+ Cevap Yaz
Results 1 to 8 of 8

Programlama için LAPTOP

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Notebook forumunda Programlama için LAPTOP başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba Ben her türlü programlama ve de becerebilirsem çizim yapmak için bir laptop almak istiyorum.Ayrıca Windows Vista 64 bit'in de ...

New Member
    Katılım tarihi
    23.08.2006

Programlama için LAPTOP

Merhaba
    Ben her türlü programlama ve de becerebilirsem çizim yapmak için bir laptop almak istiyorum.Ayrıca Windows Vista 64 bit'in de rahat bir şekilde çalışmasını istiyorum.İşlemci çift çekirdekli ve 64 bit olmalı.Ekran kartı da 256 MB olmalı(windows vista için).
    Ayrıca bir de İntel Core 2 Duo işlemcilerinin mobil modeli çıkmayacak mı ya da ne zaman çıkabilir?Masaüstü modellerini dizüstü bilgisayara taksak ne olur?
    Son olarak da AMD'nin mi İntel'in mi geleceği daha parlak? (mobilde) Yani hangisini alsak daha iyi olur?
    Sistem önerilerinizi bekliyorum.
    Çok teşekkürler.
    En son fersskn tarafından düzenlendi: 08-23-2006 saat 18:59

Member
    Katılım tarihi
    04.06.2006
    Bu yazıyı bir okuyun derim

www.notebookforum.gen.tr den alıntıdır.

Windows Vista Uyumlu ve Premium Sürümüne Hazır Bilgisayarlar

Size en uygun Windows Vista sürümü için bir Windows Vista Uyumlu veya Premium Sürümüne Hazır Bilgisayar seçin.

Windows XP tabanlı bir bilgisayar satın almayı düşünüyor, ancak Windows Vista'yı da çalıştırabileceğinden emin olmak mı istiyorsunuz? Beklemenize hiç gerek yok. Windows Vista Uyumlu veya Premium Sürümüne Hazır Bilgisayar etiketli yeni bir bilgisayar satın aldığınızda, bugün Windows XP tarafından sunulan tüm avantajlardan yararlanmaya başlayabilir ve ileride Windows Vista sürümlerinden birine yükseltebilirsiniz.
    Windows Vista Uyumlu Bilgisayar nedir?

Windows Vista Uyumlu Bilgisayar logosu taşıyan yeni bilgisayarlar Windows Vista çalıştırabilir. Windows Vista'nın tüm sürümleri bilgileri düzenleme ve bulma, güvenlik ve güvenilirlik gibi alanlarda yenilikler gibi temel deneyimler sunar. Tüm Windows Vista Uyumlu Bilgisayarlar en azından bu temel deneyimleri sağlar. Windows Vista'nın Premium sürümlerinde bulunan bazı özellikler—örneğin yeni Windows Aero kullanıcı deneyimi—gelişmiş donanım özellikleri veya ek donanım gerektirebilir.

Windows Vista Uyumlu Bilgisayar en az şu özelliklere sahiptir:

Modern bir işlemci (en az 800MHz1 ).
    512 MB sistem belleği.
    DirectX 9 uyumlu bir grafik işlemci.

Windows Vista Premium Sürümüne Hazır Bilgisayarlar
    Windows Aero kullanıcı deneyimini de içeren daha iyi bir Windows Vista deneyimi için, Premium Sürümüne Hazır olarak nitelendirilen bir Uyumlu Bilgisayar isteyin veya aşağıda açıklanan Premium Sürümüne Hazır gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayar seçin. Canlı TV yayınlarını izleme ve kaydetme özelliği gibi Windows Vista'nın belirli Premium sürümlerinde bulunan özellikler için ek donanım gerekebilir.

Windows Vista Premium Sürümüne Hazır Bilgisayar en az şu özelliklere sahiptir:

1 GHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci1 .
    1 GB sistem belleği.
    Windows Aero çalıştıran bir grafik işlemci2.
    128 MB grafik belleği.
    40 GB sabit disk kapasitesi ve 15 GB boş alan.
    DVD-ROM Sürücü3 .
    Ses çıkışı özelliği.
    Internet'e erişim özelliği.

Windows Vista Uyumlu ve Premium Sürümüne Hazır dipnotları

İşlemci hızı, aygıtın nominal işletimde işlemci frekansı olarak belirtilir. Bazı işlemcilerde, güç tasarrufu amacıyla işlemcinin daha düşük bir hızda çalışmasına olanak tanıyan güç yönetimi özellikleri bulunur.

Windows Aero için şunlar gerekir:
    1-Şu özelliklere sahip DirectX 9 sınıfı grafik işlemci:
    i- WDDM Sürücüsü desteği.
    ii- Donanımda Pixel Shader 2.0 desteği.
    iii- Piksel başına 32 bit desteği.

2- Yeterli grafik belleği.

i- 1.310.720 pikselden daha az çözünürlükte tek bir monitörü desteklemek için 64 MB grafik belleği
    ii- 1.310.720 ile 2.304.000 piksel arasındaki çözünürlüklerde tek bir monitörü desteklemek için 128 MB grafik belleği.
    iii- 2.304.000 pikselden daha yüksek çözünürlükte tek bir monitörü desteklemek için 256 MB grafik belleği
    iv- Windows XP'de çalıştırılan Windows Vista Yükseltme Danışmanı tarafından belirlendiği üzere, grafik belleği bant genişliği gereksinimlerini karşılar

3- Bir dış DVD-ROM olabilir (tümleşik olamaz, sistemde yerleşik olarak bulunamaz).

Windows Vista'nın Desteklenen En Düşük Sistem Gereksinimlerini

Desteklenen en düşük sistem gereksinimlerini karşılayan bilgisayarlar, Windows Vista'nın çekirdek özelliklerini temel kullanıcı deneyimiyle çalıştırabilir.

Windows Vista için Desteklenen En Düşük Sistem Gereksinimleri

İşlemci____________________________ 800 MHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci*

Sistem Belleği______________________ 512 MB

GPU______________________________ SVGA (800x600)

Grafik Belleği______________________ ---

Sabit Disk_________________________ 20 GB

Boş Disk Alanı______________________ 15 GB

Optik Sürücü_______________________ CD-ROM sürücüsü **

Ses______________________________ ---

Internet___________________________ ---

*İşlemci hızı, aygıtın nominal işletimde işlemci frekansı olarak belirtilir. Bazı işlemcilerde, güç tasarrufu amacıyla işlemcinin daha düşük bir hızda çalışmasına olanak tanıyan güç yönetimi özellikleri bulunur.

** Bir dış CD-ROM olabilir (tümleşik olamaz, sistemde yerleşik olarak bulunamaz).

Windows Vista deneyimi bir bilgisayardan diğerine farklılık gösterebilir mi?

Evet. Windows Vista, yüklendiği donanımın özelliklerinden yararlanacak biçimde uyarlanabilen bir kullanıcı deneyiminin sunulduğu ilk Windows işletim sistemidir.

Tüm Windows Vista Uyumlu Bilgisayarlar, en azından Windows Vista'nın temel deneyimlerini çalıştırabilir.

Tüm Windows Vista Premium Sürümüne Hazır Bilgisayarlar, yeni Windows Aero kullanıcı deneyimiyle birlikte çok daha iyi bir Windows Vista deneyimi sunar.

Windows Vista Uyumlu Bilgisayar satın alırsam Windows Vista'ya ücretsiz olarak yükseltebilir miyim?

Hayır. Windows Vista Uyumlu veya Premium Sürümüne Hazır Bilgisayar, bilgisayarın Windows XP'den yükseltmeye hazır olduğu anlamına gelir. Windows Vista Uyumlu veya Premium Sürümüne Hazır Bilgisayarınıza yüklemek istediğiniz Windows Vista sürümünü ayrıca satın almalısınız.
    Notebook Uzmanı

New Member
    Katılım tarihi
    23.08.2006
    Bir şey daha soracağım:64 bit'e hemen şimdi geçmeye gerek var mı?İşletim sistemi de 64 bit olunca performans çok artar mı?Ve de yeni mobil işlemciler çıkana kadar 1 sene beklemem iyi olur mu?
    Lütfen ilk mesajımı ihmal etmeyin.

Member
    Katılım tarihi
    04.06.2006
    Şu an 64 bit le çalışan fazla bir program vs yok, bunun için çok erken bence, ayrıca vista içinde acele etmeyin derim.

Ayrıca benim şahsi görüşüm yada buna beklentim diyelim, winXP den sonra çıkacak işletim sisteminin bilgisayarı fazla kasmayacak, microsoft un geçmişten gelen tecrübelerini de kullanarak (ki win de beğenilmeyen veya eksik olan prg lar için programcılar çok program yazdı, örnek:dosya yönetim yazılımları) daha stabil bir işletim sistemi yazacaklarını umuyordum.

Ama nedense her seferinde daha fazla ram, daha fazla harddisk.

Bu bir tek anlama geliyor, microsoft kazanıyorsa donanım üreticileri de pastadan payını almalı. Evet tek seçenek bu.

(microsoft un daha önce çıkarmış olduğu monster track oyununu düşünün Pentium 2 de çalışıyordu, kendileri oyun yazınca en düşük sistemde çalışıyor ama diğer oyun firmaları yazınca çok pahalı ekran kartları almak zorunda kalıyorsunuz)

Bence XP in Vista Out ve 64 bit de Out tabi.

Rookie Member
    Katılım tarihi
    18.08.2006
    Nereden
    türkiye :P

hımm

ya benim vista kullanan arkadaşım vardı hiç memnun olmadı kaldırmış bende şu an hp pavilion var cizim yapıyorum mimarın yanında fena degil

New Member
    Katılım tarihi
    23.08.2006
    Şu anda İntel Core Duo işlemcili bir notebook alsam daha sonra core 2 duo'ya yükseltebilirmiyim?
    Gelecekte yükseltmek için AMD mi İntel mi iyi olur?
    Teşekkürler

Member
    Katılım tarihi
    04.06.2006
    Notebook alırken yükseltmeyi aklınızdan çıkarın sizi 4-5 sene idare edip edemeyeceğine bakın.

Rookie Member myigitsoy Avatar
    Katılım tarihi
    10.01.2006
    Nereden
    izmir

64 bit

arkadaşlar 64 bit le çalışan notebook var mı?
    imza yok

+ Cevap Yaz