+ Cevap Yaz
Results 1 to 6 of 6

Modem Dosyaları??

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda Modem Dosyaları?? başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar modem kurulumu yaparken modemin aryüzünü bir yerlere kuruyorki buda modemden modeme değişir 192.168.2.1/cgi-bin/... gibi bu dosya tam olarak hangi ...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    18.07.2008
    Nereden
    Turkey

Modem Dosyaları??

Arkadaşlar modem kurulumu yaparken modemin aryüzünü bir yerlere kuruyorki buda modemden modeme değişir 192.168.2.1/cgi-bin/... gibi bu dosya tam olarak hangi dizindedir????

Moderator BenCesur Avatar
    Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Yoldayım şimdi. Yerim yurdum belli değil!

Ynt: Modem Dosyaları??

Bu bahsettiğin : üretici bu dosyaları hangi dizinde saklar dersen her üretici değişik bir isim verir..

Sanırım senin anlatmak istediğin frklı..

Tam olarak ne yapmak istediğini anlat ona göre yorumlar gelsin..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    18.07.2008
    Nereden
    Turkey

Airties??

Rookie Member
    Katılım tarihi
    11.08.2007

O dediğin arayüz, modemin içinde. Bilgisayarında değil. Misal modemin 4 çıkışlı ise, 4 bilgisayardan da aynı yere bağlanırsın. Bilmem anlatabildim mi...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    18.07.2008
    Nereden
    Turkey

Alıntı Sarayalti tarafından iletildi. Mesajı göster
    O dediğin arayüz, modemin içinde. Bilgisayarında değil. Misal modemin 4 çıkışlı ise, 4 bilgisayardan da aynı yere bağlanırsın. Bilmem anlatabildim mi...
    Peki erişilmesi söz konusumu?aslında problemim şu internetim sabit bir ip değil 192.168.2.1 yazınca web aryüzü çıkıyor..ancak normal ip adresimi yazınca şu modemi resetledikçe değişen onu yazıncada çıkıyor benim istediğim ise bu değişen ip yazılınca web aryüzü yerine başka bir yere yönlendirmek ...modemin kullanma klavuzuna baktığımda ise DHCP ayarları kısmı var ancak nasıl değiştireceğim..

Moderator BenCesur Avatar
    Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Yoldayım şimdi. Yerim yurdum belli değil!

Alıntı ceberus tarafından iletildi. Mesajı göster
    Peki erişilmesi söz konusumu?aslında problemim şu internetim sabit bir ip değil 192.168.2.1 yazınca web aryüzü çıkıyor..ancak normal ip adresimi yazınca şu modemi resetledikçe değişen onu yazıncada çıkıyor benim istediğim ise bu değişen ip yazılınca web aryüzü yerine başka bir yere yönlendirmek ...modemin kullanma klavuzuna baktığımda ise DHCP ayarları kısmı var ancak nasıl değiştireceğim..
    Bu durumda yapacağın iş çok basit.. Modeme gireceksin arayüzünden yönetim kısmı olması lazım.. Modem girişine şifre koyacaksın.. BU kadar basit.. Bu durumda kimse enin modemine giremeyecek...

Ayrıca o bahsettiğin değişen IP heryerde görünmez..

+ Cevap Yaz