hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Sıvı Neon Yapımı

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Sıvı Neon Yapımı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "@akrep5 parlama süresi diye birşey yok akvaryum hortumu, serum hortumu ya da küçük fiber bir boru neye yaptıysan iki ucuna ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 16-03-08, 10:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #226 (permalink)
NighT-MarE
New Member

NighT-MarE Avatar

Katılım tarihi: 16.03.08
Ynt: Sıvı Neon Yapımı

@akrep5

parlama süresi diye birşey yok

akvaryum hortumu, serum hortumu ya da küçük fiber bir boru neye yaptıysan iki ucuna led takıp öyle silikonlar da ledleri PSU ya bağlarsa ya da hiç led takmadıysan bile arkasına UV neon koyduğun sürece parlar

dipnot :=: faber castell textliner 1546 superfluorescent turuncu kalem gün ışığında bile çok gzl parlıyor =)
NighT-MarE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 13:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #227 (permalink)
akrep5
New Member

Katılım tarihi: 15.03.08
Nereden: dünya

UV neon kullanmazsak parlamaz yani?
akrep5 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 15:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #228 (permalink)
mazopsy
Power Member

mazopsy Avatar

Katılım tarihi: 12.03.08
Nereden: izmir
Resimler: 19

bu kalemı pense yardımıyla ucundakı sungerı cıkartın ıcınde bır yuvarlak var ordan sırıngayı sokun ıcındekı butun murekkebı aldıktan sonra cıkartın baska bır sırınga ıle ıcıne bıraz alkol benzerı madde dokun cok az calkaladıktan sonra ılk sırınga ıle gerı alın cok az daha alkol ekledınız mı bomda gıbı oluyor
kalem aihao marka floranas kalemı kodu ah-601
mazopsy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-03-08, 20:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #229 (permalink)
NighT-MarE
New Member

NighT-MarE Avatar

@mazopsy saol anlatımın için

@akrep5 UV neon şart deil aslında led takınca da güzel parlıyor ama fosforu aktive edecek bir ışık kaynağı şart
Eski 17-03-08, 23:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #230 (permalink)
mazopsy
Power Member

mazopsy Avatar

bısey degıl herzaman
ben resımlerı cektıkten sonra 7 renklı led taktım hıc sılıkon japon flan kulanmadım gercekten cok hos duruyor
Eski 19-03-08, 23:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #231 (permalink)
threex
Member
Bilgisayarım

threex Avatar

Katılım tarihi: 13.12.07
Nereden: İstanbul

Dostum müthiş bi olay emeğine sağlık vallahi
Eski 10-04-08, 22:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #232 (permalink)
gaggolik
New Member

Katılım tarihi: 10.04.08
Nereden: kayseri

Arkadaşlar bunu yaptım ve c h e e t o s u n verdiği kalemler varya ışıklı onu tutunca çok güzel oluyo fakat kasaya onu koysam pil değiştirme derdi olcak onun için diyorumki kasanın biyerinde onu takabileceğim biyer yokmu? Bilen varsa lütfen yardım etsin.
gaggolik çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 00:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #233 (permalink)
mazopsy
Power Member

mazopsy Avatar

@gaggolik
ısık derken ledden bahsedıyon dımı ıkı tane bacak var ledse araya 220 ohm luk bır dırencle psu ya bagla pıl degıstırmene gerek yok
Eski 11-04-08, 09:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #234 (permalink)
MAVERİCK-deleted
Cool Member
Bilgisayarım

MAVERİCK-deleted Avatar

Nereden: ANKARA

geçen mavi neonlardan aldım bir kutuda 2 adet war düğmeli çok güzeller birini yukarı birini aşşağı bağladım bence yaptığını tebrik etmek lazım ama hazır daha iyi :P 18$+kdv 2 adet uzun floresan soğuk neon vatanbilgisayarda war tavsiye ederim
MAVERİCK-deleted çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 16:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #235 (permalink)
mazopsy
Power Member

mazopsy Avatar

http://www.upload.gen.tr/resim.php/s...N1262.JPG.html

http://www.upload.gen.tr/resim.php/s...N1261.JPG.html

arkadaslar bakın bır nasıl olmus
Eski 11-04-08, 16:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #236 (permalink)
MAVERİCK-deleted
Cool Member
Bilgisayarım

MAVERİCK-deleted Avatar

Bakamadım Eminim Güzel Olmuştur Becerikli Kardeşim
Eski 11-04-08, 17:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #237 (permalink)
gaggolik
New Member

Katılım tarihi: 10.04.08
Nereden: kayseri

@mazopsy
evet iki bacaklı bir lamba yani led bu direnci falan nasl yapcaz ben 14 yaşındayımda daha hemde psu nun neresine nasıl takcam bi bilgi verirmsin?
gaggolik çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 17:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #238 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 3
Resimler: 22

üst konu olarak var ledler.glcd... diye Ledler Hakkında Geniş Bilgi.
biraz araştırsan forumu

bur4k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-08, 16:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #239 (permalink)
MAVERİCK-deleted
Cool Member
Bilgisayarım

MAVERİCK-deleted Avatar

burak çok kibarsın kuzenim yakında seni buraya mod da görmek istiyoruz beni bol bol banlarsın
Eski 22-04-08, 00:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #240 (permalink)
mazopsy
Power Member

mazopsy Avatar

arkadslar farkındayım konuyu hortlattıgımın ama garıp bır sekılde uv sıvının rengı kayboldubende sasırdım ılk defa basıma gelıyorıcıne alkol bastınızmı parlıyor aıhao dıe kalem markası vermıstım hatırlarsanız o marka kalem kullanmayın yada kullanırsanız derısımını ck az tutun (amacım sadece basıma gelen seyı bılgı vermek)
Eski 22-04-08, 12:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #241 (permalink)
bur4k
V.I.Member
Bilgisayarım

bur4k Avatar

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 3
Resimler: 22

illa alkol mü olması gerekir.kakus suyla yapmıştı.hangisi daha u.v?
bur4k çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-04-08, 13:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #242 (permalink)
mazopsy
Power Member

mazopsy Avatar

yok burak alkollu olması gerekmıyor sanırım bn derısımı ıyı ayarlıyamadım alkol suydansa daha fazla seyreltıyor ya buyuk bır ıhtımalle ondan yad kalemın markasıyla alakalı bnde anlamadım ama normal lıflı kalemle yapınca ole bır sorun olmuyor onlar hala parlıyor
Eski 03-07-08, 19:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #243 (permalink)
D-HAN
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 20.06.08
Nereden: Adana

arkadaşlar bu bir süre sonra ışık vermemeye başlıyor sanırım
D-HAN çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 20:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #244 (permalink)
ejherda
Power Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul

Alıntı:
bur4k tarafından iletildi. Mesajı göster
illa alkol mü olması gerekir.kakus suyla yapmıştı.hangisi daha u.v?
Vodka vb. olabiliomu
Eski 10-07-08, 05:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #245 (permalink)
NighT-MarE
New Member

NighT-MarE Avatar

hortlatılma komasına girmiş konuyu 1 hafta aradan sonra yine hortlatıyorum belki ama

arkadaşlar ben bun bi kalem tüpüne faber castell superfleurescent tuuncu renkli kalem ile denedim sonra kalemin iki ucuna şeffaf silikon ile 2 adet turuncu renkli led yerleştirdim 4 adet saat pili (2 sağ tarafa 2 sol tarafa) yardımı ile ışılandırdım akat ışık ancak 1.5cm kadar yayılabiliyo sıvının içinde yane sıvnın parlamasını sağlamıyor sıvı yine mat turuncu renkte ama 1 aydne rengide ne de parlaklığında bi değişklik olmuş dğil illaki uv. neon almam şart mı :S ledlele bu olayı çözmemn bi yolu varmıdr ? Olmazsa sıvı olmaksızın led takınca da fena durmuo ama sıvının tadı ayrı :S ne yapabilirm bi önerisi olan varmı ?
Eski 10-07-08, 11:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #246 (permalink)
[EquilibriuM]
Senior Member
Bilgisayarım

[EquilibriuM] Avatar

Katılım tarihi: 21.07.07

Alıntı:
NighT-MarE tarafından iletildi. Mesajı göster
hortlatılma komasına girmiş konuyu 1 hafta aradan sonra yine hortlatıyorum belki ama

arkadaşlar ben bun bi kalem tüpüne faber castell superfleurescent tuuncu renkli kalem ile denedim sonra kalemin iki ucuna şeffaf silikon ile 2 adet turuncu renkli led yerleştirdim 4 adet saat pili (2 sağ tarafa 2 sol tarafa) yardımı ile ışılandırdım akat ışık ancak 1.5cm kadar yayılabiliyo sıvının içinde yane sıvnın parlamasını sağlamıyor sıvı yine mat turuncu renkte ama 1 aydne rengide ne de parlaklığında bi değişklik olmuş dğil illaki uv. neon almam şart mı :S ledlele bu olayı çözmemn bi yolu varmıdr ? Olmazsa sıvı olmaksızın led takınca da fena durmuo ama sıvının tadı ayrı :S ne yapabilirm bi önerisi olan varmı ?
UV ledler de var
[EquilibriuM] çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-08, 05:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #247 (permalink)
salamura
V.I.Member
Bilgisayarım

salamura Avatar

Katılım tarihi: 04.08.04
Nereden: sin hemşerim

Bence hiç kasmadan o fosforlu sıvı yerine uv boyası koyalım bence daha mantıklı.

AC Ryan BlackMagic2 UV Boya Yeşil Türkiyenin En Büyük Overclock ve Modifikasyon Sitesine Hoşgeldiniz

Buda dediğim boya