hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

network problemi yardım !

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Network forumu altında network problemi yardım ! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İşyerinde 15 makine var 8 laptop, gerisi masaüstü pc. zyxell wireless modem kullanıyoruz. makineler IP'leri otomatik alıyor, ayrıca domain'e dahiliz. ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Network

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 06-05-07, 18:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
hargun
Member
Bilgisayarım

hargun Avatar

Katılım tarihi: 23.08.04
Nereden: ist
network problemi yardım !

İşyerinde 15 makine var 8 laptop, gerisi masaüstü pc. zyxell wireless modem kullanıyoruz. makineler IP'leri otomatik alıyor, ayrıca domain'e dahiliz. Sık sık internete bağlanamama problemi, yazıcıyı görememe problemi yaşıyoruz. Bazı makineler internete çıkabiliyorken bazıları çıkamıyor. Çıkamayan makinelerden modeme ve router'a ping atıyorum, router kısmında problem yok fakat modem tarafında "istek zaman aşımı" hatası alıyorum. 9-10 makineden sonra server kurmak gerektiğini söylüyorlar, gerekli mi? 48'lik bir switch hub ve bir de router'ımız var. Tüm makinelere el ile IP vereyim diyorum fakat laptoplar dışarıda da kullanılıyor ve tüm makineler "kısıtlı kullanım -user" modunda çalışıyor. Yani dışarıda bağlantı problemleri yaşarlar. Problemin nereden kaynaklandığını bir türlü bulamadım. Konu ile ilgili fikirlerinizi öğrenmek istiyorum, teşekkürler.

Not: Switch'in markası CNet, Router Cisco

En son hargun tarafından düzenlendi: 06-05-07 saat 19:12. Sebep: daha fazla açıklama
hargun çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-07, 17:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
alierkanimrek
Senior Member

alierkanimrek Avatar

Katılım tarihi: 06.03.06
Nereden: Antalya
Re: network problemi yardım !

İnternet konusunda DNS adreslerini bi kontrol edin 195.175.39.39 ve ...40.

Ama yazıcıyı görememe problemi local ağla ilgili bir sorun, aynı anda bazı makineler internete çıkıyor bazıları çıkamıyorsa yine local bir sorun.

Problem birden mi ortaya çıktı, yoksa zaman zaman yaşanıyordu son zamanlarda çok mu arttı?

Birden ortaya çıktıysa virüslerden şüphelenilebilir, artan bir sorun ise altyapı elemanlarını gözden geçirmek lazım, switch, kablolar vs. Bir de kablosuz ağa dışarıdan birileri dadanmış olabilir, şifre vs. değişikliği yapın.
Eski 09-05-07, 16:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
hargun
Member
Bilgisayarım

hargun Avatar

Katılım tarihi: 23.08.04
Nereden: ist

Alıntı:
alierkanimrek tarafından iletildi. Mesajı göster
İnternet konusunda DNS adreslerini bi kontrol edin 195.175.39.39 ve ...40.

Ama yazıcıyı görememe problemi local ağla ilgili bir sorun, aynı anda bazı makineler internete çıkıyor bazıları çıkamıyorsa yine local bir sorun.

Problem birden mi ortaya çıktı, yoksa zaman zaman yaşanıyordu son zamanlarda çok mu arttı?

Birden ortaya çıktıysa virüslerden şüphelenilebilir, artan bir sorun ise altyapı elemanlarını gözden geçirmek lazım, switch, kablolar vs. Bir de kablosuz ağa dışarıdan birileri dadanmış olabilir, şifre vs. değişikliği yapın.

DNS adresi olarak 195.175.39.39 kullanıyorum. Problem son 1 aydır var, yani birden bire ortaya çıkmadı. 16'lı bir HUB ile wireless olmayan makineleri SWITCH'e bağladım ( switch girişlerinde problem olabileceğini düşünerek). Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm ve ayarları tekrar yaptım. Dün hiç bir problem yoktu. Fakat bu gün yine kopmalar yaşamaya başladık nette. Modem'den kaynaklanan bir problem olabilme ihtimalini düşünüyorum. Telekomdan kaynaklanan bir problem olabilme ihtimali de var tabi ama adamlar kalkıp da sorun bizde demezler. O yüzden uğraş dur. Teşekkür ederim.
hargun çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 16:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
sibelz
New Member

Katılım tarihi: 12.05.07
Nereden: Ankara

Arkadaşlar bi sorum olcak.Kablosuz bağlantıda splinter kullanılabilir mi?
sibelz çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-07, 16:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

freeman1209 Avatar

Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13

Alıntı:
sibelz tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar bi sorum olcak.Kablosuz bağlantıda splinter kullanılabilir mi?
galiba splitter dan bahsediyorsunuz.bu aletin bi ucu telefon hattına diğer ucu modeme bağlanır ve parazitleri giderir.bütün adsl bağlantıları için bu gereklidir.kablolu yada kablosuz
freeman1209 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

network problemi yardım ! ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
garip network problemi, YARDIM! oddity Network 19 30-05-07 09:20
Network Problemi morgoth_1907 Network 3 21-07-06 08:21
Telsim network busy problemi lynx Genel(Cep) 5 11-03-05 20:57
win 98-win xp network problemi?? mranderson Network 1 16-09-04 23:54
Cable & Network Problemi ! MooNLiFe Network 3 28-03-04 18:18

Saat ayarı GMT +3. Saat : 04:35.

Cyber Snipa Stinger