Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

hP laPtop hAkkınDA!!!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında hP laPtop hAkkınDA!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "[b][size="3"][color="Red"]Hp pavilion dv5287ea Daha 1 ay bile geçmeden arızalanan laptopum yaklasık 24 gündür serviste parça bekliyor,alalı 1 ay bile olmadı ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 20-12-06, 21:56
kleberson23 kleberson23 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 25.10.06
hP laPtop hAkkınDA!!!

[b][size="3"][color="Red"]Hp pavilion dv5287ea
Daha 1 ay bile geçmeden arızalanan laptopum yaklasık 24 gündür serviste parça bekliyor,alalı 1 ay bile olmadı ama

anakart,ses kartı ve su an hatırlamadıgım bikaç parça daha değişiyormus.Ben ögrenciyim ve laptopu hem dersler hem de iş

için kullanıyorum ama su an laptop serviste oldugu için magdur durumdayım.
VE yaklasık 5-6 kez müsteri hizmetlerini arayıp durumun aciliyetini belirtmeme ragmen hala bana geri dönüş

yapılmaması;benim hp firmasına olan güvenimi baya sarstı.Ayrıca etrafımdaki laptop alacak kişiler bana hangi marka diye

sorduklarında ben de bu basımdan gecenleri anlatıyorum.Gerisini siz düşünün.Acaba hp pavilion laptop için 2.500 ytl

ödeyerek bu laptopu alan ben mi sucluyum? yoksa yaklasık 1 aydır beni bekleten ve magdur durumda bırakan hp firmasi mı?[/COL

En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 21-12-06 saat 13:56 Sebep: senin ne ayrıcalığın varki büyük yazıyorsun?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 20-12-06, 22:42
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Re: hP laPtop hAkkınDA!!!

Öncelikle geçmiş olsun.

Tüketiciyi Korunması hakkındaki kanun ve Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Tebliğe göre notebookunuzun serviste beklemesi geçen geçecek süre maksimum 1 ay olabilir. Buna dikkat edin. Eğer 1 ay içinde onaramazlar ise yenisini vermek zorundalar.

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

Garanti Belgesi

Madde 13 - İthalatçı veya imalatçı firmalar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar. Garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu, tüketicinin malı satın aldığı satıcı, bayi, acenta ya da temsilciliklere aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari bir yıldır. Garanti belgeleri, satın alınan mala ilişkin faturanın tarih ve sayısı ile bandrol ve seri numarasını içermek zorundadır.
Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.
Garanti süresi içerisinde sık sık arızalanması sonucu maldan yararlanamamanın süreklilik arzetmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması hallerinde, tüketici, malın ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebine karşı satıcı, bayi, acenta, imalatçı-üretici ve ithalatçı müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.
Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yeralan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar, iki ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamı dışındadır.
Bakanlık, hangi sanayi mallarının garanti belgesi ile satılmak zorunda bulunduğunu ve bu malların arızalarının tamiri için gereken azami süreleri Türk Standartları Enstitüsü ile birlikte müştereken tespit ve ilanla görevlidir.

Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ

Garanti ve Tamir Süresi

Madde 6- Garanti süresi; sanayi malının tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve en az bir yıldır.

Sanayi malının arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.

Sanayi malının tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birine bildirim tarihinden itibaren başlar.

Sanayi malının arızasının 5 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, imalatçı veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir sanayi malını tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.

Garanti Belgesinde Bulunması Zorunlu Bilgiler

Madde 7- Garanti belgesinde aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar yer alır:

a) İmalatçı ve ithalatçı firmanın ünvanı, merkez adresi ile yetkilisinin imzası ve kaşesi,
b) Satıcının ünvanı, adresi ile yetkilisinin imzası ve kaşesi,
c) Fatura tarih ve sayısı,
d) Malın cinsi, markası, modeli ile varsa bandrol ve seri numarası,
e) Malın tüketiciye teslim tarihi ve yeri,
f) Garanti süresi,
g) Azami tamir süresi,
h) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamının en az bir yıl garanti kapsamında olduğu,
ı) Malın ücretsiz tamir ve değiştirme yükümlülüklerine ilişkin bu Tebliğ’de düzenlenen şartlar,
i) Kullanım hataları,
j) Tüketici lehine tanınabilecek haklarla ilgili diğer hususlar,
k) Bakanlık izin ve vize tarih ile sayıları,
  #3 (permalink)  
Eski 21-12-06, 13:02
kleberson23 kleberson23 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 25.10.06
Exclamation Re: hP laPtop hAkkınDA!!!

bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim;1 ay dolar dolmaz itiraz dilekçemi yollicam ama yeni laptop almak için benim nereye basvurmam lazım birde bana laptopu 1 ay 2 gün sonra yollarlarsa ne yapmama gerekiyor iade mi edecem yoksa kabul etmemem mi gerekiyor?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 21-12-06, 13:59
BLACKandWHITE Avatar
BLACKandWHITE BLACKandWHITE çevrim dışı
Moderator
BLACKandWHITE's Computer

Katılım tarihi: 23.11.02
Resimler: 18

genelde son güne kadar bekletip verirler ve tatillleri saymazlar. sen 1 ay oldu dersin ancak tatilleri çıkartınca aradan 20 gün olduğu anlaşılır. şimdi önümüz bayram yılbaşı.. iyice sallarlar...
  #5 (permalink)  
Eski 21-12-06, 14:25
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04

Alıntı:
BLACKandWHITE tarafından iletildi. Mesajı göster
genelde son güne kadar bekletip verirler ve tatillleri saymazlar. sen 1 ay oldu dersin ancak tatilleri çıkartınca aradan 20 gün olduğu anlaşılır. şimdi önümüz bayram yılbaşı.. iyice sallarlar...
Maalesef bu taktik genel olarak Türkiye'de hizmet veren teknik servislerin yurtdışından parça bekledikleri an veya kritik sorunlarda uyguladıkları bir yöntem haline geldi. Bu olay ayrıca sadece bir markaya özgü olmaktanda çıktı. Kısıtlı kadro ve imkanlarla hizmet vermek genel bir alışkanlık ve adet haline getirildiğinden Türkiye genelinde yaşanan bir sorun...
  #6 (permalink)  
Eski 21-12-06, 16:25
BLACKandWHITE Avatar
BLACKandWHITE BLACKandWHITE çevrim dışı
Moderator
BLACKandWHITE's Computer

Katılım tarihi: 23.11.02
Resimler: 18

@TeknO
herşeye rağmen HP yine en iyi servis hizmeti veren firma bence. Bekletmeseler tam süper olcak
en azından müşteriyi fazla mağdur etmiyorlar. geç de olsa çözüm üretiyorlar
  #7 (permalink)  
Eski 21-12-06, 17:20
karaca Avatar
karaca karaca çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
karaca's Computer

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
BLACKandWHITE tarafından iletildi. Mesajı göster
@TeknO
herşeye rağmen HP yine en iyi servis hizmeti veren firma bence. Bekletmeseler tam süper olcak
en azından müşteriyi fazla mağdur etmiyorlar. geç de olsa çözüm üretiyorlar
siz nereye verdiniz bilmiyorum ama ege bölge servisi mükemmeldir tek geçerim...

laptopu teslim ettikten 1 gün sonra telefonla arıza bilgisi verildi ve ne zaman teslim alacağım söylendi.o gün o saatte gittiğimde 1 saniye bile beklemeden aldım cihazı...

cihazınızın arızası çok spesifik olabilir ve bazen böyle aksamalar olabilir...

İnternet Özgürlüktür!!
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 21-12-06, 21:49
jackesss Avatar
jackesss jackesss çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 15.12.06
Nereden: balıkesir

benim arkadaşımda dvd ile bi sorun yaşamıştı teknosadan almıştı laptopu 1-2 ay bekledi fakat daha sonra yenisini ve bir üst modelini yollamışlardı. walla geçmiş olsun yaw.laptopta sorun yaşamak berbat bişey hele sorun donanımla ilgili olunca bekledikçe bekliyosun.yarın, iki gün sonra falan derken sinr bozucu oluyor.
Alıntı yaparak cevap ver
  #9 (permalink)  
Eski 21-12-06, 22:21
by_BuR@K Avatar
by_BuR@K by_BuR@K çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
by_BuR@K's Computer

Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Thumbs up Re: hP laPtop hAkkınDA!!!

öncelikle geçmiş olsun ilk defa duyuyorum hp de bunu tabe garantiye giden malların eğer bozukluğu büyük ise en az "1 ay bekleniyo ama snn anlatığın fazla anormal
Alıntı yaparak cevap ver
  #10 (permalink)  
Eski 27-06-08, 20:42
gokhan... gokhan... çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 23.06.08
Ynt: hP laPtop hAkkınDA!!!

hp pavilion 5196(tam hatırlamıyorum) model laptopımı servise bıraktım ve üstünden 2hafta gecince 7adet parçayı değiştirerek tamir ettiklerini söylediler. servise daha önce 1yıl 2ay önce vermiştim ve iki parça değişimi yapılmıştı. Garanti kapsımından gecen hafta cıkmış olan bu ürün için yeni ürün talep etme şansım yada para iadesi alma şansım varmı?
Alıntı yaparak cevap ver
  #11 (permalink)  
Eski 03-07-08, 14:38
llexsus llexsus çevrim dışı
New Member
llexsus's Computer

Katılım tarihi: 27.06.08
Nereden: yanbasan
Ynt: hP laPtop hAkkınDA!!!

Alıntı:
kleberson23 tarafından iletildi. Mesajı göster
[b][size="3"][color="Red"]Hp pavilion dv5287ea
Daha 1 ay bile geçmeden arızalanan laptopum yaklasık 24 gündür serviste parça bekliyor,alalı 1 ay bile olmadı ama

anakart,ses kartı ve su an hatırlamadıgım bikaç parça daha değişiyormus.Ben ögrenciyim ve laptopu hem dersler hem de iş

için kullanıyorum ama su an laptop serviste oldugu için magdur durumdayım.
VE yaklasık 5-6 kez müsteri hizmetlerini arayıp durumun aciliyetini belirtmeme ragmen hala bana geri dönüş

yapılmaması;benim hp firmasına olan güvenimi baya sarstı.Ayrıca etrafımdaki laptop alacak kişiler bana hangi marka diye

sorduklarında ben de bu basımdan gecenleri anlatıyorum.Gerisini siz düşünün.Acaba hp pavilion laptop için 2.500 ytl

ödeyerek bu laptopu alan ben mi sucluyum? yoksa yaklasık 1 aydır beni bekleten ve magdur durumda bırakan hp firmasi mı?[/COL

Arkadaşım 15. iş gününden sonra alternatif bir cihaz tablebi yapman gerekiyor hiç düşünme alırsın ama cihaz 30 gün bekler sonra cihazı son gün alırsın.önce bi recovery yap dvdlerle eski dvdlerin çalışıp çalışmadığını bi test et olduysa devam olmadıysa dvdlerle beraber gönder fakat yeni kayıt actırma eskisinde devam ettir bu önemli !!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

hP laPtop hAkkınDA!!! ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
arkadaşlar bi laptop hakkında yardım edin lütfen madness-73 Notebook'lar... 5 27-01-08 21:29
laptop hakkında acil yardım sweetwitch Notebook'lar... 4 28-04-06 14:32
laptop hakkında (acil) exta Çokluortam 2 13-11-05 19:13
DATRON hakkında (Laptop) ozdemiralp Genel 1 21-09-05 00:41
laptop ram hakkında? tekfiz Overclocking 3 21-08-05 13:54

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:20.