Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

Laptop beğendim ama casper :|

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Laptop beğendim ama casper :| başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "slm ben daha önce hiç laptop kullanmadım,ilk kez alıcam.beğendim laptobun özellikleri şöyle Intel ® Centrino® 2 ‹şlemci Teknolojisi Intel® Core™ ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-10-08, 19:31   #1 (permalink)
alicanfrm
Rookie Member

Katılım tarihi: 03.10.08
Nereden: Ankara
crying Laptop beğendim ama casper :|

slm ben daha önce hiç laptop kullanmadım,ilk kez alıcam.beğendim laptobun özellikleri şöyle

Intel® Centrino® 2 ‹şlemci Teknolojisi
Intel® Core™ 2 Duo ‹şlemci P8600 (‹şlemci h›z› 2.40 GHz, 3MB L2 cache, 1066 MHz FSB)
Intel® PM45 Chipset
Intel® PRO/Wireless 5100 Kablosuz Ağ Bağlant›s›
Orijinal Microsoft® Windows Vista® Home Premium
4 GB DDR2 800 MHz Bellek • 320 GB SATA Harddisk
15.4”WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
1024 MB Geforce 9600GS Turbocache Ekran Kartı (512MB Ayrılmış Bellek)
DVD±RW DUAL • 2.0 MP Web Camera • PCI-e Mini Card
Bluetooth • Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
2X USB 2.0 port, 1X eSATA, 1X HDMI • Li-ION smart battery

bence özellikleri müthiş tam istediğim gibi ancak markası casper
kime sorsam nerde okusam herkes casper laptopları kötülüyor.1-2 olumlu yorum dışında iyi birşey duymadım bu marka hakkında.yok parçalar çabuk bozuluyor,yok bu yetmezmiş gibi bozulan parçayı servise yolluyan bir daha haber yok gibi.bende bilirim bir sony,toshiba yada asus almayı ancak buna vereceğim parayla o bahsettiklerimin yarı özellikllerine sahip olanını alabiliyorum.napcam bilmiyorum,siz ne dersiniz? diğer üç marka gerçekten kendini kanıtlamış markalar doğrudur ancak onlarda sorun yaşanmayacağının garantisi varmı sanki ne yapmalıyım arkadaşlar,laptop konusunda tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum.inş sonunda doğru bir seçim yapabilirim
alicanfrm çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-08, 19:44   #2 (permalink)
expertadvisor
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.09.08
Nereden: eskişehir
Ynt: Laptop beğendim ama casper :|

G ördüğüm kadarı ile forumda tutulmayan 1 marka...1azda F/P oranı iyi olan diğer markalara takıl 1az...
expertadvisor çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-08, 19:45   #3 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

Hp,Dell,Toshiba gibi markalara yönelmende fayda var.
ŞikayetVar sitesinden de Casper,HP,Dell,Toshiba ile ilgili ufak bir araştırma yapabilirsin...
Cole şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-08, 22:23   #4 (permalink)
alicanfrm
Rookie Member

sizde no casper diyorsununz yani
bu kadar kötümü bu marka ya şaştım kaldım.3-4 bin lira vercek paramda yok ondan bunu istiyordum kafam allakbullak
alicanfrm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-08, 23:38   #5 (permalink)
expertadvisor
Rookie Member

Bilgisayarım

15oo YTL NİZ VARSA ZÜPPER 1 MAKİNA ALMANIZ MÜMKÜN..fİYATLAR HAYLİ GERİLEDİ...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 10:04   #6 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member

ultraslan06 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.08

laptop almak için bütçen ne kadardı?
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
ultraslan06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 10:19   #7 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.08.07
Nereden: KIBRIS
Blog Mesajları: 1
Resimler: 26

Laptop beğenmiş ama casper
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 16:31   #8 (permalink)
3dGameMan
Senior Member

3dGameMan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.09.08
Resimler: 2

Bence casper yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı

.
.
3dGameMan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 17:01   #9 (permalink)
alicanfrm
Rookie Member

ultraslan06 Bütçem 1700 ytl civarı 2000i geçmemeli.

expertadvisor 1500 ytl ye bu özelliklere sahip bilgisayara rastlamadım ben,sen ne önerirsin ?

3dGameMan tamam kullanalım türk malıda, bu kadar şikayet niye ? zaten binbir güçlükle alıcam bir laptop ondada sürekli sorun yaşıyacaksam vay halime
alicanfrm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 19:28   #10 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member

ultraslan06 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.08

bir laptop un özelliği olduğu kadarda kalitesi olmalı.
2000 ytl nin biraz üzerine çıkabilirsen.

SAMSUNG NP-R 560AS01TR CORE 2 DUO P8400 2.26Ghz 3072GB 250GB 9600M GT
2063 YTL
ACER CORE2DUO P8400 2.26GHZ-3GB-320GB-DVDRW-15.4''CAM-512MB 9600 2107 YTL
ACER CORE2 DUOT7350 2.0GHZ-3GB-320GB-DVDRW-16''CAM-512MB GO9600 1880 YTL
HP PAVILION P8400 3 GB 320 GB 512 MB 9600M GT-DVD RW 15,4' 2252 YTL
ultraslan06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 20:09   #11 (permalink)
expertadvisor
Rookie Member

Bilgisayarım

VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'ları

bugüne mahsus 1.673 ytl

Acil ihtiyaç yok ise promosyonları kollamak en karlısı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 20:48   #12 (permalink)
a_yilmaz83
Member

Katılım tarihi: 10.06.08

Bakmış olduğun casper kasa itibari ile hp kasa kullanmakta ama malesef malzeme çok vasat. özellikleri ve fiyatı çok iyi ama uyumluluk çok önemlidir. örnek vermek gerekirse crea core 2 duo t5450 1.66 gzh işlmecili bir cihaz ile dell core duo 1.6 işlemcili cihazı karşılaştırdık dell iki bastı crea'ya anlatmak istediğim herşey özellik değildir performans ve uyumluluk çok önemli ?? özellikle bir notebookta ???
a_yilmaz83 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-08, 01:11   #13 (permalink)
alicanfrm
Rookie Member

Alıntı:
a_yilmaz83 tarafından iletildi. Mesajı göster
Bakmış olduğun casper kasa itibari ile hp kasa kullanmakta ama malesef malzeme çok vasat. özellikleri ve fiyatı çok iyi ama uyumluluk çok önemlidir. örnek vermek gerekirse crea core 2 duo t5450 1.66 gzh işlmecili bir cihaz ile dell core duo 1.6 işlemcili cihazı karşılaştırdık dell iki bastı crea'ya anlatmak istediğim herşey özellik değildir performans ve uyumluluk çok önemli ?? özellikle bir notebookta ???
dediğim gibi laptop konusunda bilgim sınırlı bu bahsettiğin konuyuda bilmiyordum.HP çoğu kişi tarafından tavsiye edilen bir marka ancak bu bahsettiğin kasa olayı neden zayıf ? şaşırtıcı doğrusu.

bu başlıktaki arkadaşlar acer markasını önermişler acer için ne dersin peki ?
alicanfrm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-08, 01:18   #14 (permalink)
alicanfrm
Rookie Member

expertadvisor ve ultraslan06

her ikinizinde önermiş olduğu ACER CORE2 DUOT7350 2.0GHZ-3GB-320GB-DVDRW-16''CAM-512MB GO9600 laptobu bende beğendim.Sanırım aralarındaki fark 1 gb ram. casperda 4 gb ram var VE işlemci hızı casper 2.40. Ama a_yilmaz83
ın dediği ve benim bilgimin olmadığı bir konu var işlemci hızının markalara göre göstermiş oldugu farklılık,bahsetmiş bu konudan,siz neler biliyorsunuz bu konuda ?

Acer gerçekten iyimidir ? çinde üretiliyormuş bildiğim kadarıyla parçaları ancak çin malı beş para etmez diye bir söz vardır bu acer laptoplarda yıkılmış bir cümle diyorlar.
alicanfrm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-08, 02:11   #15 (permalink)
dr.pc
Member

Katılım tarihi: 13.08.08
Post Ynt: Laptop beğendim ama casper :|

Bence seçimin zaten doğru casper marka olarak çok yol katetti artık eskisi gibi değil eskiden alıp da sorun yaşayanlar olabilir ama bu kötü olduğu anlamına gelmez yeni modelleri çok iyi ben sorun yaşayacağını düşünmüyorum şikayet desen hepsinde var bence bunlara çok takılma uygunsa sana göre özellikleride çok iyi al marka işi abartma bence hp alıp da memnun olanı görmedim ama sitelerde hp öneriyorlar bu nasıl iş madem
ben casperı al diyorum alınca göreceksin abartılan kadar fark yok diğerlerinden ne yani işlemci intelin ekran kartı nvdia değil mi malzeme aynı kasa da hp diyorlar eee o zaman bunlarda mi adi