+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 4
İlkİlk 1 2 3 4 SonSon
Results 31 to 45 of 59

NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Notebook forumunda NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! başlıklı konu tartışılıyor; ACER ÇİFT ÇEKİRDEKLİ ÖRNEKLERİ ACERDE SORUN BULMAK ZOR OLDU TEK BARİZ SORUN HOPARLÖR SESİ AZ birde bazıları fazla program yüklediğinde ...

Member erd_eru Avatar
    Katılım tarihi
    04.04.2002
    Nereden
    İstanbul

Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

ACER ÇİFT ÇEKİRDEKLİ ÖRNEKLERİ
    ACERDE SORUN BULMAK ZOR OLDU

TEK BARİZ SORUN HOPARLÖR SESİ AZ

birde bazıları fazla program yüklediğinde makinanın yavaş açıldığını belirtmiş
    9424te 1440x900dan düşük çözünürlükte görüntüden memnun olunmamış ama bu büyük lcd ekranlarında olağan denmiş
    Acaba?!!

Döküntü ACER modellerinden burada detaylı bir şekilde bahsedilmemiş olması enteresan doğrusu. Özellikle Acer Aspire 5101, 5112 WLMI,5024 WLMI modelleri başta olmak üzere bir çok modelde monitör,parça uyumsuzluğu,bios ve driver sorunu,kapak çatlaması,1 sene sonra kasa deformasyonu ve görüntü silikliği gibi bir dolu sorun var.

Niye kimse bahsetmemiş anlamadım.

Ayrıca :
    Şu devirde kablosuz iletişim unsuru olarak önemli bluetooth ve/veya kızılötesi özellikleri olmayan,
    kameradan görüntü aktarımında çok önemli 1394 firewire özelliğini üst modellerinde bile bulundurmayan,
    berbat hoparlörlerle müzik zevkinin içine eden

ve hala bu devirde Türk Milletini 3.sınıf gören bir anlayışla toplama ürünleri kucağımıza bırakmaya çalışıyorlar.
    En son erd_eru tarafından düzenlendi: 04-18-2007 saat 12:38
    I will kill you for naating but for your maani.

Rookie Member radioheadbanger Avatar
    Katılım tarihi
    14.04.2007
    Nereden
    evde

bir 5101 kullanıcısı olarak tek sorunum dvd-rw. acaba neye dayanarak bu modellere kötü dedin merak ediyorum. fiyatına göre alabileceğin en iyi cihazlardan ki 2006 yılı sonuçlarına göre acer laptop pazarında toshibayı geride bırakıp dell ile olan farkı %2 ye kadar indirebilmiş bir firma. garanti konusunda ise hiçbir sorun yaşamadım. ( usb ler 1.1 çalışmaya başlamıştı. garantiye gönderdim ( kont elektronik) ve 13. günde elime geri geldi. notu aynen yazıyorum: kutu=tam, çizik=var, mb değişti. ) lcd ekranlarda hangisi olursa olsun eğer wide screen ise 1280\800 çözünürlüğünün altındaki tüm çözünürlüklerde görüntü bozulmasından daha doğal bişey yok. pixel aralıkları meydana çıkıyor yapmayın arkadaşlar. isterseniz sony lc deneyin isterseniz dell deneyin. bu hepsi için geçerli. nasıl ki normal 17" lcd de 1280\1024 çözünürlüğün altında ekranda bozulma oluyorsa wide eranların çözünürlüğü de bu.
    what the hell you going?

Member erd_eru Avatar
    Katılım tarihi
    04.04.2002
    Nereden
    İstanbul

5101 ve 5112 modelleri Teknoportta bizzat inceledim. 1280x800 standart ayarında objeler silik arkadaşlar LCD panelleri çok kalitesiz.
    700-900 $ aralığında satılan ürünlerin genelinde durum böyle.
    Bu gruptaki ürünlerin ortak özelliği teknolojiden nasibini almamaları.
    Yukarıda yazdım tekrar etmeye gerek yok.
    5024 diye çıkarılan ve 1-1,5 sene önce satılan ürünlerin kapağı menteşelerden çatlıyor değişse de yine çatlıyor daha doğrusu çatlama hafif kalır. " YARILIYOR ". Servis artık bunları kullanıca hatası diye değiştirmiyor.
    Bu seride gerilme ve yanlış dizayn sorunu çıktı.
    1 seneyi aşkın birçok ACER dizüstünde inanılmaz sorular var arkadaşlar.Özellikle KONT'un getirdiklerinde. Hangi birini buraya yazayım.

Buraya link vermeye kalkarsam uzar gider.
    En iyisi mi vaktiniz varsa
    Donanım Haber Forum sitesine girip "notebook" sekmesini tıklayın ve Menünün ilk 4-5 sayfasından ACER le ilgili konulara bir girin.

Katılım tarihi
    14.04.2007
    Nereden
    evde

kont un 1 yıl önceki servis anlayışını bilmem ama bende ve abimde 5101 var. işyerde 2423 verdi. dediğim gibi benimkinde board sorunu çıktı değişip geldi. diğer 2sine bi sorun yok. dediğin çatlama olayı da henüz görmedim. zira 2423 ü yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. donanımhaber de acerden sorunlu olanların yanında özellikle bahsettiğim 5101 serisi kullanıcıları ile de bi görüş derim. yanlış anlama senini bedevi olayı olmuş gibi. tamam acer malzeme olarak kaliteli değil. ama ben şahsen laptopu masaüstünde kullanmak için yada çok gerektiğinde tatile seyahat için falan aldım ve çok memnunum. teknolojik ürünler sonuçta elbet sorunlu olanları da çıkacaktır. ama dediğim gibi hepsi değil =)

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

acera karşı önyargı bendede vardı eskiden ne bileyim kötü bir marka sandığımı söyleyeyim.

ancak burada dikkat ederseniz hep çift çekirdeklilerle ilgili örnekler verdim.
    acerde çift çekirdekliyi verdim.

bu arada tüm markalar için 2-3 gibi istisnai kişide görünen sorunlarıda yazmadım
    çünkü istisnalarıda yazarsak yazı anlamsız olurdu.

acer 5112de görüntü problemi konusu konuşuluyor.ama 5101 genel anlamda gayet başarılı sayılır o fiyata.

ben bu yazıları da kullanıcı yorumları olduğundan sizede fikir versin diye yazdım.

Member erd_eru Avatar
    Katılım tarihi
    04.04.2002
    Nereden
    İstanbul

Bakın insanlar ACER yüzünden forum imzalarını nasıl yapmışlar:

Gizli Ayıplı Acer Aspire 5024 NWLMI: yakan AMD Turion 64 ML-34 1.8Ghz Processor, sol menteşesinden çatlayan 15,4" WXGA Crystal Brite TFT LCD, oyunlara 20dk dayanamayan ATI Mobility Radeon X700 PCI Express/128MB RAM, yanan 100GB HDD, yazmayan, güç kalibrasyon hatası veren DVD-RW Double-Layer, 1GB RAM, 5in1 Card Reader, Bluetooth, 802.11b/g Wireless LAN, 10/100/1000 Gigabit Ethernet
    dediğim sayfalarda yarım saat dolaşsanız psikolojisi bozulmuş inleyen insanları, Mavi Bilgisayar,Kont,Infronic vs. gibi distribütör ve satıcı firmaları mahkemeye veren bunun için dernekler kuran sadece o forumda 100lerce mağduru görürsünüz.Forumdaki bazı şikayet sayfaları 70-80 adedi aşmış. Herbir ACER modelinin şikayeti ile ilgili sayfa sayısı en az 10. Yazık insanlara.
    Bir ara alıyordum az daha direkten dönmüşüm.

Katılım tarihi
    14.04.2007
    Nereden
    evde

o zaman ben çok şanslıyım

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

hayır sen şanslı olmanla bunun alakası yok.
    acer başarılı bir marka teknolojixteki elemanlarla bursa bilişimdekilerle de görüştüm
    onlarda acera başarılı olduğunu düşünüyorlar hp-asusu ve kısmen toshibayı bile başarısız buluyorlar.
    ayrıca bende forumları çok inceledim ve en az sorunlu cihazların dell-acer-lg-lenovo ve sony olduğunu gördüm.

pek bunlarda hiç mi sorun çıkmaz elbette çıkar ama şikayetvar girdinmi sorunsuz bir cihaz bulan madalya alır heralde

sonuç olarak ben bu bilgileri yaklaşık tüm noteboklar için 250 sayfadan derledim.

acera önyargının çok olduğunu ama buna karşın asıl sorun oranı yüksek cihazların hp ve asus olduğunu gördüm
    yerli üretimleri zaten kıyaslamaya da gerek yok.

herkese iyi seçimler notebookta

Alıntı radioheadbanger tarafından iletildi. Mesajı göster
    o zaman ben çok şanslıyım

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

TOSHİBA A100-599 SORUNLARI
    1-WİRELESİ BİRAZ UĞRAŞTIRIYOR
    2-HDD TIKIRTI SESİ

A100-599 İNCELEME
    Orjinalden alıntı: A100-599

Arkadaşlar 3 gündür A100-599 kullanıcısıyım;
    Bu bağlamda aranıza hoşgeldim[:'(]

Bu notebook ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmam gerekirse ;

Önceden (3 ay evvel) HP Pavilion 6187EU alıp kullan(ama)mış birisi olarak;ve arıza sonucu verdiğim serviste bir türlü tedarik edilemeyen malzeme sırasındada yedek ürün olarak DV5000 serisi bir başka HP kullanmış birisi olarak: Toshiba kesinlikle hem marka prestiji olarak hemde yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgilere dayanarak hem servis kalitesi olarak;hem performans (Core 2 Duo > AMD Turion) olarak,hem ekran berraklığı ve netliği olarak,hemde ses teknolojisi bakımından kullanıcıyı son derece tatmin eden sağlam ve stabil bir notebook olduğunu göğsümü gere gere söyleyebilirim.

İlk olarak sesten başlayalım;
    SRS Audio Enhancement ile bütünleşik olarak sunulan ses kartı beklentilerimin çok ötesinde.Bu özellik ses kartı içerisinde 3 ayrı menüye ayrılmış;
    1.WOW HD (Müzik dinlemek için)
    2.True Surround (Movie/Video)
    3.CS Xtract (Movie/Video)

Ses kartı profesyonel ses kartlarının sunduğu hemen hemen tüm özellikleri sunmuş,mp3 dinlerken yada film izlerken seste ve ses efektlerinde yaptığı değişim gerçekten mükemmel.Sesler çok berrak ve net duyuluyor(Her ses seviyesinde).Ben 2+1 Philips ses sistemiyle kullanıyorum,sesi sonuna kadar dayadım ama ses netliğinden hiçbirşey kaybetmediği gibi aksine dahada güzel oluyor[]

Görüntüye gelirsek;
    HDtogo teknolojisi (High Definition) ile gelen ekran yüksek çözünürlükte film-DVD ve diğer görüntüleri izlemenize olanak tanıyor.Zaten diğer marka modellerle yan yana koyduğunuzda sadece masa üstünde bile ekrandaki kaliteyi farkediyorsunuz.Ben yine HP ile kıyaslayacağım ve sonuç beni çok memnun etti,ekran son derece canlı ve parlak,renkler bazı modellerdeki gibi parlaklık pahasına birbirine girmemiş.(Asus F3JP deki grilenme olayını göreniniz varmı bilmiyorum,benim yakından inceleme fırsatım oldu,aslında Asusu marka olarak severim,F3JP ninde kalitesinden kuşkum yok ama o grilenme olayı beni çok rahatsız etti,Asus a yakışmamış,bu grilenme olayı ne yazıkki tüm F3JP lerde mevcut,203 biosuyla düzeldiğini söyleyenlerede notum;ekranı 10-20 derece yatırdıklarında grilenmenin hala orada olduğunuz görecekler.Asus u tercih etmemiş olmamın en önemli sebebi bu.Yinede sorunsuz kullananlar "güle güle kullansınlar".)

Performans ve Stabiliteye gelirsek (ki bence en önemli bölüm);

İşlemci son derece stabil,performanslı,sorunsuz ve sessiz çalışıyor (HP deki çınlama olayı bunda yok).Alır almaz yaptığım "süperpi" testinde 26 saniye aldı.(HP deki işlemci AMD Turion TL-56 1,68ghz di ve bu testten 49 saniye alıyordu!!!)Aynı anda nod32 de tarama yaparken,DVD yazdım,aynı zamandada internette belki 15-20 sayfa açıkken öte yandanda "denetim masası" menülerini karıştırıyordum.Yani karman çorman işler arasında bilgisayar kesinlikle en ufak kasılma yapmadı.Bu benim HP den hiç alışık olmadığım bir durumdu..!

Ekran Kartı Go7600 bence şuan için oldukça yeterli bir kart.3dmark 2003 testinde 7180 aldı.Yalnız driverla ilgili bir sorun olduğunu bende duydum.Çünkü bende Doom3 ve Battlefield 2142
    oyunlarını yükledim.Ancak gerek Vistanın tam bir ram süngeri işletim sistemi olması;gerekse ekran kartının driver sorunu nedeniyle aslında hiç kasılmaması gereken yerlerde kasılma yaptı.Doom3 ün tüm ayarlarını sona dayadım,aslında gayet akıcı oynanacak ama bir anda bir kasılma oluyor sonra yine devam ediyor.Battlefield 2142 dede aynı şekilde.Umarım driver sorununu bir an önce çözerler.Notebook piyasaya çıkalı 1 ay kadar olduğundan Toshibanın web sitesindede bu modelle ilgili şuan için hiçbir güncelleme bulunmuyor.Ama Toshibanın forum sitesinde yakın bir tarihte gerekli güncellemelerin yayınlanacağını duydum.

Ram olayına gelirsek;

Vista için 1 gb ram aslında tam sınır.Microsoftun açıkladığı gibi 512 mb ram sınır değil;bana göre 1 gb sınır.Normal aktivitelerde (DVD,video,film,internet,müzik vs vs vs) ramin yetersizliğini hissetmiyorsunuz bile.Ama iş oyun oynamaya ve benzeri ağır aktivitelere geldiğinde keşke 1 gb daha ram olsa diyorsunuz.Örneğin;Fn tuşuna bastığınızda ekranın tepesinden inen Toshiba Flash Cards menüsü bende takılarak iniyor.Bunu ekranın tepesinde mouse u bekleterek açmaya çalıştığınızda menü dahada takılarak iniyor;yada kablosuz bağlantıları gördüğümüz "radar" menüsünde ram eksikliğini bir kere daha farkediyorum çünkü programı açınca mouse oldukça takılıyor.Kısaca bu laptop a takılacak 1 gb ram sistemin biraz daha rahat nefes almasını sağlayacakltır.Ben en kısa sürede almayı düşünüyorum.XP de bu ram yeterde artar ama Vista'da şart!

Hard Disk oldukça sessiz ve performanslı.Zaten hard diskler genelde her laptopta stabil çalışırlar.160 gb lık boyutu yeterde artar bile.

Isınma sorunu hiç yok.Fan bende çok nadir çalışıyor.Çalıştığındada sesi çok az duyuluyor.Ama buna rağmen makine "hiç" ısınmıyor.HP de 1 saatin ardından tuş takımına elinizi koyduğunuzda,yada pile dokunduğunuzda ufak çaplı bir panik yaşıyordunuz.Hiç abartısız günde 18 saat açık olan bu laptop "hiç" ısınmıyor.Bu oyunlardada aynı şekilde.Özellikle sıcak hava egzost bölümünü laptopun sol kısmına yapmış olmaları çok büyük bir artı.Bu sayede pilinde her daim soğuk çalışması sağlanmış.Diğerleri gibi sıcak havayı pile üflemiyor.Buda dolaylı olarak pil ömrünü uzatıyor.

Pil Ömrüne gelince;
    İlk şarjı 16 saat kapalı halde yaptım.Açtıktan sonraki ilk şarj süresi 2 saat 10 dakika;
    2. şarjı 12 saat kapalı halde yaptım,açtıktan sonraki şarj süresi 2 saat 20 dakikaya yükseldi.
    Sanırım 3 saate yaklaşır.Çünkü pil tam kapasitesini 1 ayı geçtikten sonra,doldurup doldurup boşalttıkça gösteriyor.(HP de ilk şarj süresi 45 dakikaydı,1 buçuk ayın sonunda geldiği en iyi nokta,1 saat 45 dakika idi).

Son olarak;
    Hp yi görüntüü için almıştım,kabul ediyorum bence çok şık,ama özellikle Toshibayı ve A100-599 modelini seçmemin sebebi,laptop kasasının iç kısmı Pavilion şıklığında.PArlak gri bir boyası var.A100-847 yada A100-912 kasaları mat bir gri renge sahip (iç kısmı),ama bunda boya işçiliği daha şık olmuş.Zaten bu kalitenin yanında birde bu şıklığı görünce düşünmeden aldım.Şuan 3 gün oldu ve beklentilerimin üzerinde bir laptop aldığımı farkettim.Gerçekten doğru karar vermişim.

BAna göre tek eksiği,(aslında eksik bile denemez ama) 1 gb ram takviyesi ile çok uzun süreli ve eksiksiz bir makineye sahip olucaz.Üretici bu konuda bize şans tanımış,diğerleri gibi 2x512 ram takmak yerine 1x1gb ram takmış.Bu çok önemli bir detay.2x512 olsaydı upgrade yapma imkanı daha pahalıya mal olacaktı.(Tek slot 1 gb ram olduğunu "cpuz" programından öğrenebilirsiniz,orada 2. slotu "empty" olarak gösteriyor)

Herkeze "güle güle kullanın" diyorum ve almak konusunda kararsız kalan arkadaşlara bu uzun "kendi çapımda yaptığım" incelemenin yardımcı olmasını diliyorum.

[:'(]

Orjinalden alıntı: karacaunal

merhaba arkadaşlar!
    bende 7 martta vatan bilgisayardan A100-599 aldım..bilgisayar hakkında izlenimlerini belirtmek isterim..
    öncelikle bilgisayardan genel olarak memnunum..ekran kalitesi çok iyi.performans beklentilerimi karşıladı.
    ancak bi kaç şeyden bahsedeceğim.
    1)benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor..çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor..bu durum sizdede varmı?ve bu durum problem yaratırmı?vatan bilgisayara gittim A100-847 ye baktım bu açıklık ve ledler gözükmüyor.ayrıca vatan bilgisayar yetkilileri faturasıyla getirin bir bakalım dediler.bi kaç gün içerisinde götüreceğim.
    2)Fanın içerisinden hafif bir ses geliyor.Eğer labtabın yanında müziği hafif kısık sesle dinliyorsanız bu sesi duyuyorsunuz.bu durum sizdede varmı?
    3)Son olarak 2 gün önce bilgisayarı çalıştırdım bir süre sonra çalışır vaziyette ekran kapağını kapattım.(dolayısıyla bilgisayar uyku moduna girdi).2-3 dk sonra ekran kapağını tekrar kaldırdım bilgisayar uyku modundan çıkıp çalışmaya başladı fakat ekranın ledleri yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmedi.(siyah ekran yani).sonrasında tekrar kapağı kapattım ve açtım.bu sefer ekranın ledleride yanmıyor ama bilgisayar çalışıyordu..son çare olarak açma/kapama düğmesine uzunca basarak bilgisayarı kapattım.Sonra bilgisayarı tekrar açtım bu sefer ekran normal şekilde açıldı..tekrar ekran kapağını kapattım ve açtım..ekran beklediğim gibi normal şekilde açıldı..MERAK ETTİĞİM bu durum normalmi?
    sonuç olarak bilgisayardan genel itibariyle çok memnunum..belki ben ilk kez notebook kullandığım için belki bu yazdğım şeyler normaldir.
    BAZI SORUNLAR
    1
    Orjinalden alıntı: freebluee

merhaba arkadaslar bende bi A100-599 kullanıcısıyım yaklasik 5 hafta oldu bi sorun yok gibi hafif bi tıkırtı geliyo sanki bilgisardan ama sessiz bir ortamda duyuluyo herhalde normaldir bazende sarkılarda hoparlor cızırdıyo ya sarkı orjinal degil yada benim hoparlorde problem bide ilk zamanlar xp yükledim deneme amaclı driverlari yoktu sonra bi daha deneyeyim dedim ama boot agent engel oldu yüklemedi vistabootpro ile vistayı kaldırdım ama gene xp yi yukleyemedim vista aslında guzel ama bazı programları calıstırmıyo ....has stopped diyo kapatıyo herhalde orjinal programlar olmadıgından ekran kartını update ettim forceware v101... falandı değişiklik goze carpcak sekilde idi bilmiyorum sizde yaptız mı xp yükleme sorununu bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim arkadaslar gerekli updateler oldugunda da bildirirseniz sevinirim iyi gunler
    2-

Orjinalden alıntı: infested

arkadaşlar; 10 günlük 599 kullanıcıyım. ilk aldığımda garip şekilde bir iki defa kitlendi. Bir de performansına bakayım dedim CODII yükledim ve 40 dakika oynadıktan sonra kitlendi. 5 sn. dugmesine basarak kapatabildim ancak. baska bi oyun yukledim Medival II onda da aynı problem. anti alizing i kapattım yyine kitlendi. yazılım olarak 4 şey yukledim PRO_ENGINEER, ANSYS, COD 2 ve MEDIVAL 2. Bunun gibi problem yaşayan var mı? Yada tavsiyeniz nedir. DirectX9 yuklu, herseyi tam. Toshiba Flash card diye bir pencere cıkıyor bazen, çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
    3-

Orjinalden alıntı: chato

arkadaşlar laptobumda scarface oynamaya çalışıyorum ama grafikleri karman çorman çıkıyo.bildiğiniz çorba gibi bişey gözükmüyo,seçilmiyo,anlaşılmıyo.vistadan kaynaklandığına eminim çünkü geçenlerde xp kurmuştum(ses kartı driverini bulamadığım için ve bulduğum driver ile ses çıkmadığı için xpyi kaldırıp tekrar vista kurdum) oyunu deneme amaçlı açtığımda grafikleri muhteşem çıkmıştı.bi arkadaşımızın verdiği en son ekran kartı driverinide kurdum oda işe yaramadı.oyunun kısayolundan uyumluluğuda ayarladım ama yine olmadı.lütfen yardım edin.oyunun seslerinde ve akıcılığında hiçbir sorun yok.sadece grafikler çorba gibi çıkıyo.napabilirim?lütfen yardım edin.şididen teşekkürler...
    4-
    Orjinalden alıntı: chato

Arkadaşlar, nfs carbon, medal of honour ve medieaval war II oyunlarını yükledim. Ancak yarım saat sonra makine kitlenip kalıyor. Acaba buna benzer sorun yaşayan var mı aranızda?
    arkadaşım ben benzer sorunu scarface,devil may cry ve dawn of war adlı oyunlarda yaşadım.bilgisayarım kitlenip kalmıyodu ama grafikler çorba gibi karman çorman çıkıyodu ekranda hiç bişey gözükmüyodu ama o sırada oyun akıp devam ediyodu sesleri filan geliyodu.sorun bence vistadan kaynaklanıyo çünkü xp kurmuştum(ses driveri olmamıştı tekrar vista kurdum) deneme amaçlı aynı oyunları açtığımda maximum garfikte sorunsuz oynayabildim ama dediğim gibi sesi kuramadığım için şuanda vista kullanıyorum.ama tabi sorunsuz çatır çatır oynadığım oyunlarda var.bi arkadaşımız sorunsuz xp kurarsa buraya driverlerini upload edecek...
    []
    5-
    Orjinalden alıntı: mehmet_d

arkadaşlar öncelikle herkese çok tesekkur ederim..guzel bilgilerinizi paylaştığınız için..bende bir sürü problem var nerden başlıyacağım bilmiyorum aslındailk olarak belki 50. defa dile getirilmesine rağmen daha henüz xp yi butun driverlarıyla kuran bir arkadaşımızdan driverların uploadunu goremedik...onu sabırsızlıkla bekliyoruz..ikinci olarak ben harddiski ikiye ayırdım ve diğer kısmınada xpyi kurayım dedim(belki driverlarını biri upload ederde yuklerim diye)ancak kurduktan sonra açılışta vistaya geçiş yapamıyorum hep xp çıkıyo karşıma istediğim zaman nasıl geçebilirim vistaya...3. olarakta ben bu a100-599 un wireless ından hiç memnun değilim wireless kartı olarak çok iyi gozukmesine rağmen( ıntel pro 3945 pro abg)ancak benim ev arkadaşımdada cok eski model bi dell var wireless ozelliği 220 bg olmasına rağmen çok çok daha iyi kablosuz ağ yakalıyabiliyor ben buna bir turlu bi anlam veremiyom..toshiba servisine gittim acaba benim wireless damı bi sorun vardiye onlar yok dediler ama içimin rhata etmesi için değiştirdiler fakat yine bi değişiklik goremiyorum benim bilgisyar 3 tane kablosuz ağ yakalıyosa en eski laptoplar bile aynı noktadan çok daha fazla kablosuz ağ yakalıyo..???ilgilenen arkadaşlara cok tesekkur ederim..herkese sorunsuzca kullanabileceği bi bilgisayar dilerim
    6-
    Orjinalden alıntı: theosekmekhanes

bu 599'un wirelessında muhakkak bir problem var, modemin yanı da dahil olmak üzere hiçbir yerden full çekmiyor ki eski dandik datronum ve bir çok laptop aynı modem ile full çekiyordu. okuduğum kadarıyla başka 599'larda da aynı problem var, bunu da laptopun eksi hanesine yazıyorum.

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

TOSHİBA A100-599 SORUNLARI
    1-WİRELESİ BİRAZ UĞRAŞTIRIYOR
    2-HDD TIKIRTI SESİ

7-
    Orjinalden alıntı: Knightcop

Vista kullanırken aynı şeye ben de dikkat etmiştim. Hiç bir zaman tam sinyal almıyorumuş gibi gösteriyordu. Daha sonra hatta bir de wireless sinyal kalitesini gösteren bi gadget indirmiştim, onda da sinyal, modemin yanına gittiğimde hep %60ı gösteriyordu, bi iki kere %90a vurmuştu. Ancak şimdi XP'de bakıyorum ve yan odada olmama rağmen sinyal kalitesi "Mükemmel"i gösteriyor. Bence bu Vista ile ilgili birşey gibi geldi.

Orjinalden alıntı: theosekmekhanes

bu 599'un wirelessında muhakkak bir problem var, modemin yanı da dahil olmak üzere hiçbir yerden full çekmiyor ki eski dandik datronum ve bir çok laptop aynı modem ile full çekiyordu. okuduğum kadarıyla başka 599'larda da aynı problem var, bunu da laptopun eksi hanesine yazıyorum.
    8-

merhaba arkadaşlar!
    bende 7 martta vatan bilgisayardan A100-599 aldım..bilgisayar hakkında izlenimlerini belirtmek isterim..
    öncelikle bilgisayardan genel olarak memnunum..ekran kalitesi çok iyi.performans beklentilerimi karşıladı.
    ancak bi kaç şeyden bahsedeceğim.
    1)benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor..çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor..bu durum sizdede varmı?ve bu durum problem yaratırmı?vatan bilgisayara gittim A100-847 ye baktım bu açıklık ve ledler gözükmüyor.
    2)Fanın içerisinden hafif bir ses geliyor.Eğer labtabın yanında müziği hafif kısık sesle dinliyorsanız bu sesi duyuyorsunuz.bu durum sizdede varmı?
    3)Son olarak 2 gün önce bilgisayarı çalıştırdım bir süre sonra çalışır vaziyette ekran kapağını kapattım.(dolayısıyla bilgisayar uyku moduna girdi).2-3 dk sonra ekran kapağını tekrar kaldırdım bilgisayar uyku modundan çıkıp çalışmaya başladı fakat ekranın ledleri yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmedi.(siyah ekran yani).sonrasında tekrar kapağı kapattım ve açtım.bu sefer ekranın ledleride yanmıyor ama bilgisayar çalışıyordu..son çare olarak açma/kapama düğmesine uzunca basarak bilgisayarı kapattım.Sonra bilgisayarı tekrar açtım bu sefer ekran normal şekilde açıldı..tekrar ekran kapağını kapattım ve açtım..ekran beklediğim gibi normal şekilde açıldı..MERAK ETTİĞİM bu durum normalmi?

Senin yaşadığın benzer durumları ben de yaşadım;

1. ekranın arkası cok yumusak geldi bana da bastırınca sanki bağırsakları cıkacakmış gibi geliyordu. ilk başta kapak açarken ve kapatırken ürküyordum ama alıştım sonuçta böyle bir tasarım yapmışlar. Ne kadar dayanıklı olur bilmiyorum.

2. ses konusunda dvd rom devreye girince birazdan ucacakmış gibi geliyordu bana da.

3. en cok rastladığım problemim; COD2 oynarken kilitlenmesi idi. Ekran donuyor ve hiç bir müdahale edemiyorsun. aynı şey bir iki defa uyku modundan sonra bilgisayarı açmaya calışırken başıma geldi. sanki bil donmuş ve monitor de açılmıyor, bilg tepki vermiyor gibi. basılı tutarak kapatabiliyorsun.

Ben bu prooblemi kafaya taktım ve üstüne gittim. VATAN a götürdüm. 1 gün boyunca baktılar. artık ne yaptıklarını anlamadım ama sanırım pek incelemediler. biz 5 saaat oyun oynadık hiç birşey olmadı dediler. Ben de doğru servise gittim. 4 gün serviste kaldı. Neyse servisten ekran kartı bozuktur raporu alıp vatana gittim ve bağıra çağra bu bilg geri vermek istiyorum dedim. Sonunda bilg geri verdim.

Belki bi teknik servise götürürsen iyi olabilir. Vatana götürme çünkü çok kıllık yapıyorlar. şurası çizik burası şöyle deyip senin sinirlerini bozuyorlar ve bir direnç yaşıyorsun. Yılma eğer bi problemnin varsa ortaya çıkart. Ayrıca 30 gün içerisinde geriye verme hakkın var!

9-
    Orjinalden alıntı: cakirforum

selam arkadaşlar, bende aranıza 3 nisan gunu katıldım. Almamda yazılarınızın buyuk katkısı oldu [:'(] bundan dolayı hepinize teşekkur ederim. Yanlız benim aldığım laptop ın kasasın da ekranın ustunde arkadaki usb bağlantıları ile aynı hizada, kabarma varmış yani ben bunu aldıktan sonra fark ettim aldığım yerle temasa geçip bunu belirttiğimde beni servise yonlendirdiler ve ürünüme ayıplı damgası vuruldu tekrar yenisi ile değiştirdim ve aldığımda ona dikkatlice baktım ve aynı sorunun onda da olduğunu farkettim sonra oradan bana araştırma için sure talebi geldi ben de kırmadım tabi. Neyse araştırmanın neticesinde butun a100-599 ların boyle oldugu soylendi
    Peki ben de bu durumda bu foruma bunu sormak istiyorum [sm=s16.gif] öyle mi ?

şişlik çok belirgin değil iyi bakıldığında fark ediliyor elinizin ayarı iyi ise elinizi gezdirdiğinizde de fark ediliyor. tam yerini fotografla gostermek isterim ama suan teknik yetersizlikten dolayı koyamıyorum, umarım akşama yetiştirirebilirim.
    10-
    Orjinalden alıntı: fatihkolbasi

Merhaba,

A100-599'u buradan edindiğim bilgiler ışığında satın aldım ve şu ana kadar herhangi bir sürprizle karşılaşmadan yaklaşık 10 gündür makineyi kullanıyordum. Nokia PC Suite ile bluetooth bağlantısı problemi yaşadım, onu da yukarıda kuduğum bir mesajda wireless'ı kapatarak deneyince çalıştı. Ayrıca bir kaç gündür, wireless ile ilgili bir problem var, makineyi komple kapatıp açtığımda, hibernate'den geri açtığımda veya sleep moddan açtığımda wireless'a otomatik olarak bağlanamıyor alet, bakıyorum hiç bir wireless bağlantıyı görmüyor o sırada. Sağdaki wireless network anahtarını kapatıp açtığımda hemen bağlanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Driver'ları güncellemeye çalıştım ancak yüklü olan en güncel olduğu için sanırım güncellemede başarılı olamasam da mevcut driverları kaldırıp yeniden yüklediğim ama herhangi bir değişiklik olmadı durumda. Benzer bir problem yaşayan oldu mu? Ne tavsiye ederisiniz?

Teşekkür ederim.
    11-

Orjinalden alıntı: cyddaa

ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYARI ALALI İKİ GÜN OLDU AMA SANIRIM BİR SORUNUM VAR. BİLGİSAYARIN DİSK GÖSTERGESİNİN IŞIĞI YANIP YANIP SÖNÜYOR VE KULAĞIMI TIRMALAYAN BİR CIZIRTI SESİ DUYULUYOR VE BU SES HİÇ GİTMİYOR.İLK ALDIĞIMDA ÖNEMSEMEMİŞTİM AMA RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADIM. AYNI SES SİZDEN DE GELİYORM U? ALDIĞIMDAN BERİ BÖYLE . BİR SORUN VARSA NEDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR? sİZCE DEĞİŞTİRMELİ MİYİM?? LÜTFEN YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNECEĞİM...
    bendede benzer bi durum var.yalnız bu ses fan çalıştığı vakit geliyor(yani fandan geliyor) ve seninde dediğin gibi bir süre sonra insana rahatsızlık veriyor.ben bu durum ve ekran plastikleri ile ekran camı arasındaki açıklık için servise gittim.bana bilgisayarı getirmemi söylediler.ancak en az 15-20 gün bilgisyar bizde kalır dediler.açıkçası bilgisayar şu anda çok lazım bana..işlerimi hallettikten sonra tekrar götüreceğim..
    12-
    Orjinalden alıntı: partigiano

arkadaslar selamlar
    ben de yeni bir a100-599 kullanicisiyim.

urunde kafama cok takilmasa da (ortada falan da degil kenarda sayilir) tek olu pixel var, aydinlik.

dedigim gibi benim icin onemli problem degil, henuz urunu aldigim vatan'la konusmadim ama yaptigim ilk istihbaratta kesinlikle urun degisimine yanasmadiklari.

makineden memnunum. fakat esas kafama takilan sey hard disk'in asiri mi calistigi? tikirtisi biraz fazla geldi bana ki ilk kez laptop kullaniyorum bunu da unutmadan ekliyeyim. belki bana oyle geliyordur fakat sanki biraz fazla calisiyor gibi arada da sanki kucuk kapakciklar acilir ya o tip bazi sesler de aliyorum makineden.

sizce bu normal mi? ben ilk kez kullandigim icin mi cok gozume batti bu sesler (oldukca sessiz bir yerde de kullandigimi belirteyim).

cok fazla toshiba programi da calisiyor, calisma processi cok fazla-yuksek. programlar nedeniyle ve surekli birseyler yapiyor sanirim bu processler. toshiba programlarindan kurtulmak rahatlama yaratir mi?
    cevap verecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler.
    13-
    Orjinalden alıntı: A100-599

Orjinalden alıntı: realistspary

arkadaslar selamlar
    ben de yeni bir a100-599 kullanicisiyim.

urunde kafama cok takilmasa da (ortada falan da degil kenarda sayilir) tek olu pixel var, aydinlik.

dedigim gibi benim icin onemli problem degil, henuz urunu aldigim vatan'la konusmadim ama yaptigim ilk istihbaratta kesinlikle urun degisimine yanasmadiklari.

makineden memnunum. fakat esas kafama takilan sey hard disk'in asiri mi calistigi? tikirtisi biraz fazla geldi bana ki ilk kez laptop kullaniyorum bunu da unutmadan ekliyeyim. belki bana oyle geliyordur fakat sanki biraz fazla calisiyor gibi arada da sanki kucuk kapakciklar acilir ya o tip bazi sesler de aliyorum makineden.

sizce bu normal mi? ben ilk kez kullandigim icin mi cok gozume batti bu sesler (oldukca sessiz bir yerde de kullandigimi belirteyim).

cok fazla toshiba programi da calisiyor, calisma processi cok fazla-yuksek. programlar nedeniyle ve surekli birseyler yapiyor sanirim bu processler. toshiba programlarindan kurtulmak rahatlama yaratir mi?
    cevap verecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler.
    hocam ürünü hangi vatan bilgisayar şubesinden aldığınızı öğrenebilir myim?
    bir de fiyat olarak ne kadara aldınız?
    vatan bilgisayardan ürünü aldıktan sonra orada kontrol edebiliyor muyuz?

cevaplarsanız sevinirim...[:'(]
    Bostanci vatan'dan alindi hocam.
    1499$+kdv

evet konustum bugun 3 ve daha fazla olu pixel icin servis durumu oldugunu soyluyorlar.
    kurulum yaparken kontrol edebilir misiniz bilmiyorum, orada sormak lazim..

sorumu tekrarlayayim bende arkadaslar.
    hard disk sesi, tikirtisi normalde yogun mudur ve fan sık sık devreye girer mi?
    bazen kisa araliklarla devreye girip cikiyor fan 10-15 saniye arayla.

ve arada hd'ten gelen kapakcik acilmasi gibi sesler.
    ilk kez surekli laptop kullaniyorum. bana mi oyle geliyor daha once alisik olmadigimdan yoksa? normal midir?
    makinenin calismasinda hicbir problem yok, ne bir kilitlenme ne donma vs.
    performansi da iyi.
    aklimi kurcalayan tek bu bahsettigim.[]
    O tıkırtı normal.Yani bu modelde genel bir durum.Sesi kesmenin en temel yolu defrag yapmaktan geçer.İşletim sistemi yeni kurulduğu zaman dosyalar ve program parçacıkları hard disk içinde darmadağın olur.Sistemde her seferinde bunları bulmak için hard diski fazladan taramak zorunda kalır.O yüzden normalde 2 saniye sürmesi gereken tıkırtı,pc aradığını bulana kadar sürer.

Ben 1 senedir Q&Q defrag kullanıyorum.Program 30 günlük deneme sürümüdür.ama şunu söyleyim,sadece 1 sefer defrag yapsanız bile bu yetiyor.Yani devamlı kullanacağınız bir şey değil.Bu dediğim programo google da arattırıp bulun ve indirin,program açılınca diskinizdeki bölümleri tek tek "copmlete defrag" seçeneğiyle bir güzel defrag yapın .Bu işlemler yapıldıktan sonra göreceksinizki o duyduğunuz tıkırtı sesleri sadece bilgisayar açıldıktan sonraki 2 dakika içinde duyuluyor ve sonrada başka duyulmayacak.(Bilgisayar açıldıktan sonraki 2 dakika duymanızın sebebide açılışta birden bire açılan ve arka planda çalışan programlardır,pc bunları tamamen açtıktan sonra ses kesilir ve siz birdahaki açılışa kadar o tıkırtıları duymasınız).

Ben her formattan sonra tüm programlarımı yükledikten sonra temiz bir defrag yaparım,sizede tavsiye ederim,bana göre piyasadaki en güzel defrag programıdır.

Kolay gelsin.
    14-
    Orjinalden alıntı: asilrap

arkadaşlar 10 nisandan beri A100-599 kullanmaktayım. ama wireless ile internete bağlanaıyorum birtürlü ilk gün bağlanabildim sonra sorun çıkarttı bağlanmıyo hiç onun bilindik bi ayarı var mıdır? birde pili gerçekten çok çabuk bitiyor ortalama 1,5 saat [sm=s19.gif] son olara kbu bilgisayar uzun süre işimizi görür mü arkadaşlar? AutoCad,Photoshop gibi programları rahat çalıştırı mı yoksa modifiye etmeli mi biraz?[]

ek olaraktan GOLD dan aldım laptopu ve bana çok dandik bi toshiba çantaı verdiler sapı felan ipli ALLAH SENİ KAHRETMESİN HEMİ GOLD! dünyanın parasını ver en iyisidir diye al çantasına bak paspal paspal nası çıkıcam ben onunla milletin içine [8|][sm=s17.gif]
    15-
    Orjinalden alıntı: sametsa

Wireless bağlantı sorunu yaşıyanların dikkatine.
    Bende de a100-003 var.yaklaşık 20 gün önce almıştım.fakat ben de eve geldiğimde çok rahat bir şekilde wireless'a bağlanmayı hedeflerken sorunlar başlamıştı.Bağlanıp-kopmalar, sadece yerel bağlantılar birkaç günümü aldı herşeyi denemem.Microsoft'u aradım Vistadan kaynaklandığını düşünerek.Internette araştırmadığım yer kalmadı, Wireless chipsetinin son driver'ını yükledim.Yani herşeyi denedim fakat hiçbirşey olmadı.Bu soruna üretici firmalar vistadan kaynaklanıyor diyorlar, microsoft donanım hatası diyor.Fakat sorun hepsinde kaynaklanıyor.Vista wireless kalitesi her zaman 60 (iyi) olarak gösteriliyor.Ancak toshiba arayüzünden gerçek kaliteyi görebiliyorsun.Fakat Wireless ile hibir şekilde internete bağlanamıyorsan veya bağlansanda kısa zaman sonra kopuyorsan bunun tek sebebi donanımsal hata.internette araştırırsanız aynı chipseti kullanan bazı modellerde aynı sorunun çıktığını görebilirseniz.Ben 3. günde vatandan eskisini verip yenisini aldım.Gerçi anında değişim kararının çıkması ve verdiğim makinada toshiba yazısı üstünde jelatin olmayışı beni düşündürdü.
    Ayrıca vista için bir güncelleştirme paketinin yolda olduğunu duydu wireless arayüzündeki hatalar yüzünden.
    16-
    Orjinalden alıntı: arche

wiriess konusunda yalnız olmadığımı bilmek bile beni rahatlattı...
    peki bu dediğiniz gibi bi hatadan kaynaklanıyorsa vatan bilgisayara geri götürsem nasıl karşılanırım.
    call centerdaki bayan pek olumlu konuşmamıştı da...
    17-
    Orjinalden alıntı: halilb

arkadaşlar üç gün önce bende TOSHİBA A100-599 aldım ancak kaplosuz internete bir türlü bağlanamadım ayrıca vistaya uyumlu wap cam de bulamadım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz teşekkürler
    18-
    Orjinalden alıntı: ustavolkan

evet bende de wireless sorunu war wpa ya bağlanmıyor genelde arada sırada kafasına eserse bağlanıyor ama web şifrelemesi yapınca hiç sorun yaşamadım bencede yazılım kaynaklı bir sorun en yakın zamanda gerekli yama yı çıkartırlar inşallah
    19-
    Orjinalden alıntı: faruk32

benim hard disk çalıştığnda cıgır cıgır diye garip sesler çıkarıyor.ses fazla değil ama mide bulandırıyor.dandik hp 4398 den bile böyle bir ses gelmezken bu makineden gelmesi beni gerçekten üzüyor.vistanın kendi defrag programı ile defrag da yaptım fakat ses hala devam ediyor.eğer bu olay genelde olan bir şey ise sorun değil o kadar kusur kadı kızında da olur denip sineye çekilir ama sadece benim makinede ise işim zor demektir.makineyi alalı 2 gün oldu.recovery yapmanın faydası olabilir mi acaba?saygılarımla...

New Member
    Katılım tarihi
    23.04.2007
    Nereden
    istanbul

Benim etrafımda genellikle HP ve Sony kullanılıyor, Hp'ler sağlam görünse de bir arkadaşımdaki bir modeli resmen dökülüyor, ne speakerdan ses geliyor ne de ekrarn tam dik durabiliyor, hatta touchpad de sorunlu... Sonylerde ise ekranın oynaması ile cızırdayan speaker sorunu falan var. Bir arkadaşımda da aidata var ama ona hiç girmek istemiyorum

New Member
    Katılım tarihi
    22.05.2007

arkadaşlar daha önce başlık altında yaşadığım sorunu belirtmiştim fakat hiç kimse en ufak bir şey yamamış.Sorunumu burada tekrar belirtmek istedim.
    elimde hp compaq nx 6310 vardı.hın bazı tekno ritimleri çok olan parçaları(mesela linkin park,kurban,şebnem ferah) son ses açıp bi işlem yapmaya kalktığım zaman makina kilitlendi. ben makinayı mecburen kapatmak zorunda kaldım.aynı olay 3-4 defa daha başıma geldi ve en sonunda disk arızası verdi.makinayı garantiye gönderdim ve yapılmış şekilde geldi. aynı sorunu bi kaç kere daha tekrarladı.sonra ürün yenisiyle değiştirildi.aynı sorun ondada çıktı. sonra ürün hp compaq nx7300 ile değiştirildi.makina dün elime geçti bugün bi deneyeyim dedim oda aynısını yaptı. Bana yardımcı olabilirmisiniz? veya dedğim şekilde bi test yapıp bana bilgi verebilrmisiniz

New Member
    Katılım tarihi
    21.04.2007

asus f3wf sorun

Aynı konuyu yanlışlıkla bu konuyu görmeden forumda açmışım kusura bakmayın.
    Forumda bu notebooklarla ilgili mavi ekran probleminden bahsedilmişti.Ama bunun nasıl bir sorun olduğunu bilmiyordum.Ancak yeni almama rağmen bazen açılışta, bazende lcd ekranı ileri geri oynattığımda sol tarafta şerit olarak mavi bir bölüm ve diğer tarafta desktop kaymış olarak beliriyor sonra lcd ekranı hareket ettirdiğimde sorun kalmıyor, kilitlenme reset atma ihtiyacı olmuyor.Bu 1 hafta içinde sadece 2 kez oldu.Ama bu sorun şimdilik çok ender oldu ve bunun dışında bir sorun yok.Servisi aradım data kablolarında sorun var değişmeli dedi.Kullanmaya devam ederseniz arıza ilerler ekran iyice kötü bir hale gelir dediler ama sadece bir iki tanımlamayla nasıl teşhis koydular anlayamadım.Bu aşamadan sonra düşünmeye başladım aleti gönder 15 gün bekle, kargo ücretleri vs...
    Sorum şu olacak bu sorunu yaşayan veya tecrübeli arkadaşlar bana ne yapmam gerektiğini söylerlerse memnun olurum.Ben şimdilik aleti göndermeyip bir süre daha kullanmayı düşünüyorum.

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

bende toshiba a200-1bp aldım .
    görünen sorunlar genel toshiba sorunları
    1-çok ısınıyor
    2-gürültülü
    3-toucpad kitliyor.

New Member
    Katılım tarihi
    20.08.2004
    Nereden
    kütahya

Ynt: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

PACKARD BELL W7066 SORUNLARI

1- wireless çekim gücü
    2- sesli çalışan dvd-rom
    3- klavyedeki boşluktan kaynaklanan cızırtı
    4- kasada çizilme
    5- ağırlık

1- wireless kartına bakıldığında aux anten çıkışı boş. yani lcd panelin arkasına bağlanması gereken kablolardan birisi yok. buda çekim kalitesini azaltıyor. fakat packard bellin sitesinden yamayı indirdiğinizde sorun çözülebiliyor

2- dvd-rom kapağında boşluk olduğundan dvd yada cd çalıştırırken ses yapabiliyor. buraya bir kağıt sıkıştırdığınızda sorun tamamen hallolabiliyor.

3- bilgisayarda olan çok güçlü hoparlörler ve subwoofer bas sesleri çıkartırken kasayı biraz titretiyor. buda klavyedeki boşluklardan kaynaklanıyor. klavyeye herhangi bir kağıt sıkıştırırsanız bu sorunda hallediliyor. ama belirtmekte fayda var bu makinadan çok kaliteli ses alabiliyorsunuz.

4- kasası parlak bir malzemeden yapıldığından kolayca çizilebiliyor. makinayi silerken yumuşak bir bez kullanmak mecburi.

5- 17" bir makine olduğundan baya ağır olabiliyor. taşımak için üretildiği söylenemez. daha çok evde oyun oynamak için tasarlanmış.

ben makinadan genelde memnunum. kasanın alt tarafında çok büyük bir fanı var. makinayı çok zorladığımızda ancak sesini duyabiliyoruz.

bilgisayara kararlılık testi yaptığınızda cpu throttle dediğimiz yavaşlatma hiç bir zaman olmuyor. yani sistem saatlerce aynı ısıda kalarak hiç yavaşlatmaya ihtiyaç duymuyor.

özellikle nfs most wanted gibi sistemi kastıran oyunlarda gayet başarılı bir perfomansa sahip. ama ram takviyesi olmadan biraz sorun yaşabilirsiniz.

ekran kalitesi çok iyi. bundan daha parlak bir ekranı ancak vaiolarda görebilirsiniz.

+ Cevap Yaz
Sayfa 3, toplam 4
İlkİlk 1 2 3 4 SonSon