Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon »

Ses çıkaran fanlara çözüm...

Anket sonuçlarını göster: işe yaradımı?
evet işe yaradı 145 66,21%
işe yaramadı, hala aynı. 74 33,79%
Oy kullananlar: 219. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Ses çıkaran fanlara çözüm... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "hdd ye de tampon uygulanabilir. 5.25" lik slotlara takılan bi içi boş cdrom kasasının içine hdd yi kauçuk tamponlarla yerleştirebiliriz.. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 15-03-06, 18:18   #201 (permalink)
static
Power Member

static Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.03
Nereden: avcılar
hdd ye de tampon uygulanabilir. 5.25" lik slotlara takılan bi içi boş cdrom kasasının içine hdd yi kauçuk tamponlarla yerleştirebiliriz.. sıcaklık nasıl olur bilmem ama.
static çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-03-06, 02:48   #202 (permalink)
SANALKAPTAN
Member

SANALKAPTAN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: güneyde bi yer
fan mezarlığı gibi

benim kasada tam tamına 17 ADET fan var. tek tek sayayım isterseniz

1 adet işlemci fanı cooler master jet
1 adet kuzey köprüsü fanı
1 adet gpu fanı(arctic cooling NV silencer rev 2)
1 adet egzos fanı (120 mm)
3 adet psu fanı(2x80mm + altında 120mm)
1 adet 140mm kasanın ön tarafında
2 adet 80mm yan pencerede(yakında 2 side 120mm olacak)
1 adet coolermaster aerogate fan kontrol cihazının üstünde
6 adet 3 hdd nin soğutucularında (2 şer adet)

şimdi tüm bu fanlar sadece yazın çalışıyolar (malum antalyanın sıcağında anca yetiyo)

kışın sadece 8 adeti düşük devirde çalışıyo.(gpu+cpu+nb+egzos+psu+ön fan)

bukadar çok fan olunca odadaki tüm toz kasada birikiyo. o yüzden 1 yada 2 ayda bir kasayı kucaklayıp mahalledeki tv tamircisine gidiyorum bi güsel kompresörlü hava ve cillop gibi. (cdrom+dvd+dvdrw ve hddleri söküp gidiyorum)
bu yağlama olayınıda 2 senedir 4-5 ayda bir düzenli olarak yapıyorum. mükemmel sonuç veriyo. ama fanlar kaliteli olacak yoksa 2 yağlamadan sonra ruhuna elfatiha.

evet baştada dediğim gibi tam bi fan cenneti(yada mezarlığı) çekmecemde 15-20 adet eski fan var atmayada kıyamıyorum.(nedense? )
AMD Opteron 175 2200@2400mhz , Asus A8V, 2 x 1gb ocz ddr 400 Ram, Sapphire HD 3850 agp 512Mb, Nec DVDRW, LG DVDRW, Audigy 2 ZS, 500Gb Samsung Sata ,160Gb Harici HDD (E-sata), Qtec 650Watt PSU , Feel Hurricane 2 Kasa , Cooler Master Aerogate II , Philips 109S4 19" Crt
SANALKAPTAN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-03-06, 02:58   #203 (permalink)
SANALKAPTAN
Member

SANALKAPTAN Avatar

Bilgisayarım
Nereden: güneyde bi yer
var hemde tam dayaklık

Alıntı:
darth sidious tarafından iletildi.
Ben sizin gibi ses çıkarmayan fan istemiyom.. Aksine 5000 motorlu bi bmw 750Li gibi bağırsın istiyom.. Bunun için de fan sayısı şu an ayrıyetten 3 Haftaya da 5 olcak

(Yok mu benim gibi DAYAKLIK biri daha bu dünyada ha?? )
olmazmı dostum kasadaki 17 fanla ben dayak+eşek+su 3 lüsünü sonuna kadar hak ediyorum
SANALKAPTAN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-06, 09:24   #204 (permalink)
coolboy
Rookie Member

Katılım tarihi: 17.03.06
Nereden: Eskişehir
gerçekten işe yarayan bir yöntem yağlamak
coolboy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-04-06, 14:50   #205 (permalink)
yasin952
Member

yasin952 Avatar

Katılım tarihi: 01.04.06
Nereden: ZONGULDAK
Cool

casper fanlar zaten doğal olarak zırllıyor.sesi tüm mahallede kasırgadan beter korku veriyor.
yasin952 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-06, 20:14   #206 (permalink)
ercans
Member

ercans Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.05
arkadaşlar yağ yerine philips in contact cleaner denen çok güzel bi spreyi var, hemöle toz moz da tutmuyo yag kadar, en az yag kadar sessiz ve mükemmel bir temizlik sağlıyor fiyatı 7 ytl civarı bence yag kullanmak yerine bunu bir deneyin pişman olmayacaksınız. (ayrıca bu spreyi gıcırdayan kapılarınızda vs. da kullanabilirsiniz) Ben askerdeyken tüm koğuşun dolaplarını kapılarını bunla hallettiydim

Ankete oy vermiyorum, çünkü aynı yöntem olmasına rağmen farklı materyal kullandım,
saygılar...

edit: arkadaşlar özürdiliyorum, daha önce aynı tavsiyeyi bi arkadaşımız sunmuş sizlere pek dikkatli bakmadıgımdan kaynaklandı, bir daha olmayacak

En son ercans tarafından düzenlendi: 06-04-06 saat 20:17 Sebep: özür
ercans çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-06, 21:41   #207 (permalink)
Kaspersky
New Member

Kaspersky Avatar

Katılım tarihi: 29.10.05
Nereden: Antalya
buna bi çare lazım!

Asus A8N-SLI DELUXE ANAKARTIM VAR ÜZERİNDEKİ CHİP FAN UZUN ZAMANDIR SORUNLU! PERVANE YAVAŞLIYOR VE İLGİNÇ Bİ SES ÇIKARIYOR! AŞIRI DERECEDE ISINMA YAPIYOR Bİ KAÇ DEFA TEKRAR BAŞLATIYORUM BAZEN DÜZELİYOR BAZEN SIKIŞMAYA DEWAM EDİYOR! TOZDANDIR DİYE FANI SÖKTÜM GÜSEL Bİ TEMİZLEDİM AMA NE FAYDA SORUN DEWAM ETTİ! HERGÜN BİLGİSAYARI İLK AÇIŞIMDA BU SORUNU VERİYOR BİR İKİ KERE TEKRAR BAŞLATARAK DÜZELTİYORUM BU BÖYLE GİTMEZ! ARKADAŞLAR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BİŞEYLER YAZSIN ŞİMDİDEN EYVALLAH BABACANLAR!!
Kaspersky çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-06, 00:15   #208 (permalink)
djbora
Rookie Member

Nereden: istanbul
philips veya gres
djbora çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-04-06, 21:07   #209 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
Alıntı:
philips veya gres
olmazsa fanı gres ile yağla, sonra kasadan sök 16v ver (5 saniye filan, uzun süre tutma ama yakarsın ) yağladığın halde olmuyorsa çok güzel bi önerim var (şaka tabi ) fanı değiştir
Eski 22-04-06, 18:35   #210 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
Yüksek voltajı kısa süreli de olsa bence uygulamayın. Fanlar zaten kalitsiz. Bir de sınırları aşarsanız bir an dahi olsa yanabilir. Karar sizin.
"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,1922
___
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Forum yöneticilerinden özür dileyerek link veriyorum...

911GTR3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-04-06, 13:55   #211 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
Alıntı:
Yüksek voltajı kısa süreli de olsa bence uygulamayın. Fanlar zaten kalitsiz. Bir de sınırları aşarsanız bir an dahi olsa yanabilir. Karar sizin.
ben o kalitesiz fanlara 24v vermiştim. fan çok ısınıyor ama fanı yakmadan çalıştırmayı başarmıştım yinede kimseye tavsiye etmiyorum çünkü fan yanmadı ama stabilitesi bozuldu. 12v da paller titreyerek dönmeye başlamıştı
Simplicity çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-06, 16:59   #212 (permalink)
servet
Cool Member

servet Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.06
Nereden: İSTANBUL
Blog Mesajları: 1
Resimler: 5
ben de daha önceden yapmıştım

ğüç kaynağının fanı vızır -vızır ediyordu sonra açtım ğüç kaynağını çıkardım fanı ve araştırdım kendi kendime ve etiketin altında boşluk olduğunu gördüm sonra bura ya makina yağı damlattım olmadı daha sonra aklıma bir fikir geldi ve o boşluğun tam ortasına az bir pamuk koydum ve hafif te yağ damlattım sonra etiketi geri yapıştırdım ve ses yok oldu hatırlamıyorm ama en az 5 ay olmuştur . ses yok
servet şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-06, 21:44   #213 (permalink)
x-vipen
V.I.Member

x-vipen Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.08.05
Nereden: ankara
Blog Mesajları: 3
Resimler: 23
neden işe yaramadı çünkü her fanın içinde farklı malzeme var bazıların içinde bilya çıkyor onu yağın içinede soksan gene aynı farklı kasa fanlarınıda bir kaç gün kesiyor
ama bir geçi sorun
x-vipen çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-06, 15:22   #214 (permalink)
neoberg
Rookie Member

Katılım tarihi: 13.06.06
sual

bandı çıkarınca garanti ölür mü ki.
neoberg çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-06, 11:58   #215 (permalink)
bruiser_xxx
Power Member

bruiser_xxx Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.12.05
Nereden: uzayda
Resimler: 5
Thumbs up

Alıntı:
neoberg tarafından iletildi. Mesajı göster