Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda internet acıklarınızı kapatın başlıklı konu tartışılıyor; belki bilenleriniz vardır ama ben bilmeyenler için tekrar buraya bir konu olarak acıyorum
şimdi arkadaşlar siz internetdeyken pc paylaşımı acık ...
belki bilenleriniz vardır ama ben bilmeyenler için tekrar buraya bir konu olarak acıyorum
şimdi arkadaşlar siz internetdeyken pc paylaşımı acık sürüçülerinizi, ip numaranızı alan biri rahatlıkla malıymış gibi kullana bilir.hatta örnk bir arkadaşımın hardiskini formatlamışlardı)
gelelim konuya:
BİLGİSAYARINIZDAKİ GİZLİ PAYLAŞIMLARI BULUP KAPATMAK İÇİN
baslat>calistir>cmd acilan ekrana net share yazin ve enter yapin
komutunu verdiginizde eger ekraninizda sonu $ isaretli sürücü veya herhangi birseyler çıkıcak. iste bunlar xp ,2000 veya Nt sistemlerinin gizli paylasima acik dosya,dizinleri. ekranınıza gelecek burdan şu komutları yazın
@echo off
net share c$ /d
net share d$ /d
net share f$ /d
net share g$ /d
net share h$ /d
net share e$ /d
net share admin$ /d
net share IPC$ /d
ARKADAŞLAR ; ben bunları nerde yazacam uzun iş diyorsanız. komutları not defterine kopyalayın ve txt uzantısını bat yapın ve yaptığınız dosyaya tıklayın işte hepsi bukadar tüm gizli paylaşımlar ortadan kalmış olacak
ve takrar kontrol amaclı baslat>calistir>cmd - net share komutunu verin.gördüğünüz gibi IPC$ dışında tüm açıklar kapatıldı.
hadi kolay gelsin
Echonun anlamıbaska ama kendın paylasımverebılırsın bu $ paylasımları normalde admin satatüsü ve program bazlı paylaşımlar için verilmiştir sen direk paylaşım verirsen statü bazında yine paylaşmış olursun
Arkadaşlar yazılanları iyi okuyunuz gereksiz sorular soruyorsunuz.
Burda basi geçen $ paylaşımlar minimum admin satatüsü içindir sizin el ile verdiğini paylaşımları kapsamaz ipc gibi uzak masa üstü paylaşımını kapsamaz print gibi genel yazıcı paylaşımını kapsamaz. ama siz explorer penceresine gidip \\makinanın ipsi\c$ yazarsanız ve soracağı kullanıcı adı ve şifresini biliyorsanız genel bir kullanım hakkına sahip olursunuz ve root üzerindeki her dosya ile oynuyabilirsiniz bu genel bir açıktır. Sizin el ile verdiğini klasö bazlı paylaşımlar ise sadece o klasöre özeldir ve sadece o klasörde işlem yapmaya yöneliktir.