Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda 2003 Serverda ağda bağlantı kopma problemi.. başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar nedenini bir türlü anlayamadığım bir problem yaşıyorum.
2003 server yüklü HP bir serverımız var.
Domain controller + File Server ...
Arkadaşlar nedenini bir türlü anlayamadığım bir problem yaşıyorum.
Domain controller + File Server + Mail server olarak kullanıyoruz.
Ağdaki 3 adet network yazıcı da bu server üzerinden paylaşımlı olarak kullanılıyor. Herkes bu yazıcıları kullanıyor.
Şimdi benim sorunum şu; bazı kullanıcılar(bu kullanıcılar hergün değişebiliyor) günde 3-4 defa server üzerindeki dosyalarına ve yazıcılara erişememe sıkıntısı yaşıyor. Ağ üzerinden servera erişmek istediğinde şifre soruyor ve bu ekranda Domain admin şifresini girseniz bile şifreyi kabul etmiyor. PCyi yeniden başlatınca sorun kalmıyor. Ama birkaş saat sonra tekrar şifre sormaya başlıyor, yazıcılar için erişilemiyor diyor. Her seferinde yeniden başlatmaları gerekiyor. Tabi bu arada benim yedi ceddime dua(!) ediyorlar..
Arkadaşlar bu sorunla ilgili ne yapmalıyım???
Tıkandım kaldım.. Yardımlarınızı bekliyorum..
Arkadaşlar nedenini bir türlü anlayamadığım bir problem yaşıyorum.
Domain controller + File Server + Mail server olarak kullanıyoruz.
Ağdaki 3 adet network yazıcı da bu server üzerinden paylaşımlı olarak kullanılıyor. Herkes bu yazıcıları kullanıyor.
Şimdi benim sorunum şu; bazı kullanıcılar(bu kullanıcılar hergün değişebiliyor) günde 3-4 defa server üzerindeki dosyalarına ve yazıcılara erişememe sıkıntısı yaşıyor. Ağ üzerinden servera erişmek istediğinde şifre soruyor ve bu ekranda Domain admin şifresini girseniz bile şifreyi kabul etmiyor. PCyi yeniden başlatınca sorun kalmıyor. Ama birkaş saat sonra tekrar şifre sormaya başlıyor, yazıcılar için erişilemiyor diyor. Her seferinde yeniden başlatmaları gerekiyor. Tabi bu arada benim yedi ceddime dua(!) ediyorlar..
Arkadaşlar bu sorunla ilgili ne yapmalıyım???
Tıkandım kaldım.. Yardımlarınızı bekliyorum..
merhabalar
size kısa şekilde bu tarz problemlerin nelerden kaynaklanabileceğini anlatmaya çalışacağım umarım yardımcı olabilirim
ancak öncelikle belirtmeliyimki serverin sadece bir kaç makinayla olan bağlantısı kesmesi aklıma tek bir neden getiriyor buda lisans aşımı
serverinizin lisans sayısı ile bağlantı gerçekleşitiren pc lerin sayısını yazsaydınız daha çok yardımcı olabilirdim
bu durumu tam anlamıyla öğrenmek için server üzerinden olay görüntüleyicisini kontrol etmenizi tavsiye ederim
eğer herhangi bir lisans aşımı varsa serverinizin lisans sayısını yükseltmeniz gerekecektir.
Bu aklıma gelmedi değil ama lisanslama ile ilgili fazla bilgim olmadığı için ne yapacağımı bilemedim.
Control Paneldeki Licencing bölümünden baktığımda;
Product: Windows Server yazıyor. *Per Server.Number of concurrent connecctions: 80 (Yalnız bu 80 yazan kısım inaktif) *Per Device or Per User seçeneklerinden Per Server seçili.
Şimdi lisanslama ile ilgili işlemler buradan mı yapılıyor?
Eğer öyleyse bu tarif ettiğim şeklinde bir yanlışlık var mI?
Per Device or Per user seçeneğini seçmeye kalktığımda bu işlemi bir kere yapabilirsin. Dönüşü yoktur diyor..
Bu aklıma gelmedi değil ama lisanslama ile ilgili fazla bilgim olmadığı için ne yapacağımı bilemedim.
Control Paneldeki Licencing bölümünden baktığımda;
Product: Windows Server yazıyor. *Per Server.Number of concurrent connecctions: 80 (Yalnız bu 80 yazan kısım inaktif) *Per Device or Per User seçeneklerinden Per Server seçili.
Şimdi lisanslama ile ilgili işlemler buradan mı yapılıyor?
Eğer öyleyse bu tarif ettiğim şeklinde bir yanlışlık var mI?
Per Device or Per user seçeneğini seçmeye kalktığımda bu işlemi bir kere yapabilirsin. Dönüşü yoktur diyor..
şunu söylemeliyimki 2003 server kurulumu hiç yapmadım
ancak mantık olarak 2000 server la aynı oldugunu biliyorum
lisans eklemek için bu bölümü kullanabileceğiniz doğru
ancak öncelikle lisans aşımı olup olmadığını kontrol etmeniz gerektiğini söylemiştim
bu sebeple olay görüntüleyicisini kullanmanız gerekiyor
hata kodlarına tek tek bakarak bu durumun nereden kaynaklandığını anlamanız lazım
server üzerinde değişiklik yapmanızı kesinlikle tavsiye etmem
ayrıca yeteri kadar bilginiz yoksa profesyonel destek almanız sisteminizin güvenliği açısından çok iyi olucaktır
cal lisansı dediğimiz erişim lisans sayın aşılırsa böyle bir sorunla karşılasabilrsin
bunun için her defasın da farklı makinelerde bu sorunu veriyor olmalı ordan anlayabilirsin yada arkadaşın dediği gibi log lara bakman gerekiyor
Sorun cıdden cok garıp ama su var kurulum esnasında makınalar kendı lısanlarını getırsın yerıne sukadar makına baglanabılır dersen sorun kalmaz lısans bolumu hatırladıgım kadarı ıle standartta yok smal bussıneste var termınal user lısansı ayrı zaten.
Ama bu sekılde sıfre sorma sorunu baska bırseye benzıyor ısın aslı.
Sımdı domaın yazmıssın sıfre sorması cok garıp nedenı basıt makınlar bu domaınde ıse zaten boyle bırsey sormaz yok domaın dısı calısıyorlar dıyorsan ozaman sorun cok basıt sıfrelerın tutuldugu dll kendısını yenılıyorbu nedenle degısık makınlar sorun cıkartıyor domaın dısındakı makınalarda bu sorunu asmak ıcın makınların denedım masasından user ayarlarından sıfrenın sureklılıgını saglamak ıcın kendın el ıle gırebılırsın.
Yok bunlar domaınde dıyorsan ozaman gp de bır hata yaptınız ve uc saat ( ornektır farklı zaman olabılır ) baglı kaldıktan sonra baglantıyı kes dedınız ve yenıden baglantıgında makına utp uzerınden 51 portuna verı gonderınce tekrar uyanıyorlar gp ıle yaptgınız ayarlara bakın bırde domaınde oldugunu farzederek soyluyorum kullanıcılar acıldıgında calısma suresı belıledınız bu calısma suresı bıtınce yenıden onlıne olmasını ıstıyor durum bu gıbı geldı bana
Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.
Sistem Workgroup olarak kurulu Yani Domain Yok
outpost Firewall kullanmaktayım AVG Virüs programı var.
1 Ad 2003 Server Kablo bağlantısı ADSL modeme...
7 Ad Client USB Wireless ile bağlı
3 Ad Access Point
Server Lisansı +5 Kullanıcı Eğer sorun lisanssa +5 daha alacağım
_________
Ayrıca 3 Ad Farklı Workgroupda çalışan Wireles üzerinden sadece internet kullanmak için makina var. Notebook
Tabi userler doğal olarak yazdırma sıkıntısı çekiyor. Sorunu önce Wireless de sonra AP lerde daha sonrada makina üzerindeki Wireless kartlarda aradım ama başka AP ye bağlantı deneeyerek ve başka USB Wireless kartlar takarak bu adımı geçtim.
Sonra hata veren Clientlerden birine format attım...
Sonrada Sorunu Serverde aradım bir hata veriyor MRXSMB sürekli bu hata var bunun için internetten MASTERBROWSER i indirip sistemde çalıştırdım ama fayda etmedi malesef...
Lisans uyarısıda 1 defa almışım ama 1 hafta önce daha sonra lisans uyarısıda almadım..
Sorunu çözmeye çalışıyorum umarım çözerim yoksa Server'e format çakacağım
7 Ad Client USB Wireless ile bağlı Tüm Clientler Uzak Masaüstü kullanıyor.
3 Ad Access Point
_________
Ayrıca 3 Ad Farklı Workgroupda çalışan Wireles üzerinden sadece internet kullanmak için makina var. Notebook
Tabi userler doğal olarak yazdırma sıkıntısı çekiyor. Sorunu önce Wireless de sonra AP lerde daha sonrada makina üzerindeki Wireless kartlarda aradım ama başka AP ye bağlantı deneeyerek ve başka USB Wireless kartlar takarak bu adımı geçtim.
Sonra hata veren Clientlerden birine format attım...
Sonrada Sorunu Serverde aradım bir hata veriyor MRXSMB sürekli bu hata var bunun için internetten MASTERBROWSER i indirip sistemde çalıştırdım ama fayda etmedi malesef...
Lisans uyarısıda 1 defa almışım ama 1 hafta önce daha sonra lisans uyarısıda almadım..
Sorunu çözmeye çalışıyorum umarım çözerim yoksa Server'e format çakacağım
EVENT LOGLAR :
Olay Kaynağı: Application Hang
Olay Kategorisi: Yok
Olay Kimliği: 1001
Tarih: 02.06.2008
Saat: 11:38:59
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: MASXXXXX
Açıklama:
Başarısızlık demeti 365483945.
Ek bilgi için Events and Errors Message Center: Basic Search adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.
Veri:
0000: 42 75 63 6b 65 74 3a 20 Bucket:
0008: 33 36 35 34 38 33 39 34 36548394
0010: 35 0d 0a 5..
Olay Kimliği: 538
Saat: 12:00:13
Kullanıcı: NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON
Bilgisayar: MASXXXXXX
Açıklama:
Kullanıcı Oturum Kapatma:
Kullanıcı Adı: ANONYMOUS LOGON
Etki Alanı: NT AUTHORITY
Oturum Açma Kimliği: (0x0,0x10C59D0)
Oturum Açma Türü: 3
Ek bilgi için Events and Errors Message Center: Basic Search adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.
Olay Kategorisi: Oturum Aç/Kapat
Olay Kimliği: 540
Saat: 11:58:58
Kullanıcı: NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON
Bilgisayar: MASXXXX
Açıklama:
Başarılı Ağ Oturum Açma:
Kullanıcı Adı:
Etki Alanı:
Oturum Açma Kimliği: (0x0,0x10C5BC7)
Oturum Açma Türü: 3
Oturum Açma işlemi: NtLmSsp
Kimlik Doğrulama Paketi: NTLM
İş İstasyonu Adı: SEKRETERHN
Oturum GUID: -
Arayan Kullanıcı Adı: -
Arayan Etki Alanı: -
Arayan Oturum Açma Kimliği: -
Arayan İşlem Kimliği: -
Aktarılan Hizmetler: -
Kaynak Ağ Adresi: 192.168.2.5
Kaynak Bağlantı Noktası: 0
Olay Türü: Uyarı
Olay Kaynağı: TermServLicensing
Olay Kategorisi: Yok
Olay Kimliği: 21
Saat: 08:19:53
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: MASXXXXXX
Açıklama:
MASTERDOR Terminal Server Lisans sunucusunun 'Windows Server 2003 - Terminal Server Aygıt Başına CAL Belirteci' ürünü için kalıcı lisansları yok. Başka lisansları kaydettirmek için Terminal Server Lisans yönetimsel aracını kullanın. Bu durumdan dolayı Terminal Server 'MASTERDOR' için 'Windows Server 2003 - Terminal Server Aygıt Başına CAL Belirteci' türündeki lisanslar reddedildi.
En son TEAkolik tarafından düzenlendi: 06-02-2008 saat 13:18Sebep: Client Event Log