| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında İŞLEMCİ ISISI NASIL DÜŞER? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "HP pavillion marka amd 64bit 3200+ işlemcili dizüstü bilgisayarımda oyun oynamaya (battlefield 2,battle field 1942) başladıktan 10-15 dk sonra oyun ..." şeklinde özetlenebilir....  | 
09-11-06, 12:32
|  | Rookie Member | | Katılım tarihi: 11.01.06 Nereden: İstanbul
| | İŞLEMCİ ISISI NASIL DÜŞER? HP pavillion marka amd 64bit 3200+ işlemcili dizüstü bilgisayarımda oyun oynamaya (battlefield 2,battle field 1942) başladıktan 10-15 dk sonra oyun yavaşlıyor. oyunu açmadan önce işlemci hızı 2.0 ghz iken oyundaki yavaşlamadan sonra işlemci hızına baktığımda 400mhz e düştüğünü görüyorum.sanırım bu işlemcinin fazla ısınmasından (63 derece) dolayı işlemcinin hızını otomatik olarak düşürmesiyle alakalı. bildiğim kadarıyla bu işlemciler 80 dereceye kadar dayanabiliyor. şimdi işlemcinin cool'n quiet özelliğini kapamalımıyım yoksa bana önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı?  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
21-11-06, 14:33
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 07.08.06 Nereden: İSTANBUL
| | kardeş benim sorun daha beterdi.laptop kapatıyordu kendini.arkadaki fan ksımını söktügümde tozdan tıkandıgını gördüm.temizledigimde yeni gibi oldu.bi dene istersen. ayarlarını kurcalama bence, işlemci yanmasın bide.  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
21-11-06, 21:11
|  | Cool Member | | Katılım tarihi: 11.06.02
| | | 63 derece bence normal.yani makinenin işlemciyi kısmasına gerek yok.70 ve üstü yapsa anlarım.biyerlerde bir ayarı vardır.her laptop işlemcisi oyunlarda o dereceleri görür,benimki core duo 68 çıktığı oluyor | 
21-11-06, 22:13
|  | Gold Member | | Katılım tarihi: 06.01.04 Nereden: İstanbul
| | Alıntı: karatahirus tarafından iletildi.
şimdi işlemcinin cool'n quiet özelliğini kapamalımıyım yoksa bana önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı? | Hayır, kesinlikle kapatmayın.
Ve hatta bunun ile ilgili işlemci sürücüsünü AMD sitesinden güncelleyin. http://www.amd.com/gb-uk/Processors/..._12474,00.html http://www.amd.com/us-en/assets/cont...ies/amdcpu.exe  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ | |