Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon »

Ses çıkaran fanlara çözüm...

Anket sonuçlarını göster: işe yaradımı?
evet işe yaradı 146 66,06%
işe yaramadı, hala aynı. 75 33,94%
Oy kullananlar: 221. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Ses çıkaran fanlara çözüm... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: hami10 tarafından iletildi. doğru diyonda kasa masrafı çıkarma şimdi bide zaten 256 ramle sürünüyoz onada sıra gelir elbet tekno ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-04-05, 01:34   #151 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
hami10 tarafından iletildi.
doğru diyonda kasa masrafı çıkarma şimdi bide zaten 256 ramle sürünüyoz onada sıra gelir elbet

tekno abi bu arada şu Tthermaltake-SilentCat in kablosu varmı ya cidden resimlerde hiç çıkmamış ta vallahi nasıl takcam onuda tam bilmiyom vidalarını takıp güç kaynağına giden bi kablo var onu mu bağlıycam birbirine
Yok o fan güneş enerjisi ile çalışıyor, o yüzden bilgisayarını güneşlendireceksin hep

Elbette kablosu var, valla yakınlarda olsan sana satayım benim fan kolleksiyonumu. triblade, smartfan, slientcat, ultra sessiz, power fan, 4cm, 6cm, 8cm, 9cm, 12cm tüm çeşitler mevcut (şaka satmam elbette, bana lazım, millete pc topluyoruz şurda)

Eski fanı nasıl söktüysen bunuda öyle takacaksın. Umarım fan kısmında da kasanda standart dışı bir durum yoktur.
Eski 24-04-05, 01:41   #152 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16
gel sat valla yabancıya gitmesin para napcan o kadar fanı koleksiyonmu yapıyon leventeyim ben beklerim

-Umarım fan kısmında da kasanda standart dışı bir durum yoktur-

burda ne demek istedin inan anlamadım

hami10 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 01:44   #153 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
yokyur yoktur...

varsa da fanı baa yollarsın. ama cızık istemem üstünde...
911GTR3 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 01:47   #154 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
gel sat valla yabancıya gitmesin para napcan o kadar fanı koleksiyonmu yapıyon leventeyim ben beklerim

-Umarım fan kısmında da kasanda standart dışı bir durum yoktur-

burda ne demek istedin inan anlamadım
Fanın power kablosu standart bir konnektör kullanılarak, 2 tel veya hız ayarlı olanlarda 3 teldir. Senin eski fanın takılı olduğu yer anakart üzerindeki fan konnektörü ise, onu çıkarıp bunu takacaksın. Yok eğer PSU'dan alıyor ise, arada PSU'dan fan konnektörüne dönüştürücü bir kablo vardır, onu kullanacaksın. Eğer bunlardan hiçbiri değilse, sana o kasayı satan seni iyi kazıklamış diyeyim, başka ne diyeyim
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 01:55   #155 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
@hami10; sen Thermaltake smartfan'ın peşine düş onu al. profilo alışveriş merkezinin arkasında mecidiyeköy bilgisayarçılar çarşısında bir dolaş Belki bulursun. Aslında bizim kadıköy bu konuda mecidiyeköyü geçti, kadıköy yazıcıoğlu ve civarında bu tür abidik gubidik şeyler daha çeşitli ve kolay bulunuyor.

Senin fanın cidden kablosunu resimlerde göstermemişler. Cidden kablosu var, hatta çok şık bir şeffaf kutu içinde satılıyor, onda bile ilk başta "aneyyy bunun kablosu yok" diyeceksin, ama var, bu thermaltake firması kablolara gıcık galiba çok iyi saklıyorlar.

http://www.thermaltake.com/dcfans/Co...SilentCat8.htm
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 01:58   #156 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
yanılmıyorsan güç kayağından geliyor kablo açıp bakmam lazım sabah bakarım

http://www.dijitalcenter.com/asp/sho...oduct_ID=ZM-F2 bunun ne farkı var bana önerdiğin Zalman ZM-F1 den
hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:01   #157 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
yanılmıyorsan güç kayağından geliyor kablo açıp bakmam lazım sabah bakarım

http://www.dijitalcenter.com/asp/sho...oduct_ID=ZM-F2 bunun ne farkı var bana önerdiğin Zalman ZM-F1 den
ZM-F2 9 cm'lik fan sana olmaz. Ayrıca 9 cm'likler içinde bence en iyisi.
Sana ZM-F1 (8 cm) olur.
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:01   #158 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Tthermaltake-SilentCat noldu baba yinemi vazgeçtik onda zaten karasızım aklımı aldın iyi değilmi SilentCat ? Thermaltake smartfan nasıl olurmu bana
hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:01   #159 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
asında bu fandaki gibi bütün fanların yan duvarlarını kaldırsalar daha açık tasarımlarla gürültüyü düşürebilirler.
911GTR3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:05   #160 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Bu da benden size kıyak, Türkiye'de varolan fanların karşılaştırma tablosu;

TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:09   #161 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
sağol iyiymiş liste şimdi ben ya Sana ZM-F1 (8 cm) yada Tthermaltake-SilentCat alayımmı beyaz olan verdiğin linkteki bu 2 si dışında bana uyan yok galiba o smartfan zor be abi ayarlamak falan uğraşamam ben bu 2 sinden biriin alayımmı son söz
hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:11   #162 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Hami verdiğim tabloyu iyi incele Sana önerdiğim SilentCat, onda bir değişiklik yok. Ama bulamaz isen, Zalman ZM-F1 alabilirsin demiştim. Yok hiçbirini bulamadın CoolerMaster demiştim. İlk tercihin SlientCat olsun.

Ayrıca, Zalman'ları sessiz modda çalıştırırsan, hava akımı ve basıncı düşüyor, tabloda bu tip çift hızlı fanların her iki haldeki özellikleri var. Zalmanlarda sessiz modda değerler nereye düşüyor ona bak ve slientcat ile öyle mukayese et. Birşey biliyoruzki slientcat diyoruz. Özellikle ses olayına fokus ol.

Mesela Zalman F1'de sessiz modda ses 20 dB, devir 1700 rpm, hava akımı 20.6 cfm ve hava basıncı 1.35 mmsu oluyor. Slientcat ile karşılaştırırsan, elbette slientcat daha cazip...
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:16   #163 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
ha pardon smartfan diyince başka fan sandım onu.TAmAM İLK TERİCHİM SİLENTCAT OLACCAK O YOKSA ZALMANI aLACAĞIM ZATEN SOĞUK GELDİ ZALMANIN O SESİZ modu yok normal modu falan . thermalteke daha iyi inşalah onu bulabilirim.
hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:17   #164 (permalink)
ArgyrE!
V.I.Member

ArgyrE! Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: Edirne
TeknO senin koleksiyonda bunların hepsi var mı?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-04-05, 02:19   #165 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
tamam baktım anladığım kadarıyla termaltake daha cazip doğru biri 1700 de çalışıp 20 desibel yparen diğeri 2500 de 21 yapıyor bu devirleri daha iyi soğuttuğu anlamına mı geliyor çok ta anlamıyorum sen şunu al dedin alıcam
hami10 çevrim dışı