Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda Vpn Nedir ? Nasıl yapılır ? başlıklı konu tartışılıyor; ofislerinizde internete açılmak için kullandığınız bir Gateway sunucusu vardır. iki ofisi bağlarken bunlar arasındaki iletişimi ayarlayarak da VPN yapabilirsiniz. Eğer ...
ofislerinizde internete açılmak için kullandığınız bir Gateway sunucusu vardır. iki ofisi bağlarken bunlar arasındaki iletişimi ayarlayarak da VPN yapabilirsiniz. Eğer bu gateway makinelerde linux kurulu ise (windows sürümüde var sanırım) OpenVPN adlı bir programı kurup konfigürasyon dosyalarındaki gerekli ayarları yaparsanız bu aynı işi görüyor.
Avantajı bedava olması. Dezavantajı biraz hız kaybı ve düzgün konfigürasyon yapmanın zaman alabilmesi. (firewall ayarlarına falan da bakmak gerekiyor)
Gateway'in arkasındaki bilgisayarlar gerçek ip de alabilir veya otomatik ip de alabilir; farketmiyor.
Güzel bi çalışma arkadaşım eline sağlık ama bende 2 adet "XyXEL Prestige 662HW Series" modem var Bunlar arasında bir bağlantı oluşturmak istiyorum(bir cafenin 2 şubesi arasında) Fakat bir türlü işin içinden çıkamadım Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum
bana bu VPN konusunda yardım edermisiniz lutfen cok acil
ne işe yarar
neden kullanılır
bunu kullanmak için bilgisayarda gereken özellikler(donanım acısından)
vede fiyat hakkında
sayın ustalar kurulu bir server var ve onlara baglı vigor 2007g lerle şubeler vpn tünelle baglı fakat ben yeni bi us robotics 9115 aldım bununla vpn tunele nasıl baglanırım bu konuda bana yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim saygılarımla
tamam modem üzerinde ayarları anlatmışınız emeğinize sağlık, fakat bahsi geçen farklı 2 noktadaki ofislerin domainlerinde firewall kuruluysa bir client dışarıdaki ofise nasıl bağlanacak?
Konunun başından beri okuyan arkadaşlarımız varsa burada anlatılan vpn sistemi 2 sabit nokta arasında yapılan bir bağlantı. Örneğin şöyle bir yapınız varsa: Merkeziniz var burada bir server var. Dışarıda plasiyer gibi sürekli mobil olan elemanlarınız var. Bu elemanlarınız laptopları ile servera bağlanıp orda hali hazırda bulunan yazılımı ve yazıcıları kullanmak istiyorlar. Böyle bir durumda hardware vpn yerine spftware vpn kullanabilirsiniz. Bu iş için en basit yöntem ise windows standart server içinde bulunan ücretsiz bir servis. Servisin adı: Yönlendirme ve uzaktan erişim.Bilginize sunulur.
Merhaba arkadaşlar, e-diablo anlayabilenler için çok iyi anlatmışsın ancak benim bu konuda bilgim biraz sığ o yuzden yardım almak istedigim konuyu kısaca özetleyeceyim saçmalarsam kusura bakmayın
Online bir oyunda (knight online) Kanadalı bir arkadaşımın accountunu paylaşmam için Kanadada olmam we ya Kanada IP sine sahip olmam gerekiyor.Çünkü aynı anda hem Türkiye hem Kanada dan oynanamıyor bir character. Ancak bazı arkadaşlarım VPN kullanılarak halloldugunu söylediler,sorum şu, neyi nasıl yapacagımı bilmiyorum,ben ne yapmalıyım,arkadaşım ne yapmalı? TeamViewer diye bir program indirerek VPN olarak kurunca ayrı bir bağlantı yaratıyor makine,o şekilde yapılabilir mi? Weya bazı paralı programlardan,servislerden söz ettiler,o konuda da bilgim yok acaba yardımcı olabilir misiniz?
3 aylık 50 $ gibi bir fiyattan söz ediyorlar,eger başka yolu yoksa paralı olarak almayı düşünüyorum.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.
Software VPN ve Hardware VPN Arasındaki fark nedir?
VPN bir yazılımsal olarak birde donanımsal desteklenir. Yazılımsal olan işletim sistemini desteği ile yapılan virtual private network protokolünün yazılım tarafından yönlendirilmesi ile yapılır, donanımsal ise VPN için kutu cihazlarda (modem , VPN security vs vs ) özel donanım birimleri bulunur. VPN bağlantıları , eş zamanlı bağlantı açılması , VPN için güvenlik politikalarının denetlenmesi donanım üzerinden yapılır. Bu şekilde yapılan VPN çok daha performanslı olur.