaha yağlıycam çok dökücem yağı bu sefer bakalım işe yarıycakmı
Eski 18-04-05, 22:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #82 (permalink)
ArgyrE!
V.I.Member
Bilgisayarım

ArgyrE! Avatar

Nereden: Edirne
hami 10 senin fanın aerodinamiği bozuksa ondan da çok ses çıkarır.benim kasayla birlikte gelen 92mm'lik bi fan vardı.12voltta çalışınca dayanılmaz bi ses çıkarıyo yeni olmasına rağmen.ama mecburen 12v'da çalıştırıyorum.yani senin ses sürtünmeden değil de başka bişeyden de olabilir.bu arada ben denedim işe yarıyo.
Eski 18-04-05, 23:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #83 (permalink)
911GTR3
Cool Member
Bilgisayarım

911GTR3 Avatar

Katılım tarihi: 09.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
hami, bence fanın daha hızlı dönmeye başladı ve rüzgar sesi arttı dolayısıyla. çok rahatsız ediyorsa speedfan programıyla hızını biraz düşürüp kullanabilirsin... tabii fan uygunsa..
911GTR3 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 15:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #84 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

valla bilmiyorum artık yen ,ibir fan alıcam en ucuz ve iyilerinden bişey olsun diyorum 10-15 milyona varmı güzel bişey sessiz ada bu fanı tamamen çıkarsam ısınırmı pc çok speed fan programı ısıyı göstermiyor anakart desteklemediği için.
Eski 19-04-05, 18:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #85 (permalink)
gOkO
Co.Moderator
Bilgisayarım

gOkO Avatar

Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 82
evet bazı fanlarda işe yarıyor....ancak yapı itibariyle ses çıkaran fanlarda işe yaramaz....ayrıca yağladıktan sonra yağın dışarı çıkmasını engellemeniz gerek...yani taşmamalı....yoksa etiket yapışmaz ve fan tamamen bozulur
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 19:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #86 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

ya demin açtım kasayı ve fanı yerindeb söküp elime alıp çalıştırdım pc yi ve çok sessizdi fakat takınca yerine yan idemir bölüme acayip ses çıkarıyor anladığım benim fan sağlam ve sessiz o demir bölüme vidalayınca ses çıkıyor bunun önüne nasıl geçebilirim bi ara macun diyolardı fanla vidaladığım dmir arsına sürsem birbirlerine değmeseler demek hiç ses çıkmayacak sizde macun falan varmı fanın arkasında. bu ses yüzünden pc yi açamıyorum ya.
yada diyorumki söküp atayım fanı yerinden fansız olurmu pcvallahi acayip sessiz oluyor çünkü
Eski 19-04-05, 22:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #87 (permalink)
TeknO
Gold Member
Bilgisayarım

TeknO Avatar

Alıntı:
hami10 tarafından iletildi.
ya demin açtım kasayı ve fanı yerindeb söküp elime alıp çalıştırdım pc yi ve çok sessizdi fakat takınca yerine yan idemir bölüme acayip ses çıkarıyor anladığım benim fan sağlam ve sessiz o demir bölüme vidalayınca ses çıkıyor bunun önüne nasıl geçebilirim bi ara macun diyolardı fanla vidaladığım dmir arsına sürsem birbirlerine değmeseler demek hiç ses çıkmayacak sizde macun falan varmı fanın arkasında. bu ses yüzünden pc yi açamıyorum ya.
yada diyorumki söküp atayım fanı yerinden fansız olurmu pcvallahi acayip sessiz oluyor çünkü
Fanın balansı bozulmuştur. Dışarda ses yapmaması normaldir ve sen kasaya takınca balans bozukluğundan vibrasyona neden oluyor ve aşırı ses yapıyordur. O fanı yağ veya araya koyacağın titreşim emici kauçuk bile kurtarmaz. En iyisi yeni bir fan al. Eğer kullanmayı düşündüğün fanın çapını ve eğer o yerde 12cm fan kullanma şansın varsa, onu söylersen sana sessiz ve güçlü bir fan önerisş getirebilirim.
TeknO çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 22:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #88 (permalink)
HeRaLd747
Silver Member
Bilgisayarım

HeRaLd747 Avatar

Katılım tarihi: 10.09.04
Nereden: !!!TÜRK TELEKOMUN TAM AKSİ TARAFI!!!
Alıntı:
Caesar tarafından iletildi.
ben aynı işi tüfek yağıyla yaptım yemedi
ses aynı ses
olası brutuslere karşı tüfeğin mi var senin
Eski 19-04-05, 22:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #89 (permalink)
Caesar
V.I.Member
Bilgisayarım

Caesar Avatar

Katılım tarihi: 16.09.02
Nereden: Constantinepol
Alıntı:
HeRaLd747 tarafından iletildi.
olası brutuslere karşı tüfeğin mi var senin
tedbiri elden bırakmamak lazım

Eski 19-04-05, 22:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #90 (permalink)
Simplicity
V.I.Member
Bilgisayarım

Simplicity Avatar

Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: geldiği belli deil...
Resimler: 2
ben işlemci fanıma bunu uygulamıştım; ilk önce malzeme yetersizliğinden zeytin yağı koydum, sonuç mükemmel ama 4. gün bilyelerinden ses gelmeye başladı (ilk önce ses bi sürtünme sesiydi ama 4. gün ses bilyelerden ve tiz bir halde idi), ben vazgeçmedim aynı fanı birkaç kez daha aynı uygulamayı yaptım, sonuç herseferinde iyi ama 4 yada 5 gün içerisinde bilyeler ötüyordu. ensonunda makine yağı buldum ve bu süre sarfı uzadı (1 1.5 hafta) ama yine ötüyordu. en sonunda babamdan gres yağı istedim, sonuç;
babam bana "sen delisin, bu fan muhabbetini burada kesiyoruz ve yarın bütün fanları değiştiricez" dedi. yani anlıyacağınız gress yağını kullanamadım.
aslında plan hazırdı, fanı gres ile yaplıyacak ve geceliyin adaptör ile sabaha kadar çalıştıracaktım, sabahleyin gres yağını silip sessiz fanın keyfini uzun süre yaşıyacaktım.
Eski 19-04-05, 23:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #91 (permalink)
eRos}
Member
Bilgisayarım

eRos} Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: .....İzmir..... Geçici olarak Bayburt :'(
Alıntı:
mantaboy tarafından iletildi.
belkı reklam olcak ama Philips 390ccs contact cleanerı onerıyorum arkadaslar her derde deva dıyebılırm senelerdne berı bu urun evde hıc eksık olmaz babamdan gectı banada
+1 ayni benim gibi... saltanat mubarek
ωι¢кє∂нα¢кєя
eRos} çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 23:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #92 (permalink)
TeknO
Gold Member
Bilgisayarım

TeknO Avatar

Alıntı:
wolf_alone tarafından iletildi.
ben işlemci fanıma bunu uygulamıştım; ilk önce malzeme yetersizliğinden zeytin yağı koydum, sonuç mükemmel ama 4. gün bilyelerinden ses gelmeye başladı (ilk önce ses bi sürtünme sesiydi ama 4. gün ses bilyelerden ve tiz bir halde idi), ben vazgeçmedim aynı fanı birkaç kez daha aynı uygulamayı yaptım, sonuç herseferinde iyi ama 4 yada 5 gün içerisinde bilyeler ötüyordu. ensonunda makine yağı buldum ve bu süre sarfı uzadı (1 1.5 hafta) ama yine ötüyordu. en sonunda babamdan gres yağı istedim, sonuç;
babam bana "sen delisin, bu fan muhabbetini burada kesiyoruz ve yarın bütün fanları değiştiricez" dedi. yani anlıyacağınız gress yağını kullanamadım.
aslında plan hazırdı, fanı gres ile yaplıyacak ve geceliyin adaptör ile sabaha kadar çalıştıracaktım, sabahleyin gres yağını silip sessiz fanın keyfini uzun süre yaşıyacaktım.
Baban olayı kökten çözmüş, yoksa sen fanı patates kızartma olayına çevirecekmişsin.
TeknO çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 23:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #93 (permalink)
Simplicity
V.I.Member
Bilgisayarım

Simplicity Avatar

bide şu varki; fanın kalitesine göre aero dinamik yapısı.
fan dönerken kanatlara çarpan hava (işin profları böyle tabir ediyor) ses yapıyorsa bunun önüne geçmek imkansız. (tabi fan controller ile fanın hızı düşürülmediği taktirde)
Simplicity çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 23:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #94 (permalink)
Simplicity
V.I.Member
Bilgisayarım

Simplicity Avatar

"@Tekno" sorma babam olmasa uçuk fikirlerim çok, benim düşündüğüm, balkonna bir elektrik süpürgesi (yada onun gibi bir şey) koyup, havayı bilgisayarın içindeki kanallardan doğru emicek. (hani shuttle kasalarda kanallar var ya ona benzer),
yada bir su sistemi ama komplex bişey, Baca düşünüyorum (hani termik santrallerde bacalar olur ya, bem beyaz duman çıkarır, su buharı onun mantığında ama 30 cm yükseklikte), peltier tipi soğutucu ile bacadan gelen su dahada soğutulup kasa içinde önce elemanlardan (cpu, gpu, north bridge) gibi sonrada kasa kapağına monteli radyatörden (buzdolabı arkasında olur ya, tabiki buda küçük).
manyakça bir fikir. ve hatta "Fan Controller By Wolf Alone" projem var, devre şemasını çizdim, malzemeler hazır ama led ile led için seri direnci unuttum (almayı unutmuşum)
sen enimönünden yüz üsküdara iki adım kala yoruldum diye eminönüne geri dön (hani temelle dursun varya) ama yılmadım o projeyi bitiricem ...
Simplicity çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver