Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda ADSL hesabı başlıklı konu tartışılıyor; Başkasının hesabı ile ADSL kullanımı bugüne kadar mümkün değildi. Ben iki kere test etmiştim. Benden başka deneyip aynı sonucu görenlerde ...
Başkasının hesabı ile ADSL kullanımı bugüne kadar mümkün değildi. Ben iki kere test etmiştim. Benden başka deneyip aynı sonucu görenlerde vardı. Ancak 15 dakika evvel bu durumun değiştiğini fark ettim. Başkasının hesabı girilmiş olan modem benim hattımda çalıştı. Keşke benim IPmi alıp almadığına da baksaydım ama durum böyle. Ne işinize yarar bilmem. Bildireyim dedim
bugüne kadar olmadığını nerden çıkarttın .ip kullanıcı adına verilir hız porta. başkasının hesabıyla girersin ama seni yakalamaları bikar saniye sürer .
Bu konu daha evvelde tartışıldı. Benim denediğim arkadaşım kendi modemini evinden söküp aynı yerde olan aynı santrali kullanan benim evime getirdi taktık çalışmadı. Kullanıcı adı değişince çalıştı. Ben bunu bir kere daha aynı santrali kullanan başka arkadaşımda denedim. Modemini bizim evde ayarladık eve gittiğinde kendi kullanıcı adını girmek üzere ancak bağlanabildi. Bu gün ise ilk arkadaşımın modemi aynı ayarlar ile bizim evde takar takmaz çalıştı. Daha evvel tartıştığımız konu ise hattın, kullanıcı adına tahsis edilmiş olmasıydı. Bugün gördümkü artık öyle değil. Belkide sadece belli santrallerde bu durum vardı.
ya zaten ne kadar gereksiz bişeydir bence şu kullanıcı adı/şifre muhabbeti adsl de.zaten bir telefon hattı var ee o hatta adsl de..adsl kullanılsın kullanılmasın para zaten yazıyo...ee o zaman niye şifre konuyo... gereksiz...
olsun halim.herhangibir adsl hattını başka yerde kullanabilirmisin yani ihtiyaç duyarmısın?
şöyle olsaydı:
evlerimizdeki normal telefon hattına doğrudan bir adsl modem takarak kullanıyor olsaydık yani her hatta adsl olsaydı belki..o zaman kullanıcı adına ve şifreye gerek olabilirdi (belki)
zaten adsl sinyali gelmeyen bir hatta modemi taksan fayda etmiyor..ee o zaman doğrudan hat üzerinden ücretlendirme yapma ve hizmet sunmak daha mantıklı değil mi?
adam kotalı kullanıyorsa hizmet numarasından belirlenir olur biter...ha dersen ki arkadaşım kotalı kullanıyor ben ona kendi sınırsız şifremi veririm sınırsız takılır senin bileceğin iş...bana gereksiz geliyor...