Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

İŞLEMCİ ISISI NASIL DÜŞER?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında İŞLEMCİ ISISI NASIL DÜŞER? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "HP pavillion marka amd 64bit 3200+ işlemcili dizüstü bilgisayarımda oyun oynamaya (battlefield 2,battle field 1942) başladıktan 10-15 dk sonra oyun ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 09-11-06, 12:32
karatahirus Avatar
karatahirus karatahirus çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 11.01.06
Nereden: İstanbul
İŞLEMCİ ISISI NASIL DÜŞER?

HP pavillion marka amd 64bit 3200+ işlemcili dizüstü bilgisayarımda oyun oynamaya (battlefield 2,battle field 1942) başladıktan 10-15 dk sonra oyun yavaşlıyor. oyunu açmadan önce işlemci hızı 2.0 ghz iken oyundaki yavaşlamadan sonra işlemci hızına baktığımda 400mhz e düştüğünü görüyorum.sanırım bu işlemcinin fazla ısınmasından (63 derece) dolayı işlemcinin hızını otomatik olarak düşürmesiyle alakalı. bildiğim kadarıyla bu işlemciler 80 dereceye kadar dayanabiliyor. şimdi işlemcinin cool'n quiet özelliğini kapamalımıyım yoksa bana önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 21-11-06, 14:33
cast_away cast_away çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.08.06
Nereden: İSTANBUL
kardeş benim sorun daha beterdi.laptop kapatıyordu kendini.arkadaki fan ksımını söktügümde tozdan tıkandıgını gördüm.temizledigimde yeni gibi oldu.bi dene istersen. ayarlarını kurcalama bence,işlemci yanmasın bide.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #3 (permalink)  
Eski 21-11-06, 21:11
Leo Avatar
Leo Leo çevrim dışı
Cool Member
Leo's Computer

Katılım tarihi: 11.06.02
63 derece bence normal.yani makinenin işlemciyi kısmasına gerek yok.70 ve üstü yapsa anlarım.biyerlerde bir ayarı vardır.her laptop işlemcisi oyunlarda o dereceleri görür,benimki core duo 68 çıktığı oluyor
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 21-11-06, 22:13
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
karatahirus tarafından iletildi. Mesajı göster
şimdi işlemcinin cool'n quiet özelliğini kapamalımıyım yoksa bana önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı?
Hayır, kesinlikle kapatmayın.
Ve hatta bunun ile ilgili işlemci sürücüsünü AMD sitesinden güncelleyin.
http://www.amd.com/gb-uk/Processors/..._12474,00.html
http://www.amd.com/us-en/assets/cont...ies/amdcpu.exe

Konu araçları

İŞLEMCİ ISISI NASIL DÜŞER? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR İÇİN İŞLEMCİ ISISI NASIL ÖĞRENİLİR? karatahirus Genel 2 02-06-06 18:47
DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR İÇİN İŞLEMCİ ISI NASIL ÖĞRENİLİR? karatahirus Genel 0 02-06-06 17:20
İŞLEMCİ HIZI NASIL ARTTIRILIR _TURK_OGLU_ Overclocking 5 04-08-05 00:48
ASUS P2BDS İŞLEMCİ DESTEĞİ?? kedi_leashy Anakart 6 18-09-03 10:37

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:38.