hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Soft moddin' by GaNDHi :D

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Modifikasyon forumu altında Soft moddin' by GaNDHi :D başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sanırım bu tarz çalışmalara soft modd deniyor bende eksik kalmayayım dedim koydum resimlerimi bakalım beğenecekmisiniz..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Modifikasyon

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 27-09-05, 23:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Cool Soft moddin' by GaNDHi :D

Sanırım bu tarz çalışmalara soft modd deniyor bende eksik kalmayayım dedim koydum resimlerimi bakalım beğenecekmisiniz

Eski 27-09-05, 23:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Caesar
V.I.Member
Bilgisayarım

Caesar Avatar

Katılım tarihi: 16.09.02
Nereden: Constantinepol
güzel olmuş

not: cola bardağı değişik bi hava katmış
Eski 27-09-05, 23:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü
Bilgisayarım

ALIENWARE Avatar

Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
çok küsel, pc ye yeni format atmışın heralde, ayrıca o cocacola pardağı sabittir inşallah aman devrilmesin evde küçük çocuk yok heralde

ALIENWARE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-05, 23:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

teşekkürler cola bardağının içindeki sıvı su soğutmanın eski sıvısı onun hikayeside başka (birasdan resimlerini koyacam) . ayrıca bardağı çıkardım içinden ama @manta' nın smirnof şişesi çalışmasıın kopyaladım . övgüler için sağolun
GaNDHi çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-05, 00:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

bunlarda temizlik görüntüleri

işte temizlikteki sponsorumuz filinta kireç çözücü

butterfly'ın içini açtı ne yapabiliriz? fanları değiştirebilirmiyiz diye baktık ve sonra korktuk kapadık

işte cola bardağındaki sıvı bu sıvıyı temizlik yapmadan önce sistemimde kullanıyordum ancak hem uv özelliğini hemde soğutma özelliğini yitirmişti ve rengi koyulaşmıştı neyse yenisi ile değiştirdik bunun içinede kireç çözücüyü bastık ve gördüğünüz gibi kireçler yukarı toplandı ve uv ışıkta artık parlıyor
Eski 28-09-05, 10:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
mechanicbug
Cool Member
Bilgisayarım

mechanicbug Avatar

Katılım tarihi: 02.09.05
Nereden: ay üssü alfa ankara şubesi
abi sen napmışın o kimsayaslları nasıl uyguladın sistemine ben asla cesaret edemem onları kullanmaya bu arada su soğutma sıvısı nasıl kireç yaparki ?birde tekrar uvli soğutma sıvısını nerden aldın banada lazımda durmadan buharlaşıyor bendeki bu gidişle iki aya kalmaz yenisini almam gerekecek gerçi ben boruları kesmeye kıyamadığım için çok uzun kullanıyorum sanırım bu yüzden buharlaşıyor son olarak o uv reactive sıvı ne kadar zamanda özelliğini kaybediyor acaba?
mechanicbug çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-05, 10:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

selam soğutma sıvısını antifriz+safsu bileşiğiyle eldeedebilirsiniz (uv antifirizler olduğunu duymuştum. Ayrıca eğer mevcuz sıvı azaldı ise saf su ilede takviye yapabilirsiniz. Uv özelliğini 4 ayda falan kaybetti heralde tam hatırlamıyorum ama .. Ayrıca kireç çözücü bastığım sıvıyı kullanmıyorum şu anda bilginiz olsun
Eski 28-09-05, 22:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
mechanicbug
Cool Member
Bilgisayarım

mechanicbug Avatar

benim sorum başka siz uv reactive soğutma sıvısını nereden aldınız?bendede big water warda diğer sorum ise big wateri neyle ve nasıl temizlediniz ayrıntılı anlatırmısınız anladığım kadarıyla ben sistemimdeki sıvıyı 3 ayda bir değiştirirsem eğer pek sorun yaşamam gibi geliyor
Eski 28-09-05, 23:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
mechanicbug
Cool Member
Bilgisayarım

mechanicbug Avatar

ayrıca bendede tt butterfly var içini bende acmıstım(tabii bundan önceki psu 3 tane butterfly değiştirdimde garantiden)tt saolsun öyle bir yapmışki kablolar falan yerinden kıpırdatmak çok zor ben temizlemek için açmıştım içini çıkardığım ledi yerine takmak için akla karayı seçmiştim
Eski 28-09-05, 23:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
goliath
Member
Bilgisayarım

goliath Avatar

Katılım tarihi: 17.03.03
Nereden: Lost Temple
Alıntı:
mechanicbug tarafından iletildi.
abi sen napmışın o kimsayaslları nasıl uyguladın sistemine ben asla cesaret edemem onları kullanmaya bu arada su soğutma sıvısı nasıl kireç yaparki ?birde tekrar uvli soğutma sıvısını nerden aldın banada lazımda durmadan buharlaşıyor bendeki bu gidişle iki aya kalmaz yenisini almam gerekecek gerçi ben boruları kesmeye kıyamadığım için çok uzun kullanıyorum sanırım bu yüzden buharlaşıyor son olarak o uv reactive sıvı ne kadar zamanda özelliğini kaybediyor acaba?
o uygulamadı ben uyguladım hehe o eller benim ellerim
ben kendi sistemimi bi güzel pas tutturmayı borulara kadar sarartmayı basardiktan sonra kirec ve pas cözücü ile temizledim temizlemekle kalmadım birazda abarttım
sistemi disarda birleştirip icinde kirec cözücü ile yaklasık 10 dk calistirdim oylesine bir pas vardiki ancak bu sekilde cıkarabildim

TT nin verdigi sıvı biraz uyduruk oldugu icin belli bi süre sonra sadece uv ozelligini yitirmekle kalmiycak rengi kararıcak ve ısı iletkenligi cok düsecek sana tavsiyede bulunayım üzerine ekleme yapmaktansa komple degistir cünkü ekleme yapman uv özelligini geri getirmeyecek.

Onun yerine kendine antifreez ve saf su ile bir miktar yeni sogutma sıvısı hazırla ve icerisine elinde kalan TT sıvısını bosalt bunu yapman azda olsa uv etkisini katıyor sıvıya
goliath çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-05, 00:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

@goliath ın dediği gibi diş fırçası ve kireç çözücü ile temizledik, ayrıca sıvı almadım mevcut sıvının üstüne çaydanlıkta kaynatıp soğuttuğum suyu ekledim böylece uv özelliği kaybolmamış oldu, ancak orjinal sıvısı tükendi onun için şimdiden arayışlara girdim (uv özelliği olan antifiriz aranıyor ). butterfly konusunda size tamamen katılıyoru mfanlarını değiştirecektik sözde, açtık içini bi baktık direk içimiz karardı kapadık.
ayrıca tüm bigwater kullananlara önerim kesinlikle radyatör ve pompayı kasanın dışına taşıyın farkı hissedeceksiniz.
temizleme esnasında dikkat edeceğiniz hususlar ise ;
1) radyatörü sökerseniz çok hassas davranın yaprakları çok kolay yamuluyor
2) pompaya giren boruları tutan plastik parçalar çok dayanıksız eğer dikkatli olmazsanız pompanız çöp olabilir
3)su soğutmasistemini kesinlikle temizledikten sonra 1 saat sistemin dışında çalıştırın sızıntılara karşı önlem alın
4)su soğutma sistemini bilgisayarınıza taktığınızda pc nize elektrik vermeyin yine 1 saat kadar bekleyin sızıntılara karşı
5)ve kesinlikle kireç çözücü kullanın ve işiniz bittiğinde bol suyla durulayın parçaları. Ayrıca kablo uzunluklarına dikkat edin ne fazla kısa nede uzun olsun çünkü soğutma performansını etkiliyor.
Eski 29-09-05, 10:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
mechanicbug
Cool Member
Bilgisayarım

mechanicbug Avatar

cebitte vega yetkililerinden aldığım duyuma göre ekim ayı içinde tt nin uv reactive su soğutma sıvısını getireceklermiş ama benim anlmadığım tt bu sıvıları kireçten arındırmıyormu bu sıvı nasıl kireç yapra vay 3kağıtçı tt o zaman ben vega ya yeni sıvı geldiğinde bu sıvıyı yarı yarıya saf su antifreezele zenginleştirip kullansam ve 3 ayda birde sıvıyı yenilesem kireç ve temizlik derdinden kurtulurmuyum acaba yada zalman ın su soğutma sıvısınımı kullansak en temiz çözüm olarak onunda rengi mavi gerçi nasıl durur bilemiyorum
Eski 29-09-05, 11:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

thermaltake in mevcut sıvısına antifiriz koymanı tavsiye etmem, çünkü ne kadar çok antifiriz okadar ısı iletkenliğinde kayıp demektir, ancak makul ölçülerde saf su ekleyebilirsin. Saygılar.
Eski 29-09-05, 23:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
mechanicbug
Cool Member
Bilgisayarım

mechanicbug Avatar

thermaltake in uv sıvısı vegateknomarket e gelmiş yada en azından ön siparişte hemen bir tane edinin sayın gandhi ben edindim bile ayrıca big water icin cok janjanlı urunlerde var
Eski 30-09-05, 09:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

evet hepsinden haberim var kanım kaynadı görüce..hatta bugün yarın sipariş verebilirim
Eski 30-09-05, 10:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
mechanicbug
Cool Member
Bilgisayarım

mechanicbug Avatar

walla ben verdim bile yepyeni bir projem var aslında boyle forumdan yazısacagımıza msnden fikir alısverisinde bulunsak daha hızlı ve efektif olmazmı?
Eski 30-09-05, 20:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
ozracing
Power Member
Bilgisayarım

ozracing Avatar

Katılım tarihi: 03.03.05
Nereden: iSTanBUL
Resimler: 2
Güzel bir çalışma olmuş gerçekten güle güle kullan
Eski 30-09-05, 22:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
GaNDHi
Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

teşekkür ederim ..sadelikten yanayım herzaman.. şimdi yeni projeler var su soğutmayla ilgili, vega thermaltakin tüm ürünlerini getirmeye başladı 2. radyatörü alıp kuzey köprüsünüde su soğutmaya dahil edecem ve onunda fanından kurtulacam.. gördüğünüz üzere hdd yide yukarıya taşıdım dikkat ederseniz 3.5" da hdd falan yok radyatör ve motoruda dışarı taşımamla hem sıcaklık düştü hemde kasa içinde baya bi alan açıldı. Çalıştığım için kesme biçme falan yapamıyorum napalım bizde al tak yapıyoruz

Bookmarks