+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 4
1 2 3 4 SonSon
Results 1 to 15 of 59

NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Notebook forumunda NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! başlıklı konu tartışılıyor; bu yazının özü markanın önemi üzereine bunun için bende hangi markada hangi sorunlar var kullanıcı yorumlarını kullanarak biraraya getirmeye çalıştım ...

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

bu yazının özü markanın önemi üzereine
    bunun için bende hangi markada hangi sorunlar var kullanıcı yorumlarını kullanarak biraraya getirmeye çalıştım
    bu sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi düşünmeden notebook almamak ve onada dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum

TEKNODAN ALINTIDIR
    Ben size nacizane bol notebook kullanmış ve kullananları görmüş biri olarak şunları söyliyeyim;

Notebook denilen alet; genellikle alındığı gibi kullanılan, özellikle ekran kartı gibi bazı donanım parçaları zaman içinde değiştirilemeyen, değiştirilebilir olanların fiyatları oldukça yüksek olan, taşınır olması dolayısı ile sarsıntı ve çarpmalara karşı dayanıklığının önemli olduğu bir üründür.

İnsanlar "kağıt üzerindeki" teknik değerlere bakarak seçim yapma eğilimindedir, çünkü en kolay erişilen bilgi budur, ancak bu kolay elde edilen teknik bilgi notebook hakkında herşeyi size anlatmaz. Notebook gibi bir üründe sadece kağıt üzerinde olan teknik özelliklere bakarak bir tercih yapmak yanıltıcı veya ileride üzücü olabilir. Kağıt üzerindeki teknik özellikler insanları en fazla yanıltan husustur aslında. Notebook'un sağlamlığı ve kalitesi genellikle kağıt üzerinde yeralmaz. Notebook gibi bir kere alınacak bir ürünün; LCD panel, pil, klavye, ekran kartı, LAN, wireless, USB ve anakart gibi önemli bir çok orjinal parçaları için üretici firmaya veya onun temsilcisine bağlı kalıyor olmak firma seçimi anlamında da önemlidir. Öyle notebooklar vardır ki, en ufak ve başlarda önemsiz gelen ve sıklıkla arızalanması olası bir parçasının fiyatı astronomik olabilmektedir. Yine, destek alacağınız firmanın müşteri memnuniyetindeki başarısı ve yedek parçaların fiyatı gözönüne alınması gereken ve yine kağıt üzerinde göremeyeceğiniz kritik bilgilerdir. Notebookların birçok yedek parçasını daha ucuz olanlardan seçerek değiştirme şansınız olmayacağını ve tek bir yere bağlı kalacağınızı ve genellikle yetkili teknik servisini kullanmak zorunda kalacağınızı da gözönüne almalısınız.

Kağıt üzerinde göremeyeceğiniz diğer bir konuda, notebook'un mühendisliği ve işçilik kalitesidir. Anakart her notebookta farklıdır. Anakart üzerinde kullanılan işlemci ve bellek aynı olsa da, diğer kritik elektronik ekipman her notebookta aynı kalitede ve tasarım olarak da aynı mühendislik başarısına sahip olmayacaktır. Sadece işlemci ve bellek olarak benzer olduklarını düşünerek, aynı kalitede ve performansta olacağını düşünmemelisiniz. Yine öyle notebooklar vardır ki, kağıt üzerinde iddialı görünse de kullanımda kilitlenme, aşırı ısınma, çabuk pil tüketimi veya diğer donanımlarda (ekran kartı, wireless, USB v.b. gibi) yaşanan sorunları gibi ciddi genel stabilite ve kalite sorunları yaşanmaktadır. Tasarım ve kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir. Ucuz notebookların kasaları genellikle kalite olarak düşük ve tasarım olarak zayıftır. Ekranı açılıp kapatıldığından yine ekran menteşe ve yay sistemi bile önemli olmaktadır. Ucuz ama kalite olarak düşük notebooklarda; kasalarda ve özellikle LCD panelin olduğu kapakta çatlama ve kırılmalar, kapağı tutan menteşelerin ve yayların bozulması, klavyenin kısa zamanda tutukluk yapması veya tuşların basmaması "sıklıkla" rastlanan sorunlardır. Bunlar önemli sorunlardır, çünkü en basitinden kapağındaki tek bir yay için 50-60$ artı servis ücreti istediklerinde bunu daha iyi anlarsınız. Ya da klavyeyi tamir edemeyeceklerini ve komple değiştirmek gerektiğini ve bunun da 75-100$ artı servis ücretine mâl olacaklarını söylediklerinde, aslında pahallı bir ürün kullandığınızı ve alırken notebook'un kalitesinin, yedek parça fiyatlarının ve teknik servisinin ne kadar önemli olduğunu biraz geç kalmış olsanız da farkedersiniz. Ucuz etin yahnisi diye düşünmeye başlarsınız.

Kıssadan hisse; sadece kağıt üzerindeki teknik özelliklere bakarak notebook seçmek bence büyük bir hatadır.

Notebook seçimi yaparken, sadece kararınızın üçte birini teknik özellikler oluşturmalı, daha ağırlıklı olarak notebook'un sağlamlığı, kalitesi, teknik servisi, müşteri memnuniyeti, yedek parça ve aksesuar fiyatları gibi unsurlara daha çok dikkat etmelisiniz. Teknik özellikleri süper bir notebook almak yerine genel anlamda kalitesi süper bir notebook almak her zaman daha evliyadır. Elbette, objektif ve tarafsız kullanıcı yorumlarınında, seçimi belirlerken gözönüne alınması çok faydalı olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla...

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

ASUS F3JC...................forumda en çok sorunla karşılaşılan cihaz görünümünde

1.SORUN.....................MAVİ EKRAN
    2.SORUN.....................KASA VE TUŞ
    3.SORUN.....................PARAZİT SESİ
    4.SORUN.....................KULAKLIK TAKILIYKEN DAHİLİ HOPARLÖRDEN SES GELMESİ.

1..............
    Orjinalden alıntı: kenya64

Makina gayet güzel çalışıyor, problem sürekli değil.

Ama normal çalışırken kilitleniyor ve mavi ekrana düşüyor. Günde 1-2 defa oluyor.

2................
    Orjinalden alıntı: HeaDHunteR

evet ya zaten ses te problemli demistim ya resette calısmıyo [8|]

3................
    Orjinalden alıntı: shadowboss

Orjinalden alıntı: HeaDHunteR

Orjinalden alıntı: kenya64

Ben de geldim arkadaşlar.

En bahtsız F3Jc sahibi olarak buradayım. Hala mavi ekranın sebebini bulmaya çalışıyorum.
    direk gondersene servise veya recovery denedinmi??bende ses olayına taktım aynı sorunu yasayan baska arklar varmı??

defalarca denedim degisen birsey yok sesin calısması icin illa kapatıp acmam gerekiyo reset atarsam gene ses yok

birde acaba hepsiburada.com a mı gondersem yoksa hızlısistem'emi yoksa bogazici'yemi yoksa anadoluda asus 'un kendi teknik servisini acmıslar camlıca da orayamı gotursem [sm=s19.gif]karar veremedim sizce napsam??

ya kenya64 birde senin diger topic teki resimleri buraya ekleyebilirmisin
    headhunter oyle bir sorun yok bende ama bugun lifeframe de sorun yaşadım kaydettiğim klibi izlerken donma oluyor ve ses kesiliyo arada. ayrıca mediaplayerda müzik dinlerken yaklaşık 20-30 saniyede bir ses kesilip geliyo bunun nedeni n olabilir. daha bilgisayara hiç codec filan yuklemedim ekstra progamda...... codecten olabilirmi..

4............................-
    Orjinalden alıntı: zovet

Arkadaşlar f3jc nin boyası çok dandik.Kasayı kapattığınız zaman alt tarafa oturan iki tane takozun kasaya izi çıktı.Oralara sticker yapıştırdım.kasanın üzerindeki yapıştırmalarında amacı o olsa gerek çünkü tam elinizin altına geliyor.Bu da demek oluyorki asus firması da boyanın dandik olduğunu biliyor ve elimizi koyduğumuz yerdeki boyalar açılmasın diye yapıştırmalar koymuş.Tavsiyem oyun oynayan arkadaşlar için harici klavye almalarıdır.
    5....................................
    Orjinalden alıntı: oguzselbesoglu

evt benimkindede sölediğin yerden itibaren ses kesiliyor herhalde hepsinde var bu sorun neyse inşallah bişi olmaz cd okurken kopya cdlerde zorlanıyor daha doğrusu birazda çizik var ama hp daha hızlı okuyor bu asuslarda çizik veya kopyayı zor okuma gibi bi sorun varmı.
    bil. yeni aldıysan görev çubuğundaki gereksiz şeyleri kaldır ve nortonuda kullanma bence çok kasıyo

6...................................
    Orjinalden alıntı: andan44

oguzselbesoglu:
    Evet parazit sesi var.Ama bilgisayar açılırken sürekli gelmiyor.Sadece en sağdaki etkinlik göstergesi ışığı yanınca parazit sesi geliyor.

7...............................
    Orjinalden alıntı: oguzselbesoglu

arkadaşlar bende yeni aldım asusumu fakat size bi sorum olucak klavyenin capslock tuşu yakınlarındaki tuşlardan diğerlerinden biraz farklı ses geliyor değiştirmem gerekirmi sizce ve bide cdleri biraz sesli okuyo asusun normal sesimi bu arkadaşımın hp bilgisayarı daha sessiz.
    bilgi verirseniz çok sevnirim

8.............................
    Orjinalden alıntı: komplocu

asus maalesef benim için ölü çok kaliteli ve çok uygunda olsa ölü sebebi Türkiye ye getirenler Yani teknik servis 1 sene çektim ama sonunda kurtuldum asla asus almam sebebi ise teknik servis leri dir.
    9...................................
    Orjinalden alıntı: compenglion

Arkadaşlar laptopu sessizlik için aldım ama klavyede s-d-f harflerinin olduğu yerden beyin zonglamasına benzeyen zzz diye hafif bi ses geliyor acaba sadece bendemi oluyor yoksa butun laptoplarda böylemi bu.Kulağım hep o sese gidiyor kafayı yiycem
    10................................
    Orjinalden alıntı: iborion

Orjinalden alıntı: compenglion

Arkadaşlar laptopu sessizlik için aldım ama klavyede s-d-f harflerinin olduğu yerden beyin zonglamasına benzeyen zzz diye hafif bi ses geliyor acaba sadece bendemi oluyor yoksa butun laptoplarda böylemi bu.Kulağım hep o sese gidiyor kafayı yiycem

sanırım hard diskten gelen sesten bahsediyorsun.bende de normal işlem cızırtısının haricinde farklı bir karakterde bir ses daha geliyor hafif daha belirgin hafif bir sürtünme ya da yay sesi gibi tam tanımlayamadığım bir ses.normal olup olmadığı hakkında şüphelerim var.çok yüksek olmamasına karşın biraz sinir bozucu.genelde hdd işigıyla birlikte olmasına rağmen işik yanmadan da olduğu oluyor.bilgisayar kapanırken son anda da bu ses geliyor.bilmiyorum yani anlamadım ben de...
    11........................................
    Orjinalden alıntı: marsilya

ya arkadaşlar ilginçtir bu mavi ekran ben de şimdiye kadar bi kere oldu. yaklaşık iki haftadır kullanmaktayım. o da sadece mplab programını kurduğumda. sonra recovery yapıp tekrar kurdum tekrar aynı sorun oldu. ben artık mplab ı değil arkadaşın cd sinden programın kendi sitesinden dahi yüklemeye korkuyorum. ama başka hiçbir programda karşılaşmadım. galiba ona özel. işletim sistemi dosyalarıı silmiş. nfs yi kuran arkadaşta ya da kenya 64 te de benzer bi durum olduğunu tahmin ediyorum. mplab ı iki kere denedikten sonra olmayınca makine yine eski canavar hiliyle gidiyor. ben de o anı düşünmemeye ve sorun etmemeye çalışıyorum...
    12...................................
    Orjinalden alıntı: bugattix

mavi ekran olayı bendede oluyor. simdiye kadar 2 kere basıma geldi, wireless internete girerken oldu 2side. kitlenip kaldı makina anca pili sokerek restart yapabildim. sebebi nedir acaba, ilginc bi durum...

13..................................
    Orjinalden alıntı: kinqberq

Dediğim gibi C'yi FAT32 den NTFS ye çevirince açılış baya yavaşladı.Yaklaşık 30 sn siyah ekran çıkıyor.Önce siyah ekran 2-3 sn olurdu.Masa üstü ancak 1 dakikada açılıyor.Tam çalışır hale ise 1,5 dakikada başlıyor.Sizin ilk açılışlar nasıl? Recovery yapsam düzelir mi?

aynı sorunu ben de yasıyorum..eskiden baya hızlı windowsa gırıyordu fakat şuan dedın gıbı 1.5dakkayı buluyor.Fn tusları ile sorunum olmustu..recovery yaptım dah asonra ntfs ye cevirdim boyle bır sorunumuz var..Nasıl çözeriz acaba?

14.................................
    Orjinalden alıntı: redon

sayfayı okuyup karar verecekleri de kıllandırmak istemem ben sese karşı biraz duyarlıyım da, benim görüşlerimi fazla dikkate almasınlar(ben aşırı hassasiyetlik gösteriyorum sanırım fakat elimde değil beni rahatsız ediyor)...
    15............................
    Orjinalden alıntı: imperio

Asus'un F3J serisinde kısa süre sonra kulaklık çıkışı takılı iken dahili hoporlörlerin sesinin kesilmemesi yani hem dahili hem kulaklık çıkışından ses alımı sorunu ortaya çıkmakta.Henüz yazılımsal veya donanımsal bir sorun olup olmadığı konusunda bir bilgi mevcut değil.

Konu ile ilgili adresler:
    ASUSTeK Computer Inc.-Forum-
    Audio output problem - Notebook Forums and Laptop Discussion
    Asus F3Ja speakers suddenly won't mute when I plug in my headphones - Notebook Forums and Laptop Discussion
    16............................

Asusu aldığıma bin pişman oldum,sürekli aksilikler çıkıyor.Donanim olarak iyi ama bir çok sorunum çıktı.ilk aldığımda asusta klavyede sorun vardı.
    Onu değiştirdim.şimdiki iyidi.Bununda HD C fat32 D ise NTFS idi.Masa üstündeki NTFS converter ile C yi NTFS yaptım.Ama bilgisayar ve açılış yavaşladı.İstanbul servisle görüştüm en iyisi format atarak NTFS yapmak dedi.İkinci yol olarakta Cd den recovery yap ama recoveyde tekrar fat 32 sonra Onu tekrar NTFS yapman gerekiyor dedi.Bu uzun ve tekrar yavaşlama olma ihtimali vardı.Servise götürdüm temiz bir format atın dedim.tam temiz format atmamışlarn tahminimde recoveryden biçimlendirme yapmışlar.tabi tekrar fat32.Ama bilgisayar ilk aldığım gibi hızlanmıştı.Bu servise sordum format atabilirisin dedi.Asılsorun bugün çıktı. Xp pro ile C ye format attık.Ama bilgisayar açılırken home ile birlikte iki işletim sistemi varmış gibi gördü.Gerçi home edition'un içi boştu.Ama açılışta hangi işletim sistemini seçiyorsunuz demesi canımı sıktı.Sonra ayarlardan açılışta işletim sistemini sormasını engelledik.Nihayet direk xp pro ile açıldı.Bilgisayar baya hızlandı.Driver ve programları kurdum.Ne güzel sorunlar bitti demiştim.Ama windows xp pro'nun güncellemediğini gördüm iyice canım sıkıldı.windows update sayfasına kendim girdim.Güncellemedi.Daha sonra araç çubuğunda güncelleme sembolü birkaç defa çıktı ama yaamaları indirmeden hemen kayboldu.Aynı cd ile pro kurulan arkadaşlarımda güncelleme yapıyordu.Offf offf.başıma param ile bela aldım.Ne yapacağımı şaşırdım.
    Artık düzgün olsunda home razıyım.Herhangi bir home cd si le kendi ürün anahtarımı kullansam olurmu?tekrar orjinal home gibi olur mu?
    Yada recovery cdlerinden proyu silip home u tekrar yükleyebilir miyim? DERDİME BİR ÇARE

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

ASUS F3JC...................forumda en çok sorunla karşılaşılan cihaz görünümünde

1.SORUN.....................MAVİ EKRAN
    2.SORUN.....................KASA VE TUŞ
    3.SORUN.....................PARAZİT SESİ
    4.SORUN.....................KULAKLIK TAKILIYKEN DAHİLİ HOPARLÖRDEN SES GELMESİ.

17...................................
    Orjinalden alıntı: imperio

Kulaklık girişine kulaklık takılı olmasına rağmen dahili hopörlerin sesinin kesilmemesi ile ilgili olarak Asus'dan gelen yanıtta problemi bildiklerini ve notebook'u asus türkiye destek ofisine götürmemi istediler.

Dear Friend,
    Thank you for contacting ASUS Customer Service.

It will be very kind of you to mark this mail to show us your satisfaction so that we can improve our service quality with your kindly feedback.

My name is Deco and it's my pleasure to help you with your problem.

Yes I know this problem. For your convenience, could you please directly contact the local service center and ask the engineers there to do a detailed check for your laptop? The following is the service center's contact information. I suggest you call them in advance for an appointment so that you can save your precious time. Have a nice day.

Turkey

Asus Turkey
    Alemdag Caddesi
    Masaldan Is Merkezi C Blok D 1
    Kisikli / Uskudar / Istanbul
    +90216 521 46 01
    +90216 521 52 64
    18.....................................
    Orjinalden alıntı: redon

mavi ekran sorunu bende de oldu ama nedense bazı programlara karşı ... 2 program açıkçası ... gerçi ikinci de birincinin değişik versiyonuydu restart atınca mavi ekran çıktı ilkin sonra windows un açılmasına izin vermedi, sonra güenli moddan o programı kaldırınca tekrar açılmaya başladı. ben sorunun tamamen yazılımsal olduğuna inanıyorum, yeni sürücü vs. güncellemelerle giderileceğine inanıyorum.(gerçi ben 15 günde 1 kez karşılaştım şimdilik) onun dışında performans olarak çok memnunum. örnek vermek gerekirse, masaüstümde kitlenmeden birlikte çalıştırmayı başaramadığım matlab 7.0, pspice, proteus, media player, excel, visual c 6 yı aynı anda akıcı bir şekilde laptopumda kullanabiliyorum. örnek vermek açısından söyledim
    19...............................
    Orjinalden alıntı: heinkel

Ben f3jc sahibiyim bende de 2 defa mavi ekran çıktı hatta kernel hatası gibi bişeyler söylüyor. Benim birde şu problemim var dizi film izlerken bs player yada medya player hata veriyo surekli bu acaba donamınsal mı yoksa yazılımsal bir hata mı?

20.........................
    Orjinalden alıntı: Ac1DBuRN

Beyler az once dikkatlice baktim ve klavyedeki sesn nedenini buldum. Tuslarn altindaki genis alt tabakadaki bosluk bir altindaki tabakaya vurmasi nedenyle ses cikartior yani tuslardan deil tuslarin altindaki plastik plakadan gelior ses. Cozum ise suan tam olarak nasil yapabilirim bilmiorum ama o plastik tabaka ile klavye bitimi arasina birsey ile sıkıstırıp tabakanin oynamamasini saglamak. İgnenin ucunu o bosluga koyup tabakayi sıkıstırınca sesin kesildigni gorebilirsiniz
    21......................
    Orjinalden alıntı: aglarca

mavi ekran sorununun ram den kaynaklanma olasılığı çok yüksek.ben 17.11.06 tarihinde asus f3jc yi aldım 4 günde 3 defa bşıma mavi ekran sorunu geldi. bugün götürüp serviste ramlerini değiştirdim21.11.06 değiştirme olayıda aynı sıfır bir laptoptan söküp taktılar. şu an yoğun bir şekilde kullanıyorum.3d mark ile test yaptım bir hata vermedi.eğer yine bir mavi ekran çıkarsa laptobu değiştireceğim. servisten değiştirme garantisini aldım. klavyeden herhangi bir ses gelmiyor.ısınma hiç yok.fan çalışması normal.laptop alacak arkadaşlar için aklınıza yatarsa alın alınmayacak bir laptop değil.
    22........................
    Orjinalden alıntı: hasankaya

Arkadaslar öncelikle yazdıklarınızın hepsini okudugumu belirterek bir f3jc sahibi oldugumu belirteyim.
    bahsedildiği gibi mavi ekran sorunu cok sık olmamakla beraber bende de var. uzunbir süre bunu arastırdım ve tamamen windows işletim sisteminin bir hatası oldugunun kanısına vardım.
    bildiginiz gibi donanımlar işlemci ile haberlesmek için veri tolları kullanır. bizim windowsxp mizde kullanılan bu veri yollarını aynı donanımlara veriyor. mesela benim bilgisayarda ekran ile ethernet kartına IRQ16 veri yolunu vermiş.
    Bu yollardan aynı anda iki komut gelince otomatik olarak bir interrupt geliyor ve sistem kapanıyor. sebebi bu gibi ama bir çözüm bulamadım.linux kullanan arkadaslarda bu sorunun olmadıgını duydum.
    yani bence donanımsal bir sorun yok ama yazılımsal bir sorun oldugu kanaatindeyim
    iyi aksamlar arkadaslar.
    23...................
    Orjinalden alıntı: Doc Vader

SELAMLAR

MAVİ EKRAN SORUNUM VAR, BİLGİSAYARS NİCKLİ ARKADAŞ TEKNİK BİLGİLERİ SORMUŞ
    BEN 4 TANE MAVİ EKRANIN FOTOSUNU ÇEKMİŞTİM

STOP: 0x000000F4 0X00000003 0X86392DA0 0X86392F14 0X805D117A
    STOP: 0x000000F5 0X00000004 0X86395248 0X863953BC 0X805D117A
    KERNEL DATA INPAGE ERROR atapi.sys address F744C384 base at F743F000 datestamp
    KERNEL DATA INPAGE ERROR portcls.sys Address F47C6A13 base at F47AC000

BENCE BU HATA YAZILIMSAL OLAMAZ.ÇÜNKÜ TÜM F3J LER AYNI YAZILIMI KULLANIYOR.
    bu hata donanımsal olmalı ve RAM lerin hatalı olması durumunda böyle birşey ortaya çıkar diye düşünüyorum. MAVİEKRAN önceden kestirilemeyen durumlarda ortaya çıkıyor ve herhangi bir çalışan programla ilişki kurulamıyor.
    yukardaki bilgilerin de ne olduğunu bilmem ama rakamlar sanıyorum RAM lerdeki data adressleri olmalı
    anca bu kadar tahmin yürütebiliyorum

gerisi sizden gelecek yardıma kaldı
    şimdiden teşekkürler
    24.............................................
    Orjinalden alıntı: AdSeKa

bu makine iki haftadır bende ve 1 hafta once hardiskimi paylastırdım xp profumu kurdum bir kac gun sonrasında da makinede winamp acık durumdaydı ve ben arkadasımın yanına gıtmıstım 1-1.5 saat sonra odama dondugumde mavi ekranla karsılastım bu şimdiye kadar bende bir defa oldu, asus ta bu kadar cesitli mavi ekran olayı benim canımı sıktı herkeste ayrı sekilde olusması donanımsal oldugunun kanıtımıdır?
    25................................
    Orjinalden alıntı: emirvahdet

lcd sorunu asus larda oluyormuş sanırım bugün servise gittim 3 kişi ekran gitti diye geldi sevinsem mi aldım diye üzelsem mi f3jc yi...

bende geçen hafta aldım performanstan memnunum diyebilirim fakat tek bir konudan şikayetçiyim: klayve çok ama çok dandik 0 tuşana bastım tuş fırladı sora takamadım kırıldı, servise götürdüm yardım ederiz tuş gelirse dediler ama sanmam, yoksa klavye parası istiyorlar, çok saçma benim suçum sanki, sol alt taraf gevşek gacur gucur sesler gelio, içine göçüo klavye, o sorunu sölemedim bi daha götürücem servise gıcık oldum tuş takımına gerçekten, yoksa şimdilk ben de bi sorun yok lcd sorunnunu duyunca üzüldüm ama inş. başımıza gelmez bizimde böle bi sorun servislerin bekletmesi olayı da çok gıcık türkiye zaten işe yaramaz bi memleket herkes cebe nası para indirebilirimin derdinde gerçi gittiğim yerin niyeti iyi idi gel tuş düşerse elimize hallederiz dedi ama genel olarak konuştum gümrük ve ipod servisinde başıma gelenlerden söylüyorum ayrıca madem hiç birşey garanti kapsamına girmiyor neden boşuna kdv werip türkiyeden alalım ki??...

26....................................
    Orjinalden alıntı: asphalte

Evet arkadaslar...

Gecen hafta F3JC aldım. Win xp prof kurdum. 6 gun boyunca kullandım ve az once de meshur mavi ekranla karsılastım.

Windows updatelerini yaptıktan sonra restart ettim veeee mavi ekrannn... Bilmemne dosyası bulunamadı diyor ve ne safe mode da ne de baska bir turlu acılmıyor windows. Simdi formatladım. Yeniden yukluyorum.

Bu arada wireless dugmesinin uzerindeki ledler calısmıyor bende. Aynı problemi yasayan baskaları da var mı acaba..

27...........................
    Orjinalden alıntı: bugattix

Orjinalden alıntı: zovet

Arkadaşlar bs playerla divx izlerken makina 15-20 dakikada bir hata veriyo ve bs playerı kapatıyo.Bu durumla karşılaşanlar var mı?Ya da muhtemel sorunlar hakkında bilgisi olan var mı?Şimdiden teşekkürler[sm=s16.gif]
    bendede oluyor o sorun, bende 30-40 dakka sonra bsplayer hata veriyor.. bs pro 2.11 kullanıyorum. sebebini anlamdım. baska bi versiyonunu denemek lazım belkide...
    28........................
    Orjinalden alıntı: fatihm85

Orjinalden alıntı: trlizard

merhaba;
    arkadaşlar dizüstünün sesi gelmiyor, dün windows xp ve vista ultimate yükledim. açılışta asus yazısı çıktığı zamanki ses te gelmior. winamp ı açınca çalıyor gözüküyor ama ses gelmiyor. dün kurduktan sonra ön kısımdaki kulaklık ve mikrofon yerine aygıt taktım. ullandım bugün açtım ses seda yok.
    açılışta ses gelmemesini bios tan kapatılabilir dediler ama ben biosa hiç girmedim. biosa nasıl gireceğimide çözemedim zaten.

1-2 saat kapalı kaldıktan sonra bilgisayarı açtım. ses geldi.
    Bende de aynı problem var. Bu problemi yaşayan çok, yurtdışı da dahil... Kulaklıktan ses geliyor fakat dizüstünün hoparlörlerinden bir haftadır ses gelmiyor. Nedeninin yazılımdan mı donanımdan mı kaynaklandığını birtürlü çözemedim. Umarım BIOS güncellemesiyle çözülür. ASUS'a mail attım, cevap bekliyorum.

Bios'a açılışta "F2" tuşuna basarak ulaşabilirsin.
    29..............................
    Orjinalden alıntı: esenkoylu

Orjinalden alıntı: malbranque88

[]aciiiil.arkadaşlar bilgisayarı açarken asus yazısından sonra ekranda arada bir şu yazı beliriyor

Invalid system disk
    Replace the disk,and then press any key
    ve aşağıda da yanıp sönen bir çizgi çıkıyor

daha önce de bir kaç kez böyle olmuştu,bilgisayarı kapattıktan sonra lap topun bataryasını çıkarıp tekrar takıyordum oluyordu ama bu kez olmadı.siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı sorunun sebebi ne olabilir????[][][]
    Ben şuan mavi hatanın nereden geldiğini bulmaya çalışıyorum. Bu dediğiniz henüz olmadı[sm=s15.gif]. Deseneniz bu kış baya eğlenceli geçecek. Bizim laptoplar löplöp olmasın. Asus f3jc topiğide korku topiği gibi oldu. Kabus gibi hatalar çıkmaya başladı. Biraz duman alalımda zihnimiz açılsın bakalım[sm=s15.gif][sm=s15.gif][sm=s15.gif]. Bu dediğiniz arızayıda incelemeye alalım neden çıkmıştır diye[sm=s18.gif][sm=s15.gif][sm=s15.gif]

[/quote]

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

HP PAVİLLİON 6000-6100 SERİSİ

1.SORUN..................1-1,5 SAATLİK KISA PİL ÖMRÜ
    2.SORUN..................HDDDEN GELDİĞİ SÖYLENEN TİYY ŞEKLİNDE SES
    3.SORUN..................DVD AÇMA KAPAĞI SORUNU
    4.SORUN..................SIK SIK TEKNİK SERVİSE GİTMELER VE ÇOK KİŞİ BU ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMİŞ
    5.SORUN..................KENDİ KENDİNE AÇILIP-KAPANMA

1-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: dr0wn1ng

arkadaşlar aynı sorun benim kuzenimin de başına geldi.Makine 3 günlüktü,ağ kablosu,elektrik kablosu ve hiç bir usb bağlı değildi sadece pil takılıydı makine alarm vererek kendiliğinden açılmış ve susturamayınca pilini çıkarmışlar.Hatta ben bunu foruma 3hafta önce yazmıştım.Gerçekten çok ilginç demek bu seride bazı makinelerde olan bir şey.Az önce sordum o günden sonra bir daha olmadı dedi şimdi sorunsuz kullanıyor.Çok ilginç ya[]

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: qaws

iki gün önce hp pavillion 6062 aldım. gece pil takılı iken birden açılmaya kalktı bütün ışıkları yanıp sönüyor hiçbir tuş çalışmıyordu. çok yüksek ses çıkıyordu.pili çıkartıp sorunu cözdüm. sonra makina düzgün çalıştı başka bi forumda bu sorunla karşılaşan arkadaş yazmıştı. sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınızmı. sebebi ne olabilir. sizce 7 gün içinde ürünü geri verirsem paramı alabilirmiyim. bimeks ten aldım.
    ilginize teşekkürler

İnanmıyorum, aynı olay bende de oldu ve mesajını görür görmez cevap yazmak istedim. Ben okuldayken bir anda bilgisayar açılmış ve kesikli aralıklar yüksek sesli bir sinyal vermeye başlamış. Babam evdeydi ve ne yapacağını telefondan sordu, arkadan o sinyalin sesini duyabiliyordum. Denemelerimizle olmayınca arkadan pili çıkararak kapatabildim makineyi. Ben LAN kablosu bağlı olduğundan bilgisayar açılmaya çalıştı ama açılamayınca kitlendi gibi bir yorum yapmıştım.

qaws makineyi neden iade etmek istiyorsun? Aynı olay benim başıma geldi ama hiç iadeyi düşünmedim, başka bir sorun falan mı gördün? Bu olay yüzündense daha bunun bir arıza olup olmadığını bile bilmiyoruz.

2-

Alıntı:

Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.

Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.

Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.

3-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: lovelyarman

Alıntı:

Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.

Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.

Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.

Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?

4-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: mert53

Kendiliğinden çalışma sorununu bende yaşadım. Peki HP bu konuda bi girişimde bulundu mu. çözüm veya sebebi hakkında bi gelişem olunca arkadaşlar bilgilendirme yaprsa sevinirim.

Birde BİOS güncellemesinden bahsedilmişti. Sonuç alabilen varmı bu işlemden acaba

5-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: lovelyarman

Arkadaşlar mrb ... monitörü kapatıp beklemeye aldığımda çok rahatsız edici bir ses veriyo(6062) yani bilgisayar resmen ötüyo ,yalnız bu microfon açık olduğu zaman... Birde harddiskimden bu olaydan sonra rahatsız edici tıkırtılar gelmeye başladı önceden yoktu... Bir ara ''bilgisayarı kapat'' komutu çalışmadı neyseki şimdi çalışıyor ama beklemeye alınca resmen bağırıyor bilgisayar . 6062 kullanıcıları mic açıkken deneyip sonucu paylaşırlarsa çok sevinirim...

6-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: hsndnz

arkadaşlar maalesef benim dvd sürücü iptal oldu. düğmesine basınca açılmıyor bile. iğneyle deliğine dokununca açılıyor bir kaç defa çalışıyor sonra yine aynı hata. içerisine cd vs. koyunca ise hiç okumuyor.
    servisi aradım. bios güncellemesi yapın dedi. anakartla ilgili yanlış çalışma olabilir dedi. sizce ne olabilir?

7-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: phidiess

Dvd sorunu bendede var biraz zorlayınca açılıyor, ard arda hızlıca basmak gerekiyor yahut bilgisayarımdan sağ tıklıyorum çıkart diyorum öyle çıkartıyor. Aldığıma alacağıma pişman ettiler, bugünde kablosuz mouse aldım oda bozuk çıktı hemen değiştirttim. Aldığım bişeyde bozuk çıkmasın yaa

8-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: emhhre

arkadaşlar merhaba benim çok acil bir sorum olacak size 1 hafta once dv 6097 aldım hiç sorun yokken bugun sabah alet kapalı konumda çantasındayken siren sesi gibi bi ses çıkarmaya başladı hemen pilini çıkardım tekrar taktım ve bilgisayarı açtım hiç birşey yoktu daha once boyle bir sorunla karşılaşan varmı ve sebebi nedir bilen varsa lutfen yardımcı olun.

9-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: volkan44

ya makina tek kelimeyle dört dörtlük bendeki tek sorun dvd olayı. cd yi çok geç okuyo we kapak bazen 3 -4 denemede açılıyo yarın teknosadaki hp yetkilisine sorucam olmazsa cihazı teste wericem...

10-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: nicomedya

Notebook kapalıyken açılma ve ötme olayı az önce benim de başıma gelmiş bulunmaktadır [sm=s20.gif] Gerçekten çok sinirim bozuldu. Nasıl böyle bir üretim hatası yapılabilir. BIOS güncellemesi yapmak bu sorunu tamamen düzeltirmi bilmiyorum ama umarım düzeltir.
    Sanırım bu olay bu seriyi kullanan herkesin başına gelecek. Hiç benim başıma gelmedi diye ümitlenmeyin ve hazırlıklı olun.

Edit:
    BIOS güncellemesi yapan arkadaşlar şu linkteki sürücüyü mü indirdi?
    [link=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-43419-1&lc=en&cc=us&lang=en&os=228&product=3216218&dlc=en]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?...[/link]

11-

Alıntı:
    Orjinalden alıntı: iniesta

[font="Times New Roman"][/font]
    Merhaba arkadaşlar ben bu forumu yeni keşfettim hazırlayanlara teşekkür ediyorum[:'(]

Bende pavilion dv 6007ea satın aldım eylül ayı sonunda makinayı aldım daha ilk haftasında cpu fanı sorunu çıktı fan bir yere sürtüyordu hp servise götürdüm çabalarımla bir hafta içerisinde arıza raporu aldım ve makineyi yenisiyle değiştirdim.Ama ya benim şansızlığım yeni aldığım makine eskisini aratıyor bu cihazda ise işlemciden çok ince bir cızırtı geliyor bu ses genelde işlem yaparken geliyor bu arızanın üzerine dvd kapağını açmak bayağı zor dvd nin keyfini beklicez[] en az 5 kez basmak gerekiyor.Ben bu makineyi aldığım için pişman olmak istemiyorum çok şık ve kullanışlı bir cihaz şimdi tekrar servise götürüp arıza raporu alıp makineyi iade etcem tek düşüncem bu işlemcim AMD bu lerde 15 inçde Intel DUO 2Core yok ya böyle bir çıksın diye beklicem yada oturup ağlıcam[sm=s20.gif].
    Bana görüşlerinizle yardımcı olursanız belki işlemciden gelen ince tiz sesten bi bilginiz varsa sevinirim .
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER[:'(]

12-
    Orjinalden alıntı: furkan_

bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak
    13-
    Orjinalden alıntı: MTC

@MTC
    HP servisini bazı kullanıcılar kötülüyor bazıları da çok memnun.Ancak şunu söylemeliyim;ülkemizde genelde servislerin durumu vahim.Çalışan siemens telefonumu servise verdim,bana kullanıcı hatası var diyip telefonun 2katı para isteyerek(abartmıyorum) yapabileceklerini söylediler.Para vermeyince telefonumu çalışmaz halde geri aldım.Nyse konu sapmasın fazla yani demek istediğim her nedense Türkiye'deki servislere pek güvenemiyorum.Günlerce makinenizden uzak kalmanız yetmediği gibi arızanızın da tam olarak giderilemediği durumlar oluyor malesef.

Ayrıca kullandığımız bilgisayarlar yeteri kadar hassas en ufak hatada servislik olabilir.Hp bilgisayarlarında sorun çıkardığını genel olarak biliyorum.Korkuyorum makineye birşey olacakta serviste sürünecek diye.Umarım hiçbirimiz servislik durumlara gelmeyiz zor durum cidden çeken bilir...

hocam en kötüsü de ne biliyomusun
    HP servisini de geçtim
    merkez ofisinde bile bir yetkili ile konuşmak mümkün değil
    sadece bilgi alabiliyorsun son durum hakkında
    ben en son isyan ettim telefonda
    ama bi cevap almak ne mümkün..!!!
    bana sadece
    yeni bilgisayarınız sipariş edilmiş
    beklemek zorundasınız
    diyebiliyorlar
    birde zorunda oluyorum ilginç tarafı
    mahkemeye vereceğimi söyledim
    tüketiciler birliği felan
    ama cevap yok
    beklemek zorundasınız malesef
    birde dikkatimi çeken
    ben yaklaşık iki buçuk ay bekledim ve defalarca Hp servis ile görüştüm
    bir tane bile erkek çalışana dek gelmedim
    hayret doğrusu[8D]
    14-
    Orjinalden alıntı: talihyasin

Orjinalden alıntı: furkan_

bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak

Arkadaşım. bendede nc6120 var bendede aynı problem oldu laptop bi anda kapandı ne sarj oluyor ne de açılıyor. hiç bir tepki vermiyordu. ben bilgisayarı 2. el teyzeoğlundan aldığım için garantisi yanmış çünkü garanti kağıtları yok! Arızalı makinayı verdim yapsın teyzeoğlu diye .Sonuç oldu..

Laptopu benden önce kullanan da ben de arada bir koltuk üstünde veya yerde halının üstünde kullanmışız. Makinanın içini açınca 1mmX2mm ölçülerinde bir kapasitör ( condansatör) arızalı olduğunu görmüş.Onu söküp yerine aynı değerde bi kapasitör takmış. Şuan sağlam fakat dediğim gibi serviste değil evde kendi yapmış. Eğer seninkide aynı sorunda ve garantiden sorun çıkarmazlarsa sorun yok. Fakat garanti ücret isterse kullanıcı hatası diyip te 20 $ tanım-teşhis-servis ücreti bi de 400$ !+ KDV anakart masrafı çıkarırlar.Çünkü servisler bozulan parçayı tamir etmiyorlar direk değiştiriyorlar.
    15-

Orjinalden alıntı: smmsmm

Orjinalden alıntı: smmsmm

Arkadaslar merhaba;
    Ben de aranıza dv6112ea ile katıldım.
    Her sey çok güzel hoş ama, CPU kullanımı düşük olduğu zaman bilgisayardan vızıltı halinde bir ses geliyor.
    Sesin hd'den ya da cpudan geldiğini tahmin ediyorum.
    Sizin makinalardan da böyle bi ses geliyor mu?
    Servise göndersem mi? (sağlam gelir mi?)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
    iyice dinledim, ses sağ aşağı köseden, touch padin yanından geliyor.
    Bilgisayarı teknosa'dan aldım, değişim ya da servis için teknosaya mı hp'ye mı başvurmam gerekir?
    Alalı 3 gün oldu..
    O ses bende de var, daha önce de farketmiştim ama arıza gibi bir ses değil, sonuçta elektronik aletlerin çalışma sesi gibi bir ses, bilemiyorum seninki belki de rahatsız edecek boyuttadır ama bendeki çok garip bir ses değil.

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

HP PAVİLLİON 6000-6100 SERİSİ

1.SORUN..................1-1,5 SAATLİK KISA PİL ÖMRÜ
    2.SORUN..................HDDDEN GELDİĞİ SÖYLENEN TİYY ŞEKLİNDE SES
    3.SORUN..................DVD AÇMA KAPAĞI SORUNU
    4.SORUN..................SIK SIK TEKNİK SERVİSE GİTMELER VE ÇOK KİŞİ BU ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMİŞ
    5.SORUN..................KENDİ KENDİNE AÇILIP-KAPANMA

16-
    Orjinalden alıntı: akif

Arkadaşlar,
    Ben 1-1.5 aylık bir 6148 kullanıcısıyım. Ama gerek derslerimin yoğunluğu ve gerekse de çalışıyor olmamdan dolayı çok çok fazla kullanma fırsatı bulamadım maalesef. Yalnız şu son zamanlarda bu harddisk sesi kafama takılmaya başladı iyice. 6148 in de pek bi kullanıcısı yoktu ben aldığımda. Hatta ilk alan ben olabilirim Türkiye'de, çünkü Teknosa'lara henüz gelmemişti depodan aldım gelir gelmez. Neyse burdan 6148 kullanıcılarına sesleniyorum. Sizde de aynı problem var mı? Tabii ki bir de fan sesi problemi var böyle bir şey olmaz yahu. Her 3 dakikada bir kamyon gibi çalışıyor makine. Hiç bir şey yapmasan bile örneğin bir .pdf dosyasını inceliyorsun, bir anda başlıyor. Laptopun olmazsa olmazı sessizliktir bence. Ama maalesef hem fan hem hdd kafamı bozdu[8|]. Herkeste aynı problem var mı? Ve tabii ki çözüm yollarınız nelerdir? Teşekkürler
    17-
    Orjinalden alıntı: ali.camlibel

merhaba arkadaşım bende 15 gün önce DV6142EA ini aldım ve şu hattalar ile karşoılaştım .
    1. ekranın sağ alt köşesinde lcd ekran ile plastiğin açık olması
    2. pil ömürünün çok düşük olması
    3. tyz dite bir ses geliyor bilgisayrdan

bu ses yüzünden ilk aldığım bilgisayrı geri aldılar 2. gelende bu sesin olduğunu gördüm ve şmdi makineyi ieda ettim . geriye ses adamı kıl ediyor. hele sesiz bir ortamda çalışırken alet tasarım oalrak çok güzel ama bu 2 tane önemlii konu yüzünden gözümden düştü.

Bu seride bu ses varmış hdd nin çalışma yapsıandan bu şekilde bir geri dönüş yaptılar fakat ben tatmin olmadım bu cevaptan bu bir üretim hatasıdır. yada hdd üretim hatasadır.

Orjinalden alıntı: mehmetned

LÜTFEN BİR KERE OKUYUN
    3 gün önce dv6196ea aldım ve iki tane sorunum var. Rica ediyorum yardım edin. Birincisi işlemcim boş olduğu anlarda kuulak çınlaması gibi bir ince ses çıkarıyor. Yüksek bir ses değil ama kafayı takınca çok rahatsız ediyor. Normal olduğunu sanmıyorum. İkincisi ise media center la alakalı. Media center ekranında cyberlink setting alanında tam ekranda çalışırken ekran görüntüsü bozuluyor. Küçük ekrana geçince ekranda olan bir menu görüyorum ama büyük ekrana (tam ekran)getirince bu bozuluyor. Salak salak şeyler yapıyor. Bu iki soruna bakarsanız çok sevinirim.
    18-
    Orjinalden alıntı: Children_oF_BodoM

Arkadaşlar o tiz ses herkezde geliyor,bende de geliyor ama aşırı pekte rahatsız etmiyor doğrusu..Bi arkadaş dv6000lerde 12' warmı die sormuş,hayır yok.Ufak ekran bi tek dv2000 serisinde war pavilionlarda,o da 14'
    Ben de pil ömründen şikayetçiyim.Oyun oynarken 1 saat gidiyor.Masaüstündeyken 2 saatin biraz üstünde gidiyor,ama HP yeni piller çıkaracakmış,çok lazımsa onları alaibilrsinz
    19-
    Orjinalden alıntı: regent__

Bu pildeyken hdd'den ses gelmesi olayı bendede var daha çok bi internet sayfasu gezerken aşagı yukarı tuşa bastıkça yapıyo sizdede bu şekildemi?
    20-
    Orjinalden alıntı: chinaski

geçen gün bimeks'e gittim. ankamalldekine. hplerin hepsini inceledim. dv6187ea ile core 2 duolarin hicbirsey yapmiyorken ki sicakliklari ayniydi. packard bell vardi buz gibiydi. toshiba ve lenovo da hpden biraz daha soguktu. yani bos bos dururken ki sicakliklari. 2 gun sonra carrefoursa ya gittim orada da 2 tane hp var. 2085ea ve 6148ea (sanirim) 2085 ea bos duruyordu ekran acik inanin acaip sicakti. sordum normal dediler sabahtan beri acik. yahu islem yapsak demek ki elimizde kalacak.. 6148 daha serinde. belirteyim dedim. alacaktim dv6178ea vazgectim. nadasa biraktim simdilik..
    21-
    Orjinalden alıntı: onurlevent

Arkadaşlar forumunuzu okudum daha cihazı 1 alalı hafta bile olmadan bir çok problemle karşılaşmıssınız hiç şaşırmadım.Aslında cihazınınz incelendiğinde çok yakışıklı duruyor.Dizüstü bilgisayara ihtiyacım var o yüzden forumları inceliyordum hp nin biraz kendini düzeltmesini beklerdim.Hp compaq lerinden birini 3500 ytl civarına almıştım ilk başlarda herşey normal gözüküyordu benim için ama zamanla (1 haftadan sonra) yavaş yavaş problemler başladı cihaz 1 yılda tam 4 defa değişti ama ne problemler halen hp servisleri ve hukuk departmanı beni tanır çok sevmişlerdi beni 1000 ytl ye zor sattım cihazı inşallah sizlerin başınada böyle durumlar gelmez sinirleriniz bozulmaz...servise gittiğinizde fazla ram i mutlaka sökün adaptörünü vermeyin yedek alın kendi bilgisayarınızı tanıyın(Biosunu ezberleyin) sonradan içine başka bilgisayar koyup size göndermesinler aman dikkat servise gittiğine dair belgeleri saklayın yararınıza olur.
    22-
    Orjinalden alıntı: kynenn

hiç zannetmiyorum düzeleceğini o sesin ama sorun değil sadece sinir edici[X(]

tek bir çözümü var o sesi kaybetmenin güç kablosu takılı olucak ozaman ses gelmiyor
    23-
    Orjinalden alıntı: mehmetned

Arkadaşlar bu hdd sesinden dolayı ben de dv6196 yı servise göderdim. Fakat bi olumlu sonuç çıkmayacak sanırım. Çünkü hepsinden aynı ses geliyor. Bu nedenle yeni bir alacam sanıyorum. Teknosa dan almıştım. Core2 duo orada ne var bilmiyorum ama bulmalıyım. Para iadesi de yapmaları lazım aslında değil mi? Para iadesi var mı yok mu bi araştırsak ya da bilen varsa bana haber verirse çok sevinirim.
    24-
    Orjinalden alıntı: yuruyedur

6196 ea , 2 gun oldu alalı, herkesın bahsettıgı sorun malum uzere HDD den ses gelmesı bende de mevcut..

ufak seylere takılmamak lazım desemde gonul her zaman sorunsuz sey ıstıyor ama malesef teknolojı ıste yapıcak bır sey yok. her daım sorun cıkarabılır..

benım merak ettıgım konu su , bu ses olayından dolayı herhangı bır degısım yaptırmayı dusunmuyorum cunku bu aletten daha ıyısını bulacagımı dusunmuyorum gayet sık tasarımı ıle donanımı ıle.. begenıyorum yanı ama yarın bır gun acaba bu sesten kaynaklı bır baska sorun cıkarmı..??

bu arada kapama dugmesının orada kı esneme bende de mevcut..
    25-
    Orjinalden alıntı: mad axe

Merhabalar,

Aranızda yeniyim. Ben de geçen hafta HP Pavilion DV6196EA (RP981EA) satın aldım uzun araştırmalardan sonra. Benim için tam bir dream machine. Zaten bilgisayar müh. öğrencisiyim ve uzun zamandır bunun gibi güçlü ve güzel tasarımlı bir cihazın hayalini kurarak para biriktirdim.

Canımı sıkan tek bir sorun var. Sizlerin de bahsettiği harddiskten gelen "tiüüüyyyyyyy" şeklindeki ses. Diske veri yazıp okurken ses kesiliyor fakat disk idle olduğu anda tekrar başlıyor. Elektriğe takarak kullandığımda biraz azalsa da birşey değişmedir. Diske bad sector taraması ve consistency taraması yaptığımda bir kusur olmadığını gördüm. Ses ciddi anlamda can sıkıyor bi yerden sonra. Bu sesle karşılaşan diğer arkadaşlara bi sorum var. Bu ses zamanla arttı mı? Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Son olarak da değişim yaptıysanız yeni gelen makinanızda da bu ses ile karşılaştınız mı? Ciddi anlamda canımı sıkıyor bu ses. Yeni bir 2,5inch notebook diski almayı bile düşündüm açıkçası bir ara. Şu anda cihazı servise göndermekte kararsızım. Sizce ne gibi bir yol izlemeliyim?
    26-
    Orjinalden alıntı: goblet86

ya arkadaslar dv6000 aldım dedılerınızın hepsı bende de mevcutama benım sorunum baska bılgısay hakkında fazla bır sey bılmıom(para cok geldı anlıyacaganız[])saka bır yana trojen mı ne halt vırusu bulastı ve ben pc kurtaRma dıe bırsey var onu uyguladım zanettım kı sorun bıttı evet bıttı ama eskı dosyalarım baska ad altında duruo erısım engellı dıo format atayım dedım onunda tam olarak nasıl yapıldıgını bılmıyorum lutfen bırı bana yardımcı olsun ne yapayım ben!!!!
    27-
    Orjinalden alıntı: barycel

merhaba arkadaşlar,

ben de geçen hafta uzun araştırmalar ve zorlu bir karar verme süreci sonunda dv6196 aldım. Cihaza daha almadan vuruldum ve hayran kaldım. ama gelin görün ki bu aşk daha ilk aşkam dalgalanmaya başladı...

eve geldim ve daha pilini takmadan (12 saat şarj edebilmek için) cihazı keşfetmeye ve kişiselleştirmeye başladım. ilk saatin sonuna doğru kulağımı bir ses tırmalamaya başladı. klavyenin altından gelen çok ince tiz bir ses. pilsizliktendir fln dedim, müzik açıp geceye devam ettim. ertesi gün full şarj olmuş pilimle ilk defa kablosuz bilgisayar özgürlüğümün tadını çıkaraym dedim ve cihazı açtım. windows açıldı vs vs ve mutlu mutlu bilgisayarımı kullanmaya başladım. ta ki....

bi kaç uygulama çalıştırdıktan sora (power tuşuna basmamın 5dk kadar sonrası) yine aynı bölgeden tiz bir ses giderek yükselip kulağımı tırmalamaya başladı. ve işin kötü yanı önceki gecekinden çok daha yüksek bir ses. cihazı oynattım kaldırdım ettim vs vs ses bana mısın demiyor. elektriğe bağladım hop ses biranda azaldı ama tam olarak karşılaştırmak gerekirse %40a düştü. tekrar çıkardım kabloyu, anında tekrar ses, taktım hop 40a düştü. o gün bu gündür bu aşk böyle gürültülü bi şekilde devam ediyor.

1. cihazı sürekli şarja takılı kullanmak ve hep müzik dinlemek: niye dizüstü aldım ozmn, ve ev ahalisi hiç uyumayacak mı
    2. şarjdan çıkarıldığı zamanda hddyi meşgul edip sesin kesilmesini sağlamak için (uygulama açarken fln kesiliyo..) her seferinde norton amcaya virüs kovalatmak: tamam çift çekirdek ama heralde ikinci çekirdeği böyle bi sorunla karşılaşıldıında nortonu çalıştırsın diye koymamışlar sanırım, çözüm etkin fakat mantıklı değil

durum budur arkadaşlar. emin olun bukdr para verdiğim ve bukdr ihtiyacım olan bir dönemde en son istediim şey bilgisayar sorunlarıyla uğraşmak. ama dayanamıyorm. yrn ya da cuma akşamı cihazı aldığım yere götürücem ve mümkünse değişim yapılmasını sağlamaya çalışıca (servis raporuna bağlı tabi)

eğer proses başarıyla tamamlanabilirse ikinci tercihim olan toshiba a100-912 ye odaklanıcam. tabi yrn başlıcak kompeks bilgisayar fuarında yeni ve değer bi alete rastlamazsam

herkese paylaşımları için teşekkürler,
    hepinizi durumdan haberdar edicem,
    umarım hayırlısı olur.

28-

bimeks mağazasındayız, saat 9 civarı, etrafta müzik sesi fln orta seviyede, cihazı açtık 5 dk kkadar sora tiyyyyyyyyyyyyyyyyyy...
    bilgisayarın başında oturan, onun yanında olan, kısaca 3metre yarıçaptaki herkes duyuyordu ötmeyi.
    kesinlikle öyle kulak ardı edilecek ses değil

Orjinalden alıntı: chinaski

bu "tiyyy" dedigini ses cok mu cikiyor ya?
    29-
    Orjinalden alıntı: emhhre

arkadaşlar bu tıyyy sesi bende de var ama beni pek rahatsız etmiyor. benim oğrenmek istediğim bu sorun ilerde ciddi problemlere neden olurmu. bilgisayarımdan çok memnnunum deiştirmeyi içim el vermez ince bir ses yuzunden.

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

MONSTER

1.SORUN..............KASILMALAR
    2.SORUN..............FAZLA ISINMA
    3.SORUN..............EKRAN-TUŞ TAKIMINA DEĞİYOR
    4.SORUN..............KLAVYE ESNEMESİ
    5.SORUN..............DWD-RW SORUNLARI
    6.SORUN.............HDD Cİİİİ-BİİİP-DİİİT TARZI SESLER
    7.SORUN.............KISA PİL ÖMRÜ

GENEL EKSİLER

Eksiler
    - Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
    - içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
    - Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
    - DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
    - İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
    - Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
    - Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

1-
    Orjinalden alıntı: SMDX

İlk Monsterımı aldığım zaman bende çok hevesliydim. Artık o eski hevesimden eser yok çünkü ençok istediğim oyunları teknikservise gidip gelmesine rağmen halen oynayamıyorum. Mavi ekranlı restart atıyor. Oyunlar ise fazla config istemiyen oyunlar aslında Farcry,swat4,Prince Of Persia gibi...
    2-
    Orjinalden alıntı: ironhammer

http://www.canavarnotebook.com/asp/s...uct=ND521N20S1
    Model monster notebook aldım tüm özelliklerinden ve performansından son derece memnunum ancak.NFS most wanted gibi iyi optimize edilmemiş ve sistemi sömüren oyunlarda ekrankartına yüklendiğimde ısısı 85 civarlarına kadar çıkıyor ve takılmalar başlıyor.(anladığım kadarıyla otamatik olarak kendini yavaşlatıyor) Acaba sorun bendemi yani fanlarda veya soğutma sisteminde bir problemmi var.Eğer bu tüm notebooklarda oluyorsa ne yapmalıyım.Bildiğim kadarıyla notebook boyutunda altına konulan üzerinde fanlar olan bir tablet var ondna alırsam problem çözülürmü.Notebookun altında hava girişi olan bir bölme var sağ tarafta.Ancak burdanda kuvvetli bir hava sürkilasyonu gözlemleyemedim.Sorunuma yardımcı olabilen olursa çk memnun olurum.
    3-
    Orjinalden alıntı: oayk

Sakın almayın derim, ucuz diye aldanmayın. Monsterın kasaları OEM'dir, birçok marka en boktan ürünlerini bu kasa ile sunuyor. Taiwanda ucuz işçilikle üretilmektedir. Isınma sorunu var, cihazı kullananlar oyunlarda ne kadar ısındığını itiraf etsinler. Bakın ben keysmart kullanıyorum, geçen arkadaşa laptop alıcaktık. Gittik bakalım diye, adamlar tam hıyar afedersiniz. Türkiyenin her yerinde servis var yazmışlar, ben şehir dışındayım dedim. kargoyla bize gönderirsiniz diyor. Neyse bira zkonuştuktan sonra laptopu getirdi masanın üzerine, bi de ne göreyim benim iğrenç keysmartın aynısı. Halbuki adama dedim, benim laptopun kasası çok kötüymüş sonradan öğrendim, hayır efendim bizimkiler sınırlı sayıda özel imalat dedi. Neyse konuşurken dedim benimkinden tek farkı wide screen dedim. Adam atladı hemen hayır değil dedi, ya dedim bana mı öğretiyosun, al kendiniz de yazmışsınız dedim bu W harfi ne ürünün başında. orda da bi aptallaştı. Asıl bomba geliyo, bunu duyunca zaten vazgeçmeniz an meselesi...

bakın sitelerinde ekran kartı ile ilgili şu yazıyo " Bu düğme aracılığı ile gerekmediğinde harici Ekran kartını kapatarak 128 MB Intel GMA900 Tümleşik Ekran kartı Özelliğini kullanabilir ve çok daha düşük güç tüketimi nedeni ile daha uzun bataryadan çalışma süresi elde edebilirsiniz. "

Ya aynı kasayı ben 1 senedir kullanıyorum, hiç böyle bi düğme görmedim diye içimden söylerken. Adam bana sağ alt kısımdaki WIRELESS düğmesini göstererek, bakın bu da ekran kartını kapatıyor dedi pilden az yemesi için. BU KADAR ÖKÜZLÜK olmaz, apar topar çıktım. sakın almayı düşünmeyin, illa ısrar ediyorsanız gidin bi görün ürünü anlarsınız ne kadar kalitesiz. O gün gittik Packard Bell aldık golddan, 17"wide 1gb ram nvidia6600, dvd dual, asıl canavar o çıktı.
    4-
    Orjinalden alıntı: coppermine

İlhan Beyi burada görmek gerçekten sevindirici,
    ben eski monster kullanıcılarından biriyim, ağustos 2005 başında almıştım laptopumu ve o gün bu gündür kullanıyorum hala kayda değer bir sorun çıkarmadı, günde yaklaşık 6 saat açık kalıyor (bazen daha fazla)

Yanlız bu süre zarfında bazı eksileri oluştu;
    -ekran ve kasa arasında her nekadar plastik yastıkçıklar olasa ekran tuş takımının üzerine değiyor ve şu an ekran üzerinde tuş takımının izleri mevcut, laptopu taşırken kendi orjinal deri çantasını kullandım ve taşıma sırasında da üzerine herhangi bir yük filanda koymadım. Şimdi klevye ve ekran arasına koyabileceğim ince sünger bir malzeme arayışındayım, sırf bu problem daha da büyümesin diye [sm=s20.gif]
    -arada sırada wireless durumunu gösteren yeşil led sönüyor. (wireless dan kopma olmuyor ama led sönüyor.) altındaki wireless on/off düğmesine basınca wirelessdan çıkıyor, tekrar açınca ışık yanıyor. Fazla bir sorun teşkil etmesede canımı sıkmaya yetiyor; sinek küçüktür ama miğde bulandırır derler ya aynen o hesap.

Gelelim yorumuma; şayet, param çok ise ve 2 laptop alacaksam 1 tanesi kesin bu olacaktır, ama 2. laptopum markalı bir ürün olurdu. Nedeni de yukarda yazdığım iki basit sorunun markalı laptoplarda yaşanmamasına olan inancım. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde alacağım 2. laptop markalı bir ürün olacaktır.
    Ama bütçeniz 2 laptop almayı kaldırmıyorsa bu ürünü size gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Saygılarımla...
    5-
    Orjinalden alıntı: rolanddes

ya arkadaşlar. siz dvd yazmak konusunda hiç sorun yaşadınız mı? ben ilk defa bugün denedim. 2 tane dms nin yarısında hata verdi. onları attım. şimdi de philips 8x'e 4x hızda yazmaya calısıyorum ama 21 dakika geçti ancak yüzde 17 ye gelebildi. acaba nedendir? çok moralim bozuldu..
    6-
    Orjinalden alıntı: bulentgercek

Merhabalar,

İlhan Bey'e ve herkese tekrar selamlar. Daha once inceleyecegimi soyledigim gibi Fokus Bilgisayar Kadikoy subesine gittim ve MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelini inceledim. Emre Bey benimle ilgilendi. Sağolsunlar bana bir masa ayırdılar ve demo olarak MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelli notebook'u getirdiler. Orada rahatça bakabildim. Arzu ettiğim programlarıda kurdum. Giderken kurduğum programları kaldırdım kendilerine sorun olmasın diye. Öncelikli olarak kendilerine çok teşekkür ederim.

Gelelim görüşlerime [] Önce cihazın burada yazılan ve en çok şikayet edilen sorunlarına baktım. Monitorler hiçte yabana atılmayacak şekilde parlaklar [:'(]Samsung değilmiş ama bir gün öncesinde SONY VAIO incelemiştim ve görüntü kalitesi olarak pek fark göremedim. Ghosting çok azdı. Her notebook kadardı. Kasasında sağlam olmayan birşey göremedim. [:'(] Evet hafif bir esneme var ama o kadarlık bir esneme hiçte rahatsız edici değil. Ancak klavye gerçektende çok rahatsız edici derecede içeri göçüyor. Özellikle F tuşlarının bir arkadaşın dediği gibi F3 tuşunun olduğu taraf içeriği baya göçüyor. Sonra programları kurmak istediğimde CD/DVD okuyucu'nun okuyamadigi gördüm. Bazen okudu bazen okumadı. Explorer'da kitlenmeye sebep oldu ve birkaç kez explorer'i sonlandırmak zorunda kaldım. Hatta bir kere makinayı yeniden başlattım. Bunun yanında XP inanilmaz verimsiz çalışıyordu. 15 yıllık bilgisayar deneyimime göre donanımlar arasında bir uyumsuzluk olduğu kanaatine vardım. Tabii ki üzerine kurulu olan XP'de kötü durumda olabilir. Emre Bey hep demo olarak kullanıldığından sistemin artık sorun çıkarabildiğini söyledi. Kendisine bu konuda hak verdim. Ancak yine demo olan makinanın arada bir kontrol edilerek tazelenmesi veya stabilitesinin korunması gerekir. Ayrica bazi bir cd'mi okurkan CD/DVD cihazı öylesine zorlandı ki tüm kasa zangır zangır titremeye başladı.[sm=alala.gif]

Sonrasinda cihazdan çıkan sesi ve ses sistemini denemek istediğimde F5 ve F6 tuşlarının ses açıp kapamakta kullanıldığını gördüm. Açmaya çalıştım açılmadı. Ses çıkmıyordu. İşletim sistemindeki ses kontrolden de baktım tamamen ses açıktı ancak ses çıkmıyordu. Emre Bey'e söyledim. Kendiside kurcaladı. Olmadı ve makina 10 dakka geçmemişti ki servise gitti[] Neyse 10 dakkalık bir bekleyişin ardından makina geri geldi ve Emre Bey teknik uzmanın incelediğini demo makinası olduğu için artık ses kartında donanımsal bir problem olduğunu dile getirdi. Buna da hak verdim. Ama artık bu ciddi bir çizginin aşıldığı andı. Çünkü demo olan makina neden böyle bir durumdaydı? Bu makinadan aldığım izlenimle ben nasıl Monster alabilirdim? [>:]

Bir diğer olayda yine driver sorunu olduğu bariz olan bir durumla karşılaştım. Masaüstünde gördüğüm Need For Speed oyununun son versiyonunun demosuna tıkladım. Açıldı 1024x768 idi çözünürlük. Detaylar full açıktı. Ama daha menüdeki hareketlerden ve aracın showcase ekranındaki hareketlerinden FPS (Saniyedeki ekranın çizilme hızı - Frame per second)'nin çok düşük olduğu anlaşılıyordu. Ekran kartı ve işlemci görevini tam yapamıyordu. Donanım uyumsuzluğu çok az bir ihtimal. Dediğim gibi driver sorunu bile bu durumu yaratabilir. Ancak kafamda karşılaştırdığımda aynı oyun benim evimdeki AMD 2500+ ve 256 MB FX5700 bundan daha iyi verim sağlıyordu. (Bende evde demo sürümünü test etmiştim.) Bu arada demo sürümlerinin her zaman verimin düşük olduğu gerçeğinide göz ardı etmeyelim. Yinede demo sürümü olsada demo makinasında iyi verim sağlayan bir oyunun demosu olması daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Gelelim ısınma problemine. Birçok notebook'un aksine fan altta duruyor. Bu da fanın performansını öldürüyor. Dolayısıyla kasanın sağ kısmı yarım saat kullanmama ve oyun oynayıp program çalıştırmamama rağmen çok fazla ısındı. Sadece işletim sisteminde gezindim. Evet oyunu kısa bir süre açtım ama 2 dakka bile açık tutmadım. Buda bir kaç saat sonra kitlenmelere sebep olabilir. Ciddi iş çalışmalarımda bu cihazı kullanamayacağım anlamış oldum.

Sonuç olarak, demo makinası herşeyiyle kötü izlenim verdi. Özellikle cihazın arızalı olması (ses sistemi), işletim sisteminde çok program kurulu olmamasına ve üzerinde Service Pack 2 olmasına rağmen çok kötü performans vermesi oldukça tedirgin edici bir durum. (Bu durum bir arkadaşın "masaüstüne tıklıyorum yavaş açılıyor" dediğini aklıma getirdi. Demek ki aynı olay demo olmayan bir makinada da olabiliyor). Klavye gerçekten ürünü almaktan vazgeçirecek kadar desteksiz duruyor ve her an içeri göçecekmiş hissi yaratıyor. CD/DVD cihazı okuma problemli ve sistemde kitlenmelere sebeb veriyor. Donanım uyumsuzluğuda buna etken olabilir. Sadece DVD cihazı bile sistemi yavaş çalıştırabilir. O nedenle donanım testleri yapılması gerekiyor. Bütün bunların ışığında 3000YTL'den biraz daha fazla para vereceğim MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelinin beni tatmin etmediğine karar verdim. Sağlam bir notebook alıp uzun süre kullanmam lazım diye düşünerek, uzun süredir kafamda olan başka bir notebook cihazı almak üzere, Emre Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ederek Fokus Bilgisayardan ayrıldım. [sm=bye2.gif]

İlhan Bey, umarım size karşı olan yapıcı eleştirilerimi dikkate alırsınız. Sizin burda kazandırdığınız pozitif satış potansiyeli demo makinayı elime aldığım ve kullanmaya başladığımdan itibaren kafamdan silindi. Ürün üzerinde iyileştirmeler yapabilirseniz zaman içinde daha çok kullanıcıya ulaşabileceğinizi ve iyi kullanıcıların (hassas beklentileri olan) kafasında da yer edecebileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki deneyim gerekiyor zamanla olacak birşey.

Müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyetinizi ve başarınızı ürünler konusunda da aynı düzeye getirebilmeniz dileğimle.

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

7-
    Orjinalden alıntı: bmk

Sn. İlhan Bey,
    Öncelikle bu kadar ilgili bir yönetici olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Fiyat indirimi konusunda ben yanılmışım, sayfanın tam yüklenmemesi sonucu browserın en altında bulunan 320 gb hard-diskli 17'' laptopları görünce(sonu s5'le biten model, fiyatı 2599$ sanıyorum) benimkinin yeni versiyonu gibi düşünmüştüm, fakat aradaki 1 gb ram ve işlemci farkına dikkat etmemişim. Bugün sayfayı tekrar açınca sizin söylediğiniz diğer modelleri de gördüm ve benim hatam olduğunu anladım, kusura bakmayın. Teknik servisteki arkadaşlar bana yeni bir ürün vereceklerini tabii ki taahhüt etmediler, sizin de söylediğiniz gibi benim notebookumdaki parçaların değişebileceğini söylediler. Hard-disk artırımını da yeni nesil ekran kartlarıyla birlikte yaptırmayı düşünüyorum. ATI ekran kartları için beklemedeyim şu an[:'(] Çizikler de şu anda pek rahatsız edici değiller sadece şaşırdım çünkü bir anlam veremiyorum nasıl olabileceğine. Fakat çiziklerde bir artma yok, o yüzden bir üretim hatası olma olasılığı da yok sanıyorum, galiba benim bilgisayar başında olmadığım bir zamanda oluştu. Son olarak da bir önceki mesajımda sormayı unuttuğum en önemli sorunumu ileteyim. Bildiğiniz gibi klavyedeki açma-kapama tuşunun yanındaki kısayol tuşlarından biri ayrı bir fanı çalıştırmaya yarıyor(en azından bana öyle söylediler[] ) Fakat onu çalıştırmama rağmen klavyede uzun süre yazı yazamıyorum, oldukça sıcak oluyor. Belki normal bir sıcaklık bu diğer benzer özelliklerdeki notebooklara göre bilemiyorum ama bunun bir çözümü varsa çok sevinirim, özellikle klavye kısmı için...

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

MONSTER

GENEL EKSİLER

Eksiler
    - Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
    - içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
    - Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
    - DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
    - İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
    - Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
    - Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

8-
    Orjinalden alıntı: Necropsie

Öncelikle aldığım model şu:
    [link]http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=ND321N17S1[/link]

Şimdi de deneyimler..
    Ürünü internet üzerinden aldım. Kredi kartlarına taksit var ama sadece mail order yoluyla. Mail order konusundaki çekincelerimi belirtince sağolsunlar daha devreye girmemiş online sipariş metodunu birkaç saatliğine devreye soktular. (Şu anda aktif olmuş olması lazım.) Kısacası ilgilendiler, ölü piksel konusunda garanti verdiler ve sırf gördüğüm ilgi, alaka, marka konusundaki şüphelerimi gidermeye yetti.

Hakikaten canavar gibi çalışıyor desem yalan olmaz. Sürücü güncellemelerini direkt üretici firma sitelerinden çekerek kendim yaptım. Ha bu noktada bilgisayardan çok anlamıyorsanız biraz kafanız karışabilir gerçekten. Ama biraz yardımla (hadi arkadaş da bulamadınız Sandra gibi bir yazılımla) halledebilirsiniz bunu. Şu an itibariyle (Oblivion dahil) çalıştıramadığım oyun olmadı. Doom 3, Quake 4, HL2 gibi oyunlarda yüksek çözünürlüklerde ve yüksek kalitede muazzam sonuç alıyorsunuz. (Örneğin bütün ayarlar fullken ve çözünürlük 1024*768 iken, HL2 hiçbir zaman 50fps'nin altına düşmedi.) Zaten profesyonel olarak oyun incelemeleri yazıyorum, o yüzden benim önceliğim oydu. (E niye masaüstü almadı diyecek olursanız, mesleğim yüzünden bilgisayarın taşınabilir olması da gerekiyordu.) 1 GB RAM, gerçekten çok ciddi performans farkı sağlıyor.

İki olumsuz yönü var: Benim aldığım model Samsung marka bir dvd-yazıcı kullanıyor ve performans yerlerde sürünüyor. Firmware update'i de yaptım sonuç değişmedi.. İnanılmayacak oranda cd-dvd seçiyor, kaliteli olmayan bir medyayı kesinlikle okumuyor. Kaliteli medyayı da çok ama çok yavaş okuyor.. Kısaca dvd-yazıcı berbat. Ama bu bana has bir hata da olabilir, her model bu marka dvd-yazıcı kullanmıyor zaten.

İkincisi aşırı ısınma sorunu. Oyunlarda takriben yarım saat içinde kasa o kadar ısınıyor ki eriyecek diye korkuyorum. El değmeyecek derecede bir ısınmadan bahsediyoruz. Ha işlemci ve ekran kartı ısıları hiçbir zaman belirlenen sınırların üzerine çıkmıyor ama yine de rahatsız edici. Bu bütün laptop'larda yaşanan bir sorun gerçi ama Monster çok "ciddi" ısınıyor. Donanıma zarar gelecek mi diye düşünmeye başladım açıkçası.

Ekran en çok çekindiğim konuydu ama gayet güzel bir ekran kalitesi var ürünün. Samsung üretiyor bildiğim kadarıyla ve yeterli verim aldım ben.

Kasa kalitesi elbette düşük. Markalı laptop'lardaki gibi birşey beklemeyin. Ama ben bunu olumsuz bir özellik olarak görmüyorum. Ralli arabaları gibi, dış görünüm bir şeye benzemiyor olabilir ama muazzam performans alıyorsunuz.

Taşınmaya çok müsait değil. Oldukça ağır ve pili makinenin arkasından tuhaf bir çıkıntı yapıyor. Pil ömrü de yerlerd sürünüyor, ortalama 1 saat gibi. Gerçi 256 MB'lık kartla bu normal.

Kısaca, taşınabilir bilgisayar almak zorunda ama sürekli "taşımak" zorunluluğunda olmayanlar (örneğin benim her ay üç dört gün "taşımaya" ihtiyacım oluyor ama geri kalan günler evde yatıyor), bilgisayarı orta düzeyin üstünde bilenler ve performans bekleyenler çok ciddi şekilde düşünmeli bu ürünü. Ben son derece memnun kaldım. Bildiğim kadarıyla Uniwill üretiyor bunları, Fokus Bilgisayar da üzerine Monster etiketi vuruyor. Sürücüleri illa üretici firma sitesinden çekmek gibi bir takıntınız varsa, Uniwill'in sitesini kullanın.

Bilgisayardan çok anlamayanlara, garantiyi gözünde çok büyütenlere (ki bunun da garantisi var, HP Sony gibi firmalar donanım arızalarında çok kolay iş görüyor mu sanıyorsunuz?) göre ise değil. Ben donanım arızası olmadığı sürece sorunumu kendim çözerim, performans da beklerim diyenler, bu fiyata bundan daha iyisi yok.

9-
    Orjinalden alıntı: Mene

Ben yaklaşık olarak 1yıldır monster notebook kullanıyorum.. şu ana kadar genel performansından çok memnunum fakat tek ve de en büyük şikayetim ise notebook'un dvd-rw'ı. Ben dvd okuma okuyamama ya da dvd marka seçme seçmeme olayını geçtim, benim şikayet eğer dvd yazarken ya da dvd image alırken fazla zorlandı mı windows kelimenin tek anlamıyla çöküyor ve kalıcı yani. Mesela mouse takıla takıla ilerlemeye başlıyor windows un açılması abartısız 5dk'yı geçiyor. Çıldırıyorum resmen. Restart etsem de makinayı dinlerdirsem de aynı. Artık gına geldi yaw. Tek kurtuluş yolum System Restore yapmak ki bazen o bile sonuç vermio. Yani bu bir yıllık makinaya attığım format'ın haddi hesabı yokh.

Acaba benden başka bu tarz sorunu olan arkadaş war mı çok merak ediyorum ve tabii ki de warsa çözümünü merak ediyorum []???
    10-
    Orjinalden alıntı: taycel

Sn İlhan bey

Ben sizin ürünlerden 128 mb gforce 6600 kartlılardan kullanıyorum imzamdada mevcut makinanın detayları

DVD yazmakta problemim var DVD writer ın 8x desteklese bile 4x hızını geçemedim bi türlü. 4x de dvd yazmam 15 dakkayı geçiyor. Aynı boş dvd dileri başka bi ex writer da yazdığımda 8x de yazabiliyorum. Bu da 7-8 dakika sürüyor. Sizin bunun için bi öneriniz varmı . DVD writer için bir firmware güncellemesi var mı elinizde?
    11-
    Orjinalden alıntı: pisiko__

arkadaşlar bende bugün monster t72hel802 model note bookuma kavuştum t7200 işlemci yerine t7400 işlemcili aldım şimdi gelelim değerlendirmeye

performans:şuana kadar daha hiç oyun yükleyemedim yarın inşallah yükleyip hangi oyunda nasıldır falan yazıcam
    görünüm:görünüm olarak bana göre çok şık ve çok hoşuma gitti açıkçası sanki laptopa aşık oldum o derecede
    kasa:malzeme bana sanki biraz yumuşak gibi geldi ama ileriki zamanlarda neler olacak orası meçhul
    kalvyede yazı yazarken çok hafifbr içeri gömçürme oluyor sorun değil ama benim dikkatimi çekti
    bu arada birşey daha dikkatimi çekti bazen klavye nin ordan diiitttt diye siye ses geliyor bazen çok kısık olduğu için kulağınızı iice dayamadan anlamıyorsunuz bu sorundan şikayetçi olan varmı yoksa sadece bende mi o sorun var
    ısı:çok ağır işlerde kullanmadım şuana kadar ama ses çok azgeliyor arada sırada işlemci fanı devreye giriyor oda rahatsız etmiiyor
    ekran:laptopta ençok ekrana hayran kaldım çok güzel oyunlarda faln nasıl acaba merak ediyorum

şimdi gelelim en can alıcı soruya müşteri hizmetleri:fokus bilgisayarın izmit şubesi olan bilgin bilgisayara gerçekten çok teşekkür ederim kendileri bütün sorunlara rağmen bana laptopu akşam saat 6 da hazır edip bana ulaştırdılar müşteri hizmetleri die ben buna derim yani 1 haftadır beklettikleri için fokusbilgisayara karşı olan değişiyorduki bugünkü olaylar iyiki monsteri seçmişim die içimden geçirmeme neden oldu
    12-
    Orjinalden alıntı: thorri

Orjinalden alıntı: thorri

fn tuşuna basarak f1-f10 tuşları üzerindeki mavi şekilli fonksiyonları kullanırsın.
    Dıt sesi hardiskten geliyor normaldir bendede var
    hocam çok saol kendimi yiyip bitiriyordum bir sorunmu vardie ama ilerde bi sorun yaratırmı bu ses hdd de
    Daha düşük hızlı hd lerde bu (kafa sesi) bu kadar duyulmuyor. Daha çok cırıltı olarak çıkıyor. Bunlarda ise tık tık diye. Zaten Problem varsa bile 1 2 ay içerisinde ortaya çıkar. 2 sene garantisi var. ve fokus garanti konusunda çok ama çok iyi.
    13-
    Orjinalden alıntı: flashpoint

Evet 12 ekim tarihi ile notebook'uma kavuştum. T74HEL801 model. Yardımları sebebiyle KADİR beye teşekkürlerimi bir borç bilirim. Oldukça yardımcı oldu bana. Kutusundan büyük bir heyecanla açtım. Herşey çok güzel güzel di. Taki oyunları yükleyip test edene kadar. Underground ve Most Wanted oyunlarında çok ciddi problemler yaşadım (halen yaşıyorum ve gidermeye çalışıyorum). Şöyleki Geforce 7600 256 mb olan bi ekran kartından beklenmeyecek bi şekilde takılmalar yaşıyorum. Full özellikler açıldığında (anti aliasing son ayarda, çözünürlük ve diğer ayarlar), oyunun ortasında 1 - 2 dk gibi bir süre donup grafikleri yükleyip, ondan sonra oyun donduğu yerden devam ediyor. Ancak oyun çalışırken hiç bir yavaşlama yok, çok akıcı. arada takılıyo yada sonu kitlenmeye varan takılmalar oluyo. Bu yüzden 2 kere bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım, hiç cevap alamadığım için. Şimdi diyeceksiniz ki full özelliklerde yapar normaldir ama değil arkadaşlarımın daha düşük konfigasyonlardaki x1600 ati ekran kartlarında da bu oyunu oynadım ve hiç bir takılma yapmıyor(full özellikler açık). Bu sebeple ben bu canavar aletten böyle sorunlar görmek beni üzdü. Ancak sorunun notbookta değilde benim oyunlarımda veya kurmuş olduğun sp2 windowsta olabileceği ihtimalini düşünüyorum. Şu ana kadar yazdıklarım ilk değerlendirmelerim yani gerçeği yansıtmamaktadır. Ama yinede can sıkıcı bi durum. Umarım tüm sorunlar benden kaynaklıdır. Tüm kurulumları Temiz bi şekilde yapıp sonuçları ve değerlendirmelerimi tekrar buraya yazacağım. Bu arada ses kalitesi bu zaman kadar kullandığım pek çok notebook tan daha iyi, hatta harmon kardon olan hp li bilgisayar ile karşılaştırdık MONSTER çok daha iyi ses verdi. Ekran kalitesi tahminlerimden de daha iyi. Ben notebook klavyelerinde istediğim gibi yazı yazamam (parmaklar kalın biraz [8D]) ama klavyesi o kadar güzel tasarlanmış ki ENTER tuşuna basmak vs. hiç sorun olmuyo, normal klavyede yazdığım gibi rahatça yazabiliyorum. LCD nin üzerinde bir tür katman var bu biraz ışık yansıması yapıyor. Kapalıyken ayna niyetine kullanılabilir [:'(] ama LCD deki parlaklık o kadar güçlü ki bu yansıma konusunda hiç bi sıkıntı yaratmadığı gibi çook şık ve güzel durmasını sağlıyor. Forumdan takip ettiğim kadarıyla kasa konusunda çok şüpheye düşen arakdaşlar olmuş, hiç merak etmesinler oldukça kaliteli, güzel bu özelliklere göre mükün oldunca ince ve kibar duran bi kasası var. Genel olarak dış görünümü oldukça sade olması çok iyi. Web kamerası mükemmel diyebileceğim kadar kaliteli görüntü veriyor ve zifiri karanlıkta ekranın ışığı ile yeterli diyebileceğim bi görüntü sunuyor ama normal ışıkta çok net ve temiz bir görüntüsü var. Henüz parmak izi olayını çalıştıramadığım için o konuda bişey yazamıyorum. Yine teşekkür edeceğim KADİR bey sayesinde touch pad'i pek kullanamadım. Çünkü hediye ettiği mouse çok güzel henüz touch padi kullanmadım. Şu problemlerimi de giderebilirsem diyebilirimki şu an için alınabilecek en iyi notebook.

NOT: bu yazdıklarımı MONSTER markasını kötülemek için değil ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak için yazdım.

Saygılar

Cengiz KARAMAN

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

MONSTER

GENEL EKSİLER

Eksiler

14-
    Orjinalden alıntı: CLUbeer

valla Beyler ben dede anlamadığım bazı oyunlar da milisaniyelik takılmalar söz konusu her oyun da değil çoğu oyunu full detay oynuyor. fakat fifa 07 full detay geyet güzel oynuyo fakat ara sıra milisaniyelik takılmalar oluyo fifa da ve serious sam 2 de anlamadım gitti acaba sürücüden mi kaynaklanıyor. Bir de Son olarak çok üzücü bir haber benim için alalı 20 gün felan oluyo çok memlundum şuana kadar hiç bir sorun yoktu performansı zaten hepiniz biliyosunuz güzel kasaya da diycek lafım yok fakat 20 ci gğn farketttim olayı tam oalrak ne zaman oldu bilmiyorum ama ilk 15 günden sonra oldu. ekran da Beyaz bi ölü pixsel çıktı beyaz derken kırmızı şekil de olanlar dan değil beyazımsı çok zor gözüküyo hatta gözükmüyo normal de sadece ekranın dibine gelip baktığın da gözüküyo beni üzen bu değil fakat 20 gün kullanıp ölü pixsel oluşması çok üzücü şimdi açıkcası zaten 15 gün içindede olsa ufacık bir beyaz şeklindeki ölü pixsel için yırtınmaya gerek yok fakat neden böyle oldu anlamadım?[X(]
    15-
    Orjinalden alıntı: mfcwolf

t74hel802 modelini kullanan arkadaşlar;

benim blgisayarda oyunlarda olsun , diğer programlarda olsun arada bir saniselik takılmalar oluo.
    sizde de böle bişi va mı?
    birde bilg. çalışırken sürekli ince bi ses gelio.

nası çözebilirim?
    16-
    Orjinalden alıntı: atyay

benim blgisayarda oyunlarda olsun , diğer programlarda olsun arada bir saniselik takılmalar oluo.

nası çözebilirim?
    bendede t72 modeli var geçen gün nasıl oldu bi türlü anlamadım,windows uptade yapıyodum arkadaşın bilgisayarından wireless ile bişeyler alıyodum winamp açıktı msnden arkadaşla konuşuyodum aynı zamanda forum sayfasıda açıktı arada bişeyler okuyodum birden aşırı kasılmaya başladı nolduğu anlamadım okadar kasıyodukki hiçbişey yapamıyodum winamp çok kötü ses çıkarıyodu parçalar cızırdıyodu kesik kesik geliyodu bide sanki şarkıyı özel olarak ayarlanmış gibi temposu yavaş çalıyodu,bi şekilde bilgisayarı kapatmayı başardım sonra windows tekrar açılırken yüklenmesi çok uzun sürdü açıldığında kasılma hala devam ediyodu mouse çok yavaş hareket ediyodu sonra sistemi ayarlardan bi gün önceye aldım sorun düzelmiş gibiydi,world of warcraft diye bi oyun oynuyorum onu açtım oyunda saniyelik takılmalar oluyodu ki daha önce hiç böyle olmuyodu hatta bu oyun açıkken most wantedı açmıştım bi kere çok rahat oynuyodum,oyun harddiski çok fazla kulandığından acaba hardiskte bişey olabilirmi diye speedfan programını kurdum S.M.A.R.T özeliği olduğundan hardiskin durumuna baktım ve sonuç
    [image]http://img180.imageshack.us/img180/888/ads305zsh9.jpg[/image]
    ayrıntılı bilgi vermek istedim ancak buraya koyduğum link başka bi hardiski gösteriyo benim hardiskte
    fitness yani sağlamlık %90'a inmiş performans %98
    alalı daha bi hafta oldu ama bu moralimi çok bozdu doğrusu,bugün sistemi tekrar kurup world of warcrafta takılmaların devam edip etmediğine bakıcam
    benim masaüstü sistemimdede samsug hardisk var onda fitness %0'a düştü ama hala çalışıyo,sanırım beni samsung harddiskler pek sevmiyo[]

ilhan bey harddisk olarak samsungdan başka seçenekleriniz varmı acaba?[]
    17-

nası çözebilirim?
    biraz geç oldu ama o ince sesi bende farkettim ortalama 5sn de bi duyuyorum fan çalışmayınca ve dikatli dinleyince
    18-
    Orjinalden alıntı: mutu07

nası çözebilirim?
    biraz geç oldu ama o ince sesi bende farkettim ortalama 5sn de bi duyuyorum fan çalışmayınca ve dikatli dinleyince
    hocam o ses bendede ilk hafta geliyodu ama daha sonra kesildi dahada hiç duymadım benimde aldığım 2 hafta oldu zaten

ilhan bey driverleri bekliyoruz hala!!!
    Arkadaşlar bende de T72HEL802 model var. Bende de o ses ilk aldığım günden beri çıkıyor. Önceleri pildendir demiştim ama ondan olmadığını anladım. eğer farkederseniz ve dikkatli dinlerseniz işlemci boşta olduğunda yani işlem falan yapmadığınızda bu sesi duyabilirsiniz.. Biiiiip biiiiip diye bir ses her üç dört saniyede bir çıkıyor. Özellikle gece sessiz bir ortamda bulunduğumda çok rahatsız oluyorum.

Ama işlemciye yük bindirdiğimde bu ses gidiyor. Yani fanla alakası yok elektiriksel bişey gibi geldi bana ama tam anlayamadım. Umarım bende de bu ses gider. normal şartlarda duyamayacağınız bir ses ama geceleri gerçekten çok rahatsız edici..
    19-
    Orjinalden alıntı: mahirmete

Sn İlhan Bey,
    Bu forumda bi arkadaşım daha yaşamış bu problemi bende yaşıyorum. FEAR full detayda acaip akıcı bi şekilde oynatıo ama bazen takılmalar oluo. Bu da çok can sıkıo.. Oyun demo yani internetten indirdim resmi sitesinden. Neden böyle yapıyor. Diğer oyunlarda yapmıyor sayılır?
    20-

öncelikle tüm arkadaşların ve fokusshop yetkililerin geçmiş bayramı mübarek olsun,

bayram süresince yazamadım kusura bakmayın, bende t74hel802 modeli var yaklaşık 2,5 hafta oldu

bende hala aynı problem dewam ediyor. bilgisayarın ayarlarından anlamıorum ama fm2006 ve nfsunderground oynarken bile yapıyo saniyelik takılmalar. ve bilgisayardan gelen ses bendede var.
    dediğim gibi ayarlardan pek anlayamadığım için sorunu bilemiyorum ama can sıkıcı bi durum.beklemiyodum ve baya bi moral bozukluğu var. çünkü ben paraya kıyıp t74 modelini aldım müh. analiz programlarını güzelce çalıştırsın diye ama çözüm yaparken takılmalar oluo. buda beklentilerimi yaraladı.

bugün fokusshop yetkilileri ile temasa geçicem.
    ama önce forumdaki arkadaşlara bi danışayım dedim. problemi çözebilen arkadaş var mı sanırım benimle aynı problemi yaşayan arkadaşlar var.

fatih,
    21-
    Orjinalden alıntı: aston

arkadaşlar ben t74hel801 kullanıcısıyım forumda bahsedilen ses olayı ben de mevcut.(bilgisayar çalışırken dit dit diye kesik kesik ses geliyor) dün itibariyle fokus bilgisayarı arayıp teknik servis e danıştım ve bunun hdd den gelen normal bir ses olduğunu söylediler.(hdd seagate 80gb 7200rpm)Bir diğer sorumda şu oldu bilgisayarım açılış ve kapanışlarını ağır yaptığını söyledim (bilmiyorum bu sorun diğer kullanıcılarda da mevcutmudur?) bununda bilgisayarın açılırken ram i ni saymasını ve programları çalıştırmasının ancak zaman aldığını söyledir.(Şahsi fikrim bu program olayı pek kafama yatmadı)Bilgisayarları diğer core2duolarla karşılartırın açılıp kapanma hızının aynı olduğunu görürsünüz dediler.Sorunlarımı ve aldığım cevapları forumla paylaşmak istedim.
    22-
    Orjinalden alıntı: chalyps

İlhan bey ve değerli arkadaşlar, merhaba..

Forumu bir ayı aşkın süredir takip ediyorum ve donanım özellikleri ile piyasada alternetiflerinin neredeyse olmaması sebebiyle (işim gereği üst seviyelerde bir notebook sahibi olma ihtiyacım doğrultusunda), ve belki de en çok İlhan bey ve şirketinin tutumu nedeniyle geçtiğimiz hafta T72HEL801 modelini satın aldım. Bayram öncesi olmasına, hatta modelle ilgili stok sıkıntıları olmalarına rağmen kolaylık gösterdikleri için kendilerine teşekkür ederim...

Yoğunluğum nedeniyle halen detaylı olarak kullanamamış olduğum için şimdilik maalesef performansı hakkında yorum yapamayacağım. Ancak masaüstü bilgisayarı aratmayacağı aşikar..

Ben daha çok şu ana kadar karşılaştığım eksiler ve sorunları dile getirmek istiyorum, mümkün olanlarına da çözüm talep ediyorum.

* İlk olarak en çok göz önümde olan klavyenin üzerine elimle tuşlara basmayacak kadar baskı uyguladığımda (ve tabii yazı yazarken) oluşan yaylanma/esneme problemi. Fiziksel olarak bir problem yaratmasa da psikolojik olarak olumsuz bir etkisi var. Aklıma gelen bir yöntem var fakat ısınma gibi birtakım sorunlar çıkarır mı emin değilim.. Ürünü aldığınız zaman kapağı açtığınızda klavye üzerinde örtülü olan ince bir malzeme olduğunu biliyorsunuzdur, bu veya buna benzer bir tabaka uygun ölçülerde klavye altına yerleştirilebilir mi acaba? Ya da buna kalıcı bir çözüm üretilebilir mi?

* Yine yazı yazarken karşılaştığım en büyün sorun touchpad.. Kablosuz mouse kullanıyorum ve çok uğraşmama rağmen touchpadi iptal edemedim (driver'ı silmeden), bunun bir yolu var mı acaba? Başka bir marka touchpad'in uyumlu olabilecek yazılımı gibi..

* Pille kullanım sırasında güç ayarları sonucu ekran kapandıktan bir süre sonra mouse ya da klavye müdahalesine rağmen ekran tekrar açılmıyor, ekran kapağını kapatıp tekrar açmam gerekiyor (ayarlarda "kapağı kapatınca birşey yapma" seçili, bu konumda ekran kapanıp açılıyor sadece). Bilgisayar başından ayrıldığım için geçen süreyi net olarak bilmiyorum ama kapanır kapanmaz ya da kısa süre içinde mouse hareket edince böyle bir sorun yok.

* Gelelim fan ve sıcaklık değerlerine.. Sıcaklıkta anormal yükselmeler olmamasına rağmen, işlem yapmadığım zamanlardaki 45-46 derecelerde bile fan en düşük devirde de olsa (ki 52 ve üstü değerlerde yani kullanım sırasında hızlanmaya başlıyor) sürekli, evet sürekli çalışıyor [sm=dontknow.gif] Biosla ilgili güncelleme açıklamalarını okuduğumda eski sürümlerde bu tip bi sorundan bahsedilip çözüldüğüne rastladım.. Zaten şu anda son sürümü kullanmaktayım.. Acaba yine buna benzer bir durum mu sözkonusu?

* Klavyenin üstünde bulunan tanımlanabilir 2 tuşu kullanıma dahil edemedim (diğer ikisi çalışıyor), bunun çözümü nedir? Outlook Express tuş fonksiyonunu bir başka uygulama ile değiştirmek mümkün mü?

* Bios ayarlarının çok yetersiz olduğunu farkettim.. Neredeyse hiçbir ayar yapılamıyor, Phoneix bios ayar penceresi kullanmasa bile olurmuş [sm=us.gif]

* Benim için gerçekten büyük bir sorun oluşturan konuya gelecek olursam, o da pil süresi... Birçok arkadaş daha çok masaüstünde ya da elektrik olanağı olan yerlerde kullanmakta oldukları için bu konuda fazla bir şikayet olmadığını gördüm forumda.. Hatta başka konularda okuduklarım da bana oldukça ilginç geldi; çoğu arkadaş pil süresinin uzunca süre tam kapasitede olması için ayda bir pilin tamamen boşaltılıp tekrar doldurulması gibi birtakım yöntemlerden bahsetmiş. Bu da demek oluyor ki dizüstü bilgisayar kullanıcılarının çok büyük bir kesimi ürünlerini masaüstü bilgisayar amaçlı kullanıyor. Halbuki ben dizüstü bilgisayarımı, mesleğim gereği gün içinde daha çok "pil ile kullanım opsiyonu" ile dış mekanda ve çoğunlukla da elektrik bulunmayan alanlarda kullanmak durumundayım. Pilin şu ana kadar minimum kullanımda bile (yarın müsait olursam sistemi açıp, hiçbir işlem yapmadan dayanma süresini de kontrol edeceğim) 1.5 saatten fazla dayanmadığını gördüm. İlhan bey özellikle bu sorunla ilgilenmenizi, ve eğer mümkünse yüksek kapasiteli 9-12 hücreli pil seçeneği sunmanızı rica ediyorum sizden...

Fanla ilgili problem ve pil dayanımı haricinde diğerlerini kullanım açısından kendimle ilgili olarak ciddi bir sorun olarak görmüyorum.. Ancak tabii ki çözümü olanlar bir şekilde giderilebilirse iyi olur [sm=icon_smile.gif]

Bazı takılma, gecikme gibi sorunlar yaşayan arkadaşlar bunun daha çok yazılımsal hata ya da yüklenmelerden ileri gelebileceğini gözardı etmesinler. Windowsun çok esnek(!) yapıda bir işletim sistemi olduğunu, buluttan nem kaptığını, ve basit bir yazılım yükleme-kaldırma işleminden sonra bile ciddi yavaşlamalara sebep olabileceğini dikkate almanızı öneririm.. Demek istediğim, biri alman yapımı diğeri yerli üretim iki otomobilde de aynı özelliklere sahip aynı marka abs fren sistemi varsa; her iki sistem de aynı görevi yapar. Diğer donanımların da aynı olduğunu varsayarsak (süspansiyon sistemi vs gibi) tek faktör ağırlık ve aerodinamik olacaktır.. Almış olduğunuz monster marka dizüstü bilgisayarı aynı donanım ve özelliklere sahip olan diğer bir üründen ayıran faktör de; her üründe çıkabilecek teknik kusurları bir kenara koyarsak, kanımca montaj işçiliği, kullanılan kasa ve satış sonrası destek/hizmetten bir adım öteye geçmez... Kullanılan kasada ise bazı üyelerin tabir ettiği gibi ferrari-şahin kıyaslamasının geçersiz olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Satış sonrası hizmet de herkesin gözü önünde zaten [sm=friendship.gif]

Herkese problemsiz bir kullanım dilerim. Saygılarımla..!

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

MONSTER

GENEL EKSİLER

Eksiler

23-
    Orjinalden alıntı: flashpoint

11.10.2006 tarihinde almış olduğum MOSTER T74HEL801 model notebook'um, bu süreden beri toplam 3 kere değişmesine rağmen sorunlarım giderilemedi. İlkinde ekran kartı aşırı ısındığı için oyun oynatmıyordu ve zaten bi süre sonra ekran kartı iflas etti ve artık LCD ye görüntü gelmemeye başladı, ikinci değişimde (değiştirdiklerini söylediler ama ben değişmediği düşüncesindeydim) gene aynı problem oldu. Notebook'u aldıktan sonra 5 dk içinde tekrar LCD görüntüsü gitti, üçünü değişimde bütün herşey yolundaydı, ama 1 adet ölü pixel vardı. Özellikle rica etmeme rağmen komple değişim yaptılar ve gene en başa döndüm. Ekran kartı gene çok ısınıyo ve oyun moyun oynatmıyo. Bi ekran kartı boştayken 63 derece olurmu yaw. Oyun oynatmaz tabiki. Ben Ankara'dayım sürekli gel git, her sefernde 2 gün kaybet. Ben kullanmadım daha notebook'u hep servisteydi gibi bişey oldu. Kaldı ki ilhan beye ve teknik servisteki ahmet beye de defalarca lütfen iyi test edin günü birlik göndermeyin (Normalde ist. dışı servis için gelen ürünler aynı gün yapılıp geri gönderiliyor) sizin orda bi gün daha dursun, test edilsin. Ama nafile. Belki yoğunlar anlayabiliyorum ama bu kadar da olmaz ki. Her gönderişimde iade edebilirsiniz dedi ilhan bey ama ben inatla iade etmedim, kullanmak istedim olmadı. Ben artık iade etmek istiyorum. İlgi alaka mükemmel ama bide ürünlerde sorun olmasa. Bi yerden sonra artık benim ki şansızlıktan çıkıyor. Yani rastlantı olmazki her makine sorunlu. Bilemiyorum. Yorumu sizlere bırakıyorum. Kullanmak isteyipte kullanamamak biraz sinir bozucu.

Saygılar
    Cengiz KARAMAN
    24-
    Orjinalden alıntı: gca

arkadaşlar,
    bir çok arkadaş bilgisayardan gelen ditt sesi için yazmış, bende ilk önceleri yoktu fakat bugün sistemi silip yeniden yükledim. şu anda ses gelemeye başladı. önceki yüklememde sürücüleri yazılımları ile birlikte yüklemiştim, fakat bugün sadece driver ları yükledim fazla yük yapmasınlar diye böyle bir sorunla karşılaştım. bilgisayar şarjda iken ses nispeten daha az ama şarjdan çekince sesdede artma oluyor. sessiz bir ortamda gerçektende rahatsız edici.

birde hala açılışın yavaş olduğunu düşünüyorum. 1gb ram var ve ram saymanın bukar uzun süreceğini sanmıyorum.bu sorunu gideren arkadaşlar varmı?

hepinize kolay gelsin..
    25-

ilhan bey ilk dizüstümde harddisk ile ilgili bi sorun yaşadığımı anlatmıştım kullanım sırasında sistem çok aşırı kasılmış ve hiç bişey yapamaz olmuştum,aynı sorunu bugünde de yaşadım,arkadaşımın bilgisayarından wireless ile film alırken aynı zamanda kendi harddiskimde bulunan bi filmi seyrediyorum firefox açıktı,birden sistem aşırı kasılmaya başladı ses cızırtılı çıkıyodu,sistemi tekrar başlattım sorun devam ediyodu hiç bişey açık değilken bile sadece mp3 dinlerken bile ses cızırtılı çıkıyodu,sistem değişti harddisk değişti bukadar şansızlık olmaz dedim başka bi sorun vardır diye düşündüm ve yanılmadığımı gördüm,harddisk kontrolü dma moddan pio modda geçmiş
    dma modda veri transveri anakartın üzerindeki kontrolcü tarafından yapılır
    pio modda veri transveri işlemci tarafından yapılmaya çalışılır yapabildiği kadar tabi bu sırada işlemci aşırı yüklendiği için diğer işleri yapmakta çok zorlanır,okadar zorlanırki,mp3 dinlerken bile mp3 verilerini harddiskten alma ve onu cözme iişleminde çok geç kalır,sesde yavaşlama ve cızırtılar duyulur
    daha önce belki birgün işime yarar diye pio moddaki bi aygıtı destekliyosa dma modda sokmak için kulanılan bi bilgi bulmuştum
    registrye girip
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E 96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001
    dizini altındaki MasterIdDataCheckSum dosyasının içindeki verileri sildim sistemi tekrar başlattım
    harddisk tekrar dma moda geçti sorun çözüldü
    sanırım bi sürücü sorunu var intele bunu iletirseniz sevinirim[:'(]
    26-
    Orjinalden alıntı: aston

arkadaşlar nfs carbon full detay oynayan varmı acaba kasmadan çünkü oyunu full detay yapınca benim makinede kastı haberiniz olsun fakat arkadaşımın dizüsttünde ati x700 var 128mb lık onda tık yok anlamadım bu nasıl iş bi de ekran kartı paylaşımsız 256mb geforce 7600 olucak!!!!!
    27-
    Orjinalden alıntı: Lafcioni

Bip sesi duyan arkadaşlar bi diyeceğim var sitede bu ürünlerde 1.3 Mpixel Dahili Web Camera + dahili mikrofon diyo benim laptop elime geçmediği için araştıramadım sorunun neden kaynaklandığını ama orada DAHİLİ MİKROFON diyo benim evdeki makinada hoparlörün yakınında mikrofonum var ve bazen MSN de konuştuktan sonra açık unutuyorum ve çok tiz bi ses çıkıyo şarkılarda da hoparlörden kaptığı sesi tekrar verdiğinden bi titreme oluyo rica etsem ses ayarından mikrofonu kapatıp bi denermisiniz?

Değiştirme: Resim eklemeye çalıştım ama beceremedim. Resim sitede var orada Web cam'in yanında ufak bi mikrofon gözüküyo. Eğer mikrofonla web cam LCD ekranın üst kısmına gelirken aynı veri kablosunu kullanıyosa web cam'ı iptal ettiğinizde bip sesi geçici olarak gitmiş olabilir. vazı arkadaşların Web Cam'ı iptal etmesine rağmen hala çok nadir de olsa bip sesi duymasının sebebi bu olabilir diye düşünüyorum

[image]local://upfiles/257175/1AE7CDBA8FCE493BA642B9887E3CE7D5.jpg[/image]
    28-

Orjinalden alıntı: cogullu

arkadaşlar t74hel801 kullanıyorum ve oyun oynarken klavyem kitleniyor. mesela ben tuşa bir kez(yaklaşık 2 sn) basıyorum ama 5-6 kez basmışım gibi devamlı basıyor ve bir süre sonra yüksek bir sesle biiippp sesi geliyor, ve oyundan çıkmak zorunda kalıyorum, bunu yanlızca oyunlarda yapıyor ve bütün oyunlarda yapıyor ama windowsta yapmıyor [sm=s20.gif] aynı sorunu yaşayan var mı sorun nerdedir acaba, teknik servisle görüştüm ve daha doyamadan ürünü gönderdim[X(]
    29-
    Orjinalden alıntı: £ngesin

arkadaşlar dvd yazarken 4x ten yukarı çıkamıorum ve yazdığım dvd lerdeki dosyaları bilgisayar görüyor ama tıklayınca kitleniyor zaten yarısında da yazarken hata aldım dvd markam diamond nero 6 kullanıyorum sorun nerde anlamadım kaliteli olsun die de diamond almıştım acaba dvd sürücümde bi sorun mu var lütfen yardımcı olur musunuz?
    30-
    Orjinalden alıntı: serhatiskodra

İlhan bey merhaba;
    Ben dün 30/12/2006 tarihli T72HEL802 moster aldım ve hiç memnun degilim 3. format oldu hala driverlerini düzgünce yukeyemedim ilk basta vermedigi hatayı 2. formattan sonra verdi ilk kurulumda ses driverini yukleyemedim ikinci formatta ekran kartı driverini 3. formatta eternet driverlerini sanırım 4. formatta tamamen iflas edecek.[8|]
    Driver sorunlarına el atarsanız cok memnun olurum ve laptopu teslim almadan yapılan testte sorun cıkamdıgı gözlemiş ve bana saglam teslim edildi zaten ondanda süpen yok ama evde nedendir driver sorunu yasadım ayrıca ne yaptıysam PCI ile ilgili donanımı tanıtamadım mutlaka bir adet PCI yuklenmeden kalıyor ayrıca Asus P5W DH anakartımın yerlesik kablosuz baglantı ile birbirine baglantı aktarımı sorunu yasıyorum sanırım hata ise güncel olmayan wireless driver sorunu gibi yazı yazıyordu eternet yardımıyla inernete baglamaya calıstım bu seferde ip numarasını görsede ve gelen giden degerleri artsada bir türlü baglantı kuramadım.
    Mumkunse sizden istegim teknik servisten bu konuda yardımcı olmaları ve sorun giderilmemesi halinde iade konusu...
    31-
    Orjinalden alıntı: Tansiyon

Öncelikle merhabalarl İlhan Bey

Ben 2 gün önce Monster MONSTER T72HEL802 Core 2 DUO Notebook ( T2-rex ) Laptop aldım
    gümüş rengi Fatura İse Osman Taşkıran üzerine kayıtlı şu anda kıbrıstayım okul nedeni ile ve laptoptan acayip iç tırmalıyan ciiiiiiiiiiiiiiiiip ci ci ci ci tınılı bi ses geliyor bunun ne olduğu konusnda bi fikrim yok ama gayet iç gıcıylıkyıcı bi ses bunun bir hatadan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum? bunun ne olduğu konusnda yardımcı olabilirseniz sevinirim bu ses cidden rahtsız edici?

şimdiden teşeküürler.

32-
    Orjinalden alıntı: rolanddes

Sayın Ilhan Bey ve değerli arkadaşlar;

Tam 10 ay önce aldığım Monster Tyranasourrus modeli dizüstü bilgisayarımı severek kullanıyorum. Şu ana kadar kendi halledemediğim pek bir sorunla karşılaşmadım. Taki bugüne kadar. Her zaman kalitesine güvendiğim için kullandığım Philips DVD ile bir DVD yazmak istedim. Defalarca yazdığım halde Monster'ın DVD Writer ı hiç sorun vermemişti. Ancak Bu kez Nero'yla DVD yi yazmaya başladıktan bir süre sonra DVD Writer'dan tekdüze ve tekrarlayan bir ses gelmeye başladı. Tık-tık gibi bir ses ama tam olarak tanımlamak mümkün değil. Neroya baktığımda DVD yazma yüzdesinin çok yavaş ilerlediğini farkettim. Normalde 10 dakikada yazılan 4400 Mb lık bir dvdnin bu kez 15 dakikada ancak yüzde 20 sine gelinmişti. Bazen çıkan değişip viyk-viyk gibi bir hale geliyor bazen de tamamen yok oluyordu. Ama yavaşlık hep kalıcı idi. Herneyse iptal ettim. Ve DVD de boşa gitmiş oldu. Sonra Nero yu komple kaldırdım ve tekrar kurdum. Dvd Writer ımın içine üfledim falan tipik Türk alet temizleme metodlarını denedim. Lensinde de herhangi bir toz görünmüyordu gerçi. Sonra tekrar denediğimde yine aynı sorunla karsılastım. Nero Smart Start ın Detect Drive Speed falan gibi özellikleri ile yazma simülasyonu yaptığımda da aynı sorunla karsılaşıyordum.

Kullandığım Nero Versiyonu: Nero 7.5.7.0 Bu versiyonda şimdiye kadar onlarca DVD yazmam rağmen sorun yaşamamıştım.
    Kullandığım medya: Philips DVD+R 4.7 gb 1-16x dir. Daha önce defalarca buna yazdığım halde sorun olmadı hiç.
    Hız olarak ise hem 8'i denedim hem de 4'ü. Sorun ikisinde de devam etti. Zaten hiç bir zaman 16x'te yazmaya çalışmadım.
    İşletim sistemi olarak ise Windows Xp Pro Sp2 kullanıyorum. Sistemim temiz virüssüz ve trojansız durumdadır.

Monster'ın Spesifikasyonları

Intel Centrino 1.86 Ghz
    1 Gb DDR2 Memory
    Nvidia Geforce Go 6600 Ekran Kartı
    80 Gb Hdd
    Wireless, Bluetooth, ethernet, modem, card reader,ses kartı ve bütün Monster larda default olarak bulunan diğer özellikler..

İlhan Bey sorunumla ilgilenir ve bir çare bulursanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim..
    33-
    Orjinalden alıntı: black_mirror

sayın ilhan bey;
    benimde MONSTER marka laptopum var..(2ghz sonoma,15.4'' WX GA,2gb ram,128mb geforce 6600)ürün olarak oldukça menunum fakat bir zaman önce bir ısınma sorunu meydana gelmeye başlamıştı.foruma yazdığımda arka kapağı açıp fanı temizlemem gerektiğini bazı arkadaşlar saulsun söylemişlerdi ve bende bunu yaptım ardından ısınma problemi ciddi ölçüde yokoldu.fakat kısa sürede yine eski haline geldi.yani meela sadece internete girsem laptop kapanmıyor ama oyun oynamaya kalksam kısa sürede aşırı ısınmadan kapanıyor.olay büyük olasılıkla tozdan kaynaklanıyor fakat ben bunu her 20günde bir temizleyecekmiyim?kullandığım yer sonuçta ew ve tozlu bir ortamda deil haliyle.istanbulda servise götürmeyi düşünyorum şuan..nereye götürmem gerektiği ve bu konuda yardımcı olunulabilecek mi sorusuna cevap almayı umuyorum sizden.teşekkürler

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

TOSHİBA A100-847......................BU CİHAZ G07600 EKRAN KARTI KULLANMASI - KASA KALİTESİ VE HD ÖZELLİĞİYLE ONU ALINASI MODELLERDEN YAPIYOR

1.SORUN.........................ISI YÜKSELEBİLİYOR
    2.SORUN.........................BİRTAKIM SESLER
    3.SORUN..........................KLAVYE YORUMLARI

1-
    Orjinalden alıntı: uffuk

Orjinalden alıntı: Kotiledon

arkadaşlar bu laptopun ses durumu nasıl...
    fanı devamlı mı çalışıyor ???
    fan çalışırken ses durumu nasıl ??? (sessiz boş bi odada mesela...)

cevaplarsanız sevinirim...

hep çalışıyor ama en ufak rahatsızlık yok[:'(]
    2-

ya bu toshibalarda da ölü pixel olayı çok sık oluyor galiba özellikle sizin modellerde.. Benim de alma durumum olursa yanımda flash belleğe ölü pixel programını atıp gidicem orada denemek lazım herkese aynı şeyi öneririm..
    3-
    Orjinalden alıntı: trakianboy

Sayın arkadaşlar teknosa.com.Türkiye'den hala alamadığım iade laptop bir yana dursun bugün vatandan aynı modeli aldım.
    teknosaya bir güzel kendilerinin yaptığı gibi kutulayıp bir de dilekçe döktürüp ürünü yollamıştım tam 1 hf. önce. Bana pazartesi parayı iade edeceklerini söylediler bu cuma yaptığım son telefon görüşmesinde.
    Toshiba markasının güvenilirliğinin dizüstü kullanıcıların zihinlerinde ürünlerinde mükemmeliyet beklentisi yarattığı ve verilen paraların diğer pekçok aynı özellikleri içeren diğer marka laptoplara nazaran yüksekliği ışığında mantiken ve tecrübeye binaen yaptığım hesaba göre Türkiye'de muhtemel Toshiba A100-847 alıcılarına ilan ederim ki:
    'Kanımca ve bence Türkiye'ye ithal edilen veya sokulan TOSHİBA A100-847'lerin ekranlarında beklenin üzerinde ÖLÜ PİKSEL hatası mevcuttur. Israrla müşterilerin 3'ten az hatalı pikseli sineye çekmeleri büyük bir 'ohhhh 3'ten az nasıl olsa kurtuldum beeee' mantalitesiyle kapitalist bir pişkinlikle satıcı tarafından öne sürülmektedir.'

Ne dersiniz biz bu dizüstüleri ilk gündeni kahrolmak için mi alıyoruz? Lütfen herkesi bu konuya duyarlı olmaya çağırıyorum. İyi geceler dilerim.
    http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip
    4-
    Orjinalden alıntı: 4TCL

Orjinalden alıntı: Mstf_

arkadaşlar oyunda cpu sıcaklıgı maksimum performansta kac oluyor acaba ?

ben everrest le 80 e kadar çıkardım ama korktum daha fazla çıkarmaya daha çıkardı heralde
    5-
    Orjinalden alıntı: Vindictive

Yau 2 saat nba 2006 full detaylarda acıktı.Oyunu hard diskten okudu sanırm cunku hard diskte sol tarafta heralde bunda daemon toolsu kurmustum oyun icinde cd de takılıydı ama sol taraf ates gibi olmus 1 saat falan oyun ole pek oynamadım normal durdu yarım saat falan da ben oynamısımdır 16 dakkalık oynadım 4 er dakkadan 4 periyot oynarken ısı beni rahatsız etmio ama bişi olur mu ki laptopa yoksa bu ısı normal mi soguk havada valla gec karşısına ısın[8D]Resmen klimanın sıcak havası gibi hava ufluo[]Benim buna bi ayar mı cekmem lazım yoksa durum bole mi?Bide bunun yon tusları kucuk bari klavye alim olmucak bole[]Gecim desktopımda oynim bari full ayarda calısmıo ama olsun
    6-
    Orjinalden alıntı: salla_gitsin

ya arkadaşlar bu klavye pek ii değil gibi sanki çökecekmiş gibi yüklenmesem bile harflere bastığım yerler aşşağı doğru gidiyo hafiften, bu normalmi her notebookta böylemi, oyun filan zor o zaman bunda anc bi klavye almak gerek
    7-
    Orjinalden alıntı: demong

arkadaşım aldığım terde teknik servis bana altında sudan korumak için ayrı bi tabaka olduğunu bu göçmenin ondan kaynaklandığını söylemişti nekadar doğrudur bilemem ama haberiniz olsun yane []

ya arkadaşlar bu klavye pek ii değil gibi sanki çökecekmiş gibi yüklenmesem bile harflere bastığım yerler aşşağı doğru gidiyo hafiften, bu normalmi her notebookta böylemi, oyun filan zor o zaman bunda anc bi klavye almak gerek
    8-
    Orjinalden alıntı: Odysseus347

bascbats,

1.fan nerdeyse sürekli çalışıyor.sadece boş bıraktığında sıcaklığı düşükse(30 derece civarı ki normal kullanımda 450 mhz de bile çalıştırsanız yine 40 derecelerde geziniyo) duruyor.

2.birinci cvpla aynı ben bu msjı yazarken sadece msn ve internet explorer açıktı.ve fan sürekli çalışıyor.

3.harddisk sesi öyle sürekli gelmiyor,sadece okuma yazma yaptığı anlarda.

4.fanın bence irrite edici bir sesi yok.bundan önce kullandığım benq r55 te hiç ses yoktu(fan hiç çalışmıyo,sadece arada bi çalışıp duruodu) ama bu da bana rahatsız edici gelmiyor.normal masaüstü bilgisayardan kat kat sessiz.

5.takılma dediğimiz ram in düşüklüğünden kaynaklandığını düşünüyorum.arada harddiskten okuma yaptığı sıralarda max. bi kaç sn donuyo geri bi daha hiç takılmadan devam ediyo.bana carbon da sadece oyunu ilk açtığımda bi kere oluyo sonra çook nadir tekrarlıyo.bi sorun değil yani.ama yüksek ram isteyen oyunlarda(gothic3 mesela 1,2gb ram kullanıodu bende) takılma sıklığı baya artıyo.oyun manyakları için ram takviyesi şart ben sonradan yapacağım şu an o kadar gerek duymuyorum.

6.tam saymadım kusura bakma ama 30 sn flndır heralde.

sonuç olarak fan sesine aşırı duyarlıysan seni sinir edebilir ama,öle uçak motoru gibi bi ses de yok.oyunlarda hızı artıyo fanın ama o sırada hoparlörden fln da ses geldiği için rahatsız etmiyo.ben %90 kulaklıkla kullandığımdan benim için kriter değildi ama sen bu kadar dikkat ediyosan senin için sorun olabilir.saygılar...
    7-

Sessiz ortama gelmior makine yaf fan gürültüsü biraz fazla hard disk durmadan kırt kırt okuma yapıor arada birde baska güclü fan devreye girior ilk acıldıgı dakikalarda ama yinede güzel notebook fena degilde bu durum herkeste var mı?Hard disk söle 1 dakka bile susmuo benim arada bir susuo[8D]Nasıl azaltırım ben bu sesi webte gezinirken ve msn acıkken?Performansı normal e getiriorum yine aynı degişen bişey yok anlamadım.Ya arkdsalar birde touchpadin sol tarafından su normal 5 tane gösterge ısıklarının oldugu kısımdan bi ses geliordu kulak çınlaması gibi kesildi şimdi birde bu ses hard disk ısıgıyla beraber gelior normal hard disk okuma sesini demiorum hard disk ısıgı yanıp sönünce oda ses verior kulak cınlaması gibi kulagı yaklastırınca nerden geldiğini anlıosunz normalde genel gelio gibi.Lütfen birileri cevaplasın yoksa delirecem sorun var zannediorum belkide var.[&o]
    BU ARADA YENİ ALAN ARKDASLARIN HEPSİNE HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN![:'(]
    8-

Sessiz ortama gelmior makine yaf fan gürültüsü biraz fazla hard disk durmadan kırt kırt okuma yapıor arada birde baska güclü fan devreye girior ilk acıldıgı dakikalarda ama yinede güzel notebook fena degilde bu durum herkeste var mı?Hard disk söle 1 dakka bile susmuo benim arada bir susuo[8D]Nasıl azaltırım ben bu sesi webte gezinirken ve msn acıkken?Performansı normal e getiriorum yine aynı degişen bişey yok anlamadım.Ya arkdsalar birde touchpadin sol tarafından su normal 5 tane gösterge ısıklarının oldugu kısımdan bi ses geliordu kulak çınlaması gibi kesildi şimdi birde bu ses hard disk ısıgıyla beraber gelior normal hard disk okuma sesini demiorum hard disk ısıgı yanıp sönünce oda ses verior kulak cınlaması gibi kulagı yaklastırınca nerden geldiğini anlıosunz normalde genel gelio gibi.Lütfen birileri cevaplasın yoksa delirecem sorun var zannediorum belkide var.[&o]
    BU ARADA YENİ ALAN ARKDASLARIN HEPSİNE HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN![:'(]
    doğrusu benimde harddisc aynı şekilde vızır vızır çalışlıyo ama fan sesi yada o dediğin kulak çınlamasını andıran ses falan yok doğrusu fan sadece oyunları açınca çalışıyo ki o bile çk fazla rahatsız etmiyo beni flat out 2 oynuyorum saatlerce makine tık demiyo yaww[]
    9-

ya demong sende fan normalde nası hiç devreye girmiyo ya?bende herzaman en düşük hızda çalışıo.ancak 30 derece civarında duruyo.50 dereceyi geçince bi kademe daha hızlanıyo,70 den sonra bi kademe daha artıyo.en yüksek de 83 dereceyi gördüm.normalde(mesela şu an sadece msn,ve 2 pencere explorer açık) 46 derece. sizde durum nası? intel thermal analysis tool kullanıyorum isteyen burdan indirebilir techPowerUp! :: Download Intel Thermal Analysis Tool
    10-

verdiğim linkteki thermal analysis programını yükle.programı açınca workload level sekmesindeki start tuşuna bas(zaten %100 e ayarlıdır).sıcaklık artmaya başlıcak 1 2 dk sonra maximum kaça gelio onu şettir işte
    max 78 derece gördüm

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

TOSHİBA A100-847......................BU CİHAZ G07600 EKRAN KARTI KULLANMASI - KASA KALİTESİ VE HD ÖZELLİĞİYLE ONU ALINASI MODELLERDEN YAPIYOR

1.SORUN.........................ISI YÜKSELEBİLİYOR
    2.SORUN.........................BİRTAKIM SESLER
    3.SORUN..........................KLAVYE YORUMLARI

11-

ya arkadslar benim laptop acıldıktan bi kac saat sonra 60 drecenin altına düşmüor ve CPU KULLANIMI %50LERDE HİÇBİŞEY YAPMAZKEN kapanırkende NVIDIA twin window die bişey cıkıor programı sonlandır dior 2 gündür nie böyle olur bu?En son 11 saat acık kalmıstı dün bu süre içersinde nfs carbon nba 2006 oynadım 3 saat falan bu 11 saatin ilk saatlerindeydi carbondan yaptıgım grafik ayarları falan mı bişiyi karıştırdı makine oynarken kasılmıştı bi ara ayarlar yüksek olunca 1024x768 aa hariç hepsi açık parmaklarımıda kestim elim dikişli zaten gribim kulaklarımda duymuo bide bu sorun cıktı basıma ctrl+alt+delete yapınca belli olmuoda bu nvidia twin window bi anlam veremedim BİLEN Bİ ARKADAŞ LÜTFEN YARDIM ETSİN!!!!
    12-
    Orjinalden alıntı: dncrrgnrr

Orjinalden alıntı: jazzies

arkadaşlar fan ın belli bir süreden sonra uzun uzun çalıştığı doğru oyunda we örneğin kaspersky taratmasında coştuğuda doğru en yüksek dewirde soğutma yaptığında fan sesi duyuluyor ama normal net gezintilerinde we basit uygulamalarda öyle rahatsız edici değil ben kafayı ona takmış durumda değilim we şu ana kadarda rahatsız olmadım ama bunu çok takan wardır bilemem onu rahatsız edebilir. bide aletten isteklerimizde makul we mantıklı olmalıyız bence hem fan sesi gelmesin hemde ısınma problemi olmasın fln gibi beklentiler bence biraz saçma oluyor saatlerce kullanıp ısınmamış bir laptop a sahip olmak istiyorsanız biraz fan sesine katlancaksınız[&:]
    haklısın katlanıcaz sese azıcık zaten ole rahatsız edecek seviyede deil[]
    bide arkadasım hplerle karsılastrdıgında fan sesı hangısının daha fazla [>:]
    13-
    Orjinalden alıntı: cgdm

Herkeste bi sorun var farklı seslerde[8D]Bende cın cın kırt kırt bu arkadsta garç gurç bakalım daha neler cıkaracaz[]Yanlıs anlama dalga gecmiorum arkdasım birz kendimle dalga geciorum ben kırt kırt cın cın die sesler var demiştimde[8D]Fingerprint cd si olması lazım heralde ordan driverını tanıtmıssındır sanırm ondan sonrada programı yüklüosun protector suite 5.4 mü neydi ondan sonra adım adım ilerliosun tutorial falan var parmagı nasıl geçirmen gerektiğini gösterio okuyucdan sonra parmaklrı 3 kere okutup kayıt ettiriosun ama ben sölemiştim yine söylüorum o ekranda olusturdugu my safe die dosya var onun dosya boyutunu 50 mb tan 1gb yapınca ben kitlenmişti makine ama ufuk yapmıs mesela 1gb tekrar denemedim ben denicem sonra.

ya benden öle ses çıkıyo valla tahta suda kalır kabarır sonra üstüne basarsın öle sesler çıkarya onun gibi işte [] nese ya ben bilgisayardan anlamıyorum şimdi saolun anlatmışsınızda o cd yi nerden bulcam driverini nasıl tanıtcam galiba tanıtılmamış bu laptopta yani kısacası ben bu işin altından nasıl kalkıcam []
    14-
    Orjinalden alıntı: ne bu yaa??

öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler.

yazı da aşağıdaki gibi sessiz laptop isteyenler harddiskte işlem yaparken demiş ve devamını getirmemişsin, neler oluyo ozmn alette, nası bi ses geliyo ve nekdr rahatsız edici? bi de harddiskte işlem yaparken derken neyi kastediyosun?

açıklayabilirsen çok yardımcı olursun

yine bilgisayarı gece kullanan biri olarak sessiz laptop isteyenlere şunu söyliyim [font="Times New Roman"]harddiskte işlem yaparken [/font] we özellikle sürücüye dvd falan koyarsanır laptop kendini kaybedercesine dvd yi okuyo we fanlaın sesi yanında karınca vızıltısı bile olama yani masa titriyo benim o bakımdan cd-dvd sürücü oldukça gürültülü diyebilirim..

arkadasım mesela az önce senin için bi daha C: deki dvd filmi mi D: ye attım=) böle bu gibi durumlarda seri bi şekild tıktıktıktık yapıo bunun dışında çok seyrek öle gırtgur yapıo ki çok normal bu yazdıklarım öle rahatsız edici bi yanı yok aslında. ama dvd sürücüye bişe koyup harddiske atarsan cd sürücü işte coşuyo onun içinde işte Odysseus347 arkadaşımızın dedigi gibi akustik susturucu war gerçi kullanma ihtiyacı hissetmedim ama sonuçta ses ten çok rahatsız olanlar için adamlar onun içinde bi önlem almış yani daha nolsun bence gayet normal bunlar ya dier laptoplardan aşşa kalır bi durum yok korkmayın alet güzel bence=)
    15-

we benim alette karşılaştıgım tek soruna geliyim bilmorum servise götürsemmi ama ugraşmak istemiorum wmp de müzik dinlerken mesela virtual sound açık tabi mesela ses şiddetinde deişmeler oluo birden daha gür çıkıyo böle laptopu müzik dinlerken kullanlar warsa bu sorunla karşılaşan war mı bunu bilmek istiorum??? kulaklıkla denemedim henüz acaba ondada olur mu bu da şimdi aklıma geldi=p

yine bilgisayarı gece kullanan biri olarak sessiz laptop isteyenlere şunu söyliyim harddiskte işlem yaparken we özellikle sürücüye dvd falan koyarsanır laptop kendini kaybedercesine dvd yi okuyo we fanlaın sesi yanında karınca vızıltısı bile olama yani masa titriyo benim o bakımdan cd-dvd sürücü oldukça gürültülü diyebilirim..
    ne bu yaa arkadaşım, virtual sound da dediğin seste yükselme alçalma olayı bende de oluyo.mesela müzik dinlerken internet explorer da bir tuşa basıyorum bastığım anda anlık olarak ses biraz yükseliyo geri eski hale geliyo.özellikle kulaklıkla kullanımda daha belli oluyor.yalnız ben normal olduğunu düşünüyorum.arkadan başka bi ses geldiğinde diğer çalan müziğin sesini ayarlamak için yapılmış olabilir(televizyonlarlardaki AVL özelliği gibi;automatic volume level olması lazım açılımı,kanalın sesi yüksek olduğunda kısıyor,kısık olduğunda açıyor ve bu da dikkatli dinlenince tam bizim virtual sounddaki etkiyi yapıyor.) eğer virtual sound un böle bi özelliği varsa ondan olabilir.

dvd sürücü konusunda hızı düşürmek için toshiba cd/dvd akustik susturucuyu kullanabilirsin.ayrıca benim gördüğüm başka notbuklarlarda da titreme olayı aynı.
    arkadaşlar o dediğiniz olay bendede oluyo yaaa

windows ta pencere arasında falan geçiş yaparken çıt çıt sesi gelir ya hane ( ileri- geri geçişlerde) o ses çıkar çıkmaz 1-2 sn liğine ses delicesine yükseliyo walla çok sorun değil aslında benim için bi şekilde o çıt sesini kapatırım ama nebilim garip geldi yane önceki laptop umda böle bişey yoktu bende virtual sound yazılımından kaynaklanan bi sorun olduğunu düşünüom artık[sm=s18.gif]
    16-
    Orjinalden alıntı: odzi

arkadaşlar bu ses olayını ben de farkettim...neredeyse hiçbir işlem yapmadığım zaman da var aynı ses...inceden bi tıkırtı gelio...beni pek rahatsız etmiyor açıkçası ama sizce bu bi sorunmudur,yani makinada teknik bi problem olabilirmi...ayrıca arkadaşım 1 yıl önce acer marka bi notebook aldı,bu tarz bi ses onda daha belirgin ama şimdiye kadar hiç bi sorun yaşamadı kullanımda...
    17-
    Orjinalden alıntı: inboxstore

Merhaba,kullandıgım acer 5024'ümü arkadaşıma satınca a100-847 aldım
    kısa bir kullanım ardında ilk izlenimlerimi paylaşayım,

HD erişimi sırasında tıkır tıkır sesleri benim bilgisayarımdan da geliyor,acer'da nerdeyse duyulmuyordu
    Fan düşük devirde oldukça sessiz çalışıyor,acer çok ısınmasına ragmen fanı bazen dururdu
    şirkette kullandıgımız bir başka model satellite var bu tıkırtı ve devamlı fan sesi ondada var,beni rahatsız etmiyor
    grafik kartını ve oyun performasını henüz inceleyemedim,
    kasa kalitesi ve ekran kalitesi acer'ın biraz üstünde
    ses kalitesi bence güzel
    1 gb ile daha performanslı olacagını düşünüyorum 1 adet 1 gb kingston 667mh sipariş verdim
    gelince 512 (533) + 1024 (667) kullanacagım
    bazı programların uninstall edilmesinde fayda var bence norton yerine avast+sygate kullanılabilir
    sistem bilgilerini (sıcak vs) ve bazı ayarları kolayca yapabilmesnizi saglayan (nhc) Notebook Hardware Control (NHC) - Homepage, Downloads, Help, Docu, FAQ, News - www.pbus-167.com programının kullanılması
    faydalı olacaktır.yalnız Microsoft's .NET Framework Version 2.0 ve Intel Core Duo and Intel Core 2 Duo patch eklentisinin kurulması gerekiyor
    5 saatlik kullanım sonrası ilk izlenimlerim bunlar.
    sormak istedigim bir şey var Microsoft Office OneNote 2003 kullana varmı ? cd key nerde yazıyor acaba ?
    18-
    Orjinalden alıntı: onurabi

hdd katur kutur ediyor tabiki işlem yaptığı için. ama fanı devamlı çalışmıyor. o arkadaşlar çok işlem yaptıklarından fazla çalışıyordur fan. bide ekran kartının paylaşımsız gf7600 olduunu düşünürsen zaten çok enerji istiyor sonucunda da ısınıyor. bunu soğutmak gerek dimi. bence her daim çalışması ble normal karşılanmalı
    19-
    Orjinalden alıntı: Cherokee

Orjinalden alıntı: MAK.S.S.

bunun haricinde bi sorum daha olcak

Orjinalden alıntı: MAK.S.S.

arkadaşlar benimde bi sorum olcak,dual olayı noluyo?ne gibi avantajı var,2 tane 512 taksak 1 tane 1GB tan dahamı iyi oluyo.
    önceki sayfalarda fan durmadan calışıyo ve HDD den bi ses geli denmişti bunlar herkeste varmı yoksa bi kaç kişiyemi ait?saygılar

Dual ddr olayı ramlarin işlemciye sağladığı veriyolu genişliğini 2 katına çıkartmasıdır. Eğer 1 tane 533mhz lik ram takarsan 4264gb veriyoluna sahipsin demektir ama 2 tane takarsan ramler dual olarak senkronize çalışır ikiside 4264gb veriyolu yarattığından 8528gb veriyoluna sahip olursun.

Hdd konusuna gelince işlem yaparken rahatsız etmeyen bir tıkırtı geliyo. Hdd mekanik bir alet olduğundan bu normal. Bu modelin fanı hiç durmuyo bu doğru ama windows ortamında en düşük seviyede çalışıyo ama çalışıp çalışmadığını elinizi fanın oraya koyunca anlıyosunuz yani çok sessiz.
    20-
    Orjinalden alıntı: dremrah85

harddisk çalışırken ses çıkarıyor.sizde de var mı?

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

DELL 6400 SERİSİNDEDE GÖRÜNEN SORUN DWD-RW

1-
    quote:

Orjinalden alıntı: marvin

Arkadaşlar dell6400 ümün dvd sinde sanırım sorun var

Philips dvdrw okuma hızı çok fazla düşük, dvdden setup falan çalıştırmaya çalışınca kitlenip kalıyor. Donanımsal hız ayarı yapılabilme imkanı falan yok dimi?

2 cd lik bir dvx filmi yaklaşık 20 dakikada hdd ye atıyor.

Aynı sorunla karşılaşan varmı,philips olmasından mı kaynaklanıo?Ona göre hemen servise gidicem

2-
    quote:

Orjinalden alıntı: burakguvercin

quote:

Orjinalden alıntı: marvin

Arkadaşlar dell6400 ümün dvd sinde sanırım sorun var

Philips dvdrw okuma hızı çok fazla düşük, dvdden setup falan çalıştırmaya çalışınca kitlenip kalıyor. Donanımsal hız ayarı yapılabilme imkanı falan yok dimi?

2 cd lik bir dvx filmi yaklaşık 20 dakikada hdd ye atıyor.

Aynı sorunla karşılaşan varmı,philips olmasından mı kaynaklanıo?Ona göre hemen servise gidicem

o sorun bende de var ama bana ara sıra oluyor bu sanırım dell 6400 lerde genel bir sorun bu bence bazı arkadaşlar alır almaz ram değiştirmişler bence ram dan önce dvd rw ları deiştirmekte fayda var
    bide 2cd lik dvx filmi atması bende hiç olmadı walla öle bişi

3-
    quote:

Orjinalden alıntı: akhenaten

ya hakketen ben de dvd'den memnun değilim, demek ki genel bişi.. philips bu da. bazen çıkarmıyor cd'yi.. okuma problemleri oluyor zaman zaman..

4-
    quote:

Orjinalden alıntı: gazi1015

quote:

Orjinalden alıntı: akhenaten

ya hakketen ben de dvd'den memnun değilim, demek ki genel bişi.. philips bu da. bazen çıkarmıyor cd'yi.. okuma problemleri oluyor zaman zaman..

arkadaşım benimki de Philips ama hiç öyle çıkarmama gibi bi sorun vermedi. Seninkinde sorun olmasın? Sadece bi CD'yi kopyalarken hdd ye çok titredi. Ama o CD yüzünden. Çünkü çıkarıp başka CD taktım bişey olmadı. Tekrar onu taktım yine titredi. Bunun dışında sorun çıkarmadı.

5-
    quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

5 gun oldu alet geleli, alet harika ama tek kötü şey optik okuyucu. Bendeki Sony marka ve hiç memnun kalmadım. Yazdığım ilk iso CD'si bozuk oldu. Bir de elimde oyun flean olmadıgı için ekran kartını test edemedim.

6-
    quote:

Orjinalden alıntı: diabl0

quote:

Orjinalden alıntı: BigLbwsk

quote:

Orjinalden alıntı: mhmtpkr

DELL MEDİA EXPERİENCE'İ REGİSTER ETMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR, PROGRAMI AÇMADAN ÖNCE KLAVYE DİLİNİ İNGİLİZCE YAPIN VE PROGRAMI AÇTIKTAN SONRA @ İŞARETİ İÇİN SHIFT+2 TUŞ KOMBİNASYONUNU KULLANIN
    kendinibil e teşekkürler

Teşekkürler

Bu arada media experience penceresinin çözünürlüğünde ya da boyutlarında bir problem var. Şöyle ki ; karakterler son derece büyük ve menüye girdiğimde bazı alanlar pencerenin altına taşıyor. Benzer durumda olan var mı ?

Öte yandan daha önce sorduğum sorumu yineleyeyim :

Aldığım yerde söylendiği üzere ve sonrasında kendi kurcalamalarım sonucu recovery cd yaratamayacağımızı görüyorum, yanılıyor muyum ?

dell 6000'lerde cd yaratmak mümkün ama 6400'lerde mümkün değil(miş)... !?!

Saygılar,

bende aynı sorundan şikayetciyim recovery cd nerden yapılır bir türlü bulamadım...

7-
    quote:

Orjinalden alıntı: majestic23

dell 6400 almak isteyen arkadasların bilgisine:: bu makinenin benim gördügüm tek eksi yanı daha önce burda konuşuldugu gibi cd sürücüsü.... biraz problem oldugu kesin ve genel bi problem... cd den bişey kopyalarken aynı anda başka bi işle ugraşamıyorsunuz.. ses de bile takılmalar oluyo... bi sorun daha cd rom bazı marka cd leri okumuyor ve yazamıyor... bunu da dikkate almanız gerek... ama bence diger özellikleri bu ufak sorunu kapatıyo.. (yanılıyosam düzeltin)

8-
    quote:

Orjinalden alıntı: orkunkaan

1- bazı arkadaşlar da karşılaşmış bu tür bir sorunla.. markası nedir dvd rw ?
    2- visual studio 2005 kullanıyorsan ASP.NET virtual server var içinde.. IIS e gerek kalmadan kullanabiliyorum. eğer html ya da php içerikli kullanacaksan Apache web server var. onu da kullanabilirsin.. bende cd de vermediler.. C:\ dizininde drivers klasörü var orada driverlar. i386 klasöründe ise windows xp olmalı.

quote:

Orjinalden alıntı: burc86

Arkadeaşlar ben de 6400 kullanıcısıyım ve karşılaştığım bi sorunu sizinle paylaşmak istedim.Laptopa bir cd veaya dvd taktığımda aynı anda müzik de dinliyorsam seste bozulma oluyo aynı sorunla karşılaşan oldu mu ya da bu normal bir durum mu? 2. bir sorunum da laptopa IIS yüklemem gerekiyor bu yüzden format atmak ve XP pro kurmak zorundayım.Ancak makinayla bize tek bir Cd verildi bu Cd de bütün sürücülerin dosyaları ve laptopta kurulu olan programlar var mı ?Format attıktan sonra nasıl kurucam bunları?Yardımcı olursanız sevinirim herkese kolay gelsin.

9-
    quote:

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

doğru düşünüyorsun.alırken dvd yazıcının markasında sorarak al.Bütün modellerde aynı marka takılı değil.bende nec var.okuması çok sorunlu.masaüstünde okuttuğum dvd leri dell de okutamıorum.Bunun çözümünü bulan var mı?firmware falan yükseltince çözülür mü acaba?

edit:bence pil olayını fazla kafaya takma.bende önceden 9 cell almaya çalıştım ama olmadı.Zaten çok fazla pil ile kullanmıyorum.SEn pil ile çok kullanırmısın?ben genelde evde kullandığım için pil sorun olmuyor.

10-
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmetfatih

ARKADAŞLAR DVD RW INI DEĞİŞTİREN OLDU MU? ACABA MAKİNE CANAVAR GİBİ AMA ALLAH IN BELASI SONY DVD RW I CART CURT EDİYOR KAFAMI BOZUYOR. KOPYALARKEN FELAN ACAYİP YAVAŞLIYOR BİLGİSAYAR ACABA NE YAPMAM LAZIM. SÜRÜCÜSÜNÜ MÜ GÜNCELLEŞTİREYİM NERDEN YAPAYIM YOK MU ŞU MÜBAREK GÜN BİR YARDIMCI OLACAK.

11-
    quote:

Orjinalden alıntı: morpheus60

Arkadaşlar benim bilgisayarım core duo 1.83, ATI radeon x1400 256 MB, 1024 MB Ram olan 6400. Aslında iki sorum var.
    1. Bilgisayarı alalı iki ay kadar oldu. Başlarda dvd yazmayı hiç denememiştim. Ama birkaç hafta önce denedim ve sonuç facia. Bi dvd yi 1 saatten daha uzun bi sürede yazıyo. Cd yi de yaklaşık 10-12 dakikada yazıyo. Dvd sürücünün markası Philips. Galiba bu sorunu yaşayan bi arkadaş daha olmuş ama nasıl çözüm getirdiği ile ilgili bilgi yok gibi. Ne yapmalıyım sizce. Bunun garantiye gitmeden bi çözümü olabilir mi. ( İşletim sistemim XP Pro Service Pack 1, DVD yazma programı olarak Nero 7 yi kullanıyorum )

2. Bir de bilgisayarıma Linux'un Fedora Core 5 versiyonunu yükledim. Ama ses kartını ve kablosuz bağlantıyı görmedi. Dell'in sitesinde de intelin sitesinde de bulamadım linuxe uygun sürücüyü. Bilen veya kullanan varsa yardımcı olabilir mi sürücü konusunda. Nereden bulabilirim?

Teşekkürler...

12-
    quote:

Orjinalden alıntı: mert1978

merhaba benim dvd rw phllıps marka,normal cd lere yazdırıken yazdırıyor ama 12 x hızlı bir dvd r yazdırmak istediğimde yazdırmıyor, örneğin bir divx filmi dosyanın üzerine gelip,sağ tıklayıp gönder cd sürücüsü dediğimde uyarı olarak "windows bu dosyayı kopyalamayı denrken bir sorun ile karşılatı" diyor ve kopyalama yapmıyor bunun sebebi ne olabilir,acaba dvd cd lere yazdırıken program mı kullanmam gerek acil bilgi verebilir miisniz?

13-
    quote:

Orjinalden alıntı: yyllyk

quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

benim DVD writer SONY ve ilk başlarda 4 GB'ı 10 dakikada yazıyordu ama 2 ay geçtikten sonra 1 saat 15 dakikada yazmaya başladı. Servise gitmekte tereddüt ediyorum zira aleti servise verdin mi bekle babam bekle. Acaba hardisk epey doldu diye mi bu kadar yavaş yazıyor. Hard diskin içinde epey yer açtıktan sonra hala bu kadar uzun müddette yazarsa o zaman servise gideceğim.

Galiba birçok kişide aynı yavaş yazma problemi bir süre sonra başgöstermiş.

Arkadaşım benimde PHILIPS. Aynı sorun bende de oldu. Neden kaynaklandığını ve ne yapacağımı bilmiorum. Sürekli foruma gelerek probleme çözüm öneren varmı diye bakıyorum.
    Ne yapmalıyız? Bilen yok mu arkadaşlar?

14-
    quote:

Bende de Dell 6400 1.83 olan modelden var. Aslına bakarsan birkaç şey dışında memnunum. Bahsettiğin diğer bilgisayarları kullanmadığım için pek bi yorum yapamayacağım onlarla ilgili ama Dell hakkında iyi şeyler söyleyebilirim. Aslında ben DVD RW ile sorun yaşamaktayım şu anda benimkinin markası Philips ama galiba NEC marka DVD RW lar daha iyi oluyormuş. DVD leri bir saatten daha uzun bi sürede yazıyo şu an. çözümü halen bulamadım ama garantiye göndermeyi düşünüyorum. Alırken dikkat etmen gereken en önemli iki şey bence pil veDVD RW.

Linux meselesinde ise biraz sorun yaşaman muhtemel. Bende şu anda Fedora Core 5 yüklü. Ama Dell'in sitesinde uygun sürücüleri bulamadım. Ama Fedora yı güncellediğimde sorunun geçeceğini öğrendim. Fedora Core 5 ses kartı, wireless ve kart okuyucuyu görmüyor. Ses kartı ve wireless sürücüsünü internetten bulabildim ama kart okuyucu sürücüsü yok galiba. Ama benim için çok önemli olmadığı için onunla da pek bi sorunum yok.

Sonuç olarak dersen hangisi iyidir, performans istiyorsan Dell'i öneririm. Ama yine de son karar senin.

15-
    quote:

Orjinalden alıntı: rozigar

arkadaşlar merhaba.benimde bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.benim bilgisayar inspiron 6400 1.83ghz core duo 1 gb ram 256 mb ekran kartı...arkadaşlar sorunum şu:benim bilgisayar pilde çalışırken bazen şarkı falan dinlediğimde ya da film falan izlediğimde aniden bilgisayar kilitleniyor.ekran kararıyor ama kapanmıyor.simsiyah bi ekran oluşuyor.hatta bazen elektriğe takılıyken bile şarkı dinlerken prizden çektiğimde fişini aynı durum oluyor.ben pilden şüpheleniyorum.çünkü başka bir sorun olsa elektriğe takılıykende olmalıydı.acaba bilmediğim bi ayarmı var.şimdiden yardımcı olacağınızı düşünerekten teşekkürlerimi sunuyorum.herkese sorunsuz güzel bir yaşam diliyorum..

16-
    quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

İlk kullanımda BLUETOOTH sürücüsünü kurduktan sonra sağ alt köşede çıkan BLUETOOTH ikonuna çift tıklayıp sürücüleri yapılandırmalısınız.BLUETOOTH ancak bu şekilde aktif duruma geliyor.
    wireless için
    Drivers & Downloads
    quote:

Orjinalden alıntı: kaleli5164

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım benim bilgisayarım dell 6400 intel core duo T2300(1.66 Ghz) size bir kaç sorum olacak
    1-Benim DVD writer philips ve çok yavaş yazıyor .bir dvd yi 1saat civarında yazıyor normalde en fazla 15 -20 dk da yazması gerekiyor.arkadaşlara sordum ve bana firmware ıne ksik olduğunu söylediler sizde varsa bana gönderirmisiniz.
    2-kart okuyucum kartı görüyor ama okumuyor. ne yapayım format atıp tekrar mı kursam
    3-bluetooth ' u kullanamıyorum.
    4- wireless ile bağlantı kuramıyorum.bende şu anda service pack 1 yüklü nedeni bu olabilirmi .
    bana yardıcı olursanız sevinirm

çözüm olarak şu önerilmiş:

quote:

Orjinalden alıntı: sutlac

arkadaşlar benim de dvd rw tır sony di. boş bir dvd yi 1.5 saatte yazıyordu.Laptopu teknosadan almıştım durumu anlattım onlara.Hemencecik yolladılar.10 gün sonra tsst corp diye bi writer takmışlar.Dün denedim 15 dkda yzdı dvdyi.Ama yazdığı dvdyi okutmak için geri taktığımda okumadı.Bilgisayarı yeniden başlattığımda okudu.Yani garip bi olay.Sebebbini anlayamadım.Ayrıca benim laptop herherhangi dosya içinde işlem yaparken sistem donuyor.Mesela bilgisayarıma giriyorum birden yanıt vermemeye başlıyor sistem kitleniyor.Aynı sorunla karşılaşan varmı?

quote:

Orjinalden alıntı: majestic23

ben aleti satın alırken teknik servisteki elemana söyledim.. bazı arkadaslar var dvd-rw den şikayetçiler diye ve bunları anlattım. çok yavas yazıyomus ve makineyi baya kasıyomus dedim... o da onların güncellemesi tam deildir dedi.. güncelleme yapınca hallolur dedi... ne derece doğru bilemiyorum.. ama bence arızanın sebebi sen deilsin.. bi arıza varsa garanti kapsamındadır sanırım..

Member AL STAR Avatar
    Katılım tarihi
    20.12.2006
    Nereden
    bursa

FUJITSU SİEMENS................TEKNİK SRVİS SORUNU VE FORUMDA HERKESİN ELEDİĞİ CİHAZ ZATEN

MONSTER-DATRON-CREA-CBOX-CASPER VB MARKALAR BURDA MONTE EDİLEN CİHAZLAR OLDUĞUNDAN ONLARIDA ELEDİM

MSI M675

1-
    Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

Orjinalden alıntı: lesmiserable

merhaba arkadaşlar.bende m675 sahibi şanslı sahsiyetlerdenim . aletin performansından gayet memnunum. benim m675 te de sag tarafta ısınma var ve klavye biraz zorluyor ama fiyat/performans oranına bakınca şu an eşşiz bir alet ve kendisini affettiriyor.

benim sormak istedigi şu bu gün dikatimi çekti alet windows masaüstü ekranında duragan halde boş iken dahi dvd-ram sürücüsünün oldugu taraftan ara ara "tık tık" sese geliyor.bu durum sizlerdede varmı neden olabilir fikri olan varsa sevinirim.

herkeze hayırlı olsun...
    "lesmiserable" arkadaşım iyi günlerde kullanmanı dilerim... Hayırlı olsun..
    Bahsettiğin "tık tık" ses harddiskten geliyor. Bu ses harddiske erişim olmadığı zaman hardiski park konumuna alıp güç tasarrufu yapmak için tasarlanmış bir özelliktir. Harddiskinde park konumuna alınması işlemi sırasında boyle bir ses duyulur. Bu normal bir sestir için rahat olsun..[:'(]
    2-
    Orjinalden alıntı: kazimunsal

arkadaşlar bugün notebookda 1 saatlik bi nfs carbon macerasından sonra alet 90 dereceyi gördü bu normal mi?Oyunda harbiden ii performansı var da bu ısınma sorunu normal ise bu msı kullanıcaıları için çooook kötü benim makinamda bi sorun varsa o da benim için kötü[sm=poster_oops.gif]
    3-
    Orjinalden alıntı: nilkercin

MSI M675 i alali 2 hafta oluyor. aletin artilari eskileri var
    sayalim bakalim

islemci NFS Carbon esnasinda oldukca isiniyor. 80 dereceyi
    goruveriyor hemen. lakin ayni sorunu PES6 oynarken yaratmiyor.
    bu yonden sevindirici.(-)

klavye genelde soylendigi uzere sert,ama iki haftalik surecte alisiveriyorsunuz.
    o kadar da büyük bir sorun cikarmiyor artik ama yine de eksi bir ozellik (-)
    4-
    Orjinalden alıntı: ssayin72

Bu makinayı alalı 22 gün oldu biraz fazla ısınması hoşuma gitmedi ama genel olarak makinayı performans olarak beğendim.aklıma takılan ikinci şeyde makinanın resmi internet sitesinde Msi ın Usa bölümü dışında bu makinayla ilgili bir bilgi olmaması ve driver desteğini bulamamam.Recovery cd si üzerinde M675 ve M677 için yazmasına rağmen M677 den indirdiğim Wirelles driveri M675 ile uymadı. Wirelles driverini yanlışlıkla kaldırdım.Şimdi yeniden yüklemeye uğraşıyorum. Bu makinanın daha driver desteği olmaması biraz düşündürücü gibi geldi bana.
    5-
    Orjinalden alıntı: qop

beyler benim klavye tarından çok garip bir ses geliyor..Arada bir de takırdıyor..sizde de aynı sorun var mı?
    6-
    Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

Arkadaşlar malum ısınma sizdede touchpad ın hemen sag tarafında degil mi ???
    Bende oyle vede o bolumde ekran kartının cipi filan yok.. Resimleri vermiştim ordanda belli oluyor wireless kartın ısınmasından kaynaklanıyor.

Bi ara tekrar acıp makinayı cıkartıp deneyecegim ama su sıralar cok mesgulum program filan..
    Zaman bulunca yapacagım..

Ama sizlerden de yorum bekliyorum.
    Tecrubeli arkadaşlar, sizlerde inceleme yaparsanız bu durumu acıklıga kavustururuz..

7-
    Orjinalden alıntı: levent_cc

Evet bahsettiğiniz bölgede ısınma var.
    8-
    Orjinalden alıntı: doomtrack

@svs
    Almadan önce burada yazan yorumları iyice okumalıydın ve dikkate almalıydın.Ben bas bas bağırdım lcd tatmin edici değil diye.Bütün olumsuz özelliklerini yazdım.Ama yine de almaya değer bulduğumu da söyledim.Hayır şimdi sen "--doomtrack,ben senin yazdıklarını okudum ve bunları göze alarak aldım" diyorsan bence pişman olma hakkında yok.Git teknosalarda toshibaların yakışıklı görünen kasalarına bir dokun,vur bakalım.Karşında taş gibi bir kasa mı yoksa yalnızca öyle görünen bir kasa mı var.Dün 2800 ytl'lik bir modeline baktım ve bana hiç tatmin edici gelmedi.Bu kadar güzel görünen bir kasanın kaya gibi olması gerektiği izlenimine kapılmıştım.Dokununca hayal kırıklığına uğradım.Hele kapağın hareketli tırnakları bir felaketti.Bence m675'in kasası tasarım ve estetik açısından gösterişsiz ve sade,fakat aynı sağlamlığa sahip(gri kaplaması hariç).Bir de toshibanın en üst 4999$+kdv'lik dizüstüne bak.Kullanılan ekran kartının geforce go 7600 256 mb gddr3 olduğunu göreceksin.Diğer modellerinde kullandığı 7600'lerin çoğu gddr2 ya da gddr.Bu fiyata böyle bir dizüstü,bu şartlarda oluyor svs.Bu aletin yurtdışı fiyatı bile buradan düşük değil.Sonuçta bunları yazma nedenim şu,başka forumlarda durmadan memnun olmadığını belirten yazılar yazıyorsun,wireless ile ilgili bir sorun yaşıyorsun,sayfası burayken ayrı bir başlık açıyorsun.Elindeki aletle bir noktada uzlaşmaya çalışmıyorsun.Bence olumsuz yaklaştıkça,bu dizüstü çok iyi bir performansa sahip olmasına rağmen,seni tatmin etmeyecek ve ondan gittikçe soğuyacaksın.Lütfen m675'ini değerlendirirken bu fiyata bu kadar özelliği bünyesinde barındıran barebone dışı bir sistem olup olmadığına bir bak.Gerçekten pişman da olduysan,bu sana ders olsun,birisi bir konu da ahkam kesiyorsa ve yaşadığı tecrübelerini aktarıyorsa,ona karşı biraz daha inançlı ol ve ona göre hareket et.

Not:Bunları sana tepki duyduğum veya kızdığım için yazmıyorum.Beni rahatsız eden çalışıp,emek verip kazandığın parayı,2250 ytl'lik böyle bir alete yatırıp bundan memnun olmaman.İçin rahat etmediği ve paranın karşılığını alamadığın inancı seni rahatsız ediyor.Kendimi,senin yerine koyduğum an ben de rahatsız oldum ve sana paranın hakkını aldığını anlatmaya çalıştım.Yanlış anlaşıldıysam şimdiden özür dilerim.

Member
    Katılım tarihi
    01.12.2006
    Nereden
    İstanbul

Elinize sağlık arkadaşlar mükemmel br çalışma olmuş..
    En az sorun çıkartan ve tavsiye edilen notebookları da bekliyoruz..Merakla...

Rookie Member x_power Avatar
    Katılım tarihi
    02.01.2006
    Nereden
    İstanbul ve Baku arası gel-git halinde

bende ekliyim: Asus a6vm
    1: Kasada ellerin deydigi kısım kararma yapıyor.
    2: Dvd-rom biras sesli calısıyor.

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 4
1 2 3 4 SonSon