Bu sayfada Donanım kategorisindeki Network forumunda wireless sinyal yok??? başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar ben çok acemi bir bilgisayar kullanıcısı olaraktan, minton adsl 211 ve cameo 811g pcı kartı ile ortalama 300 metre ...
arkadaşlar ben çok acemi bir bilgisayar kullanıcısı olaraktan, minton adsl 211 ve cameo 811g pcı kartı ile ortalama 300 metre mesafeli bir ağ kurma çabasında bulundum ama sonuç fos!! kopuk kopuk bile olsa sinyal almaya razıyım, acaba ayarları mı yannış yaptım yoksa mesafe mi cok fazla bi yardım please!!!
arkadaşım 300 mt oldukça uzun bi mesafe büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor. imkanın varsa laptop la modemin yanında denemeni daha sonrada çekebildiği mesafeyi ölçmeni tavsiye ederim.
evet bencede 300m çok fazla. heleki arada bina vs.. varsa imkansızı bekliyorsun
açık alanda ise anten kullanarak belki sinyal alabilirsin. ama senin modeme anten takılıyormu onu iyice araştır.
yaa aslında az biras sinyal alır gidi data transmissed falan yazıo kafası esince?
data rakamları yükselio (benim pcnin ekranında gördüklerim bunlar) açık alan ama sadece bir bina var arada engel olan
Kaliteli, sinyal gücü çok yüksek access pointler kullabilirsin ya da direkt olarak bir outdoor anten takarak mesafe sorununu çözebilirsin ama tuzlu olacağını belirtmek isterim
nekadar olursdsa olsun guclendirici antende alsan kullanman cok zor bu mesafede.
Çok kaliteli cihazlar var, 10-15KM alana dahi sinyal yayabilecek cihazlar ama fiyatlarını ne sen sor ne de ben söyleyeyim ki ülkemizde de bu tür cihazları bulmak çok zor ya da imkansız