+ Cevap Yaz
Results 1 to 12 of 12

acil uzak masa üstü problemi

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda acil uzak masa üstü problemi başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar ben xp home birdde 98 de şu sorunla karşılaştım uzak masaüstübağlantısı ile 2000 servere bğlanıyoprum belirli bir zaman sonra ...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    07.04.2005

acil uzak masa üstü problemi

arkadaşlar ben xp home birdde 98 de şu sorunla karşılaştım
    uzak masaüstübağlantısı ile 2000 servere bğlanıyoprum
    belirli bir zaman sonra xp home de terminal lisan probelmi diye bişeyler oluşuyoru try kullanım gibi 98 zede uzak masa üstü kurdum oda aynı oldu
    ama xp proda böyle bir sorun yok ne yapmam lazımda 98 ve xp homenin lisan problemini ortadan kaldırmalıyım

Silver Member Vito Andolini Avatar
    Katılım tarihi
    29.09.2004
    Nereden
    Sicilya
    arkadaşım lisanssız yazılım kullanıyorsan bu gayri resmi yollaradan resmileştirmek yasa dışı olduğundan burada tartışılması yasaktır. lütfen bu tür isteklerde bulunmayalım... ayrıca uzak masaüstünü verimli kullanmak istiyorsan seninde farkına vardığın gibi xpde kullanmalısın...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    07.04.2005
    arkadaşım xp home da lisanlı var 2000 de 98 de ,sorun şu xp pro dışındakiler böyle bir porblem veriyor sen cevap vermekten kaçınyorsan onuda söyle niyetimiz kanunsuzluk değil bi gün seninde başına gelebilir böyle bir problem ozaman sende yazarken iyi düşün

Katılım tarihi
    29.09.2004
    Nereden
    Sicilya
    98 ve 2000 de bu problemleri yaşaman normal çünkü uzak masaüstü özelliğini bu işletim sistemlerinde kullanamazsın. ancak öyle bir işleme ihtiyacın varsa 3rd parti yazılım kullanırsın (bkz. pc anywhere).her iki sisteme de kurduktan sonra gerekli tanımlamaları yapman yeterli olcaktır...

not: sorunlarınızı daha iyi aktarın ki yanlış anlaşılmalar olmasın...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    07.04.2005

baştan bida ha

abicim ben anlatamadım hatada yaptı ism özür dilerim tekrar anlatayım
    server: windwows 2000
    terminal1:winxp Pro sorun yok
    terminal2:winxp Pro sorun yok
    terminal3:win 98 (hata:örenğin 30 günden sonra terminal lisansı al)
    terminal4:winxp home (hata:örenğin 30 günden sonra terminal lisansı al)
    hatayı uzakmasaüsüt programı verdiriyor işletim sistemine bakarak
    lisans probleminden dolayı 98 ve home yi değiştiremiyorum çünkü onda başka program lisansları var bi zahmet bida yardımcı olursan mecburen uzak masaüstü kullanmam lazım çünkü serverdeki programı başka türlü çalıştıramıyorum lks 2 yi

Katılım tarihi
    29.09.2004
    Nereden
    Sicilya
    sorunsuz bir bağlantı istiyorsan az önce de yazdığım gibi pc anywhere gibi yazılımları kullanabilirsin. zaten hepsi aynı mantık üzerine çalışır.
    mesela bunu nette yeni gördüm
    http://www.inndir.com/program.php?id=26883
    http://download.microsoft.com/downlo...290887-X86.exe (runtime)
    uzak masaüstü yöneticisi hem türkçe hem de ücretsiz.
    runtime ı kurmazsan program çalışmayacaktır...

Member Dükmakxs Avatar
    Katılım tarihi
    09.05.2005
    Nereden
    İstanbul
    Arkadaşım Benimde Görüşlerim Arkadaşlarım gibi 98 ve 2000 programlarında uzakmasa üstü kontrol lü olmadıgı için bu işletim sistemleri arasında masaüstü bağlantısı yapamazsın hernekadar kursan dahi bide winxp home ki sorun ise şu nedenlerden kaynaklanıyor
    Uzak oturumun bağlantısı, bu bilgisayarda depolanmış olan Terminal Sunucu istemcisinin erişim lisansı geçersiz olduğundan kesildi.

Nedeni: Bilgisayarınızın terminal sunucuya bağlanmasını sağlayan lisansta bir sorun var.

kardeşim bide masaüstü paylaşımını şu ayarlara göre yapdıgından emin ol
    Yeni bir bağlantı oluşturmak için
    Uzak Masaüstü Bağlantısı'nı açın.

Bilgisayar'a, bir bilgisayar adı veya IP adresi yazın. Bilgisayar bir terminal sunucusu olabilir veya Uzak Masaüstü'nün etkinleştirildiği ve ilgili Uzak Masaüstü izinlerine sahip olduğunuz Windows Professional veya Server çalıştıran bir bilgisayar olabilir.

Bağlan'ı tıklatın.

Windows’a Oturum Aç iletişim kutusu belirir.

Windows’a Oturum Aç iletişim kutusuna, kullanıcı adınızı, parolanızı ve etki alanınızı (gerekiyorsa) yazın ve Tamam’ı tıklatın.

Notlar

Uzak Masaüstü Bağlantısı’nı açmak için, Başlat’ı tıklatın, Programlar veya Tüm Programlar’ı işaret edin, sonra Donatılar ve İletişimler’i işaret edin ve Uzak Masaüstü Bağlantısı’nı tıklatın.
    Bağlantı ayarlarınızı (ekran boyutu, otomatik oturum açma bilgileri ve performans seçenekleri gibi) değiştirmek için, bağlanmadan önce Seçenekler'i tıklatın. Daha fazla bilgi için, bkz: Bağlantı Ayarlarını Değiştirme.
    Parolamı kaydet seçeneği kullanılamıyorsa, Parola Kaydetmeye İzin Verme ilkesi etkindir.
    İlgili Konular

eğer emin sen ve yine aynı sorunları belirtiyorsa winxp home lisansını kontrol etdir

sana bir tavsiye eğer imkanın varsa bütün makinalara Windows xp pro kur bütün sorunlarını halled eger yoksa Uzakmasaüstü bağlantısı ile ilgili bir sürü program var internetde onlardan birini dene sana benimde kullandıgım bir programı tavsiye edebilirim Remote-ANYTHİNG PROGRAMINI İNDİR
    www.twd-indus-tries.com

saygılarla....

Senior Member yorumcu44 Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    izmir
    ben VNC kullanıyorum oldukça iyi
    bide benim bi sorum olcak uzak masa üstü bağlantısı ile oyun oynuyabilirmiyiz ?

Member BountyHunter Avatar
    Katılım tarihi
    03.04.2005
    Nereden
    istanbul
    Alıntı yorumcu44 tarafından iletildi.
    ben VNC kullanıyorum oldukça iyi
    bide benim bi sorum olcak uzak masa üstü bağlantısı ile oyun oynuyabilirmiyiz ?
    512K ADSL ile 1Mbit Leased Line hattaki makineye bağlanıyorum ve kasılıyor. Oyun oynanamaz ama bazı işlemleri yapabilirsin.
    Donanım:

Member BountyHunter Avatar
    Katılım tarihi
    03.04.2005
    Nereden
    istanbul
    Haa birde LAN veya WAN bağlantı önemli. LAN ile oynanabilmesi mümkün olabilir.

mr1yh1
    Ziyaretçi
    Alıntı ysoozturk tarafından iletildi.
    abicim ben anlatamadım hatada yaptı ism özür dilerim tekrar anlatayım
    server: windwows 2000
    terminal1:winxp Pro sorun yok
    terminal2:winxp Pro sorun yok
    terminal3:win 98 (hata:örenğin 30 günden sonra terminal lisansı al)
    terminal4:winxp home (hata:örenğin 30 günden sonra terminal lisansı al)
    hatayı uzakmasaüsüt programı verdiriyor işletim sistemine bakarak
    lisans probleminden dolayı 98 ve home yi değiştiremiyorum çünkü onda başka program lisansları var bi zahmet bida yardımcı olursan mecburen uzak masaüstü kullanmam lazım çünkü serverdeki programı başka türlü çalıştıramıyorum lks 2 yi
    burada konu ile ilgili problemler var burada:
    http://www.microsoft.com/technet/pro...858897e2c.mspx

bence senin sorunun
    orada anlatılanlardan şuna uyuyor:
    win2000 anonim bağlantıya izin vermiyor.
    (win98 ve XP home da ki gibi anonim hesaplar..)
    registerde şu değişikliği yapabilirsin.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\Restrict Anonymous, a gel RestrictAnonymous registry key değerini 1 den 0 a getir.

Rookie Member
    Katılım tarihi
    07.04.2005

SORUN CÖZÜLDÜ

ARKADŞLAR MİCROSOFTUN SİTESİNDEN SORUNU CÖZDÜM
    HEPİNİZE TŞK EDERİM
    ÇÖZÜM
    AÇ:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSLicensing.
    MSLicensing. KAYDINIZ KOPLE SİLİNDİĞİ TAKTİRDE SORUN ÇÖZÜLÜYOR

+ Cevap Yaz