+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 3
1 2 3 SonSon
Results 1 to 15 of 37

Minimum Hız 512 olacak Dedikodusu?

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda Minimum Hız 512 olacak Dedikodusu? başlıklı konu tartışılıyor; Haberi Olan arkadaşlar Bilgi paylaşırsa sevinirim....

V.I.Member safakhan Avatar
    Katılım tarihi
    15.06.2003
    Nereden
    Ankara

Minimum Hız 512 olacak Dedikodusu?

Haberi Olan arkadaşlar Bilgi paylaşırsa sevinirim.
    DOĞUNUN BİRİNCİSİYKEN BATININ SONUNCUSU OLMAYI TERCİH ETTİK. YAZIK!!!

Power Member Duff MC ® Avatar
    Katılım tarihi
    27.02.2005
    Nereden
    C:\İstanbul>
    olay böle başladı :
    2005 yılı ilk çeyreğinden sonra minimum 256 Kbps olan bağlantı hızı 512 Kbps oluyor. 512 Kbps sınırsız adsl bağlantısının aylık ücreti 99 ytl'den 49 ytl'ye düşüyor.

Ntv'de kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Telekom Genel Müdürü Sayın Mehmet Ekinalan Adsl hızlarının artacağını ve bağlantı ücretlerinin düşeceğini söyledi.

Günümüzde mevcut en düşük adsl hızı 256 Kbps. Gelişmiş Avrupa ülkerinde ise bu hız minimum 512 Kbps. Türk Telekom Genel Müdürü Sayın Ekinalan Adsl minimum sınırsız bağlantı hızının 512 Kbps olacağını ve ücretinin 49 ytl olacağını ntv'de yaptığı açıklamada tüm halka duyurdu. Hızların yükseltilmesinin en önemli nedeni Avrupa Birliği ile içinde bulunduğumuz uyum süreci. Avrupa Birliği dolayısıyla yapılan reformların arasında internet bağlantılarıda önemli bir yer tutuyor.

Sayın Ekinalan ile yaptığımız röpörtajdaki diğer önemli maddelerden biri ise Yurt çıkı çıkış hızlarının arttılacağı oldu. Günümüzde mevcut yurt dışı çıkış hızı 11.9 Gbps. Bu hızın 2006 başında 35-40 Gbps olması planlanıyor.

Buna göre 1 nisandan itibaren geçerli olmak üzere adsl bağlantı ücretleri. (Tüm bağlantılarda fiyatlar düşüyor)

512 Kbps Aylık 49 ytl
    1024 Kbps Aylık 79 ytl
    2048 Kbps Aylık 119 ytl
    4096 Kbps Aylık 189 ytl

512 Kbps (5 GB sınırlı) 29 ytl
    1024 Kbps (8 GB sınırlı) 49 ytl
    Tüm bağlantılar için bir defaya mahsus alınan bağlantı ücreti ise 59 ytl. (Taksitli ödeme seçeneğide mevcut)

Üstdeki tabloya göre 256 Kbps adsl bağlantısı kullanan Telekom müşterilerinin hızları 2 katı artacaktır. Geçiş dönemi sırasında 512 Kbps kullanan abonelerin hızları otomatik olarak arttırılmayacak , isterlerse aynı ücrete 1024 Kbps adsl bağlantısı kullanabileceklerdir.

Ayrıca Sayın Genel Müdür 1 Ocak 2006 tarihinde minimum adsl bağlantı hızının 1024 Kbps olacağını açıkladı. 1024 Kbps bağlantı hızınında şartlar elveriyorsa 49 ytl olacağı açıklandı.

Önemli : Bağlantı hızlarının arttırımı 1 Nisan 2005 tarihinde kademeli olarak başlayacak ve 1 Mayıs'a kadar tüm 256 Kbps hıza sahip adsl abonelerinin hızları arttırılacak.

Bir büyük gelişme ise günümüzde maksimum 2048 Kbps olan bağlantı hızının 4096 Kbps olacağı. Sayın Ekinalan Kablo.net üyelerinin hızlarında ise bir artış düşünmediklerini dile getirdi.

Katılım tarihi
    27.02.2005
    Nereden
    bide şurda bi haber war http://www.turk.internet.com/haber/y...3?yaziid=12211
    ama bende bunların yalancısıyım nedir ne deildir bilimiom

V.I.Member
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Orange Country
    Vayy be Vayy be
    99 Değil 49 Milyon ödicem artık he.
    Duff MC ® Sağol ayrıntılı açıklama için
    Biz dinleyemedik Başkanın açıklamalarını.

hARDWAREMANIAC pegasus01 Avatar
    Katılım tarihi
    06.08.2004
    Nereden
    Adana'da yaşıyorum
    Alıntı Duff MC ® tarafından iletildi.
    bide şurda bi haber war http://www.turk.internet.com/haber/y...3?yaziid=12211
    ama bende bunların yalancısıyım nedir ne deildir bilimiom
    Turk.internet.com telekomla ilgili gelişmeleri yakından takip eden güvenilir bi rkanyaktır. daha öcnede forumda minimum 256 baglantı olacagını kesin olararak ben evrmiştim ve bu sitenin linkini vermiştim.. adamlarınd edikleri çıkmıştı şimdide ben turk.internet.com a guveniyorum..

bekliyelim gorelim ben umutluyum 1 nisanda olur bence..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    28.08.2004
    Nereden
    ankara-izmir
    Alıntı pegasus01 tarafından iletildi.
    Turk.internet.com telekomla ilgili gelişmeleri yakından takip eden güvenilir bi rkanyaktır. daha öcnede forumda minimum 256 baglantı olacagını kesin olararak ben evrmiştim ve bu sitenin linkini vermiştim.. adamlarınd edikleri çıkmıştı şimdide ben turk.internet.com a guveniyorum..

bekliyelim gorelim ben umutluyum 1 nisanda olur bence..

----

1 Nisan Şakası olmasın

Bende şöle bir şey duydum 512 kbps ya 19 ytl olcak aylık yada 29 ytl.
    AMD 64 3000+@2400Mhz(10*240) | 2*512 MB DDR 500 Ram | Epox 8KDA3+(Nforce 3) | MSI Radeon 9800XT | 160 GB WD 8 mb Buffer (P-ATA) | 17" Samsung 763 Mb | Aopen H600B12| Lg DVD Combo | Microsoft Set | Creative 5.1| I LOVE YOU MY BABE

Katılım tarihi
    06.08.2004
    Nereden
    Adana'da yaşıyorum
    Alıntı goksin tarafından iletildi.
    ----

1 Nisan Şakası olmasın

sanmıyorum şaka olacagını zaten baan biri 1 nisan şakası yaparsa acımam döverim.. çok gıcık olurum şu 1 nisana..

Sana söylenenlerde harbi abartı yani.. Kim uydurmuş acaba

Katılım tarihi
    27.02.2005
    Nereden
    Alıntı goksin tarafından iletildi.
    ----

1 Nisan Şakası olmasın

hee öle olursa ii o zamn 1024 yada üstüde ucuzlar heralde bölelikle kimse yada çou kişi 512 kullanmaz
    olsun bakalım

FC
    FC çevrim dışı
    V.I.Member FC Avatar
    Katılım tarihi
    15.08.2004
    Nereden
    Maltepe
    Valla bi kaç defa daha yazmıştım ben babamın telekomda çalışan bir arkadaşı vasıtasıyla doğrulattım 1 nisandan itibaren kısım kısım geçilecek dedi ben onun yalancısıyım

Katılım tarihi
    06.08.2004
    Nereden
    Adana'da yaşıyorum
    Alıntı JAck Sparrow tarafından iletildi.
    Valla bi kaç defa daha yazmıştım ben babamın telekomda çalışan bir arkadaşı vasıtasıyla doğrulattım 1 nisandan itibaren kısım kısım geçilecek dedi ben onun yalancısıyım
    fiyat konsunda birşey dedimi peki?

FC
    FC çevrim dışı
    V.I.Member FC Avatar
    Katılım tarihi
    15.08.2004
    Nereden
    Maltepe
    Valla fiyat detay vermiyolar haklılarda yani şimdiden bi açıklama doğru olmaz ama tahminim çıkan haberler ayarı olması lazım

Katılım tarihi
    27.02.2005
    Nereden
    bide burdan yakın
    http://www.radikal.com.tr/veriler/20...ber_146539.php
    Radikal-online / Ekonomi / Hız artıyor, fiyat iniyor

hade hayırlısı

Cool Member ***KOMUTAN*** Avatar
    Katılım tarihi
    18.10.2004
    Nereden
    Ankara
    @Duff MC ® çok teşekkür ederim sana bu bilgiler için.

İnanın bu ayın sonunda 512 olan bağlantımı 99 milyonun çokluğu nedeniyle 256 ya çekmek için başvuru yapacaktım. Vay be bu çok iyi oldu gerçekten tekrar teşekkürler.

@goksin 1 Nisan espirisi gerçekten başarılıydı söylemeden geçemicem...

FC
    FC çevrim dışı
    V.I.Member FC Avatar
    Katılım tarihi
    15.08.2004
    Nereden
    Maltepe
    Valla bu işin gerçek olduğuna en çok inananlardan biriydim bazı kaynaklardan doğrulattımda (hatta forumda bir çok kişiye umutlu umutlu cevap yazdım ) ama nerdeyse mayıs geldi dedikodu olduğuna inanmaya başladım

Rookie Member
    Katılım tarihi
    23.01.2004

allah korusun!!

kimse reel baglantı hızımız bu kadar düşükken, 512 diye isim verseler ne olcak ki dememis? bu kadar saf olmayın arkadaslar.. Su an bile 256/64 kbps olarak duyurulan / iddia edilen ADSL baglantımdan (yurtdısı /ABD/ baglantı hızı esas alınmıstır)

En iyi: 180 / 47
    Ortalama: 140 / 36

performansını alabiliyorum.

*tarih tekerrürden ibarettir, türk telekom söz konusu olunca kesinlikle tekerrür edecegine hic süpheniz olmasın.

Hatırlatayım, herkese 256 kbps uygulamısına gecildiginde tüm kullanıcılar (yeni-eski, 256-512-1024 fark etmeksizin) ardı ardına gelen arızalar ve performans katliamı (problemi bile diyemiyecegim) yaşadılar. Ayrıca insanlarımız beleş mal baldan tatlıdır diye tüm gün ADSL açık bırakıp, p2p, ftp server, vb abanırken.. Degil yurtdısı, yurtici WAN in durumu bile vahim hale gelmekte..

*WAN: wide area network

Son olarak tabii ki gercek ten 512/128 yapıcak olsalar sevinelim ama mevcut yurtdısı kapasitesiyle bu imkansız!!

mevcut yurtdısı baglantı kapasitelerine burdan bakabilirsiniz:
    http://www.telekom.gov.tr/webtech/de...p?sayfa_id=208

*sonra da yaklasık ADSL toplam kullanıcı sayısı x 512 den bir hesap yapın bakalım. (Not: Tabii ki toplam kullanıcı x 512 kadar hat olması, yani mükemmel senaryo tüm dünya'da benzeri olmayan bir sey. Ama rasyonel, optimum sonuc bulunabiliyor)

Ek:
    Telekom AB' den kullanıcı sayısının belli bir rakamı gecmesi kosuluyla yüksek miktarda kredi saglanacagına güveniyor ve hele bi o parayı alalım o zaman düzeltiriz her şeyi diye düşünüyor bence.. Ama siyasi ilişkilerin belirsizlik ve degisebilirligi çerçevesinde bu da kesin degildir. Ayrıca başkasından gelecek paraya güvenerek bir ülkenin iletişim altyapısı hakkındaki önemli kararları almak ne kadar akıllıcadır?

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 3
1 2 3 SonSon