Kapalı konu
Sayfa 1, toplam 3
1 2 3 SonSon
Results 1 to 15 of 38

-ODULLU- ADSL Sorunu.

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda -ODULLU- ADSL Sorunu. başlıklı konu tartışılıyor; En basta gercekten bizi cok ugrastirdigi ve pes etme noktasina geldigim icin yaklasik 1 aydan beri ugrastigim soruna kim gercekten ...

New Member radiohead Avatar
    Katılım tarihi
    08.06.2004
    Nereden
    İstanbul

-ODULLU- ADSL Sorunu.

En basta gercekten bizi cok ugrastirdigi ve pes etme noktasina geldigim icin yaklasik 1 aydan beri ugrastigim soruna kim gercekten somut bir cozum getirirse hemen adresine 2 adet ethernet kartini gonderecegimi soyleyeyim.

Sorun su efenim,

Bir musterimizin istegi uzerine ADSL sistemi kurulumu yaptik. Sistemde USR 9105 kullandik. Ilk 1 hafta 512/128 bantgenisliginde problemsiz sistem calisti. Fakat sonra hatta dusmeler olmaya basladi, telekom DNS ayarlarinda sorun oldugunu soyleyince gerekli ayarlar yapildi, fakat baglanti duzelmedi tam tersine gunde 2 saat calisip geri kalan tum mesaide calismamaya sonra da tamamen ip almamaya (dolayisiyla hicbir sekilde online olmamaya) basladi. Bunun uzerine firmware 2.1 yukelendi ve dns ayarlari eski haline getirildi. Bundan sonrasi yilan hikayesi iste...

- Oncelikle telekomdaki hesap kontrol edildi
    + Sonuc:TEMIZ

- Hatta problem olasiligi icin telefon sirketi cagirildi (Hat direk bagli-santral yok arada, paralel bagli bir telefon yok)
    +Sonuc:TEMIZ

- Telekomdan teknik destek istendi
    +Sonuc: Kendilerine ait bir test cihazi ile kontrol edip "Hatta sinyal var" deyip gittiler.

- Modemin konfigurasyonu degistirilmeden baska bir adsl hattina baglandi
    +Sonuc: ilk denemede modem calisti.

- Zoom X4 modem getirildi, ayarlari yapildi, hatta takildi.
    +Sonuc: X4 de calismadi. Baska hatta baglayinca her iki modem de ayni kullanici adi ve sifre ile baglandi.

- Gayrettepe Telekom bilgi islem servisine gidildi, kullanici adi ve sifre degistirildi. Hat kontrol edildi, Gayretteden hattin temiz ve calisir durumda oldugu soylendi. (biz link aliyoruz dediler)
    +Sonuc:Hala degisen bir sey yok.

Anlasilacagi gibi Modemde ve ayarlarinda bir sorun yok. USR de link isigi sabitlendiginde WAN IP isigi kirmizi yanip (ip alamama farikasi) hatti dusuruyor ve yeniden deniyor. Bu boylece surup gidiyor. Zoom da benzer sekilde surekli baglanmaya calisiyor. Fakat nafile.

Gorundugu gibi sorun hat ile ilgili ama hatta ne gibi bir sorun var, bilen kimse yok. Eger buradan bilen biri cikarsa zaten 2 tane etherneti olacak
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    abıcım ethernetler sende kalsında bırıncısı modemı nasıl nagladıgınızı yazmamıssınız dırek makınayamı bagladınız rj45 uzerıdnen mı baglı usb denmı baglı ısletım sıstemı tekrar kuruldumu hat temız dıyorlar kullanıcının abonman numarası alınıp aynı abonman numarasına yakın kullanıclar aranıp bır sorunları olup olmadıgı soruldumu ( komık ama bazen aynı servere baglı bırbırıne yakın abonman numaralarında cıkan bır sorun dıgerlerınıde etkılıyor zaten tt de sorunun baska turlu kendılerınden oldugunu kabul etmıyor ) yanı bırcok etken var baska makına denendımı aynı yerde hıc pıng programı kurdunuzmu pıng atma sureleırnde bır sorun oldumu vs vs denecek brısuru sey avr ama karsının dogru olduguna emın olamayınca ınan boardda hedıye eder network kartıda
    Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!

Katılım tarihi
    08.06.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı e-diablo tarafından iletildi.
    abıcım ethernetler sende kalsında bırıncısı modemı nasıl nagladıgınızı yazmamıssınız dırek makınayamı bagladınız rj45 uzerıdnen mı baglı usb denmı baglı ısletım sıstemı tekrar kuruldumu hat temız dıyorlar kullanıcının abonman numarası alınıp aynı abonman numarasına yakın kullanıclar aranıp bır sorunları olup olmadıgı soruldumu ( komık ama bazen aynı servere baglı bırbırıne yakın abonman numaralarında cıkan bır sorun dıgerlerınıde etkılıyor zaten tt de sorunun baska turlu kendılerınden oldugunu kabul etmıyor ) yanı bırcok etken var baska makına denendımı aynı yerde hıc pıng programı kurdunuzmu pıng atma sureleırnde bır sorun oldumu vs vs denecek brısuru sey avr ama karsının dogru olduguna emın olamayınca ınan boardda hedıye eder network kartıda
    USR 9105 te USB yok. 4 eth. var. Ayrica zaten ADSL de online olmak icin herhangi bir makineye baglamaya da gerek yok. WAN IP isigi yesil yandiginda zaten logon olmussunuz demektir. O isik bir yesil yansaydi sonra onu sisteme dagitmak coluk cocuk isi zaten. Abonman komsu numaralar icinse telekom israrla irtibat numarasi vermiyor.

Baska adsl hattinda modemler catir catir calisio, ama bu hatta gelince fisss...

Ping derken nereye ping??? ttnet dnslerine veya herhangi bir internet lokasyonuna mumkun degil cunku baglanti yok, lokal agda bir sorun yok zaten.

Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    bır mıktar baglanıyor demısın o yuzden pıng programı sordum bırde modem ıcın dıyecek brısey yok makınayı baska yere goturdunuzmu pekı

Rookie Member cors_paradox Avatar
    Katılım tarihi
    27.08.2004
    Nereden
    MERSİN

Sorun TT de olabilir.

Sorun TT de olabilir. Benim önerim şu ;

Ben müşterilerimi Superonline ADSL abonesi yapıyorum. Dolyısıyla bir sorun çıkmıyor. Çıksa dahi muhattap ben olmuyorum. Karşılarında adama akıllı bir firma var. Teknik destek var. Ayrıca kendimde Superonline Adsl abonesiyim. Her hafta arıyorlar. Beyefendi bir sorununz varmı , hızınızda değişme varmı diye. Ayrıca 128 kullanıyorum ve TT 256 kadar performans alıyorum. Ben 49 milyon yerine 53 milyon ödüyorum. Fakat 60 milyon da deselerdi tabiki karşımda teknik desteği sağlam olan firmayı tercih ederdim.

Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Abı o ıste bır ıs cunku super onlıne tt den kırladıgı hatları hatta kırlıyamadıgı ve onların onlara satın dıye verdıgı hatları atıyor bı ryanlıs olmasın

Katılım tarihi
    27.08.2004
    Nereden
    MERSİN

Evet Haklısın

Superonline TT den kiraladığı hatları bize kiralıyor. Ve ben yaklaşık 1 aydır ve hiç kesintisiz (Bağlantıyı hiç kapatmadan ) 8 gündür bağlıyım. Ve hız harika.

Member Control+Alt+Del Avatar
    Katılım tarihi
    29.06.2004
    Nereden
    İzmir
    aynı şey benim başıma geldi sorunu söyleyeyim..
    internet kafede 20 makina falan var işte hepsi bir süre nete şıkır şıkır giriyodu sonra birden herşey cuuf diye uçtu cihaz bir bağlanıyor bir bağlanmıyor bağlansa bile çok yavaş + zırt pırt düşüyor. sonra telekomu aradık bir sorun yok hattınız çalışıyor dediler biraz ısrar üzerine bu işten anlıyan birinle görüşmeyi başardım bizim portun 1024 olduğunu söyledim amcam şöyle dedi ( e-diablo arkadaşında bahsettiği gibi ) eğer yakın çevrede yeni adsl portları kullanıma girdiyse ( ki girmişti 512 ler ) onların frekanslarıyla cart curt falan karışıyor olabilir dedi biz durumla ilgilenelim dedi ve 1 gün sonra sorun çözüldü şimdi benim sana tavsiyem önce basit olan önce zoom modemi hatta tak adsl status kısmında "CO vendor" a bak eğer "GLOBESPAN" yazıyorsa PPPoE LLC yi seç YADA ALCATEL_NETWORK yazıyorsa "PPPoA VCMUX" u seç çünkü diğer ADSL kuduğun yerlerin santrali farklı olabilir dolayısıyla bu ayarlar bulunduğun yerde çalışmayabilir tüm olasılıklar bunlar kolay gelsin...
    [FONT=Tahoma] Amd Athlon XP 2500 [ Oc- 11 x 200 = 2.2 Ghz ], Asus A7N8X-X nFORCE2 SPP128+MCP Single Chanel DDR [ Oc- Flashed Uber Bios 1007 ], 512 Mb Kingston Cl 2.5 Ram, Powercolor Ati Radeon 9800 Se 256 Bit 4 Pipeline Vga Silencer [ Oc- Softmod 9800 Pro 8 Pipeline ], Lg Flatron F700B, Zoom X4 2048/512 Adsl, Jazz 9940B 5+1 Speaker System, APC Back Ups Avr 500

3D Mark 05 Score = 2337
    3D Mark 03 Score = 5400[/FONT]

Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Sanslısın cunku o hızmetı veren super onlıne degıl tt net sanırım bolgenızdekı alt yapı ıyı yoksa arada ne super onlınen serverı nede onların bır hattı var

Katılım tarihi
    27.08.2004
    Nereden
    MERSİN

Olabilir

Fakat çok yakınımda bir arkdaşımın 256 bağlantısı var fakat yerlerde sürünüyor.

Senior Member Bioskiller Avatar
    Katılım tarihi
    09.09.2001
    Nereden
    Adana

Re:

Merhaba

Sanki sorun splitter olmadan telefon hattına bağlanmış bir cihazdan kaynaklanan sorun gibi duruyor. Telefon hattı üzerinde splitter olmadan bağlanmış bir cihaz varsa bu durum olur.

Telekom'a çokta inanmayın sizinle aynı sorunu paylaşan bir firma vardı ve gene çözümü telekomda bitmişti. Sorunu bize de söylemediler ama çözüme ulaşmıştık. Ama bu durumun sizde de tekrarlanacağını kimse garanti edemez.

Ayarlarda sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü modemle ilk seferinde sorunsuz bağlandığınızı belirtmiştiniz.

Görüşmek üzere. İyi çalışmalar.

Silver Member erollium Avatar
    Katılım tarihi
    22.07.2004
    Nereden
    Bursa
    Sorunun Telekom kaynaklı olduguna inanıyorum neden mi;
    Ne zaman arasanız bizde bir problem yok baglı gorunuyorsunuz diyorlar. Neden se sorun cozuldugunde hep TT kaynaklı oldugu anlasılıyor.
    Bir de anlattıklarınıza bakılırsa, baska bir yerde sorun olması imkansız, sonucta kapınızın onune kadar gelen hattan kaynaklanıyorsa buda TT nin sorunudur.

Bence o ethernetleri Turk Telekom'a verinde sizin sorununuzu cozsunler.
    Saygılar..

Katılım tarihi
    08.06.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Bioskiller tarafından iletildi.
    Merhaba

Sanki sorun splitter olmadan telefon hattına bağlanmış bir cihazdan kaynaklanan sorun gibi duruyor. Telefon hattı üzerinde splitter olmadan bağlanmış bir cihaz varsa bu durum olur.

Telekom'a çokta inanmayın sizinle aynı sorunu paylaşan bir firma vardı ve gene çözümü telekomda bitmişti. Sorunu bize de söylemediler ama çözüme ulaşmıştık. Ama bu durumun sizde de tekrarlanacağını kimse garanti edemez.

Ayarlarda sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü modemle ilk seferinde sorunsuz bağlandığınızı belirtmiştiniz.

Görüşmek üzere. İyi çalışmalar.
    Cihazin kutusunda splitter olmamasi sebebiyle ve o hatta telefon baglanmayacagi icin ayrica splitter kullanmadik ama splitterin telefon hatti kullanmak ve sebeke gurultusunu filtre etmesi disinda baska bir fonksiyonu yoktur. Hat kontrol edildiginde ilk olarak sebeke gurultusune bakildi ve normal cikti. Lakin denemekte fayda var. Evet evet deneyelim Thnx for support...

Katılım tarihi
    08.06.2004
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı erollium tarafından iletildi.
    Sorunun Telekom kaynaklı olduguna inanıyorum neden mi;
    Ne zaman arasanız bizde bir problem yok baglı gorunuyorsunuz diyorlar. Neden se sorun cozuldugunde hep TT kaynaklı oldugu anlasılıyor.
    Bir de anlattıklarınıza bakılırsa, baska bir yerde sorun olması imkansız, sonucta kapınızın onune kadar gelen hattan kaynaklanıyorsa buda TT nin sorunudur.

Bence o ethernetleri Turk Telekom'a verinde sizin sorununuzu cozsunler.
    Evet Telekomun sorunu ama gel gor ki adamlar "hatta sinyal var, otesine karismayiz" deyip siyriliyorlar. Isin kotusu bu siyrilma-kivirma olayinda inanilmaz basarililar.

Sorun cozulurse TT nin bana en assa bi router hediye etmesi lazim ki bir daha onlara bulasmayayim
    En son radiohead tarafından düzenlendi: 08-27-2004 saat 21:13
    Standing on the Edge...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    25.08.2004
    Nereden
    Antalya

TT

Bence bu Telekodan birilerini bulmaya bak tanıdık falan onu sok araya. çünkü 1 - yeni port eklerken mevcut portlarıda bozabiliryorlar. Ki bunun seninle bir alakası yok 2 - Yalnış Hatırlamıyorsam Adsl Hattın Mesafesi Santral den 6 Km uzağa kadar. ama araya metro koyupta ölçmeye kalkarsan yalnış olur. çünkü kablo uzunluğuna bakıyo. 3 - Telekomda kilerde Bu işten anlamıyo. Aynı Sorun Internet Cafeci Bir Arkadaşda da meydana gelmişti. ona Adsl le ilgilenen bir grubun geliceğini söylemişler. bir hafta sonra falan o gelen ekip gene söylediğin gibi sinyali ölçmüşler ama zayıf geliyomuş.(ilk başta normal bağlantı yapabiliyordu.) 4- 4440375 i biraz zorla arayıp sürekli not bırak en sonunda gına geliyo halloluyor sorunun birden. başıma geldide oran biliyorum...

Kapalı konu
Sayfa 1, toplam 3
1 2 3 SonSon

Reklam

Reklam 2
Reklam 3