+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 4
İlkİlk 1 2 3 4 SonSon
Results 31 to 45 of 49

Vpn Nedir ? Nasıl yapılır ?

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda Vpn Nedir ? Nasıl yapılır ? başlıklı konu tartışılıyor; ofislerinizde internete açılmak için kullandığınız bir Gateway sunucusu vardır. iki ofisi bağlarken bunlar arasındaki iletişimi ayarlayarak da VPN yapabilirsiniz. Eğer ...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    16.01.2006

OpenVPN

ofislerinizde internete açılmak için kullandığınız bir Gateway sunucusu vardır. iki ofisi bağlarken bunlar arasındaki iletişimi ayarlayarak da VPN yapabilirsiniz. Eğer bu gateway makinelerde linux kurulu ise (windows sürümüde var sanırım) OpenVPN adlı bir programı kurup konfigürasyon dosyalarındaki gerekli ayarları yaparsanız bu aynı işi görüyor.

Avantajı bedava olması. Dezavantajı biraz hız kaybı ve düzgün konfigürasyon yapmanın zaman alabilmesi. (firewall ayarlarına falan da bakmak gerekiyor)

Gateway'in arkasındaki bilgisayarlar gerçek ip de alabilir veya otomatik ip de alabilir; farketmiyor.

New Member
    Katılım tarihi
    24.03.2006
    Güzel bi çalışma arkadaşım eline sağlık ama bende 2 adet "XyXEL Prestige 662HW Series" modem var Bunlar arasında bir bağlantı oluşturmak istiyorum(bir cafenin 2 şubesi arasında) Fakat bir türlü işin içinden çıkamadım Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

New Member
    Katılım tarihi
    05.07.2007
    Nereden
    istanbul

Ynt: Vpn Nedir ? Nasıl yapılır ?

bana bu VPN konusunda yardım edermisiniz lutfen cok acil
    ne işe yarar
    neden kullanılır
    bunu kullanmak için bilgisayarda gereken özellikler(donanım acısından)
    vede fiyat hakkında

GERCEKTEN COK ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

New Member
    Katılım tarihi
    15.06.2008
    Nereden
    ankara

sayın ustalar kurulu bir server var ve onlara baglı vigor 2007g lerle şubeler vpn tünelle baglı fakat ben yeni bi us robotics 9115 aldım bununla vpn tunele nasıl baglanırım bu konuda bana yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1

Iyıde elınde vıgorlar varken nedenusr alıyorsun. Usr ılk adsl zamanı ucuz cıhazları ıle parladı parladıgı gıbı sondu gıttı.
    Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.

V.I.Member Mr.D34DLY Avatar
    Katılım tarihi
    12.07.2004
    Nereden
    Care Paravel
    Blog Mesajları
    5

VPN Ayarları şöyle birşey buldum bi bakın
    YasaL uyarı : DL Bağımlılık Yapar....

Moderator diablo Avatar
    Katılım tarihi
    11.01.2002
    Nereden
    Japonya

Alıntı ejherda tarafından iletildi. Mesajı göster
    VPN Ayarları şöyle birşey buldum bi bakın
    ne alakası var anlamadım...

Member rcyn Avatar
    Katılım tarihi
    26.02.2007
    Nereden
    fizan

tamam modem üzerinde ayarları anlatmışınız emeğinize sağlık, fakat bahsi geçen farklı 2 noktadaki ofislerin domainlerinde firewall kuruluysa bir client dışarıdaki ofise nasıl bağlanacak?

V.I.Member equnix Avatar
    Katılım tarihi
    01.06.2005
    Nereden
    İstanbul

Konunun başından beri okuyan arkadaşlarımız varsa burada anlatılan vpn sistemi 2 sabit nokta arasında yapılan bir bağlantı. Örneğin şöyle bir yapınız varsa: Merkeziniz var burada bir server var. Dışarıda plasiyer gibi sürekli mobil olan elemanlarınız var. Bu elemanlarınız laptopları ile servera bağlanıp orda hali hazırda bulunan yazılımı ve yazıcıları kullanmak istiyorlar. Böyle bir durumda hardware vpn yerine spftware vpn kullanabilirsiniz. Bu iş için en basit yöntem ise windows standart server içinde bulunan ücretsiz bir servis. Servisin adı: Yönlendirme ve uzaktan erişim.Bilginize sunulur.
    Copyright © equnix

Rookie Member
    Katılım tarihi
    29.10.2008
    Nereden
    Ankara

Merhaba arkadaşlar, e-diablo anlayabilenler için çok iyi anlatmışsın ancak benim bu konuda bilgim biraz sığ o yuzden yardım almak istedigim konuyu kısaca özetleyeceyim saçmalarsam kusura bakmayın

Online bir oyunda (knight online) Kanadalı bir arkadaşımın accountunu paylaşmam için Kanadada olmam we ya Kanada IP sine sahip olmam gerekiyor.Çünkü aynı anda hem Türkiye hem Kanada dan oynanamıyor bir character. Ancak bazı arkadaşlarım VPN kullanılarak halloldugunu söylediler,sorum şu, neyi nasıl yapacagımı bilmiyorum,ben ne yapmalıyım,arkadaşım ne yapmalı? TeamViewer diye bir program indirerek VPN olarak kurunca ayrı bir bağlantı yaratıyor makine,o şekilde yapılabilir mi? Weya bazı paralı programlardan,servislerden söz ettiler,o konuda da bilgim yok acaba yardımcı olabilir misiniz?
    3 aylık 50 $ gibi bir fiyattan söz ediyorlar,eger başka yolu yoksa paralı olarak almayı düşünüyorum.
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1

Ever team viewr işinizi görecektir.

New Member mrt003 Avatar
    Katılım tarihi
    31.12.2008
    Nereden
    ISPARTA

benim modemim VPN i desteklemiyor. yada ben öyle sanıyorum! ama vpn i yapmak zorundayım... yardımcı olurmusunuz lütfen?

Moderator diablo Avatar
    Katılım tarihi
    11.01.2002
    Nereden
    Japonya

Alıntı mrt003 tarafından iletildi. Mesajı göster
    benim modemim VPN i desteklemiyor. yada ben öyle sanıyorum! ama vpn i yapmak zorundayım... yardımcı olurmusunuz lütfen?
    Windows un kendi network ayarlarından yapabilirsiniz.

New Member
    Katılım tarihi
    03.01.2009

Software VPN ve Hardware VPN Arasındaki fark nedir?

Moderator diablo Avatar
    Katılım tarihi
    11.01.2002
    Nereden
    Japonya

Alıntı koko44 tarafından iletildi. Mesajı göster
    Software VPN ve Hardware VPN Arasındaki fark nedir?
    VPN bir yazılımsal olarak birde donanımsal desteklenir. Yazılımsal olan işletim sistemini desteği ile yapılan virtual private network protokolünün yazılım tarafından yönlendirilmesi ile yapılır, donanımsal ise VPN için kutu cihazlarda (modem , VPN security vs vs ) özel donanım birimleri bulunur. VPN bağlantıları , eş zamanlı bağlantı açılması , VPN için güvenlik politikalarının denetlenmesi donanım üzerinden yapılır. Bu şekilde yapılan VPN çok daha performanslı olur.

+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 4
İlkİlk 1 2 3 4 SonSon